Η σφαγή της Cizre

Είμαι η μητέρα του Μεχμέτ Yavuzel, έχουμε ήδη στο δρόμο για μέρες τώρα, προκειμένου να διασώσουμε τα παιδιά μας. Είμαστε εδώ για να βάλουμε ένα τέλος στην αγριότητα και βαρβαρότητα του ΑΚΡ. Τι είναι αυτό που δεν μπορεί να μοιραστεί μαζί μας; Τι περιμένετε να πάρετε από μας με τη βαρβαρότητα; Αν εννοούν να μας σκοτώσουν, δεν μπορούν να μας εξοντώσουν. Χιλιάδες γεννιούνται όταν ένας από μας πεθαίνει! Το τουρκικό κράτος θα πρέπει να το γνωρίζει αυτό καλά? πολλαπλασιαζόμαστε κάθε φορά που ένας από εμάς έχει σκοτωθεί. Το κράτος πρέπει να φοβάται τις Κούρδες μητέρες!

Περίπου 30 απανθρακωμένα πτώματα βρέθηκαν σε κτίριο στην Cizre

Ο βουλευτής του HDP στην Şırnak, Faysal Sarıyıldız που βρίσκετε στην πόλη της  Cizre επιβεβαίωσε ότι οι κρατικές δυνάμεις σφαγίασαν δεκάδες τραυματίες εγκλωβισμένους σε ένα κτίριο την χθεσινή νύχτα.
Μιλώντας στο ANF το πρωί της Δευτέρας, ο Sarıyıldız δήλωσε σχετικά με την πρόσφατη κατάσταση στην πόλη μετά από αναφορές ότι χθες το βράδυ 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μια επιχείρηση σε ένα υπόγειο?. «Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι υπήρχαν 62 άτομα στο δεύτερο κτίριο, όπου οι άνθρωποι βρήκαν μαζικά καταφύγιο, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν τραυματίες . Είναι πλέον βέβαιο ότι δεκάδες από αυτούς σφαγιάστηκαν. Πρίν 9 είχαν ήδη καεί έως θανάτου, και ένα παιδί είχε δολοφονηθεί στην πόρτα, και τα νεκρά σώματά τους παρέμεναν σε αυτό το κτίριο μαζί με τους τραυματίες. Είναι κατανοητό ότι και οι άλλοι έχουν επίσης εκτελεστεί. Έχουμε μάθει πλέον ότι τα πτώματα περίπου 30 ανθρώπων βρέθηκαν καμένα στο σπίτι πίσω από το βενζινάδικο, και ότι δεν υπάρχουν σημάδια σφαίρας στα πτώματα αυτά.
Ο Sarıyıldız περιγράφεται την μαζική δολοφονία ως μία απο τις αγριότερες τα τελευταία χρόνια, τονίζοντας ότι δεν θα ξεχάσει ποτέ αυτή την θηριωδία.
Αναφορές απο την πόλη λένε ότι οι αστυνομικοί κλείδωσαν το προσωπικό του νοσοκομείου σε ένα δωμάτιο όταν έφεραν τα σφαγιασμένα σώματα στο νοσοκομείο. Η αστυνομία είχε αφαιρέσει μεγάλο αριθμό σάκους μεταφοράς νεκρών την Κυριακή το πωί δίνοντας σαφή δείγματα για το τί προετοιμαζόταν.

Έκκληση για πλήρη και με όλα τα μέσα αντίσταση ενάντια στην σφαγή στην Cizre


Έκκληση για πλήρη και με όλα τα μέσα αντίσταση ενάντια στην σφαγή στην Cizre απο τον τομέα του Ντιαρμπακίρ των κομμάτων HDP και and DBP που προειδοποιούν ότι αν δεν υπάρχει αντίσταση θα πραγματοποιηθούν μεγαλύτερες σφαγές στην πόλη.
ÖNEN: Ο καθένας πρέπει να δράσει.
Ο συνπρόεδρος της επαρχίας του Αμέντ(Ντιαρμπακίρ) του HDP, δήλωσε ότι το κράτος επιχειρεί να σφαγιάσει τον λαό της Cizre, μετά την αποτυχία του να κάμψει την αντίστασή του, καλεί τους πάντες να αντισταθούν σε αυτήν την συνεχιζόμενη αγριότητα, και προειδοποιεί ότι και άλλες τέτοιες σφαγές μέλει να ακολουθήσουν στην Σούρ και σε άλλες πόλεις αν δεν γενικευτεί η αντίσταση.

