΄Τουλάχιστον 50 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων  παιδιών και των εγκύων γυναικών τραυματίστηκαν στο Sur

Έχει αναφερθεί ότι τουλάχιστον 50 άτομα τραυματίστηκαν σε βομβαρδισμούς από τις τουρκικές κρατικές δυνάμεις σήμερα στην περιοχή Sur του Αμέντ (Ντιαρμπακίρ).
Η σε 24ωρη βάση πολεμική πολιορκία της ιστορικής περιοχής του Sur βρίσκεται στην 97η μέρα της, καθώς εκατοντάδες άμαχοι παραμένουν παγιδευμένοι και σε άμεσο κίνδυνο.
Ο βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος  των Λαών (HDP) στο Αμέντ,  Sibel Yigitalp που βρίσκεται στο Δημαρχείο του Sur , δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης, «Ο ήχος των εκρήξεων μπορεί να ακουστεί από εδω πού είμαι. Οι άμαχοι παγιδευμένοι μέσα,  μας τηλεφώνησαν και μας είπαν ότι τουλάχιστον 50 άτομα τραυματίστηκαν. Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν παιδιά και έγκυες γυναίκες μεταξύ των τραυματιών. Το έχουμε κοινοποιήσει σε όλους τους δημόσιους φορείς. οι τραυματίες έχουν ανάγκη να μεταφερθούν αμέσως στο νοσοκομείο. "
Σε ένα ξεχωριστό μήνυμα προς τον  Yigitalp κάτοικος της Sur γράφει: Η κατάσταση είναι σοβαρή. Υπάρχουν πέντε πτώματα μαζί μας σε ένα πολύ μικρό υπόγειο. Υπάρχουν άνθρωποι παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια σε τρία σημεία, δεν μπορούμε να τους βγάλουμε έξω. Ακόμα κι αν έρθουν ασθενοφόρα δεν υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι για να τους μεταφέρουν. Υπάρχουν μόνο επτά άνθρωποι που είναι συνειδητή. Μία αντιπροσωπεία θα πρέπει να εισέρθει στην Sur επειγόντως.
ΟΙ δυνάμεις καταστολής του Τουρκικού κράτους  γύρισε πρόσφατα την προσοχή τους στο Sur μετά την οδυνηρή σφαγή που διέπραξαν στην Cizre για μια περίοδο δύο εβδομάδων, τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο. Τουλάχιστον 178 παγιδευμένοι άνθρωποι εκτελέστηκαν και κάηκαν ζωντανοί σε τρεια υπόγεια, καθώς και εκατοντάδες περισσότεροι σε ολόκληρη την πολιορκούμενη περιοχή.
Παρά τις εκκλήσεις από τους βουλευτές του HDP σε διεθνείς οργανισμούς, ο ΟΗΕ και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, την σφαγή και την καταστροφή της Cizre, η οποία έχει χαρακτηριστεί από οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία ως «γενοκτονία», την αγνοήθησαν παντελώς. Οι φόβοι αυξάνονται ότι το ίδιο θα συμβεί στην Sur καθώς οι κρατικές δυνάμεις συνεχίζουν να βομβαρδίζουν την περιοχή, χωρίς διάκριση μεταξύ αμάχων και ενόπλων μαχητών.

 

Αυτό δεν είναι  Συρία, αυτό είναι μία για την  ΕΕ-υποψήφια χώρα, μια χώρα του ΝΑΤΟ, που βομβαρδίζει τον "δικό της" λαό. Μια χώρα που η "δική"μας κυβέρνηση συζητάει και συμφωνεί μαζί της.Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License