Αθηνα - Πανό και συνθήματα αλληλεγγύης στον Φάμπιο Ντούσκο

πανο συνθηματα φαμπιο ντουσκο απεργια πεινας

post image

 

Από τις 15 Φεβρουαρίου 2016, ο κρατούμενος Φάμπιο Ντούσκο πραγματοποιεί απεργία πείνας, διότι μπάτσοι και υπουργείο δικαιοσύνης τού έχουν επιβάλει ειδικές συνθήκες κράτησης.

 

Ο Φάμπιο έχει δηλώσει σε δικαστήριο ότι είναι περήφανος για τη φιλία του με τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς και κατηγορείται για συμμετοχή στο σχέδιο απόδρασης των μελών της οργάνωσης. Πριν τη δίκη για το σχέδιο απόδρασης, μετήχθη αρχικά στον Κορυδαλλό.Την επόμενη μέρα, μετά από εισβολή των ΕΚΑΜ, μεταφέρθηκε στο Μεταγωγών, ενώ, μετά την πρώτη μέρα της δίκης, μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ σε καθεστώς απομόνωσης.

 

Από το κράτος και τους ρουφιάνους του, δεν περιμένουμε καμία άλλη αντιμετώπιση πέρα από την εχθρική. Η καταστολή και ο εγκλεισμός, ως δομικά συστατικά της εξουσίας, είναι αναμενόμενα για κάθε ατομικότητα που επέλεξε τον δρόμο της εξεγερμένης αξιοπρέπειας. Είναι ακόμα νώπες οι πληγές των εκδικητικών περιοριστικών όρων που επιβλήθηκαν στην Αθηνά Τσάκαλου και την Εύη Στατήρη, ενώ ολοφάνερες είναι οι κρατικές μεθοδεύσεις για τις δίκες της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και του Επαναστατικού Αγώνα. Ο πόλεμος που ασκεί το κράτος, μέσω των σαθρών δουλικών του, προφανώς δε σταματά εδώ.

 

Απαγόρευση βασικών αγαθών για την κάλυψη στοιχειωδών αναγκών (τηλεκάρτες, είδη υγιεινής κλπ.), έλλειψη θέρμανσης και ζεστού νερού, συνεχείς διακοπές ρεύματος, καταπάτηση επισκεπτηρίων, πειθαρχικά συμβούλια και τόσες άλλες αντιξοότητες καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά οι κρατούμενοι στα κρατικά μπουντρούμια του Κορυδαλλού. Αποτέλεσμα είναι ένα κύμα αντίδρασης από τους κρατούμενους της Α’, Β’, Γ’ και Δ’ πτέρυγας, οι οποίοι ως άμεση απαίτηση έχουν την απομάκρυνση της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού, Χ. Κουτσομιχάλη, και τη διευθέτηση των προβλημάτων που η ίδια και με τη θέλησή της εχει δημιουργήσει.

 

Ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τον Φάμπιο Ντούσκο, αλλά και προς κάθε εξεγερμένη και αξιοπρεπή ατομικότητα που βρίσκεται σε καθεστώς εγκλεισμού ή περιορισμού, προχωρήσαμε τα ξημερώματα της 25/02/2016 σε ανάρτηση πανό στο Πολυτεχνείο, το οποίο γράφει »ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΜΠΙΟ ΝΤΟΥΣΚΟ, ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 15/2, ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ – ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΥΠΟ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΥ», και σε γράψιμο συνθημάτων σε διάφορα σημεία των Εξαρχείων.
 

 

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΦΑΜΠΙΟ ΝΤΟΥΣΚΟ


ΑΜΕΣΗ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΣΑΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΗΣ ΣΤΑΤΗΡΗ


ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ Α’, Β’, Γ’, ΚΑΙ Δ’ ΠΤΕΡΥΓΑ
ΤΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ,

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΥ


ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΣΕΣ/ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΕΛΙΑ


ΚΡΕΜΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΘΕ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΘΕΣΜΟΥ

 

 

Αναρχικη Ομαδα Τεχνης  - Οχετος

oxetos@riseup.net

oxetos.espivblogs.net

 

περισσοτερες φωτο εδω: http://oxetos.espivblogs.net/?p=58

Εικόνες:

aaa

από @aaa 25/02/2016 7:30 μμ.


ωραία κίνηση..μία προσθήκη μόνο..στην κινητοποίηση των φυλακών συμμετέχουν κ οι πολιτικοί κρατούμενοι  που κρατούνται στα ειδικά κελιά των υπογείων του κορυδαλλού

από @A 26/02/2016 2:49 μμ.


Εντάξει μην τρελαθούμε κιόλας... ο Φάμπιο πριν ανακαλύψει την αλληλεγγύη σκότωσε εν ψυχρώ στην Αχαρνών ένα περιπτερά γιατί προσέβαλε ένα συγγενή του στην Αλβανία... μπορεί να έχει δίκιο σε κάποια από τα αίτηματά του αλλά δεν μπορεί το κίνημα να ταυτίζεται με κάθε δολοφόνο...

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License