Η παρούσα κατάσταση στα «υπόγεια της θηριωδίας» στην Cizre: 66 σφαγιάστηκαν, καμία είδηση ​​για 73 άλλους

Περίληψη

Η παρούσα κατάσταση στα «υπόγεια της θηριωδίας» στην Cizre: 66 σφαγιάστηκαν, καμία είδηση ​​για 73 άλλους


Ενώ  άνθρωποι παγιδευμένοι στα υπόγεια σφαγιάζονται από τις κρατικές δυνάμεις στην πόλη Cizre της επαρχείας Σιρνάκ, δεκάδες πτώματα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο και καμία είδηση ​​δεν υπαρχει για πολλούς άλλους που αντιμετωπίζουν την απειλή επικείμενης εκτέλεσης.
Από τα 134 άτομα που είναι γνωστό ότι έχουν εγκλωβηστεί σε υπόγεια-94 στο Cudi και 45 στην γειτονιά της  Sur -, 66 έχει επιβεβαιωθεί ότι έχουν σφαγιαστεί στα υπόγεια μέχρι στιγμής.
1ο υπόγειο: Κανένα νέο απο τους  15 τραυματίες και άλλα 9 άτομα
Έχουν περάσει  19 ημέρες από τότε που τα 31 άτομα που ζήτησαν καταφύγειο στο υπόγειο του κτιρίου επί της οδού Bostancı στην γειτονιά του  Cudi έγιναν στόχος επιθέσεων των κρατικών δυνάμεων. Ενώ 7 ήδη έχασαν τη ζωή τους στο υπόγειο λόγω της συνεχιζόμενης απαγόρευσης της ιατρικής πρόσβασης, καμία είδηση δεν υπαρχει  για τους 15 τραυματίες και τους 9 εξαντλημένους ανθρώπους εδώ και 11 ημέρες τώρα.
Εκτός από το μπλοκάρισμα των εθελοντών γιατρών στην πόλη απο το να διασώσουν τους παγιδευμένους, τα ασθενοφόρα του Δήμου της Cizre επίσης έχουν αρνηθεί την πρόσβαση στη περιοχή για ημέρες τώρα  ισχυριζόμενοι  λόγους "συγκρούσεων" στην περιοχή. Συνομιλίες αξιωματούχων του HDPμε το Υπουργείο Δικαιοσύνης για τον απεγκλωβησμό των τραυματιών , επίσης, παρέμειναν ασαφής. Το κτίριο έχει καταρρεύσει πάνω στο υπόγειο και η  τελευταία επαφή με τα παγιδευμένα άτομα έγινε πριν από 11 ημέρες. Δεν υπήρχε τροφή ή νερό, ούτε τα μέσα για να καλύψουν τις πληγές. Το υπόγειο, που είναι γνωστό ως «υπόγειο της θηριωδίας» τείνει πλέον να  γίνει τάφος για 15 τραυματίες και 9 άλλους ανθρώπους.
2ο υπόγειο: 39 απο τους 62 εγκλωβισμένους σφαγιάστηκαν, δεν υπάρχουν νέα για 23 άλλους
Το κτίριο στην οδό Narin της γειτονιάς Cudi όπου 62 άνθρωποι είχαν καταφύγει επίσης στοχοποιήθηκε από τις κρατικές δυνάμεις καταστολής  με επιθέσεις απο τανκς. Μια πυρκαγιά που ξεκίνησε από τις επιθέσεις στους πάνω ορόφους του κτιρίου αναπήδησε στο υπόγειο όπου οι άνθρωποι είχαν καταφύγει, ως αποτέλεσμα της οποίας 9 βαριά τραυματίες κάηκαν ζωντανοί. Επιπλέον, ο 16-χρονος Αμπντουλάχ Gün πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από τις κρατικές δυνάμεις όταν βγήκε έξω από το υπόγειο για λίγο.