Οι οικογένειες των θυμάτων στο υπόγειο: Το κράτος θα πρέπει να φοβάται από εμάς


Οι αναφορές που έρχονται μέσα απο την πόλη από χθες το βράδυ αναφέρουν ότι οι κρατικές δυνάμεις κατέσφαξαν τους τραυματίες που περίμεναν για ασθενοφόρα σε διάφορα υπόγεια της Cizre για μέρες.
Οικογένειες των ανθρώπων που σφαγιάστηκαν στο υπόγειο της αγριότητας μίλησαν στο ANF ώρες πριν από την αναφορά της μαζικής θανάτωσης. Εκφράζοντας την οργή τους για την τουρκική κυβέρνηση και τον πρόεδρο Tayyip Erdoğan, οι οικογένειες προειδοποίησαν ότι ο καθένας θα θιγόταν αν έβλαπταν τα παιδιά του. Είπαν ότι κανείς δεν πρέπει να διαμαρτύρεται, αν τα σώματα των νεκρών στρατιωτών φτάνουν στη δυτική Τουρκία στο εγγύς μέλλον, και τόνισαν ότι το κράτος δεν θα μπορέσει να εξολοθρεύσει τον κουρδικό λαό με αυτές τις δολοφονίες.
Meliha AKTAŞ: Δεν μπορείτε να εξολοθρεύσετε τους Κούρδους.
Μελίχα Aktaş: Είμαι η μητέρα του Rohat Aktaş. Βρισκόμαστε στο δρόμο για να Cizre για 14 ημέρες τώρα. Κατέστρεψαν το υπόγειο, όπου τα παιδιά μας αναζήτησαν καταφύγιο, δεν έχουμε ακούσει νέα από τα παιδιά μας για την τελευταία εβδομάδα. Δεν ξέρουμε αν είναι νεκρός ή ζωντανός. Δεν θέλω τα παιδιά μου να πεθάνουν σε αυτό το υπόγειο. Αν κάτι συμβεί σε αυτούς, αυτό θα σήμαινε ότι συνέβη στον κουρδικό λαό. Καλώ τον Πρωθυπουργό τι θα έκανες αν τα παιδιά σου ήταν σε αυτό το υπόγειο και δεν μπορούσες να ακούσεις κάτι από αυτούς; Βάλτε τον εαυτό σας στα παπούτσια μας για ένα λεπτό. Πιστεύετε ότι Cizre είναι ένα μέρος κάπου αλλού; Πήραμε στο δρόμο για να πάρουμε τα παιδιά μας, αλλά δεν μας το επέτρεψαν. Βουλευτές μας προσπάθησαν να διασώσουν τους τραυματίες, αλλά τους επιτέθηκαν με δακρυγόνα. Δεν μπορείτε να εξοντώσετε τον κουρδικό λαό με αυτές τις σφαγές? θα αυξήσετε μόνο τον πόνο.

YAVUZER: Το κράτος θα πρέπει να φοβάται τις Κούρδες μητέρες.
Hanım Yavuzel: Είμαι η μητέρα του Μεχμέτ Yavuzel, έχουμε ήδη στο δρόμο για μέρες τώρα, προκειμένου να διασώσουμε τα παιδιά μας. Είμαστε εδώ για να βάλουμε ένα τέλος στην αγριότητα και βαρβαρότητα του ΑΚΡ. Τι είναι αυτό που δεν μπορεί να μοιραστεί μαζί μας; Τι περιμένετε να πάρετε από μας με τη βαρβαρότητα; Αν εννοούν να μας σκοτώσουν, δεν μπορούν να μας εξοντώσουν. Χιλιάδες γεννιούνται όταν ένας από μας πεθαίνει! Το τουρκικό κράτος θα πρέπει να το γνωρίζει αυτό καλά? πολλαπλασιαζόμαστε κάθε φορά που ένας από εμάς έχει σκοτωθεί. Το κράτος πρέπει να φοβάται τις  Κούρδες μητέρες! Καλώ όλους, ο οποίος λέει ότι είναι ανθρώπινο όν που στέκονται ενάντια στην βαρβαρότητα, για να έρθει στο Botan και να ρίξει  νερό σε αυτή τη φωτιά. Έχουμε ακόμη τραυματίες στο υπόγειο, και τα σώματα των μαρτύρων μας σαπίζουν εκεί. Δεν ξέρω τι άλλο να πω, ντροπή για όλους όσους είναι παθητικοί τώρα. Η μόνη μου ευχή είναι τα παιδιά Νταβούτογλου να βιώνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα που ο Μεχμέτ μου περνάει τώρα.


KCK για την σφαγή στην Cizre: Θα πάρουμε εκδίκηση για τους μάρτυρές μας

KCK ( Ένωση Κοινοτήτων Κουρδιστάν ) Η Συνπροεδρία του Εκτελεστικού Συμβούλιου περιέγραψε την σφαγή των τραυματιών στην Cizre ως άγρια τελετουργία εκδίκηση μιας νοοτροπίας γενοκτονίας, και τόνισε ότι οι δυνάμεις της ελευθερίας θα εκδικηθούν το θάνατο του κάθε μάρτυρα.
Ο συν πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβούλιου του KCK  δήλωσε ότι ο πόλεμος της κυβέρνησης του ΑΚΡ στο Κουρδιστάν έχει φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα, καθως οι κρατικές δυνάμεις βομβαρδίζουν κατοικημένες περιοχές και διαπράττουν πολλά εγκλήματα πολέμου. Το KCK τόνισε ότι η σφαγή στη Cizre, όπου οι κρατικές δυνάμεις σκότωσαν δέκα αντάρτες και δεκάδες αμάχους, ήταν μια σαφής ένδειξη για τα εγκλήματα πολέμου του ΑΚΡ. Το  KCK τιμά τα θύματα της σφαγής στην Cizre που είπε ότι ήταν η άγρια ​​επιχείρηση εκδίκηση, της γενοκτόνας νοοτροπίας του τουρκικού κράτους. Το KCK ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις της ελευθερίας θα εκδικηθούν το θάνατο του κάθε μάρτυρα στην Cizre.
Ο Κουρδικός λαός θα φέρει τους δράστες αυτής της σφαγής στην δικαιοσύνη.

