[Βελιγράδι] Δράστε ενάντια στο μιλιταρισμό

κάλεσμα σε συγκέντρωση από δίκτυο αυτόνομων συλλογικοτήτων

 

 

Το Σάββατο 19 Μαρτίου, από τις 14:00 έως τις 16:00, μπροστά από το “Russian Tzar” στο Βελιγράδι (στο 29 της οδού Obilicev γωνία με Knez Mihailova)

Σαν ένα σινιάλο αλληλεγγύης, υποστήριξης και κοινού αγώνα με τα αδέρφια και τις αδερφές μας που υποφέρουν από την τρομοκρατία, την παρανομοποίηση, την εγκληματοποίηση, την αστυνομική και στρατιωτική βία και καταπίεση απ’ άκρου εις άκρου της Ευρώπης Φρούριο, αλλά και παντού στον κόσμο. Σας καλούμε να συμμετέχετε σε αυτή τη δράση αλληλεγγύης ενάντια στη στρατιωτικοποίηση, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, το ρατσιστικό έλεγχο συνόρων, τους φράχτες, τα τείχη, τις απελάσεις, την προσωποκράτηση, τις φυλακές, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ενάντια σε όλων των ειδών τους βίαιους περιορισμούς της ελευθερίας κίνησης και του δικαιώματος για μετακίνηση όλων ανεξαιρέτως.

Όσο υπάρχουν σύνορα, όσο είμαστε περικυκλωμένοι από φράχτες και τείχη, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα φέρνει εις πέρας τους θανάτους χιλιάδων ανθρώπων, με τα βαλκανικά κράτη να είναι επίσης κομμάτι αυτής της φονικής μηχανής. Η συμφωνία που υπέγραψε προσφάτως η σερβική κυβέρνηση διασφαλίζει ελευθερία κίνησης στη δολοφονική πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ σε όλη τη χώρα, ενώ από την άλλη πλευρά αρνείται την είσοδο στους κατπιεσμένους ανθρώπους και τους αντιμετωπίζει με στρατιωτική καταστολή, αγκαθωτά σύρματα, χημικά, επαναπροωθήσεις, φυλάκιση και άλλων ειδών βία.

 
Αυτοί που ηγήθηκαν και ακόμα ηγούνται ιμπεριαλιστικών πολέμων, στρατιωτικής κατοχής και εκμεταλλεύτηκαν τον υπόλοιπο κόσμο, πρέπει να λάβουν την ευθύνη. Η μόνη λύση για την αποκαλούμενη «προσφυγική κρίση» είναι το τέλος του πολέμου στη Μέση Ανατολή, στην Αφρική, στην Ασία και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Με το να κλείνουν τα σύνορα οι κυβερνήσεις δε θα σταματήσουν την κίνηση των ανθρώπων –άλλωστε πολλοί δεν έχουν που να γυρίσουν. Με αυτό τον τρόπο απλά τους εξαναγκάζουν σε πιο δύσκολα και πιο επικίνδυνα μονοπάτια κι έτσι υποστηρίζουν και αυξάνουν τη δουλειά των κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων, προκαλούν περισσότερο πόνο στους ανθρώπους και τους εκθέτουν σε θανατηφόρο κίνδυνο.

Παρά όλα αυτά οι άνθρωποι οργανώνονται και αντιστέκονται με κάθε πιθανό τρόπο. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τους ανθρώπους που δεν υποτάσσονται όπου κι αν βρίσκονται, με τους απεργούς πείνας και οποιονδήποτε αγωνίζεται για την ελευθερία της μετακίνησης προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Ενωμένοι μπορούμε να γκρεμίσουμε τους φράχτες και τους τοίχους του απαρτχαϊντ, τα σύνορα, τις φυλακές, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ενωμένοι μπορούμε να σταματήσουμε τους ρατσιστικούς ελέγχους και τους διαχωρισμούς.

Θα αντισταθούμε και θα αγωνιστούμε για την ελευθερία της μετακίνησης και εγκατάστασης για όλους, ενάντια στο καθεστώς των συνόρων, σε κάθε είδους έλεγχο της μετανάστευσης, σε κάθε περιορισμό, στην επιλογή και τη «διαχείριση» των ανθρωπίνων ροών. Ο πλανήτης είναι για όλους!

Για την ισότητα, την ελευθερία, την αυτοοργάνωση και την υπευθυνότητα!

Τσακίστε το μιλιταρισμό και τον αποκλεισμό που δημιουργούν τα σύνορα!
Ενάντια στη FRONTEX και το ΝΑΤΟ, ενάντια στον πόλεμο και την τρομοκρατία εις βάρος των ανθρώπων.

Να κάνουμε την αλληλεγγύη και την οργή μας ορατές.

Αντιφασιστικός, Αντιμιλιταριστικός, Αντικαπιταλιστικός αγώνας!

Φέρτε ντουντούκες, πανό,  κρόταλα…


https://noborderserbia.files.wordpress.com/2016/03/plakat-za-protest-final.jpg

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License