"Κίνημα" κατά των Εμβολιασμων

Με μεγάλη μου έκπληξη ανακάλυψα οτι το κίνημα κατα των εμβολιασμών υπάρχει και πέρα απο το ίντερνετ.

Δεν ξέρω απο που να πρωτοξεκινήσω. Ισως απο το μυνημα που θέλω να δώσω! Ο εμβολιασμός σαν ιατρική πράξη έχει σώσει περισσότερους ανθρώπους από οποιαδήποτε άλλη θεραπεία της Ιατρικής. Τα στοιχεία και οι επιστημονικές αποδείξεις είναι ατράνταχτες. 

Ωστόσο αραία αραία, ορισμένες φωνές αμφιβολίας για τον εμβολιασμό, μήπως κάνει κακό στα παιδιά, αν προκαλεί αυτισμό (κυρίως) και άλλες ασθένειες. Ομολογώ πως δεν με ενοχλούσε, καθώς σκεφτόμουνα τα λόγια του Feyerabend πως "η  επιστήμη εντάσσεται οργανικά στο συνεχές του πολιτισμού (δηλαδή συντελείται ένας αλληλοκαθορισμός της κοινωνικής συνείδησης και της επιστημονικής θεωρίας) και διατείνεται ότι η επιστήμη είναι ένας διανοητικός μηχανισμός στο σύστημα της κοινωνικής εξουσίας και συμβάλλει στην αναπαραγωγή της" και έχουμε μπροστά μας ένα φαινόμενο, το αντιεμβολιαστικό κίνημα, που ασυνείδητα ίσως η κοινωνία εκφράζει το αντιεξουσιαστικό της ένστικτο.  

Δεν ήταν μέχρι να έρθει στην ζωή το δικό μου παιδί που ασχολήθηκα περισσότερο με διάφορα ζητήματα γύρω από την ανατροφή του μωρού, από διατροφή μέχρι λουσιμο και φυσικά....τα εμβόλια. Ανοίγω παρένθεση: το διαδύκτιο και "εξειδικευμένες" ιστοσελίδες δινουν μεγάλο μέρος των συμβουλών καθώς το νέο ζευγάρι ζει μακρυά απο τους γονείς του, βιωματικά δεν έχει πολλες προσλαμβάνουσες εικόνες φροντίδας παιδιών οπόταν ανατρέχουμε συχνά, εμεις τουλάχιστον στο διαδύκτιο για πληροφορίες- κλείνει η παρένθεση. Στο θέμα των εμβολίων λοιπόν, αντιλήφθηκα πως δεν ήταν λίγοι οι γονείς, και οι ιστοσελίδες που πρότειναν, εμμέσως συνήθως, να μην εμβολιάζονται τα παιδιά. Δλδ δεν ήταν αραία-αραία τα άρθρα για τον μη εμβολιασμό, αλλά πυκνά-πυκνα. Η έκπληξη μου ολοκληρώθηκε όταν συναντήσαμε και φιλικά οικογενιακά ζευγάρια που πράγματι δεν είχαν εμβολιάσει το δικό τους μωρό εξ αιτίας της εμβολιοφοβίας!

Το ενδιαφέρον είναι πως όλα άρθρα και επιχειρήματα των φίλων, είχαν σαν κεντρικό πυλώνα τα "συμφέροντα των εταιριών και πολυεθνικών που ποδηγετούν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας" (α! ο Fegerabend!) αλλά φυσικά ουδείς απο αυτους ειναι Αναρχικός ή Αριστερός ή έστω Αντικαπιταλιστης. Ενδεικτικά, ιστοσελίδες που προπαγανδίζουν τέτοια θέματα είναι η "ελευσις ελληνων" και "wake up cyprus". Τα προπαγανδίζουν δίπλα σε θέματα οπως ο Ψεκασμός, πως ο Καρκινος νικήθηκε και άλλα παρόμοια συνωμοσιολογικά. 

Μια μεγαλύτερη και πιο οργανωμένη πλατφόρμα προπαγάνδας είναι η αμερικάνικη Attachment Parenting, η οποία έχει θυγατρικές σε κάθε χώρα. Αυτοί ουσιαστικά προπαγανδίζουν μια θεωρία του/της Dr Sears η οποία σε γενικές γραμμές υποστηρίζει την φροντίδα του μωρου με οσο το δυνατόν πιο φυσικό τρόπο. Για να συμπυκνώσω την ιστορία, με ένα άρρητο αλλά σαφή τρόπο υποστηρίζουν την αποφυγή του εμβολιασμου και ταυτόχρονα πουλάνε τα βιβλία με τις αρχές της θεωρίας. 

