Πολιτική συνέλευση Ραδιοφραγμάτων: Κείμενο για την επίθεση των c18 στη Ζ11

ΠΑΝΤΑ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ

Τα ξημερώματα της Τρίτης 16ης Φεβρουαρίου, ο Χώρος Πολύμορφης Δράσης Αναρχικών (Ζαΐμη 11 – Εξάρχεια), δέχεται επίθεση από φασίστες – παρακρατικούς με δύο μολότοφ. Το γεγονός πως τα μπουκάλια εκτοξεύθηκαν στην είσοδο της κατάληψης, φανερώνει τη πρόθεση των θρασύδειλων να αποκλείσουν την έξοδο στους συντρόφους της περιφρούρησης που βρίσκονταν εντός του κτιρίου, φοβούμενοι ως συνήθως οποιαδήποτε σύγκρουση μαζί τους.

Παρόλα αυτά οι σύντροφοι που βρίσκονταν εντός της κατάληψης όχι μόνο αντέδρασαν γρήγορα σβήνοντας τις μικροεστίες πυρκαγιάς  που προκλήθηκαν, αλλά έψαξαν τους φασίστες ώστε να τους δώσουν την απάντηση που τους έπρεπε, οι φασίστες βέβαια, κατά τη συνήθη τακτική τους είχαν εξαφανιστεί.

Την επόμενη ήμερα από το συμβάν, άτομο το οποίο συστήθηκε ως μέλος του Δ.Σ της Ε.Σ.Η.Ε.Α. εμφανίστηκε στην κατάληψη απαιτώντας να εισβάλει στο κτήριο, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά την αντανακλαστική συνεργασία των μηχανισμών υποστήριξης της θεσμοθετημένης κυριαρχίας, είτε αυτοί εκφράζονται από παρακρατικούς είτε από συστημικούς οργανισμούς επαγγελματιών προπαγανδιστών του εξουσιαστικού αφηγήματος.

Η επίθεση που δεχτήκαμε δεν θα μπορουσέ να αναλυθεί ως μια ενέργεια αποκομμένη απο την γενικότερη συνθήκη και πραγματικότητα. Για αυτόν ακριβώς το λόγο δεν θεωρούμε καθόλου τυχαίο το οτι εξαπολύθηκε λίγο μετά την επαναλειτουργία του Χώρου Πολύμορφης Δράσης Αναρχικών Ζ11, μετά από μία περίοδο απραξίας και εσωστρέφειας. Το αυτό – ξεπέρασμα αυτής της περιόδου προφανώς και αποτελεί ένα ακόμα αγκάθι για την εξούσια και τα τσιράκια της, ειδικότερα αν συνυπολογίσουμε και άλλα γεγονότα που συνέβησαν το χρονικό διάστημα των τελευταίων μηνών. Η αρχή, έγινε με το δημοσιευμένο στην Εφημερίδα των Συντακτών άρθρο  ( http://www.efsyn.gr/arthro/na-parahorithei-ktirio-tis-esiea-gia-stegasi-prosfygon ), υπογεγραμμένο από τον πρώην πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ και εντεταλμένο τσιράκι της εξουσίας, Δημήτρη Τρίμη. Σκοπούμενο λιβελλογράφημα, το οποίο απαντήθηκε από όλα τα εγχειρήματα τα οποία συμμετείχαν στο Χώρο Πολύμορφης Δράσης Αναρχικών ( http://radiofragmata.espivblogs.net/?p=4521 ). Τη σκυτάλη πήραν οι παρακολουθήσεις από ασφαλίτες αλλά και ύποπτα σπασίματα οχημάτων , μελών της κατάληψης – που βρίσκονταν σταθμευμένα πλησίον αυτής.

Είναι προφανές, πως η επίθεση αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά επιθέσεων σε καταλήψεις, στέκια και αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, σε μια περίοδο κατά την οποία ο αναρχικός/αντιεξουσιαστικός χώρος, αποτελεί το πλέον οργανικό και ζωντανό κομμάτι το οποίο αντιστέκεται και επιτίθεται, παρόλες τις παθογένειες και τις προβληματικές του, στην επέλαση της κυριαρχίας.

