Ανάληψη ευθύνης Θεσσαλονίκη

Καταστροφή κεραίων κινητής τηλεφωνίας

Η σύγχρονη καπιταλιστική κοινωνία, είναι μία κοινωνία ελέγχου. Κι αυτό γιατί το σύστημα επιδίδεται σε μια ατέρμονη και καθολική προσπάθεια διατήρησης της ομαλότητας της κοινωνικής ζωής.Από αυτή τη συνθήκη ελέγχου δε θα μπορούσε να απουσιάζει η τεχνολογική επιτήρηση, μιας και η τεχνολογική ανάπτυξη είναι άμεσα συνυφασμένη με την εξέλιξη της εξουσίας και των τρόπων επιβολής της.

Το κεφάλαιο και το κράτος ως ενεργητικοί χρήστες της τεχνολογίας διαμορφώνουν αυτήν τη μορφή της επιτήρησης με στόχο την κερδοφορία και την περαιτέρω επιβολή τους. Από τις κάμερες στις μητροπόλεις και στα ΜΜΜ για την ασφάλεια όσων "δεν έχουν τίποτα να κρύψουν" (και γι'αυτό προτιμούν να δείξουν τα πάντα), μέχρι τις κάμερες στους χώρους εργασίας για να "διασφαλίζεται" η παραγωγικότητά μας κι η ομαλότητα στις καταναλωτικές διαδικασίες. Και από τις νέες βιομετρικές ταυτότητες μέχρι τον ατομικό φάκελο του καθενός που διαμορφώνεται ανάλογα με τη δραστηριότητά του στο ίντερνετ, τις προτιμήσεις του, τα είδη μουσικής που ακούει, τα βιβλία που διαβάζει, τις οικονομικές του συναλλαγές, δεδομένα τα οποία καταγράφονται από τις διάφορες εταιρείες κολοσσούς που έχουν ταυτίσει ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μας με τη στοχευμένη διαφήμιση και προώθηση προϊόντων προς κατανάλωση.

Με την πάροδο των χρόνων, όσο αναπτύσσεται η τεχνολογία, θα έχουμε να κάνουμε όλο και περισσότερο με εφευρέσεις που συμβάλλουν συνειδητά ή μη στην καταστολή. Αυτό είναι λογικό επακόλουθο μιας και μεγάλο μέρος των ερευνών αυτού του τομέα χρηματοδοτοτείται και κατευθύνεται από κρατικές και διακρατικές αρχές, καθώς και πολυεθνικές εταιρείες, που προσπαθούν να λύσουν το πρόβλήμά τους για καλύτερη οχύρωση και για παραγωγή κέρδους αντίστοιχα. Έχουμε εν τέλει μια ολόκληρη βιομηχανία που εργάζεται για να δημιουργήσει ανεπτυγμένα τεχνολογικά συστήματα ελέγχου και καταστολής, τα οποία περιλαμβάνουν από οπλικά συστήματα που χρησιμοποιούνται σε εμπόλεμες καταστάσεις μέχρι τεχνολογικά μέσα για την προστασία του καθεστώτος από εσωτερικούς εχθρούς. Τα τελευταία αποτελούνται από συστήματα καταστολής μαζών (αύρες, συστήματα δημιουργίας σύγχυσης πλήθους μέσω ανυπόφορης παραγωγής θέρμανσης ή ήχου κλπ), από κάμερες και βαλιτσάκια της Ε.Υ.Π. των οποίων το υλικό χρησιμοποιείται για σχηματισμό δικογραφιών και καταδίκες, από ανάπτυξη τεχνικών ταυτοποίησης υπόπτων μέσω βιομετρικών χαρακτηριστικών (όπως αποτυπώματα και DNA), αλλά και τεχνολογική αναβάθμιση φυλακών μέσω καμερών και αυτοματοποιημένων λειτουργιών. Παρά τις διαφορετικές τεχνοτροπίες, ο στόχος τους είναι κοινός: αφ'ενός η δημιουργία κλίματος φόβου μέσω της ενίσχυσης της εικόνας ενός παντοδύναμου κράτους, αφ'ετέρου η πειθάρχηση όσων δε συμβιβάζονται με τις προσταγές της κυριαρχίας για κοινωνική ειρήνη.

