Έκτακτη συγκυριακή επανεκτίμηση και ανάλυση

Τούρκικο πυροβολικό βομβαρδίζει την Συρία, κυρίως θέσεις του YPG, αφού έχει ρίξει Ρώσσικα αεροσκάφη προ καιρού. Το ΝΑΤΟ ήρθε και μέσα σε αυτό είναι και Τούρκικο ναυτικό, λίγο καιρό μετά από το προσωρινό μπλοκάρισμα του Ρώσσικου στόλου στα Δαρδανέλια. Κούρδοι συλλαμβάνονται με 2 τροχόσπιτα οπλισμό στη Θρακη ενώ τα μίντια εξακολουθούν να μιλούν για Τζιχαντιστές.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η όλη αποσταθεροποίηση στην Τουρκία, στην Ουκρανία, στην Συρία, και όχι μόνο κρύβει την κινητήρια δύναμη των ΗΠΑ να θέλουν να επιβάλουν άλλους όρους για την ευρύτερη περιοχή. Η πίεση χρόνων στο Ιράν ήταν να υποκύψει σε συνεργασία αλλιώς να το διαλύσουν κι αυτό. Ο πόλεμος ήρθε γιατί κάποιοι τον έφεραν και είναι δίπλα μας ή βρισκόμαστε μέσα του, αν κρίνουμε από την προγραμματισμένη και μεθοδευμένη κρίση. Να περιμένουμε να βρέξει σφαίρες και βόμβες ή να πρέπει να το δούμε συνολικότερα τι κάνουμε σε σχέση με αυτό; Η γενικότερη αποσταθεροποίηση της πολιτικής σκηνής και το ανέβασμα διαφόρων σκερβελέδων για να διατηρηθούν τα τζάκια ως είχαν χωρίς ευθύνες, ίσως έχει μια βαθύτερη σημασία, όπως και η καλλιέργεια ευρύτερου αντιδραστικού εθνικιστικού πόλου εντός της κοινωνίας.

 

 

Μία ρωσική πυροβολαρχία με αυτοκινούμενα πυροβόλα των 152 χλστ. μαζί με μία μοίρα συριακού πυροβολικού κτύπησε πριν λίγο συγκεντρώσεις τουρκικών στρατευμάτων μέσα στο τουρκικό έδαφος, ενώ κοινοποιήθηκε ότι τακτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι Scud B και C στοχοποίησαν τουρκικές βάσεις και θα εξαπολυθούν από την στιγμή που υπάρξει μείζονα τουρκική επιθετική κίνηση στο συριακό έδαφος!

 

Όπως μεταδίδουν ρωσικά ΜΜΕ το ρωσικό πυροβολικό "έπληξε θέσεις του τουρκικού Στρατού" σε απάντηση του τουρκικού βομβαρδισμού με πυροβολικό των κουρδικών θέσεων στην Azaz και κατά του συριακού Στρατού στη Λαττάκεια.

 

Για αρχή να πω ότι δεν είμαι της φιλοπολεμικής τάσης, πιστεύω ότι ο μόνος αγώνας είναι ο πολιτικός και η νίκη υπάρχει μέσα από αυτόν κοινωνικά, η στρατιωτική επιβολή δεν αποτελεί ποτέ κάποια νίκη, απλά υποταγή στη βία. Μη παρεξηγηθώ δηλαδή για κάποιον που ασχολείται με το εθνοπολεμικό σκηνικό. Σίγουρα αυτό που λέμε ταξική πάλη και ταξικό πόλεμο συμβολίζει μόνο τον πολιτικό πόλεμο και όχι το κομμάτι της βίας που είναι συνήθως μονοπώλιο των εξουσιαστών. Αυτό όμως δεν έχει να κάνει με τις συνθήκες που επιβάλλονται, δηλαδή έναν πραγματικό πόλεμο με σφαίρες, βόμβες, θανάτους, και γενικότερα καταστροφή. Νομίζω βέβαια ότι όταν η επιλογή των εξουσιαστών είναι η βία (πάντα) η δική μας επιλογή είναι να επιβάλουμε την ειρήνη, τουλάχιστον εγώ για την ειρήνη (αναρχία) και κατευθυνόμενος προς αυτή οργανωμένα θα δεχτώ να πιάσω και το τουφέκι. Όχι για την πατρίδα, ούτε για την φυλή, ούτε για το θρήσκευμα, ούτε καν για την τάξη με εξουσιαστικούς Μαρξιστικούς όρους. Ισότητα, ελευθερία, δικαιοσύνη, ειρήνη, για τον κομμουνισμό και την αναρχία.