Αντίθετα, κανένας σύντροφος δεν έχει αμφισβητήσει της αξία των εμβολιασμών και μίλησα με πολλούς σε μια προσπάθεια να κατανοήσω τι γίνεται. 

Είναι κρίμα τον 21ο αιώνα ο ορθολογισμός να μην έχει καταφέρει να διώξει τα σκοτάδια του μεσσαίωνα. Η χρησιμότητα του εμβολιασμού ειναι πέραν πάσης λογικής αμβιβολίας, πιστεύω πως ακόμη και ο Feyerabend θα εμβολίαζε τα παιδιά του, παρόλο που σίγουρα θα γκρίνιαζε. 

Θα ήθελα να σας συστήσω να εμβολιάζετε τα παιδια σας αλλά θα ήθελα να ακούσω και την γνώμη σας στις διάφορες πτυχές αυτού του θέματος. 

από @ 08/02/2016 5:59 μμ.


Δεν το έχω ψάξει, ούτε γιατρός είμαι. Μου φάνηκε εντελώς άκυρο και άλλη μια συνωμοσιολογία. Ρωτάνε και πώς επιβιώνανε οι άνθρωποι πριν τα εμβόλια; Χωρίς να κοιτάνε την παιδική θνησιμότητα τότε και οτι τώρα είμαστε 7 δις ως ανθρωπότητα. Υπάρχει και ένα "κινημα" που αρνείται την ύπαρξη του AIDS!!!!! Καταλαβαίνεις. Αν υπάρχει κάποιος/α γιατρός ας δώσει τα φώτα του/της.

από μάγισσα 09/02/2016 1:22 πμ.


Δεν είμαι γιατρός, αλλά το πρόβλημα που έχουν εντοπίσει γιατροί που γνωρίζω, είναι ότι οι εμβολιασμοί γίνονται μαζικά και αδιακρίτως για ασθένειες οι οποίες σχεδόν εκλείπουν π.χ. κοκκίτης. Ο εμβολιασμός στα μωρά που δεν έχουν προλάβει να αναπτύξουν ανοσιοποιητικό σύστημα με πενταπλά κι εξαπλά εμβόλια είναι προβληματικός. Η επίσημη ιατρική αναγνωρίζει συσχέτιση του εμβολίου της ευλογιάς με την έξαρση της σκλήρυνσης κατά πλάκας.

Καλό είναι να ακολουθούμε ένα μέτρο. Ούτε την πλήρη ιατροβιοτεχνολογικοποίηση του σώματός μας, ούτε τη δεισιδαιμονία και την καθολική άρνηση της γνώσης που μπορεί να είναι προς όφελός μας.

 


Αγαπητή μάγισσα, οι ασθένειες έχουν σχεδόν εκλήψει επειδή υπάρχει ο καθολικός εμβολιασμός. Πχ ο κοκκύτης που είναι μια θανατηφόρα ασθένεια που θέριζε τα παλιά χρόνια, λόγω της επιτυχίας του εμβολίου ο επιπολασμός στην Ελλάδα, συμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ την τελευταία δεκαετία ηταν 0,03 ασθενεις ανα 100 χιλιαδες κατοικους ανα χρόνο. Είναι φανερό πως το εμβόλιο δουλεύει, ομως η επιτυχία αυτή με ενα μικρο ταχυδακτυλουργικό επιχείρημα αντιστρέφεται! 

Δεν υπάρχει καμία επιστημονική εργασία που να αιτιολογεί την αυξηση της σκληρυνσης κατα πλάκας σε κανένα εμβόλιο (συνήθως κατηγορουν το εμβολιο για την ηπατίδιδα). Μόνο ένα αρθρο αιτιολογουσε τον Αυτισμό και το τριπλο εμβόλιο MMR, το οποίο οχι μονο δεν επαληθεύτηκε απο άλλες μελέτες, αλλά ο συγγραφέας του αμοιβότανε απο δικηγορικές αγωγές που άσκησαν οι ασθενείς. 