Η νεοναζιστική ομάδα C18 που ανέλαβε την επίθεση αυτή αλλά και άλλες επιθέσεις, εκφράζει την διαρκή τακτική του φασιστικού παρακράτους, να αλλάζει προβιά. Σε αυτή τους την προσπάθεια, υιοθετούν μια ντεμέκ αντισυστημική ρητορική και παρουσιάζονται ως ακηδεμόνευτοι και ανεξάρτητοι. Φτάνουν σε τέτοια δε επίπεδα αντιγραφής (γιατί μόνο κακά αντίγραφα μπορούν να είναι) του Γκεμπελισμού, υιοθετώντας σε αρκετές περιπτώσεις σύμβολα αλλά και συνθηματολογία του αναρχικού/ αλλά και ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου με σκοπό να προσελκύσουν άτομα αλλά και να καμουφλάρουν τον παρακρατικό τους ρόλο ως τσιράκια της εξουσίας.

Η πραγματικότητα όμως τους αποκαλύπτει καθώς είναι γνωστό πως ενορχηστρωτές και ιδεολογικοί ινστρούχτορες των αποβρασμάτων που λειτουργούν κάτω από αυτές αλλά και παραπλήσιες ταμπέλες, είναι νυν και πρώην ΕΥΠατζήδες με παράσημα στη ρουφιανιά ακόμα και δικών τους ομοϊδεατών, με πλούσιο παρακρατικό έργο αλλά και πρώην αυλικοί του φυρερίσκου της Χρυσής Αυγής, Ν. Μιχαλολιάκου. Όπως λοιπόν και αν αυτοσκηνοθετούνται και όσο και αν καμώνονται τους αγωνισταράδες, δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από τσιράκια που χωρίς την καθοδήγηση των προϊσταμένων τους και τις πλάτες των μπάτσων, είναι ανίκανοι να γράψουν το όνομα τους πόσο μάλλον να επιτεθούν σε αναρχικούς.

Ας γνωρίζει λοιπόν το κάθε φασιστικό καθίκι, ότι καμία επίθεση σε κόσμο του αγώνα δεν θα μείνει αναπάντη και προτρέπουμε την επόμενη φορά να μην τσακώνεστε πάλι με τα ντουβάρια…

Όσο για τις αναφορές στο ΄΄άβατο΄΄ των Εξαρχείων, που χρησιμοποιείτε για να δημιουργήσετε την αίσθηση ότι πετύχατε κάτι δύσκολο, εκφράζει για ακόμα μια φορά τις συστημικές αφετηρίες σας και το ρόλο που επιτελείτε. Το υποτιθέμενο άβατο, είναι μια φαντασιακή κατασκευή του κράτους σε συνεργασία με τη μιντιακή προπαγάνδα με σκοπό να δημιουργήσει φόβο και σύγχυση. Εμείς ξέρουμε πολύ καλά πως ούτε άβατα αλλά ούτε και απελευθερωμένες νησίδες μπορούν να υπάρξουν σε μια εξουσιαστική συνθήκη. Για αυτό λοιπόν αγωνιζόμαστε για την καταστροφή της εξουσίας και την απελευθέρωση από τα δεσμά της.

Μιλάμε τη γλώσσα της επίθεσης  και έχουμε κηρύξει  πόλεμο στους εξουσιαστές και τα τσιράκια τους , με όποιο μανδύα και αν εμφανίζονται. Είναι ιστορικά γνωστό  άλλωστε, πως όταν ο κόσμος του αγώνα επιτίθεται, οι φασίστες τρυπώνουν στις πηγάδες και τις τρύπες τους. Μόνο που πλέον θα ξετρυπωθούν κι από αυτές.

Ενάντια σε ότι γεννά και στηρίζει εξουσία – πόλεμο σε μπάτσους, φασίστες και μαφία.

ΕΠΙΘΕΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΑ  ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΡΑΔΙΟΦΡΑΓΜΑΤΩΝ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License