 

Τι κάνουμε όμως στην πράξη, ποιοί, γιατί, πως, με ποιούς, πότε, εμπλεκόμαστε μέσα σε μια συνθήκη πολέμου και ποιοί είναι ο πρώτος στόχος; Νομίζω έφτασε η ώρα τα κάστανα να μπουν στην φωτιά. Εκτός από τους Κούρδους και ίσως μικρές ελευθεριακές ομάδες των Βαλκανίων και της Τουρκίας δεν έχουμε πολλές επιλογές. Εκτός κι αν κρίνεται κάποιου είδους συνεργασία με την άκρα αριστερά αλλά πως δεν το έχω. Πως συνεργάζεσαι με αυτούς που σε θεωρούν βάρος.

Ειλικρινά με προβληματίζει και βάζω ότι άλλο στην άκρη γιατί βλέπω μια ατζέντα που δεν μπορώ να την εκτοπίσω και θα μπει στην αυριανή, μεθαυριανή πραγματικότητα. Και σήμερα έχω ίντερνετ, τηλέφωνο, ρεύμα, σημείο συνάντησης και συζήτησης, αύριο δεν ξέρω αν το έχω.

από @ 14/02/2016 11:21 μμ.


Μπορείς να στείλεις ένα σύνδεσμο που αναφέρει τις πληροφορίες για εκατέρωθεν βομβαρδισμούς ανάμεσα στο Ρωσο/Συριακό και το Τουρκικό πυροβολικό;


Δυστυχώς ψάχνω να βρω κι εγώ πιο έγκυρη πηγή, 2η/3η, από ντόπια κι άλλα ειδησεογραφικά αλλά το μόνο που βρίσκω, το τμήμα που έστειλα, είναι από κωλοσάϊτ στρατόκαυλων. Δε μπορώ να πω δηλαδή αν όντως έγινε ή απλά πουλάνε φούμαρα για να τραβήξουν το ενδιαφέρον. Αυτό δε σημαίνει ότι είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας από τη στιγμή που έχει ήδη αναγνωριστεί ότι βόμβες έπεσαν δίπλα σε Ρώσσικη βάση, μιλάμε για ζήτημα ωρών/ημερών να υπάρξει απάντηση αλλιώς οι Ρ. ούτε στους δικούς τους δεν θα μπορούν να φανούν συνεπείς. Είναι δηλαδή τουλάχιστον αληθοφανές και αναμενόμενο. Δε ξέρω βέβαια αν μετά την ίδρυση του Νατο αν έχει πέσει βόμβα άλλης δύναμης σε χώρα του Νατο και πως θα αντιδράσει "το ΝΑΤΟ" σε κάτι τέτοιο. Ίσως η εισβολή στα Μαλβίνας να θεωρηθεί τέτοια εχρθοπραξία, απαντήθηκε. Η εισβολή στην Κριμαία αρχίζει κι έχει άλλο νόημα. Στη Τουρκία πάντως υπάρχουν έντονες ταξικές κοινωνικές πιέσεις, δεν είναι τα μούτρα τους για πόλεμο των αφεντικών, στη Ρωσία δε κουνιέται φύλλο και η Ουκρανία κάπως τους βόηθησε σ'αυτό.

από @ 15/02/2016 1:21 πμ.


δεν επιβεβαιωνεται απο πουθενα, ουτε απο τα γνωστα αστικα μεσα, αυτη η πληροφορια. Υπαρχει ως δημοσιευση σε ενα στρατοκαβλο μπλοκ (pronews) και πεταει μια παραμπομπη η οποια δεν επαληθευεται απο κανεναν. κατεβαστε το. Δεν ηθελα να βαλω το ονομα του μπλοκ αλλα το εκανα για να μην ακουγονται αερολογιες τα οσα γραφω και εγω.

από απολεμίκ 15/02/2016 3:17 πμ.


Ο πόλεμος δεν είναι πάντα κακός. Συνήθως καθαρίζει τη σήψη μιας κοινωνίας. Το κακό είναι ότι δεν θα γίνει στην Ελλάδα... να ξεκαθαρίσουμε ποιοί είμαστε ποιοί...

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License