Χθες 9/3  παρέλυσε η Γαλλία καθώς χιλιάδες κόσμου διαδήλωσαν κατά των προτεινόμενων εργασιακών μεταρρυθμίσεων.Ενδεικτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία των συνδικάτων είχαν προγραμματιστεί περίπου 144 διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

Οι μαθητικές και σπουδαστικές οργανώσεις(τις οποίες και φοβάται περισσότερο ο Ολάντ) έχουν ταχθεί στο πλευρό των σκληροπυρηνικών εργατικών ενώσεων, καλώντας χθες, και αυτές με τη σειρά τους, σε μια ημέρα διαμαρτυρίας κατά του νόμου για τις μεταρρυθμίσεις στις εργασιακές σχέσεις που προωθεί η υπουργός Εργασίας Μιριάμ Ελ Κομρί.

Οι  αλλαγές, που προτείνονται,μεταξύ άλλων, φέρνουν σε διαπραγμάτευση με τους εργοδότες σχεδόν κάθε ζήτημα που ήταν μέχρι πρότινος στον εργασιακό κώδικα,κάτι που έχει εξοργίσει  τα συνδικάτα, που θεωρούν ότι έτσι υπονομεύεται η εργασιακή ασφάλεια.

Σύμφωνα με  δημοσίευμα του ΑΠΕ, ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ παρακολουθεί άμεσα τη συμμετοχή των σπουδαστών στις κινητοποιήσεις, υπό το φόβο της επανάληψης των μαζικών σπουδαστικών κινητοποιήσεων πριν από 10 χρόνια, που είχαν αναγκάσει τον πρόεδρο Ζακ Σιράκ να ανακαλέσει τις εργασιακές μεταρρυθμίσεις.

Τώρα,πέραν από τη μαζική συμμετοχή του κόσμου στην απεργία,κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων υπήρξαν εκτεταμένες συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής,ενώ καταστράφηκαν κάμερες και πολλά ATM.Σύμφωνα με την αστυνομία υπήρξαν συλλήψεις και πολλές προσαγωγές.

Φωτογραφίες:

Βίντεο:  https://www.youtube.com/watch?v=ROtmKU8PQdk      --        https://www.youtube.com/watch?v=rcLwAPScR8Q

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License