Το βράδυ της 7ης Φεβρουαρίου, τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις  διεξήγαγαν μια επίθεση στο κτίριο. Το κρατικό τηλεοπτικό κανάλι TRT ανέφερε μια έκτακτη είδηση ​​υποστηρίζοντας ότι «περίπου 60 τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν" στην επιχείρηση. Αυτό ακολουθήθηκε από την ανάκληση της είδησης και την ανακοίνωση  διαφορετικών στοιχείων από κυβερνητικούς αξιωματούχους σε μια προσπάθεια να καλύψει έως ένα σημείο την κλίμακα της σφαγής. Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου διέψευσε την είδηση του TRT, λέγοντας ότι επικαλείται τη δήλωση του κυβερνείου της  Σιρνάκ  το οποίο είπε ότι «10 άνθρωποι σκοτώθηκαν".
Χθες το βράδυ,  σε δύο ασθενοφόρα του Δήμου της Cizre επετράπη η πρόσβαση στο πεδίο για την ανάκτηση των απωλειών, μετά το οποίο 27 παντελός καμένα και κατακερματισμένα πτώματα μεταφέρθηκαν στο κρατικό νοσοκομείο της Cizre. Ενώ 12 ακόμη πτώματα έχουν βρεθεί στη σκηνή και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο σήμερα, η τύχη των 23 άλλων που είναι γνωστό ότι είναι παγιδευμένοι στο κτίριο παραμένει άγνωστη.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή βουλευτη του HDP στην Σιρνάκ, Faysal Sarıyıldız, υπήρχαν συνολικά 10 νεκροί και 52 τραυματίες στο υπόγειο όταν υπήρξε η τελευταία επικοινωνία με τους ανθρώπους εκεί. Είπε ότι υπάρχουν υποψίες ότι όσοι ήταν εγκλωβησμένοι εκεί είναι όλοι τους σφαγιασμένοι.
3ο υπόγειο: 20 κάηκαν μέχρι θανάτου, δεν υπάρχουν νέα για 25 άλλους.
Μαθέφτηκε σήμερα ότι υπήρχαν 45 άλλοι άνθρωποι εγκλωβησμένοι σε άλλο κτίριο στη γειτονιά Sur. Επιθέσεις τεθωρακισμένων από τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις προκάλεσαν την κατάρρευση των  τελευταίων ορόφων, μετά την οποία οι αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στο κτίριο και έβαλαν φωτιά στο υπόγειο με τη χρήση του πετρελαίου, ως αποτέλεσμα των οποίων 20 άνθρωποι εδώ κάηκαν μέχρι θανάτου. Οι 25 άλλοι αντιμετωπίζουν μια απειλή  επικείμενης εκτέλεσης.
Η Derya Koç, , η οποία είναι μεταξύ εκείνων που παγιδεύτηκαν στο αναφερόμενο κτίριο, είπε στο τηλέφωνο νωρίτερα σήμερα ότι οι συνεχιζόμενοι βομβαρδισμοί του  πυροβολικού  έχουν αρχίσει να κατεδαφίζουν το κτίριο το οποίο έχει αφήσει τους ανθρώπους μέσα σε αυτό κάτω απο τα  ερείπια. Δήλωσε ότι η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων μέσα στο κτίριο και, επομένως, είναι αδύνατον σε κάποιον ακόμα και να αναπνεύσει.
Έχοντας μια δυσκολία στην ομιλία, λόγω της δακρυγόνων, η Koç ανέφερε ότι ένας από τους τραυματίες ο οποίος υπέστη εγκαύματα είναι σε εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση, ενώ κάποιοι άλλοι είναι επίσης σε κρήσημη  κατάσταση και δεν μπορούν να βρουν οποιοδήποτε υλικό για να σταματήσει η αιμορραγία.“
«Δεν μπορούμε να αναπνέουμε. Πολλοί από τους ανθρώπους εδώ έχουν υποστεί τραυματισμούς στα χέρια και τα πόδια τους. Ένας από τους τραυματίες έχει χάσει ένα μάτι. Εκείνοι με σοβαρά τραύματα θα πεθάνουν αν δεν λάβουν επείγουσα ιατρική φροντίδα ", πρόσθεσε.


