Ο Tουρκικός στρατός βομβαρδίζει θέσεις των Σύριων Κούρδων πολιτοφυλάκων.

Περίληψη


Ο Τουρκικός στρατός βομβάρδισε σήμερα το απόγευμα θέσεις των Κούρδων πολιτοφυλάκων στην βόρεια Συρία, λίγες ώρες μετά απο τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Νταβούτογλου, οτι η Άγκυρα θα αντιδράσει μπροστά στην απειλή που αντιμετωπίζει απο την Συριακή μεριά των συνόρων.
Δεν έχει γίνει επίσημα ακόμα "αιτιολόγηση " της επίθεσης, η οποία έλαβε χώρα δύο μέρες μετά απο την κατάληψη απο τον Συριακό Δημοκρατικό Στρατό , στρατιωτικής βάσης κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.
Το Συριακό παρατηρητήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανέφερε ότι οι βομβαρδισμοί στόχευσαν την αεροπορική βάση που είχε καταληφθεί απο τους άντρες του Jaysh al-Thuwwar που αποτελούν μέρος της συμμαχίας του ΣΔΣ, και ένα χωριό που είχαν απελευθερώσει απο τους τζιχαντιστές, οι πολιτοφύλακες των  YPG.
"Όταν υπάρχει οποιαδήποτε απειλή για την Τουρκία, θα λάβουμε στη Συρία τα μέτρα που πήραμε στο Ιράκ και στο Καντίλ και δεν θα διστάσουμε να εφαρμόσουμε τα αναγκαία μέτρα», δήλωσε ο Νταβούτογλου σε ομιλία του στην ανατολική τουρκική πόλη του Ερζιντζάν.
Οι εκτενείς βομβαρδισμοί της Ρωσικής πολεμικής μηχανής που υποστηρίζει τον στρατό του Άσαντ στις θέσεις και τις πόλεις που ελέγχονται απο το μέτωπο Al Nursa και το Ahrar Al-Sham στην επαρχεία του Αλέππο, έχουν προκαλέσει ένα νέο κύμα προσφύγων που κατευθύνονται προς τα Τουρκικά σύνορα και απαριθμούν τις 100.000 ανθρώπους. Κόσμος φοβισμένος και εξαθλιωμένος, που η Τουρκική κυβέρνηση αρνείται προς το παρόν να δεχθεί , εγκλωβίζοντάς τους στην Συριακή πλευρά και χρησιμοποιώντας τους ώς μέσο πίεσης προς τους Ρώσους για να σταματήσουν τους βομβαρδισμούς.
Ο Νταβούτογλου καταδίκασε τις επιθέσεις στο Χαλέπι ως "βαρβαρότητα, τυραννία, ώς  μια στρατηγική πολέμου που διεξάγετε με μεσαιωνική νοοτροπία" και είπε ότι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στην περιοχή αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της πείνας εάν ένας ανθρωπιστικός διάδρομος δεν ανοίξει.
«Θα βοηθήσουμε τους αδελφούς μας στο Χαλέπι με όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας. Θα πάρουμε όσους έχουν ανάγκη, αλλά δεν θα επιτρέψουμε ποτέ το Χαλέπι να αδειάσει μέσω μιας εθνοτικής σφαγή».
Σε μία άλλη παράλληλη εξέλιξη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέρθηκε το Σάββατο ότι η Σαουδική Αραβία θα στείλει αεροσκάφη στην αεροπορική βάση Ιντσιρλίκ της Τουρκίας για την "καταπολέμηση" του ισλαμικού κράτους.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License