Λίγο πριν την ολοκληρωτική ένωση των τριών Καντονιών της Ροτζάβα.


Οι Κουρδικές «Μονάδες Λαϊκής Προστασίας " (YPG), , συνέχισαν να σημειώνουν σημαντικές νίκες στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Χαλέπι, εκδιώκοντας τους ισλαμιστές μαχητές  απο τις πόλεις που είχαν καταλάβει εδω και χρόνια. Σήμερα ήρθε η σειρά της στρατηγικής πόλης του Sheikh Issa στα ανατολικά της Tal Rifat. που είχε απελευθερωθεί εχθές.
Οι Κούρδοι μαχητές έχουν τώρα τον πλήρη έλεγχο της πόλης Sheikh Issa.
Δεκάδες Ισλαμιστές μαχητές σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν σε σκληρές συγκρούσεις με τους Κούρδους μαχητές κατά τη διάρκεια της κατάληψης του Sheikh  Issa.
Νωρίτερα σήμερα, οι YPG συνέχισαν την προώθηση τους στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Χαλέπι απελευθερώνοντας ένα ακόμη βασικό χωριό στη νότια πλευρά της πρόσφατα απελευθερωμένης πόλης Tal Rifat..
Οι δυνάμεις των YPG μαζί με άλλους Κούρδους μαχητές, συμπεριλαμβανομένου του Συριακού Δημοκρατικού Στρατού (SDF), απώθησαν τις ισλαμιστικές ομάδες έξω από το χωριό Kafr Naseh μετά απο  αρκετές ώρες μάχης.
Οι Κούρδοι μαχητές, επίσης, προσπαθούν να πείσουν τις ένοπλες ομάδες να καταθέσουν τα όπλα τους και να ενταχθούν στις δυνάμεις των YPG ή του SDF.
Με τη απελευθέρωση του Tal Rifat και των κοντινών εδαφών και τα χωριά της, συμπεριλαμβανομένων της Kafr Naseh, οι Κούρδοι μαχητές έχουν απελευθερώσει περίπου το σύνολο απο τα εδάφη που είχε καταλάβει το ISIS στις βορειοανατολικές περιοχές της επαρχίας Χαλέπι.
Για να εμποδίσει ή έστω να επιβραδύνει την ραγδαία προώθηση των Βορείων μονάδων των πολιτοφυλάκων, η Τουρκία μετέφερε εκατοντάδες τρομοκράτες από την επαρχία Ιντλίμπ στο Χαλέπι μέσω του εδάφους της στο Σαββατοκύριακο.
"Τουλάχιστον 400 μαχητές μεταφέρθηκαν στο Βόρειο Χαλέπι για να βοηθήσουν εκείνους που δέχονται την επίθεση χάνοντας συνεχώς έδαφος απο τους Κούρδους μαχητές που υποστηρίζονται από την ρωσική πολεμική αεροπορία," .
Επιπλέον, ο τουρκικός στρατός για 4η ημέρα συνεχίζει ασταμάτητα το σφυροκόπημα των Κούρδων μαχητών στο Βόρειο Χαλέπι για να τους καθηλώσουν, και να τους αποτρέψουν από ένωσή τους με άλλες κουρδικές μονάδες που προωθούνται απο τα δυτικά.
Αρκετά χωριά και μεγάλες εκτάσεις της Afrin στη βορειοδυτική Συρία τέθηκαν υπό βομβαρδισμό πυροβολικού από τον τουρκικό στρατό και ισλαμικές ομάδες καθ όλη τη διάρκεια της Κυριακής.
Ο τουρκικός στρατός, Al-Nusra Front και Ahrar αλ-Σαμ σφυροκόπησαν τα χωριά της Marimin και ANAB στην περιοχή Afrin την Κυριακή. Οι κάτοικοι της Marimin και ANAB  είπαν ότι τα χωριά τους είχαν χτυπηθεί από πολλές ρουκέτες και τουλάχιστον 30 βλήματα πυροβολικού σήμερα.
Οι Κούρδοι μαχητές κατέλαβαν τον έλεγχο της οδικής αρτηρίας Kaljabrein-Tal Ριφάτ και σκότωσαν έναν από τους διοικητές των Jeish Αl Fatah, με όνομα πολέμου  Ismayeel Naddaf.
Αργότερα τη Δευτέρα, η κύρια γραμμή επικοινωνίας των ισλαμικών ομάδων στην Tal Rifat είχε κοπεί από τον βομβαρδισμό των δυνάμεων YPG.
"Οι κούρδοι μαχητές απώθησαν τις ισλαμικές ομάδες από τις θέσεις τους στα χωριά του Ahras, Ein Daqnah, Sheikh Halal, Masqan, Sawama'a Jabraein και Kafar Naya μετά πιέζοντας τους τρομοκράτες πίσω από την Tal Rifat  στα βόρεια της επαρχίας του Χαλέπι χθες το βράδυ,".
Σε μί αλλη εξέλιξη σήμερα οι ισλαμιστές μαχητές Takfiri πρόσφεραν μία συμφωνία στους Κούρδους πολιτοφύλακες να τους παραδώσουν την πόλη  Marea σε αντάλλαγμα ασφαλή δίοδο διαφυγής .
Οι κούρδοι φαίνεται οτι αποδέχθηκαν την πρόταση των τζιχαντιστών του Al-Nusra Front και του  Ahrar al-Sham και τους επέτρεψαν την ασφαλή απομάκρυνση τους απο την Marea προς την  Sandef χωρίς να γίνει καμία σύγκρουση. Η συμφωνία είναι αποτέλεσμα της ταχύτατης προέλασης των Κούρδων πολιτοφυλάκων και του Συριακού Δημοκρατικού Στρατού τις τελευταίες μέρες στην επαρχεία του Αλέππο.

από @ 18/02/2016 8:31 μμ.


για την συνεργασα σε πολεμικο επιπεδο με τον Ασαντ θα ποθμε κατι ή παντα θα αγιοποιούμε καταστασεις;

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License