Το "Ενωμένο Επαναστατικό Κίνημα των λαών", δημιουργήθηκε για ένα κοινό αγώνα

10 επαναστατικές οργανώσεις από το Κουρδιστάν και την Τουρκία ανακοίνωσαν τη δημιουργία του Ενωμένου Επαναστατικού Κινήματος των Λαών στον απόηχο των συζητήσεων που διεξάγονται από τον Δεκέμβριο με σκοπό την ενότητα των δυνάμεων και της δράσης.

10 επαναστατικές οργανώσεις από το Κουρδιστάν και την Τουρκία ανακοίνωσαν τη δημιουργία του Ενωμένου Επαναστατικού Κινήματος των Λαών στον απόηχο των συζητήσεων που διεξάγονται από τον Δεκέμβριο με σκοπό την  ενότητα των δυνάμεων και της δράσης.


Εκπρόσωποι απο 10 επαναστατικές οργανώσεις παραβρέθηκαν σε κοινή συνεδρίαση Τύπου στις ζώνες των ανταρτών για να ανακοινώσουν τη συμμαχία τους με σκοπό την επιτάχυνση της επανάστασης σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένου του  ένοπλου αγώνα κατά του φασιστικού AKP και  του σύστηματος κυριαρχίας της Τουρκικής Δημοκρατίας».
Μιλώντας  πριν από το δελτίο τύπου, το μέλος της  Εκτελεστικής Επιτροπής του ΡΚΚ, Duran Kalkan ανάφερε τα ονόματα των ακόλουθων επαναστατικών οργανώσεων από την Τουρκία και το Κουρδιστάν που ενώθηκαν για να νικήσουν το φασισμό και να γίνουν μια αχτίδα ελπίδας για τους λαούς,  TKP / ML, PKK, THKP-C / MLSPB, MKP, TKEP-LENİNİST, TİKB, DKP, Devrimci KARARGAH και MLKP.
Ενώ ο Προλεταριακός Επαναστατικός Συντονισμός έχει επίσης ενταχθεί στο Ενωμένο Επαναστατικό Κίνημα,  το Resurrection Movement έχει εκφράσει θετική γνώμη για να ενταχθεί στην Ένωση.
Ο Καλκάν, δήλωσε ότι αυτή η ενότητα των επαναστατικών δυνάμεων έχει συσταθεί για την υλοποίηση της επανάσταση εναντίον του ΑΚΡ που προσπαθεί να δημιουργήσει μια νέα φασιστική δικτατορία, με την αποκατάσταση των φασιστικών στρατιωτικών πραξικοπημάτων της 12ης Μαρτίου και της 12ης Σεπτεμβρίου. Επεσήμανε ότι το Ενωμένο Επαναστατικό Κίνημα των Λαών  ανακοινώθηκε στις 12 Μαρτίου στην  45η επέτειο του φασιστικού στρατιωτικού πραξικοπήματος της 12ης Μαρτίου 1971, την 21η επέτειο της 12 Μαρτίου 1995 της σφαγής στο Γκάζι, και την 12η επέτειο της 12ης Μαρτίου 2004 της σφαγής στο  Qamishlo.


Ο Καλκάν συνέχισε, καλώντας όλες αυτές τις επαναστατικές οργανώσεις και τους κοινωνικούς κύκλους που θέλουν να πολεμήσουν το φασισμό να συμμετάσχουν στην κοινή προσπάθεια.
Την ομιλία Καλκάν, ακολούθησε η ανάγνωση  της κοινής δήλωσης στα τουρκικά και κουρδικά, η οποία επέστησε την προσοχή στη συνεχιζόμενη κρίση και τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή που απειλεί ολόκληρη την ανθρωπότητα.
Τονίζοντας ότι η κυβέρνηση του ΑΚΡ λαμβάνει μέρος σε μία από τις πιο βρώμικες συμμαχίες που σχηματίζονται από τις περιφερειακές και διεθνείς δυνάμεις σε αυτόν το αιματηρό πόλεμο, η κοινή δήλωση τόνισε τον ολοκληρωτικό πόλεμο που το ΑΚΡ διεξάγει ενάντια σε όλο τον λαό και τις ομάδες της αντιπολίτευσης στη χώρα σήμερα, και ειδικά τον κουρδικό λαό που υποφέρει μια σφαγή απο τανκς  και πυρά πυροβολικού που στοχεύουν τους αρχαίους χώρους διαβίωσής του.
«Η Τουρκική Δημοκρατία προσπαθεί σκληρά για να δημιουργήσει μια δικτατορία του ενός κόμματος και να καταστείλει το σύνολο της αντιπολίτευσης, συγκεντρώνοντας απο πίσω της όλες τις παραδοσιακές, μοντέρνες, αντιδραστικές και φασιστικές δυνάμεις του συστήματος της κυριαρχίας. Αυτή η αιματηρή και φασιστική συμμαχία  στηρίζεται πάνω ατην εχθρότητα εναντίον των Κούρδων σήμερα. Η βαριά καταστροφή, ο πόνος και η εκμετάλλευση που δημιουργήθηκε από τις περιφερειακές δυνάμεις έφερε την επαναστατική κατάσταση σε ωριμότητα και άνοιξε το δρόμο για το Ενωμένο επαναστατικό Κίνημα των Λαών ». Η υπεράσπιση και η αναπαραγωγη της επανάστασης της Rojava, της κουρδικής αντίστασης για την αυτο- διεύθυνση και του Ενωμένου επαναστατικού Αγώνα των Λαών  σημαίνει την υπεράσπιση της ασφάλειας της ζωής και του μέλλοντος όλων των καταπιεσμένων, εργατών, διανοούμενων, δημοκρατών και όλων  των ανθρώπων. Κανένας κοινωνικός κύκλος στην Τουρκία δεν έχει ένα ασφαλές μέλλον μέσα σε αυτό το σύστημα, καθώς όλες οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης είναι κάτω από επίθεση. Αν η κουρδική αντίσταση για την αυτό -διεύθυνση σπάσει, η κυβέρνηση του AKP θα καταστείλει το σύνολο της αντιπολίτευσης στην Τουρκία με  αίμα και την ίδια επιθετικότητα και τη σκληρότητα. Το μέλλον των προοδευτικών, επαναστατικών και pro-εργατικών κύκλων στην Τουρκία, επομένως, είναι συνυφασμένο με το μέλλον της κουρδικής αντίστασης ", ανέφερε η διακήρυξη.
Η δήλωση τόνισε ότι το "Ενωμένο Επαναστατικό Κίνημα των Λαών"  έχει ως στόχο την επίτευξη της δημοκρατίας και του ελεύθερου μέλλοντος  των λαών ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον καπιταλισμό,τον  σοβινισμό, το φασισμό και το ρατσισμό, θεωρώντας την ανατροπή του διοικούντος φασιστικού ΑΚΡ και όλων των κοινωνικών του βάσεων μέσο της λαϊκής επανάστασης ως απαραίτητη.
Το Ενωμένο Επαναστατικό Κίνημα των Λαών καλεί όλους όσους έχουν υποστεί ζημία από το φασισμό , κυρίως τις γυναίκες, τους νέους και τους εργαζομένους να οργανωθούν, ενωμένοι και να παλέψουν για την ελευθερία, τη δημοκρατία και την αδελφοσύνη των λαών.

https://www.youtube.com/watch?v=WJEHKOSZz2k

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License