Επίσης το ανοσολογικο σύστημα δεν επιβαρύνεται απο τα εμβόλια. Τουναντίον, εχει βρεθεί πως τα αντισώματα σε ενα παιδι που εμβολιάστηκε είναι λιγότερα από κάποιο που δεν εμβολιάστηκε. 

Το εμβόλιο δεν ειναι τεχνολογικοποίηση του σώματος. Είναι μια φυσική διαδικασια αναγνώρισης κινδύνων όταν αυτά είναι σε ...ακίνδυνη μορφή (πχ νεκροί ιοί). 

Ο μόνος τρόπος να βρούμε το μέτρο είναι η προσήλωση μας στην επιστημονική διαδικασία και τον ορθολογισμό. Μέχρι στιγμής ειναι η καλύτερη μέθοδος που εχει επινοήσει η ανθρωπότητα για να κατανοήσει και να επεξεργαστεί το περιβάλλον της. 

Φιλικά

από RadioAlice 09/02/2016 7:23 μμ.


Άκου δεν είμαι γιατρός. Είμαι χημικός και έχω κάποιες βασικές γνώσεις βιοχημείας και μικροβιολογίας. Θα μιλήσω με βάση ότι ξέρω (δυστυχώς δεν έχω διαβάσει τις πηγές που αναφέρεις). Προφανώς ο προβληματισμός σου έχει να κάνει με μωρά. Αν πρέπει να εμβολιάζονται? Ναι θα πρέπει για κάποιες ασθένεις όμως όχι γενικά μια κοκτέλα και όποιον πάρει ο χάρος. Η υπερβολική χορήγηση φαρμάκων οδηγεί τον οργανισμό σε αναστολή της λειτουργίας του ανοσοποιητικού. Το ανοσοποιτικό λειτουργεί πολύ απλά και μηχανιστικά: επιτίθεται σε ότι του είναι ξένο. Και μερικές φορές σε ότι αναγνωρίζει σαν ξένο (αυτό λέγεται αλεργία). Επιπλέον θα πρέπει να πούμε πως όλα τα φάρμακα, όπως και όλες οι ουσίες που εισέρχονται στον οργανισμό μας μεταβολίζονται από το συκώτι. Ένα εξαπλό ή πενταπλό εμβόλιο επιβαρύνει πολύ το συκώτι ενός νέου οργανισμου. Υπάρχουν και άλλες λεπτομέρειες πχ πως ακριβώς φτιάχτηκαν τα φάρμακα (και όμως ναι υπάρχει διαφορά στην ποιότητα) κτλ και δεν θέλω να σε τρομοκρατήσω, αλλά καλό θα ήταν να κρατάς μέτρο.

 

Επιπλέον θα πρέπει να δεις την συνολική φάση των φαρμακευτικών. Υπάρχει ένα φοβερό χάσμα ανάμεσα σε αυτούς που ασχολούνται με την επιδημιολογία (που είναι μια στατιστική επιστήμη κατά βάση) και της μικροβιολογίας (που είναι καθαρή βιοχημεία). Η εμφάνιση μαζικών επιδημιών είναι αποτέλεσμα κοινωνικών και εν μέρει ταξικών συνθηκών διαβίωσης και αντίστροφα τις επηρεάζουν. Αυτό που λες πως κάποιες ασθένεις εξαφανίσθηκαν είναι εν μέρει σωστό. Η χολέρα δεν εξφανίσθηκε ας πούμε για αυτό, αλλά γιατί κατάλαβαν πως η ύδρευση και η αποχέτευση πρέπει να είναι διαφορετικά συστήματα. Αλλά ας μην μπούμε σε αυτή την κουβέντα γιατί θα ξεφύγουμε.  Το 99,9 % των νέων οργανισμών αναγνωρίζουν και ανταποκρίνονται σωστά στις απειλές που εμφανίζονται εμπρος τους (ιούς δηλαδή). Παράλληλα βέβαια οι ιοί μεταλλάσονται. Αυτό είναι νομοτελειακό. Μεταλλάσονται ακόμη πιο γρήγορα όταν μπουκώνεσαι με φάρμακα (η μηχανιστική τους συμπεριφορά που λέγαμε).