Οι YPG ανακαταλαμβάνουν δύο πόλεις στο Χαλέπι της Συρίας μετά από συγκρούσεις με ισλαμιστές αντάρτες


ALEPPO - κουρδικές δυνάμεις των Μονάδων Λαϊκής Προστασία   (YPG) επιτέθηκαν στα προπύργια της Αλ-Κάιντα που συνδέονται με το Nusra Front στην επαρχία Χαλέπι, στη βόρεια Συρία, και ανέφεραν νέες επιτυχίες, στρατιωτικές πηγές ανέφεραν τη Δευτέρα.
Οι  YPG, υποστηριζόμενες από μέτριοπαθείς αντάρτες του στρατού  ΑΙ-Thuwar , βομβάρδισαν τις πόλεις Meranaz και Der Jamal στη βόρεια επαρχία του Χαλεπίου, με στόχο τα προπύργια των ισλαμιστών ανταρτών της Nusra Front και του συμμαχικού σε αυτούς  Ahrar al-Sham .
Σε συνέπεια της επίθεση των Κουρδικών δυνάμεων, οι ισλαμιστές εκκένωσαν την έδρα τους στις δύο πόλεις," ανέφερε το μέλος των YPG Wael Ahmed .
"Μετά την επίθεση των Κούρδων πολιτοφυλάκων συγκρούσεις ξέσπασαν στην περιοχή Meranaz και Der Jamal. Τουλάχιστον 12 ισλαμιστές μαχητές από το Nusra Front και Ahrar αλ-Σαμ σκοτώθηκαν και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν ", δήλωσε η πηγή, προσθέτοντας ότι οι ισλαμιστές  τελικά αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν και από τις δύο πόλεις, τη Δευτέρα τα μεσάνυχτα.
Παράλληλα σποραδικές συγκρούσεις συνεχίζονται μεταξύ των μαχητών των YPG και συνδεόμενων με την Αλ-Κάιντα μαχητών στην περιοχή Sherawa κοντά στην Afrin στο βορειοδυτικό Χαλέπι, όπου οι Κούρδοι ανέκτησαν τον έλεγχο πολλών χωριών την περασμένη εβδομάδα.
Στρατηγική στρατιωτική αεροπορική βάση κοντά στο Χαλέπι περνά στον έλεγχο των YPG
 Κούρδοι μαχητές των Μονάδων Λαϊκής Προστασίας , ανακατέλαβαν  στρατηγική στρατιωτική αεροπορική βάση βόρεια της επαρχίας Χαλέπι.
Οι κουρδικές πολιτοφυλακές σε μια συντονισμένη επιχείρηση, , κατάφεραν να πάρουν τον πλήρη έλεγχο πάνω από τη βάση Menagh Air, 6 χιλιόμετρα νότια της πόλης Ezaz στην επαρχία Χαλέπι, και αποκατέστησαν την  απόλυτη ασφάλεια στην  στρατηγική εγκατάσταση.
Νωρίς αυτή την εβδομάδα, Κούρδοι μαχητές σε μια παρόμοια συντονισμένη δράση κατάφεραν να ανακαταλάβουν μια στρατιωτική βάση βόρεια του Χαλεπίου και πολλές άλλες τοποθεσίες της περιοχής που στο παρελθόν ήταν υπο τον έλεγχο των τζιχαντιστών
Κατά τη διάρκεια της εντατικής επίθεσης απο το έδαφος, οι κυρίως κουρδικές δύναμεις, απελευθέρωσαν την Στρατιωτική Βάση 55 στο Βόρειο Χαλέπι, πέρνοντας επίσεις τον έλεγχο της λεκάνης γύρο απο το νέο δρόμο μεταξύ Χαλέπι και Ezaz, η οποία ήταν η κύρια διαδρομή προμήθειας των τζιχαντιστών  στα εδάφη της βόρειας Συρίας, κοντά στα τουρκικά σύνορα.

από @ 11/02/2016 12:21 μμ.


Η καταληψη του αεροδρομιου βορεια απο το χαλεπι απο τους κουρδους μαχητες του YPG εγινε με την ουσιαστικη βοηθεια της ρωσικης αεροποριας, που εχει βαφτισει τρομοκρατες οσουν μαχονται αλλα και οσους απλα ζουν στις περιοχες των ανταρτων, βομβαρδιζοντας τους αλυπητα με αποτελεσμα να εχουν σκοτωθει πανω απο 1500 αμαχοι απο τον οκτωβρη.

από ΓΚ 11/02/2016 1:46 μμ.