Στη δήλωσή της, η KCK σημειώνει ότι η συνωμοσία εναντίον του ηγέτη του Κουρδικού λαού Αμπντουλάχ Οτσαλάν, η επέτειο της οποίας είναι αυτή την εβδομάδα, ήταν το κύριο παράδειγμα των πολιτικών της γενοκτονίας του τουρκικού κράτους. Η KCK δήλωσε ότι ο κουρδικός λαός θα φέρει τους δράστες της σφαγής στη Cizre στη δικαιοσύνη.
'Αυτή η κυβέρνηση θα πέσει"
Η KCK επεσήμανε ότι η κυβέρνηση του ΑΚΡ έφερε το δικό της τέλος με το βομβαρδισμό των αμάχων στις κουρδικές πόλεις, και δεν θα μπορέσει να κυβερνήσει μια χώρα όπου διαφορετικοί λαοί ζουν μαζί μετά από τα σοβαρά εγκλήματα πολέμου που έχει διαπράξει. Η KCK σημειώνει ότι ή η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τις πολιτικές του πολέμου στοχεύοντας τους Κούρδους, ή οι άνθρωποι που θέλουν την Τουρκία να εκδημοκρατιστεί θα αγωνίζονται και αντιστέκονται, προκειμένου να θέσουν τέλος στην τρέχουσα πολιτική του  ΑΚΡ . Η KCK ανέφερε ότι το ΑΚΡ δεν είχε κανένα πολιτικό μέλλον, αν επιμένει στη δημιουργία ενότητας μέσω της βίας, και ο κουρδικός λαός συνοδευόμενος από τις δυνάμεις της δημοκρατίας στην Τουρκία θα νικήσει τις πολιτικές του ΑΚΡ , τον εκδημοκρατισμό της χώρας, και την επίλυση του κουρδικού ζητήματος.

'Οι δημοκρατικές δυνάμεις πρέπει να ξεσηκωθούν απο ΄άκρη σε άκρη της Τουρκίας"

Ο συνπρόεδρος του εκτελεστικού συμβούλιου της KCK κάλεσε όλους τους ανθρώπους και τις δημοκρατικές δυνάμεις στην Τουρκία να συνειδητοποιήσουν οτι ο συνεχιζόμενος πόλεμος στοχεύει και τους ίδιους όπως και τον Κουρδικό λαό και ζήτησε να σταθούν αλληλέγγυοι ενάντια στις πολιτικές του ΑΚΡ. Η KCK  σημειώνει ότι η σιωπή σήμερα εγκαρδιώνει τον φασισμό και την γενοκτονία και κάλεσε τις δημοκρατικές δυνάμεις να ξεσηκωθούν σε όλη την Τουρκία και ειδικά στις μητροπολιτικές περιοχές


Καταστολή σε Ζυρίχη και Παρίσι


Η αστυνομία της Ζυρίχης έκανε χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών για να διαλύσει μία ομάδα 100 Κούρδων ακτιβιστών που συμμετείχαν σε μή αδειοδοτημένη διαδήλωση έξω απο το Τουρκικό προξενείο εχθές Δευτέρα.
Οι αστυνομία λέει ότι οι συγκεντρωμένοι πέταξαν πέτρες, σημαίες και άλλα αντικείμενα στο κτίριο υποχρεώνοντας την εκκενώσει και να σφραγίσει την περιοχή. . Το γεγονός συνέβη αμέσως μετά το πέρας μεγάλης πορείας αλληλεγγύης στον Κουρδικό λαό το πρωί στο κέντρο της πόλης.
Κουρδικές και επαναστατικές οργανώσεις της Τουρκίας πραγματοποίησαν διαδήλωση διαμαρτυρίας για την σφαγή στην Cizre έξω απο την Τουρκική πρεσβεία στο Παρίσι
Η αστυνομία επιτέθηκε στην διαδήλωση και συνέλαβε 25 άτομα ενώ 15 άλλοι τραυματιστήκαν. Η επίθεση των μπάτσων έγινε μετα απο την άρνηση των διαδηλωτών να αποχωρήσουν απο την περιοχή.
Μετα απο την καταστολή μεγάλος αριθμός ανθρώπων συγκεντρώθηκε στο Κοινωνικό ΄Κέντρο του Κουρδιστάν της πόλης (που είχε καλέσει και την διαμαρτυρία στην Τουρκική πρεσβεία) και ακολούθησε βραδινή πορεία προς την πλατεία της Δημοκρατίας.
Ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και στο Λονδίνο όπου Κούρδοι αγωνιστές μπλόκαραν το Hyde Park σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την σφαγή.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License