Φυσικά θα πρέπει να κάνει κάποια εμβόλια ένα μωρό, αλλά όχι και δώσε αβέρτα. Είναι η μία η άλλη. Θα του ρίξεις το ανοσοποιητικό, θα του κουράσεις το συκώτι και ένας απλός ιός που τυχαία θα του σκάσει μπορεί να το κουράσει πολύ. Υπάρχουν εναλλακτικές. Ψάχτο

 

 

 

από μμ 12/02/2016 5:52 πμ.


post image

Σ ευχαριστώ RadioAlice, για την απάντηση σου. Αν και θα ήθελα να έπαιρνε άλλη τροπή το νήμα, βλέπω πως τίποτα δεν ειναι αυτονόητο δλδ πως τα εμβόλια που συνιστά ο ΠΟΥ (παγκοσμιος οργανισμος υγειας) ειναι ασφαλή.

Οι ενστάσεις που έχεις θέσει, είναι λογικές. Ισχύουν σχεδόν για κάθε φάρμακο και αντιβιωτικό. Το θέμα είναι πως γίνονται οι μετρήσεις. Δλδ είναι σωστό να λες πως τα φαρμακα, οπως και καθε φαγητο, ισως προκαλέσουν την παρενέργεια Χ. Πως όμως μετράς τον κινδυνο και την βαρύτητα της επιπλοκής; Και χωρίς μετρήσεις, πως θα κρίνεις; 

Σε αυτό χρειάζεται επιστημονική ματιά, δλδ η συμβουλή: "ψαχτο", είναι επικινδυνη για την δημοσια υγεία γιατι αν βαλεις 100 ατομα να το ψάξουν, τοτε αυτό θα μας οδηγήσει σε δυο μεγάλες ομαδες υπερ και κατά. Αυτο ομως δεν σημαίνει πως ειναι ισάξιες οι επιλογές. 

Νομίζω το ψάξιμο είναι μια καλή συζήτηση με ενα ή δυο παιδιατρους που εμπιστεύεται ο καθένας, αν και στο θεμα αυτό ειναι τοσο ξεκάθαρο πως πρέπει να εμβολιάζονται τα παιδια. 

Αναγνωρίζω, είναι λιγο μπερδεμένη η θεση μου. 

http://vaccines.e-child.gr/enimerosou-ine-metadotiko/epistimonika-stichia-gia-sischetisi-emvolion-ton-aftismo/

Εικόνες:

από @ 13/02/2016 4:05 μμ.


post image

infographic για τα εμβόλια

 

Εικόνες:

από PbHgCr 13/02/2016 5:48 μμ.


Το αν τα εμβόλια έχουν προκαλέσει τις γιγαντιαίες αυξήσεις αυτισμού PDD, ADHD, εγκεφαλίτιδες και αναπηρίες σε παιδιά μπορεί να μην το μάθουμε ποτέ γιατί οι φαρμακευτικές εταιρείες δίνουν αντίστοιχα ποσά για έρευνα που το διαψεύδει. Είναι σίγουρο όμως ότι τα βαρέα μέταλλα είναι τοξικά, αλλοιώνουν τις λειτουργίες και του νευρικού συστήματος/εγκεφάλου και αναστέλλουν το ανοσοποιητικό.

Γιατί όμως να έχουν βαριά μέταλλα τα μοντέρνα εμβόλια;

Όταν τα δυτικά κράτη, και ειδικά τα ΗΠΑ/ΜΒ και άλλα Ευρωπαϊκά θεώρησαν αναγκαίο να εμβολιάζονται τα παιδιά και το κόστος να κρατιέται χαμηλό ώστε να τα κάνουν όλα (η ΜΒ πληρώνει όλο το κόστος για όλα τα παιδιά, στις ΗΠΑ όποιος έχει πληρώνει και το κάνει με αποτέλεσμα να υπάρχει το μεγαλύτερο ποσοστό ανεμβολίαστων παιδιών στις δυτικές ανεπτυγμένες χώρες) οι φαρμακευτικές άρχισαν να τσινάνε. Πρώτα απ'όλα για να παράγεις μαζικά εμβόλια για τις περισσότερες ασθένειες πρέπει να διατηρείς ζωντανές καλλιέργειες των υιών/μικροβίων/μικροοργανισμών και αυτό αποτελεί και μεγάλους κινδύνους και μεγάλο κόστος. Μετά, κυρίως για τις ΗΠΑ, γνωρίζοντας τους κινδύνους για κάποια εμβόλια ότι αντί να προφτάσει ο οργανισμός να δημιουργήσει αντισώματα για κάτι να αρρωστήσει και να πεθάνει το παιδί, αυτό έχει επιπτώσεις εκατομμυρίων για το κάθε κρούσμα στις ΗΠΑ. Οι φαρμακευτικές δεν ήθελαν να παράγουν τέτοια και πετούσαν το μπαλάκι μέχρι που γονάτισε το νεοφιλελεύθερο κράτος και επέβαλε να φτιάχνουν και τέτοια και τα επιδότησε και και και... Για να μειωθούν οι οικονομικές επιπτώσεις του ρίσκου αφενός έχωσαν και τις ασφαλιστικές να συμμετέχουν στο παιχνίδι και αφετέρου δεν απαίτησαν τρόπους ώστε να μειωθεί το ρίσκο τόσο χωρίς να μπορούν να κατηγορηθούν ότι αυτό που πουλάνε είναι αναποτελεσματικό.