Πυλώνας της τεχνολογικής προόδου των τελευταίων δεκαετιών αποτελεί και η ανάπτυξη του τομέα των τηλεπικοινωνιών, αναγκαίος με τη σειρά του για τον έλεγχο και την εύρυθμη λειτουργία του τεχνοβιομηχανικού συστήματος. Σύγχρονα συστήματα ελέγχου και καταστολής βασίζονται εξ'ολοκλήρου ή υποστηρίζονται εν μέρει από την τεχνολογία των τηλεπικοινωνιών. Εταιρείες κινητής τηλεφωνίας με αφορμή την "ανάγκη" μας για επικοινωνία και δικτύωση μέσα και έξω από τα αστικά κέντρα καταγράφουν τις συνομιλίες μας καθώς και την τοποθεσία μας μέσω συστήματος γεωεντοπισμού. Σε αγαστή/άψογη συνεργασία με τον εκάστοτε κρατικό/ιδιωτικό φορέα επιτρέπουν ανα πάσα στιγμή τις μαζικές άρσεις απορρήτου τηλεπικοινωνιών επικαλούμενοι λόγους εθνικής ασφάλειας και δεν είναι λίγες οι φορές που συνέβαλαν στη δημιουργία κατηγορητηρίων αγωνιζόμενων με βάση υποκλοπές τηλεφωνικών συνομιλιών. Μεταξύ άλλων, η εταιρία Vodafone το 2006 ήταν υπεύθυνη για μαζικές υποκλοπές συνομιλιών, ενώ σήμερα συνεργάζεται με την εταιρεία Group 4 Security και το Υπουργείο Δικαιοσύνης για την υλοποίηση του κατασταλτικού έργου που αφορά στο βραχιόλι ηλεκτρονικής επιτήρησης που προορίζεται για τον κατ'οίκον περιορισμό και έλεγχο κατηγορουμένων. Επίσης, η εταιρεία OTE παρείχε τις απαραίτητες υλικοτεχνικές υποδομές στην εταιρεία Frontex για το επιχειρησιακό πρόγραμμα "Ποσειδών 2010" με σκοπό τη φύλαξη των παράκτιων συνόρων.

Στο βωμό του κέρδους οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θεωρούν τον αέρα τσιφλίκι τους, τοποθετώντας όλο και περισσότερες καμουφλαρισμένες κεραίες τους σε ταράτσες πολυκατοικιών,οι ιδιοκτήτες των οποίων αμοίβονται αδρά. Τα επίπεδα εκπεμπόμενης ακτινοβολίας αυξάνονται συνεχώς λόγω των αυξανόμενων αναγκών του δικτύου αλλά και λόγω της χρήσης νέων πιο γρήγορων τεχνολογιών εκπομπής και έχουν πλέον χρακτηριστεί ακόμα και απο τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως πιθανά καρκινογόνες

Στις 5/2 καταστρέψαμε 3 κεραίες κινητής τηλεφωνίας Vodafone, 1 κεραία κινητής τηλέφωνίας ΟΤΕ και 1 κεραία κινητής τηλεφωνίας Wind σε ταράτσες στις περιοχές Φάληρο, Μπότσαρη και Παπαναστασίου πυρπολώντας τις με εύφλεκτο υλικό, και στις 7/2 σπάσαμε 1 κεραία κινητής τηλεφωνίας Vodafone στην πρόσοψη ημιόροφου πολυκατοικίας στην Κάτω Τούμπα. Ως μια πράξη αντίστασης στο διαρκώς εντεινόμενο έλεγχο που έρχεται να συμπληρώσει τους αγώνες που έχουν δοθεί και εξακολουθούν να δίνονται στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Η ενέργεια μας αφιερώνεται και στους συντρόφους Τ.Θεοφίλου και Γ.Τσιρώνη των οποίων τα δικαστήρια ειναι στις 24/2 και 5/2(πήρε αναβολή επ'αόριστον) αντίστοιχα

Υ.Γ αντιλαμβανόμενοι οτι η αντιστάση ενάντια στον κοινωνικό έλεγχο είναι σημαντικό κομμάτι του πολύμορφου και διαρκή αναρχικού αγώνα,χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία των συντρόφων από το Βόλο για "Καταστροφή καμερών"      

 

Αναρχικές/οί

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License