Δύναμη στο Φάμπιο Ντούσκο από γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.


Δύναμη στο Φάμπιο Ντούσκο από γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

 

 Όταν στήνεις έναν άνθρωπο με την πλάτη στον τοίχο το μόνο που θα καταφέρεις είναι να τον αναγκάσεις να σου επιτεθεί.Αναρωτιόμαστε λοιπόν ποιος είναι τελικά ο σκοπός του επονομαζόμενου σωφρονιστικού συστήματος.Γιατί παρακολουθώντας τα γεγονότα αυτό που πλέον φαίνεται ξεκάθαρα είναι πως θέλει να εξοντώσει τους κρατούμενους... ηθικά,ψυχολογικά,σωματικά.

  Πριν από λίγες ημέρες ο κρατούμενος Φάμπιο Ντούσκο μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού εν όψη του δικαστηρίου για την απόπειρα απόδρασης της Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς στο οποίο είναι κατηγορούμενος.Το ίδιο βράδυ απήχθει από τα Ε.Κ.Α.Μ. και μεταφέρθηκε στο μεταγωγών.Στις ήδη ελλειμματικές και προκλητικές συνθήκες οι οποίες επικρατούν στον Κορυδαλλό (έλλειψη ζεστού νερού,έλλειψη θέρμανσης,έλλειψη ειδών Ά ανάγκης,απαγορεύσεις επισκεπτηρίων), για τον Φάμπιο ήρθε να προστεθεί και η πλήρης απομόνωσή του από το γενικό πληθυσμό.Έτσι,ο ίδιος,με την πλάτη στον τοίχο ξεκίνησε απεργία πείνας από την Δευτέρα στις 15 Φεβρουαρίου απαιτώντας να σπάσει αυτό αστυνομοκρατούμενο καθεστώς στο οποίο βρίσκετε και να επανέλθει στις φυλακές με τους υπόλοιπους κρατούμενους.

  Η πρώτη απάντηση του Υπουργείου ήταν να τον μεταφέρουν στη Γ.Α.Δ.Α. απομονόνωντας τον ακόμα περισσότερο από δικηγόρους,συγγενείς και φίλους,ασφυκτικά περικυκλωμένο από αστυνομικές δυνάμεις και αποκλεισμένο ακόμα και από ένα κομμάτι χαρτί για να γράψει.Πλέον δεν αναρωτιόμαστε αλλά με οργή διαπιστώνουμε ότι στα χαρτιά και τηλεοπτικά παράθυρα οι φυλακές τύπου ΄Γ καταργήθηκαν όμως άτυπα πίσω από το παραβάν το Υπουργείο και η διοίκηση των φυλακών το εφαρμόζουν ήδη.Από την μεριά μας,τη μεριά των φυλακισμένων, η πρώτη απάντηση δόθηκε με την βραδινή και μεσημεριανή στάση που έχει ξεκινήσει στις αντρικές φυλακές Κορυδαλλού.Οι πολιτικοί κρατούμενοι που είναι έγκλειστοι στα υπόγεια των γυναικείων φυλακών ενίσχυσαν με τη συμμετοχή τους αυτήν την κινητοποίηση.Έτσι και εμείς στηρίζουμε αυτές τις κινήσεις έτοιμες να τις ενισχύσουμε δυναμικά σε περίπτωση που οι υπεύθυνοι αδιαφορήσουν.Τώρα είναι η σειρά του Υπουργείου να απαντήσει σε αυτούς που έχει στήσει με την πλάτη στον τοίχο.

 

Πρωτοβουλία κρατουμένων από γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License