Αθήνα: Δευτέρα 22 Φλεβάρη * 9 το πρωί, δίκη Αμπντουλάχ Οτσαλάν

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Τη Δευτέρα 22 Φλεβάρη στις 9 το πρωί θα εκδικαστεί στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθήνας (Λουίζης Ριανκούρ 85) η αγωγή που έχει κατατεθεί από το 2008, του Αμπντουλάχ Οτσαλάν κατά του ελληνικού κράτους για την παράδοση του στις Τουρκικές αρχές στις 15 Φλεβάρη 1999.

Η δίκη είναι διοικητικού χαρακτήρα και θα εξετασθεί  εάν έχει υπαιτιότητα το ελληνικό κράτος για την παράδοσή του, αφού σύμφωνα με τους συνηγόρους του Κούρδου ηγέτη, όταν έγινε αντιληπτή η είσοδος του Οτσαλάν στην χώρα μας «η Ελλάδα όφειλε να τον δικάσει για την παράνομη είσοδο στη χώρα και όχι να τον κρύψει και να τον παραδώσει». Με την εξέλιξη που υπήρξε εκτός των άλλων η Ελλάδα «παραβίασε τη Σύμβαση της Γενεύης για τους Πρόσφυγες και την υποχρέωση της μη επαναπροώθησής τους στους διώκτες τους».

Το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν απευθύνει κάλεσμα στους Ελληνες πολίτες να παρευρεθούν στην δίκη και να υποστηρίξουν το αίτημα της απελευθέρωσης του Κούρδου ηγέτη και να καταδικάσουν τη διεθνή συνωμοσία εναντίον του Αμπντουλάχ Οτσαλάν και του Κουρδικού λαού.

http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2016/02/blog-post_455.html

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License