Τα όνειρά μας, οι εφιάλτες τους (Ενάντια στο καθεστώς έκτακτης ανάγκης στη Γαλλία)

.

To κράτος ενδιαφέρεται όλο και λιγότερο να κρατάει τα ψευδή προσχήματα ως προς τις δημοκρατικές του αξιώσεις. Με την εγκαθίδρυση του κράτους έκτακτης ανάγκης εκδηλώνεται η πραγματική του φύση, η οποία αντικατοπτρίζεται κάτω από το δημοκρατικό προσωπείο. Οι υποκριτές των αριστερών κομ- μάτων προσποιούνται ότι πιστεύουν πως αυτό είναι μια διαστροφή των νόμων της Δημοκρατίας, αλλά εμείς δεν είμαστε αφελείς. Το κράτος, είναι η συστημική έκφραση της αυθαιρεσίας ανεξαρτήτως της αστικής του φύσης, αριστερής ή φασιστικής. Το κράτος είναι το εργαλείο υποδούλωσης της μιας τάξης από μια άλλη. Είναι ο εχθρός του κοινωνικού κινήματος, όπως φαίνεται και από τις ποινές φυλάκισης που επιβλήθηκαν σε βάρος συνδικαλιστών της Goodyear[1].

Όπως συνηθίζει, το κράτος χτυπά, προτίστως, εκείνες και εκείνους που θεωρεί ότι παρεκκλίνουν από τη νόρμα ή ότι δεν ανήκουν στην «λευκή» πλειοψηφία και στον χριστιανικό πολιτισμό του. Χάρη στην εφαρμογή της κατάστασης έκτακτης ανάγκης δεν κρύβεται πια και μπορεί, πλέον, ανοιχτά να κάνει τη δουλειά της παρενόχλησης, της ταπείνωσης και της βίας. Και είναι, κυρίως, οι μουσουλμάνες και οι μουσουλμάνοι, ή οι επονομαζόμενοι ως τέτοιοι, οι οποίοι χτυπιούνται απ’αυτήν. Είναι αυτές και αυτοί, ανεξάρτητα από τις ιδέες τους, οι οποίοι βιώνουν πρώτοι την εμπειρία της αγριότητας, των παράλογων αναζητήσεων και της ωμής βίας του κράτους απέναντι σ’ αυτήν τη μειονότητα, η οποία έχει καταδικαστεί δημόσια μετά τις επιθέσεις. Oι πόρτες σπάνε στο άκουσμα “Όχι πια αμαγάλματα!”**[2] και οι συλλήψεις σε σπίτια σύμφωνα με το μήκος της γενειάδας δεν ξεγελούν κανέναν. Οι ρατσιστικές επιθέσεις στο Ajaccio και οι επανειλημμένες επιθέσεις εναντίον χώρων λατρείας ή καταστημάτων «μουσουλμάνων» από ακροδεξιούς, δείχνουν ότι (οι τελευταίοι) έχουν σωστά κατανοήσει το μήνυμα από την πλευρά του κράτους. Κάνουν την ίδια δουλειά, την υποκρισία και τη νομιμότητα.

Σ’ αυτό το απαίσιο κλίμα, η στέρηση της ιθαγένειας δεν είναι παρά το κερασάκι στην τούρτα της καταστολής. Είναι ένα σχεδόν απροκάλυπτο κάλεσμα στην ακροδεξιά και στα κοινωνικά αντανακλαστικά του ρατσισμού και της ασφάλειας, τα οποία η αριστερά είναι προφανώς μακριά από το να τα αντιμετωπίσει. Εμείς δεν ξεχνάμε τις ομόφωνες ψήφους του Αριστερού Μετώπου στην στήριξη του κράτους έκτακτης ανάγκης. Αυτά τα καθάρματα προσπαθούν, τώρα, να συμμετέχουν σε διαδηλώσεις ενάντια στη κατάσταση, στην οποία οι ίδιοι συνέβαλαν στο να δημιουργηθεί. Η διαδικασία αυτή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη αλλά για μία ακόμη φορά δεν αποτελεί έκπληξη. Αυτές και αυτοί είναι οι Ensemble (σ.τ.μ. εναλλακτική αριστερά), το PG (σ.τ.μ. κόμμα της αριστεράς) ή PCF (σ.τ.μ. γαλλικό κομμουνιστικό κόμμα), των οποίων τις πρακτικές γνωρίζουμε αρκετά καλά. Εξάλλου, άρχιζαν να συνδέονται από τη στιγμή της COP21 (σ.τ.μ. η παγκόσμια σύνοδος για το κλίμα που έγινε το 2015 στο Παρίσι) και της επίθεσης απέναντι σε συγκεκριμένους ακτιβιστές της αριστεράς που παρουσιάστηκαν σαν συμπαθητικοί οικολόγοι. Για αυτήν την αριστερά, αξίζει καλύτερα να είσαι λευκός και μη βίαιος για να ελπίζεις να αποκτήσεις κάποια υποστήριξη. Η παρουσία τους στις εκδηλώσεις μας είναι μια προσβολή, να μην τους αφήσουμε να καταστείλουν την οργή μας.

Σ’αυτήν την περίοδο της βίας της υποτιθέμενης τάξης, εμείς έχουμε την σκέψη μας στον Amine Bentounsi[3] και τους συγγενείς του, οι οποίοι γνωρίζουν καλά αυτό που είναι να περιμένουν από τη δικαιοσύνη αυτής της χώρας και τις φυλακές της. Η διατήρηση της τάξης, ως δημοκρατική που είναι, σκοτώνει και ακρωτηριάζει, ατιμώρητα, από πάντα τις προλεταριακές γειτονιές, ιδίως τις φυλετικές μειονότητες. Λοιπόν, εμείς δεν πέφτουμε στην παγίδα που δημιουργεί η παρωδία της εθνικής ενότητας. Εμείς ποτέ δε θα είμαστε με την πλευρά των μπάτσων, του κράτους και των πολιτικών κομμάτων.

Χτίζουμε ένα αυτόνομο ταξικό κίνημα για να καταστρέψουμε το κράτος και τον καπιταλισμό!

Regard Noir – FA

(μετάφραση αναρχική ομάδα “δυσήνιος ίππος”)

1. *Σε ποινή φυλάκισης 9 μηνών με αναστολή καταδίκασε γαλλικό δικαστήριο οκτώ εργαζόμενους της Goodyear στο εργοστάσιο του Amiens-Nord στη Γαλλία, για την απαγωγή και κράτηση σε αγρόκτημα δυο στελεχών της εταιρείας με αίτημα να μην κλείσει το εργοστάσιο. Τα στελέχη είχαν κρατηθεί για 30 ώρες ενώ τελικά το εργοστάσιο έκλεισε.

2. «Όχι αμάγαλμα!» εννοώντας «Όχι φυλετικές αναμείξεις!»     3. Ο Amine Bentounsi δολοφονήθηκε από σφαίρα στην πλάτη στις 2 Απριλίου 2012 από έναν αστυνομικό στο Noisyle-Sec       *Το παρόν κείμενο δημοσιεύτηκε στο 2ο τεύχος του "Γη και ελευθερία", εντύπου της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License