Πίεση απ΄τη μια, πίεση απ'την άλλη, καμιά πίεση από την κοινωνία, μείωσαν τα στελέχη των εμβολίων και έβαλαν πολλά μαζί σε ένα ώστε το ρίσκο να περιοριστεί σε μιά μπαμ και κάτω, σε σημείο που το εμβόλιο πια δεν λειτουργούσε. Μεγάλο ποσοστό των εμβολιασμένων παιδιών δεν είχαν αντισώματα. Ο λόγος είναι ότι μπαίνει μέσα το μικρόβιο Χ σε τόσο μικρή ποσότητα, δεν αναγνωρίζεται ως ξένο απ'τον οργανισμό αλλά πριν προλάβει να αναπτυχθεί και να πολλαπλασιαστεί ο οργανισμός το είχε αποβάλει σαν να μην ήρθε ποτέ σε επαφή.

ΑΑΧΑΑΑ

Σκέφτηκαν οι πανούργοι δολοφόνοι των ΒιοΙατροΦαρμαΚευτικών εκβιαστών ότι αν προσθέσουν με το εμβόλιο αρκετή δόση από κάποια βαριά μέταλλα τα οποία στους πόρους τους θα μπορούσαν να συγκρατήσουν τις ελάχιστες ποσότητες των στελεχών των εμβολίων ... το εμβόλιο θα είναι αποτελεσματικό και θα έχει και μικρότερο ρίσκο ασθένειας από το στέλεχος.

Μπαμ! Εκτοξεύθηκαν τα κρούσματα εγκεφαλίτιδας και αυτισμού (στην ουσία δεν ήταν ποτέ αυτισμός γεννητικός ήταν σοκ του εγκεφάλου και του οργανισμού στα μέταλλα που προκαλούσε αναστολή της εγκεφαλικής και νευρικής ανάπτυξης, έτσι γεννήθηκε η ομπρέλα PDD διάχυτη εξελικτική διαταραχή να διαφοροποιήσει αυτές τις χιλιάδες κρούσματα με τον αυτισμό από γεννητική "ιδιαιτερότητα".). Τα γαμήσανε τα παιδάκια δηλαδή οι τραπεζίτες και τα νόθα τους στη βιομηχανία/ασφαλιστικές. Την ΠΑΠΙΑ όλοι τους.

Εκτός της Αγγλίας που απ'την μιά αγόραζε με την σέσουλα τα εμβόλια που δεν κρατάνε και για πολύ και συνεχώς πετιούνται, και από την άλλη υποχρέωνε τους γονείς να κάνουν αυτό που τους έλεγε. Ανέλαβαν την ευθύνη της γενοκτονίας αυτής και έβγαλαν επιδόματα για τις οικογένειες και ανέλαβαν το δια βίου κόστος του ανάπηρου ασθενή. Έχουν ήδη αρχίσει και ασπρίζουν τα μαλλιά των μεγαλυτέρων από τους "ευεργετηθέντες". Τα ποσοστά αγόρια κορίτσια είναι συντριπτικά υπερ των κοριτσιών που φαίνονται να αντέχουν την τοξικότητα των μετάλλων περισσότερο από τα αγοράκια, σχεδόν 3:1 αγορια/κοριτσι.

