Τον Νοέμβρη του 2015 ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νίκος Παρασκευόπουλος υπήρξε ιδιαιτέρως καθησυχαστικός προς τους διάφορους εγχώριους και μη εντολοδότες του, δηλώνοντας πως κατά την γνώμη του δεν υπάρχουν πολιτικοί κρατούμενοι. Αντιπαρερχόμαστε την αντίφαση που εμπερικλείει αυτή του η δήλωση σε σχέση με την πορεία του ως ακαδημαϊκός, αφού πλέον ως υπουργός δεν έχει την πολυτέλεια της ανέξοδης θεωρητικολογίας.


Το ερώτημα που προκύπτει είναι το γιατί αφού δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη πολιτικών κρατουμένων συνεχίζει την ειδική μεταχείριση απέναντι τους; Γιατί το υπουργείο, στο οποίο είναι επικεφαλής, αρνείται πεισματικά δια του βεζίρη του Ευτύχη Φυτράκη να εκτελέσει την μεταγωγή του Π. Ασπιώτη στις φυλακές Κορυδαλλού από την στιγμή που πληροί όλες τις προϋποθέσεις; Γιατί εξαντλεί όλη του την εκδικητικότητα απέναντι στον συγκεκριμένο κρατούμενο, στέλνοντας τον την μια στην πιο απομακρυσμένη φυλακή της χώρας (Γρεβενά) και την άλλη στην φυλακή(Ναύπλιο), την οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Πρόληψη των Βασανιστηρίων και της Απάνθρωπης ή Ταπεινωτικής Μεταχείρισης ή Τιμωρίας χαρακτήρισε ως απάνθρωπη; Γιατί συναίνεσε νίπτοντας τας χείρας του στον βασανισμό του στην Διεύθυνση Μεταγωγών προκειμένου να του αποσπαστεί DNA; Γιατί δεν εκτελεί άμεσα την μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού, αλλά αποπειράται να τον μεταγάγει εκ νέου στο Ναύπλιο την στιγμή που δεν έχει καν αναρρώσει από τον βασανισμό του;


Καλούμε τον πιο άτολμο και δειλό υπουργό Δικαιοσύνης που πέρασε ποτέ να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του, ειδάλλως να παραδώσει και επισήμως τα κλειδιά του υπουργείου του στους Δένδια, Κικίλια και Αθανασίου, που χωρίς νεφελώδεις διακηρύξεις και ανθρωπιστικές φλυαρίες ασκούσαν την ίδια ακριβώς πολιτική.


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License