Η ερώτηση όσο καλοπροαίρετη και να είναι,μάλλον αποτελεί μέρος της βασικής φρασεολογίας ενός υποβολέα που υπονομεύει τον αγώνα επιβίωσης και ύπαρξης των κούρδων (καθώς και άλλων εθνοτήτων και πολλών πιστών διαφόρων θρησκειών) στα εδάφη τους. Κι αυτός υπονομεύεται με ερωτήσεις για την αυτονόητη στρατιωτική σύμπραξη με όλες τις στρατιωτικές δυνάμεις που εμπλέκονται κατά του ΙΚΙΛ. Μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει στο Κουρδιστάν καμιά "συμφωνία της Πλάκας" καμιά "συμφωνία της Καζέρτας", καμιά "συμφωνία του Λιβάνου". Αυτά μπαίνουν σε εισαγωγικά διότι παραπέμπουν στην ελλαδική εμπειρία της υπαγωγής του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΛΑΝ υπό το αρχηγείο της Μέσης Ανατολής. Μέχρι τώρα δεν έχουν υπάρξει πολιτικές συμφωνίες που θα διευθετούν αλλιώς τη διοίκηση στα εδάφη του συριακού Κουρδιστάν πέραν των διακηρύξεων για τη δημοκρατική αυτονομία. Αλίμονο αν οι κούρδοι δεν έκαναν στρατιωτικές συμφωνίες με τους αντίστοιχους εχθρούς του ΙΚΙΛ. Όσοι νομίζουν ότι επιθυμούν να κατοικήσουν στα σύννεφα ας μετοικήσουν εκεί. Όσοι καταπίνουν τη γκαμήλα και διυλίζουν το κουνούπι ας συνεχίσουν να το κάνουν, το ίδιο και οσοι υπερασπιζόμαστε όσο μπορούμε μια πρωτόγνωρη επανάσταση στην περιοχή μας.

Για τη ταμπακέρα:

Για ποιο λόγο ευθύνονται οι κούρδοι του YPG για το βομβαρδισμό των αμάχων; Πού γνωρίζουμε ότι είναι "άμαχοι", όταν κατά κόρον η Τουρκία και η δυτική συμμαχία στα πλαίσια του αντιρωσισμού βαφτίζουν τους "μετριοπαθείς" ισλαμιστές και τους σαλαφιστές σαν "άμαχους" ή αδέρφια "τουρκμένους";

A

από @ 11/02/2016 3:39 μμ.


Αμαχοι γνωριζουμε οτι βομβαρδιζονται απο τις αμετρητες καθημερινες ανταποκρισεις που δημοσιευονται απο ακτιβιστες στα εδαφη της συριας και μιλανε για βομβαρδισμους σχολειων νοσοκομειων εγκαταστασεων νερου και ηλεκτρισμου κατοικημενων περιοχων κτλ. Επισης στις περιοχες που ελεγχουν ισλαμικες ομαδες υπαρχουν και συριοι που δεν ειναι τσιχαντιστες και απλα ζουσαν και ζουν εκει γιατι εκει ηταν παντα τα σπιτια τους! Δεν ευθυνονται οι κουρδοι για τις δολοφονιες αμαχων ομως εκμεταλευονται ακριβως αυτους τους βομβαρδισμους για να προωθουνται.

Τωρα περι πολιτικης οικονομικης και στρατιωτικης συνεργασιας της ηγεσιας των κουρδων με υπερδυναμεις. Ειναι ξεκαθαρο απο δηλωσεις και συναντησεις στελεχων τους και απο γεγονοτα στα οποια πηραν μερος και συνεβαλαν οι κουρδοι της συριας οτι επιδιωκουν και την πολιτικη και οικονομικη συνεργασια με τις μεγαλες δυναμεις( η ροτζαβα δεν ειμαι αυταρκης, χρειςζεται επενδυσεις, αρα πολυεθνικες αρα καπιταλισμο). Επισης σε καιρο πολεμου με τις αποφασεις που παιρνει ο στρατος να ειναι τοσο σημαντικες αλλα και με την υπαρξη κομματος και κεντρικου μηχανισμου ληψης πολιτικων αποφασεων και χαραξης πολιτικης στρατηγικης ειναι βιαστικο το να λες οτι εφαρμοζεται μια δημοκρατικη αυτονομια σε πληρη κλιμακα. 