Στις ΗΠΑ και αλλού δεν δέχτηκαν τέτοιες ευθύνες και εκεί το παιδί γράφεται κανονικά στο σχολείο χωρίς την απαίτηση των εμβολίων. Στους μετανάστες είναι υποχρεωτικά για να βάλουν το πόδι τους μέσα. Δεν φτάνει αυτό, σήμερα η ίδια δολοφονική βιομηχανία θησαυρίζει παράγοντας σκευάσματα που κάνουν αφαίρεση τοξικών μετάλλων που αλλιώς συσσωρεύονται δια βίου στον άνθρωπο. Από που προήλθαν; Να'ναι τα εμβόλια, να΄ναι στο νερό από σωλήνες, να'ναι απ΄την βιομηχανική μόλυνση στο χώμα και στον υδάτινο ορίζοντα, απ΄όπου κι αν το κοιτάξει κανείς σε μη βιομηχανοποιημένες μεριές του πλανήτη που δεν έχουν την πολυτέλεια των εμβολίων αυτών δεν ανιχνεύονται τέτοια επίπεδα. Το τέστ για το παιδί σας είναι ακριβό. Στις ΗΠΑ κατήργησαν τις μπογιές με μόλυβδο και υδράργυρο, πριν 30+ χρόνια, τον αφαίρεσαν και στην βενζίνη το 73-74 όταν πρωτοκυκλοφόρησαν τα πρώτα αυτοκίνητα που έκαιγαν αμόλυβδη. Δεν είναι νέα ιστορία δηλαδή. Η φαρμακευτικές είπαν ή ετσι ή ας αναλάβετε εσείς το κόστος των επιπτώσεων. Παρεμβατισμός στην οικονομία, τσκ τσκ! Να βάψεις με μίνιο μολύβδου είναι δολοφονική πράξη, να παράγεις εμβόλια να τα φάει το παιδί δεν είναι.

Τα μεμονομένα εμβόλια στην Αμερική χωρίς βαρέα μέταλλα χρειάζονται 5-6 μήνες παραγγελία και κοστίζουν από 600 μέχρι 1400 δολάρια η δόση. Οι υπόλοιποι στην ουρά και μαζέψτε το ζαβό σας γιατί ενοχλεί!

Για την Ηπατίτιδα δείχνουν στατιστικές για την Α και Β για τις υπόλοιπες την πάπια. Φταίει λέει το ΑΙDS δε φταίνε οι μαλακίες που έχουν κάνει οι ίδιοι. Για την φυματίωση δε λέει κανείς τίποτα, μήπως να χτυπάγαμε κανένα εμβολιάκι μια και δεν βλέπω ανάπτυξη.

Αυτό το σύστημα γεννάει τον θάνατο και την καταστροφή, ή θα ανατραπεί ή θα χαθούμε όλοι μαζί από παντού, το οποίο ίσως να είναι και η οικολογικότερη λύση για το πρόβλημα του πλανήτη.

Πολύ περιληπτικά, ωραία η συζήτηση, πάει μακρυά! Για τα φυτοφάρμακα τα λιπάσματα και τα φάρμακα που τρώμε και πίνουμε από την κτηνοτροφία δεν είπαμε τίποτα, τι να προφτάσεις να πεις. Μέχρι να τα πεις σε πέθαναν.

από Kafka 14/02/2016 12:53 πμ.


Με κάτι τέτοιες ανακρίβειες και ψευδείς έρευνες πεθαίνουν παιδιά από ιλαρά και πάλι μετά από τόσα χρόνια. 

Ζήτω ο μεσαίωνας και η πολιομυελίτιδα.

 

http://www.skeptic.com/eskeptic/09-06-03/#mercury

από ElliLillyRoufiana 14/02/2016 1:41 πμ.