Αν εχεις ορεξη διαβασε, 

https://www.reddit.com/r/syriancivilwar/comments/3z7srw/lengthy_interview_with_pyd_cochair_salih_muslim/
http://kurdishquestion.com/index.php/interviews/interview-with-pkk-leader-cemil-bayik-the-future-of-the-middle-east-is-in-the-hands-of-the-kurds.html
http://kurdishquestion.com/index.php/insight-research/the-kurds-could-bring-russia-and-the-us-together-in-syria/1208-the-kurds-could-bring-russia-and-the-us-together-in-syria.html
https://news.vice.com/article/turkeys-most-wanted-vice-news-meets-pkk-leader-cemil-bayik
http://www.kurdistan24.net/en/news/c90b5b9b-c1fe-4f4a-87fb-d18d9c573898/Syrian-Kurds-say-must-be-represented-at-Geneva-talks
http://anfenglish.com/news/participants-of-geneva-3-conference-becoming-clear
https://syriafreedomforever.wordpress.com/2013/06/23/statement-by-the-kurdish-youth-movement-tck-about-the-latest-events-in-the-city-of-amouda-and-videos-and-pictures-from-the-protests-and-sit-ins/
http://anfenglish.com/features/pyd-co-chair-moslem-we-won-t-recognise-a-geneva-3-excluding-kurds
http://www.basnews.com/index.php/en/news/middle-east/256617
http://carnegieendowment.org/syriaincrisis/?fa=62631
http://rudaw.net/mobile/english/middleeast/syria/10022016
https://news.vice.com/article/the-heroes-of-kobane-are-looking-for-political-payback-from-the-west
http://en.hawarnews.com/to-the-european-union/
http://en.hawarnews.com/to-the-american-administration/
http://www.syriahr.com/en/?p=44005
http://www.kurdistan24.net/en/news/799a57ac-cd95-4419-ba0a-2531626ae7a2/Kurdish-officials-deny-Syrian-regime-meeting- και η αντιθετη ειδηση http://ekurd.net/assad-regime-ready-to-accept-kurdish-autonomy-in-syrian-kurdistan-2015-04-20
http://www.syriadeeply.org/articles/2014/08/6014/ypgs-mandatory-military-service-rattles-kurds/
http://www.basnews.com/index.php/en/news/251413
http://aranews.net/2015/02/compulsory-military-service-raises-concerns-among-syrian-kurdish-youth/
http://www.kurdistan24.net/en/news/e8920a6c-e4fe-4023-a4b2-aeffa59c2ae1/U-S--airbase-in-Syria-despite-Kurds-denial 

Και αυτα ειναι με ενα προχειρο ψαξιμο αρχειου. 

Οι κουρδοι εχουν καθε δικαιωμα να επιβιωσουν να υπαρξουν να ανασανουν. Και εχουν καθε δικαιωμα να επιλεξουν τον τροπο με τον οποιο θα το κανουν. Γιατι οι ιδιοι ειναι που δινουν τις ζωες τους, βιωνουν τα αδιεξοδα τους και περνανε χρονια καταπιεσης εκμεταλευσης και σκοτωμων. Γονιμο ειναι να τους υποστηριζουμε λογω των προωθημενων πολιτικων τους προταγματων σχετικα με την οργανωση της κοινωνιας, αλλα να εχουμε και μια σφαιρικη αποψη για τα γεγονοτα.

από el quinto regimiento 11/02/2016 6:20 μμ.


οι κούρδοι της Συρίας έχουν δώσει γη και ύδωρ στους ιμπεριαλιστές και τολμάτε κάποιοι να μιλάτε για Βάρκιζα και Καζέρτα;

εχουμε γράψει αναλυτικα στο ιντυ οτσαλανιστές.

Εκτίθεστε ανεπανόρθωτα.

https://athens.indymedia.org/post/1554110/

 

Τι δουλειά εχουν στο Χαλέπι ρε οι κούρδοι του βορρά. Εσεις δεν μας λέγετε ότι δεν ειχαν παρτίδες με τον Ασαντ; Τι έγινε ξαφνικά, τώρα απέκτησαν; Πάπαλα τα παραμυθια σας.

αυτη τη στιγμή χιλιάδες άμαχοι τρέχουν προς τα σύνορα με την Τουρκια απο τους βομβαρδισμούς των ρωσικών αεροσκάφων και το πυροβολικο του Ασαντ συν τις επιδρομές των κούρδων της Ροχάβα.

Αυτο το νεο κυμα προσφύγων ειναι που έχει  βάλει φωτιά στα επιτελεια των ιμπεριαλιστικών κυβερνήσεων της Ευρώπης και έσπευσαν να φέρουν τα νατοϊκα πολεμικά πλοια στο Αιγαίο

και εδώ καποιοι στην Ελλάδα ζουν στο φαντασιακο μικρο-κοσμο τους... Στη Τουρκια οι κύρδοι σφάζονται ανελέητα, στη Συρία οι κούρδοι σφάζουν ανελέητα. Οταν το αντιληφθείτε αυτό, θα καταλάβετε τι σημαινει αδικος πόλεμος στη Συρία και τι παραμύθια σας πουλάνε οι γκρεμπερικοι ανά τον κοσμο περι ελευθεριακής Ροχάβα κι άλλες τέτοιες φαιδρότητες.

Μπας και νομιζετε ρε οτι αυτοι οι χιλιάδες που κοιτάνε να διασωθούν ειναι πιονια του ιμπεριαλισμού;

από ΓΚ 11/02/2016 7:45 μμ.


Η τελευταία τοποθέτηση φαίνεται λίγο πιο τακτοποιημένη. Ευχαριστώ για τις παραπομπές, θα τις αξιοποιήσω. Κανείς δεν προσκυνά την επανάσταση των Κούρδων που επιτεύχθη μέσω μιας ριζοσπαστικής άμυνας. Και κανείς που υποστηρίζει δεν υπογράφει για την εξέλιξή της. Και πράγματι, οι δημοκρατικές διαδικασίες υποχωρούν σε οποιοδήποτε πόλεμο για την επιβίωση. Πιθανόν συνομιλητή μου να μη μαθαίναμε τίποτε για το κουρδικό αν δεν προέκυπτε η επίθεση του ΙΚΙΛ. Εν τούτοις μέσα στις αντιφάσεις της αυτός ο κοινωνικός μετασχηματισμός εμπνέει. Κι αυτό έχει σημασία. Οι ενστάσεις σου είναι δίκαιες σε σχέση με τη συνέχεια της επιβίωσης (επενδύσεις κλπ) αλλά και οι ίδιοι που συγκρούονται με το κράτος και δεν επιθυμούν κράτος το κάνουν στο βαθμό που αυτό παύει να είναι αναγκαίο. Αυτό που γράφεις θα μπορούσε να συμβεί και συνέβη κατά κόρον μετά τη δεκαετία του 50 στις "ανεξάρτητες" πλέον αποικίες της Δύσης στην Αφρική, στην Ασία και στην Λ. Αμερικής.


Ο βασικός στόχος των κούρδων της Συριας είναι να ενώσουν τα τρία καντονια που έχουν ανακυρήξει την αυτονομία και έχουν υιοθετήση τις αρχές του κοινοτικού συνομοσπονδισμού, και την ογάνωση της κοινωνίας στην βάση των συλογικών αποφάσεων των κατοίκων των χωριών,  των γειτονιών, των συνεταιρισμών κλπ.. Στην πρόσφατη μάχη για την επιβίωση που ξεκίνησε με την επίθεση των φονιάδων του ΙΣΙΣ στο κεντρικό και ανατολικό καντόνι της Ροτζάβα και απο τα  αποπαίδια της Αλ Κάιντα στο απομωνομένο τρίτο καντόνι της Αφρίν, οι Κούρδοι αναγκάστηκαν να συμμαχίσουν με τις δυνάμεις εκείνες που έχουν εμπλακεί στον πόλεμο η κάθε μία για τους δικούς της λόγους,  (πετρέλαια, στρατιωτικές βάσεις, σφαίρες επιροής κλπ).  Όταν έχεις να υπερασπιστείς την ζωή σου μπροστά στην μανία των βαρβάρων αυτό δεν το κάνεις μόνο με πέτρες, ή αποστηθήζοντας επαναστατικά μανιφέστα. Χρειάζεσε όπλα και βαρύ οπλισμό αν όχι ισάξιο με αυτόν του αντιπάλου σου τουλάχιστον κάποιον που να ηστερεί κατα το δυνατόν λιγότερο. Οι Κούρδοι όταν έγινε η εισβολή του Ισλαμικού Χαλιφάτου το μόνο που είχαν ήταν καλάσνικοφ και χειροβομβίδες.. Με μανία υπερασπίστηκαν την γή και την νεοαποκτηθήσα ελευθερία τους και κατάφεραν όχι μόνο να αντισταθούν αλλα και να περάσουν στην αντεπίθεση.


 Η Αμερικανική αεροπορική εμπλοκή στην μάχη του Κομπάνι έγινε κυρίως κάτω απο το βάρος των κινητοποιήσεων των κούρδων σε κάθε γωνιά της γής και τον ξεσηκωμό της παγκόσμιας κοινης γνώμης για την επαπειλούμενη σφαγή καθώς και κάτω απο την πίεση του σταματήματος της προέλασης των ισλαμοφασιστών ειδικά την στιγμή που κάποιοι για πρώτη φορά έβαζαν στην πράξη ένα οδόφραγμα σε αυτή την πορεία και αυτό έγινε παγκόσμια γνωστό. Η "υποστήριξη"  των αμερικάνων έγινε για λόγους υπεράσπισης της ήδη ξεχαρβαλωμένης δημόσιας εικόνας τους ώς παγκόσμιους "υπερασπιστές" της ελευθερίας και της "τάξης", και έγινε με μεγάλη προσοχή και σχεδιασμό. Οι Αμερικάνοι περιορίστικαν σε αεροπορικές επιθέσεις και βομβαρδισμούς, οι οποίοι ναι μεν περιόρισαν την κίνηση των τζιχαντιστών φρόντησαν όμως και να καταστρέψουν σχεδόν όλη την πόλη του Κομπάνι καθιστόντας ουσιαστικά αδύνατη οποιαδήποτε ομαλή ζωή σε αυτήν για μακρύ χρονικό διάστημα. Παρόλα τα αιτήματα των αμυνόμενων πολιτοφυλάκων για αντιαρματικό οπλισμό και βαρια όπλα ή "βοήθεια" των Αμερικάνων περιορίστικε στην ρήψη κάποιων κιβωτίων με σφαίρες και ολμους εκ των οποίων τα μισά έπεσαν και στα χέρια του ΙΣΙΣ. Οι αμερικάνοι χριάζονται την στρατιωτική ικανότητα των Κούρδων αλλα δεν τους θέλουν ισχυρούς και οι Κούρδοι το ξέρουν πολύ καλα αυτό. Οπότε οι παπαριές περι ταύτησης και συστράτευσης τους με τις ΗΠΑ είναι εκτός απο κοντόφθαλμες, και προβοκατόρικες (Ας μην ξεχνάμε τον τελευταίο αποκλεισμό τους απο τις ειρηνευτικές συνομιλίες μετα απο αίτημα της Τουρκίας που οι ΗΠΑ αποδέχτηκαν και συνηγόρησαν σε αυτόν).


Οι Κούρδοι της Συρίας έχουν βάλει κατ΄αρχήν ως στόχο την υπεράσπιση των ανθρώπων τους όπου αυτοί έχουν παρουσία, δεύτερον  την εδαφική ένωση των καντονιών, την ισχυροποίηση της ασφάλειας και της διατροφικής και ενεργιακής επάρκειας τους και την συνέχιση της υλοποίησης του κοινωνικού μοντέλου οργάνωσης που έχουν επιλέξει για τον εαυτό τους.( Η Ροτζάβα αυτή την στιγμή ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες πολέμου και πλήρος αποκλησμένη έχει αυτάρκεια 80-85 % και καλύπτει μόνο το 15% των αναγκών της απο την εξωτερική βοήθεια που μπένει με  το σταγονόμετρο, και κάποιες εισαγωγές κυρίως απο το Ιρακινό Κουρδιστάν), τρίτον τον πλήρη αποκλεισμό  κάθε διόδου παροχής υποστήριξης απο το Τουρκικό κράτος στο ΙΣΙΣ και την πλήρη συντρηβή του (που είναι  ζήτημα και επιβίωσης αλλα και υπεράσπισης των αξιών της ελευθερίας), τέταρτον την εν συνεχεία υποστήριξη της εξέγερσης στο Μπακούρ και την περαιτέρο εδραίωση των αυτόνομων εδαφών και πέμπτον την σε συμμαχία με άλλες εσωτερικές δυνάμεις εθνικού και θρησκευτικού χαρακτήρα και στην βάση της ανεκτικότητας και της αποδοχής να συμβάλουν στον εκδημοκρατισμό της Συρίας (αιτία για την δημιουργία του Δημοκρατικού Συριακού Στρατού που περιλαμβανει Κουρδους Αραβες Τουρκμένους και άλλους και που έχει αναλάβει την ευθύνη των επιχειρήσεων σε εδάφη που κατοικούνται κυρίως απο Άραβες).


Στην βάση της υλοποίησης αυτών των σκοπών οι Κούρδοι συνεχίζουν τον αγώνα τους για γη και ελευθερα, συνεργαζόμενοι εκεί που πρέπει με όποιον μπορεί να δώσει πραγματική βοήθεια, χωρίς αυτό να σημαίνει συμμάχιση και ταύτηση με τους σκοπούς και τα συμφέροντα των άλλων.  
Το ζήτημα είναι τι θα γίνει μετά απο το καταλάγιασμα της σκόνης του πολέμου αλλα για αυτό ελπίδες δίνει η κουβέντα ενός κούρδου φίλου. " Ο πολύπλευρος πόλεμος που ΄δείνουμε για την  κοινωνία που οικοδομούμε στα απελευθερωμένα εδάφη βασίζετε στην κοινωνική και οικονομική ελευθερία, και ισότητα, στην οικολογική συνείδηση και στην χειραφέτηση των ανθρώπων. Άν κάποιοι θελήσουν να πάνε ενάντια σε αυτό αποκλείνωντας απο αυτές τια αρχές, κακό του κεφαλιού τους.

από ΓΚ 12/02/2016 12:16 μμ.


Δυστυχώς οι εμμονές κάποιων τους κατατάσσουν σε ένα στρατόπεδο που υποτίθεται πολεμούν. Αυτό λόγω ιδεολογικών παρορμήνσεων που σκιάζουν την αλήθεια. Ο ρεμπέλιαν τα έβαλε σε σωστή βάση αλλά για να συμπληρώσω σε σχέση με τα ερωτήματα του ελκουίντο ρετζιμιέντο, η επέμβαση του ΝΑΤΟ προήλθε εν πολλοίς από την παρέμβαση της Τουρκίας που είναι αντί για καταγγελόμενη χώρα-πρωτσγωνίστρια του προσφυγικού δράματος. Στο ίδιο σχέδιο τόσο η σύμπραξη με την ΕΕ από την οποία απαιτεί 3 δις το χρόνο και διευκόλυνση για τη σύνδεσή της με την ΕΕ. Το ίδιο με το ΝΑΤΟ, που αφού σύσσωμο συμπαραστάθηκε μετά το πρώτο μακελιό στο Σουρούτς με ένα σμπάρο καταφέρνει να σέρνει το ΝΑΤΟ και να βάζει πλώρη για το Αιγαίο-Κύπρο-Θράκη. Ακούγεται λίγο "εθνικιστικό" εκ μέρους μου αν δεν αγαπάει  κανείς την αλήθεια και τον ενοχλεί που είναι έτσι τα πράγματα. Όχι εξ' αιτίας των βομβαρδισμών πάντως. Οι εκατόμβες έχουν προηγηθεί. Αν θα θέλαμε να πούμε για προσφυγικό σε αυτό ευθύνεται και η στάση του ελληνικού κράτους που δεν είναι ξεκάθαρο. Από το "λιάζονται" της κυρίας Χριστοδουλοπούλου φτάσαμε στη διαχείριση στρατοπέδων κράτησης, όταν πλέον εξαφανίστηκαν τα θαλάσσια σύνορα. Δυστυχώς το κίνημα δεν στάθηκε στο πολιτικό του ύψος, ενώ ήταν διεθνώς παραδειγματικό στην άμεση αλληλεγγύη. Δεν απαίτησε αερομεταφορά των ανθρώπων να μην πνίγονται, δεν απαίτησε με τους βαλκάνιους συντρόφους ανοιχτά σύνορα, δεν έθεσε το θέμα στη συνολική του διάσταση. 

A

από @ 14/02/2016 1:35 μμ.


Η θεση σας για αυτο;http://www.syriauntold.com/en/2013/07/amuda-shouts-once-again-he-who-kills-his-people-is-a-traitor/ 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License