Έχεις βγει κι αλλού και παπαγαλίζεις τα συμφέροντα της αμερικάνικης φαρμακοβιομηχανίας, πόσα παίρνεις; Στο θρέντ για την ψυχολογία τις ίδιες ηλιθιότητες αράδιαζες. Το πινακάκι παραπάνω της ΜΚΟ που θρέφουν για προπαγάνδα οι εν λόγω δολοφονικές βιομηχανίες για όποιον έχει στοιχειώδη επιστημονική μόρφωση γκαρίζει μάρκετινγ προπαγάνδα. Το να έρθεις σε επαφή με γονείς παιδιών (όπως ο αυτιστικός σύλλογος) και να δεις ότι στους 19 από τους 20 το παιδάκι τους μέχρι τα 2 ήταν ένα κοινό παιδάκι χωρίς κανένα πρόβλημα, έκανε ένα εμβόλιο κι έχασε τη μηλιά του, το χαμόγελο του, την οποιαδήποτε έκφραση συναισθήματος, δεν μιλούσε και δεν ανταποκρινόταν. Δεν είναι αυτισμός ούτε ο βρώμικος αέρας της Αθήνας. Όταν δε του κάνεις το τέστ και τα βαρέα μέταλλα είναι στον ουρανό σε σύγκριση με άλλα παιδιά ... ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ μελέτες με εκατομμύρια απ'τις πολυεθνικές να εξετάσουν χιλιάδες παιδιά για να σε πείσουν. Σου εύχομαι να μην έχεις ή είχες παιδί να μεγαλώσεις με τέτοιο πρόβλημα. Αν το Αγγλικό κράτος εδώ και 20+ χρόνια μοιράζει επιδόματα για την ζημιά στα παιδιά λόγω των υποχρεωτικών δωρεάν αυτων εμβολίων ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ πολλές μελέτες. Γνωρίζω δεκάδες από αυτά τα παιδιά, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι έφταιγαν τα εμβόλια. Κι όταν οι γονείς τους σε μικρότερο αδελφάκι έπρεπε να κάνουν εμβόλιο είχαν φτάσει να παίρνουν ηρεμιστικά μέχρι να πιστοποιήσουν ότι δεν θα επαναληφθεί! Τα εμβόλια που έκαναν στην γενιά μου δεν υπήρχαν αυτά που υπήρχαν μέσα σε αυτά των τελευταίων 2-3 δεκαετιών. Σύνελθε ή πήγαινε αλλού να πουλήσεις προπαγάνδα. Αυτές οι παπαριές που γράφονται παραπάνω για τα πολλαπλά εμβόλια να πάνε αυτοί που τα γράψανε να παίξουν τη δική τους ζωή κορόνα γράμματα όχι με τα παιδάκια των άλλων. Γράμματα ξέρουν οι περισσότεροι στο φόρουμ, γκούγκλ υπάρχει, βρείτε τι ακούγεται λογικότερο και κρίνετε. Και μιλήστε με παιδίατρους που δεν είναι στο μισθολόγιο των φαρμακευτικών να δείτε ότι το σκέπτονται και για τα δικα τους παιδιά να κάνουν εμβόλια.

από μάγισσα 14/02/2016 3:18 πμ.


Η άκριτη υιοθέτηση της προπαγάνδας των φαρμακευτικών και η επιθετική άγνοια που επιδεικνύουν ορισμένοι όσον αφορά τις ίδιες τις διαφορετικές προσεγγίσεις ανάμεσα στους επιστήμονες αντιστρατεύεται την λογική που συνειρμικά οδηγεί στο συμπέρασμα ότι αντιτιθέμενα συμφέροντα χρηματοδοτούν έρευνες για να προωθήσουν την κερδοφορία τους.

Δεν λέω να το ρίξουμε στη συνωμοσιολογία αλλά να διαβάζουμε κριτικά αυτά τα δημοσιεύματα και να ακολουθούμε αυτό που μας φαίνεται λογικό. Και πάντα σε μια κατεύθυνση ότι εμείς αποφασίζουμε τι θα ωφελήσει το σώμα μας.

Πάντως ορισμένοι γιατροί υποστηρίζουν ότι ο βομβαρδισμός πολλαπλών εμβολίων σε βρέφη 3 μηνών με σχεδόν μηδενικό ανοσοποιητικό είναι πολύ παρεμβατική πρακτική που μπορεί να βλάψει την ίδια την άμυνα του οργανισμού. Επίσης ότι πολλές επιδημικές ασθένειες είτε υποτόνισαν λόγω της ανόδου του βιοτικού επιπέδου και της δημόσιας υγιεινής, είτε έκαναν έναν φυσικό κύκλο κι έπεσαν σε αδράνεια (η οποία μπορεί να είναι και προσωρινή) και λανθασμένα αποδόθηκε η κάμψη τους στους μαζικούς εμβολιασμούς.

Τέλος, δεν μπορούν να αγνοηθούν περιπτώσεις όπου παρά τον εμβολιασμό η ασθένεια όχι μόνο εκδηλώθηκε αλλά και σε πολύ οξεία μορφή.

Εκτός από άρθρα στις εφημερίδες, αξίζει να διαβάζουμε και βιβλία σχετικά με την υγεία και τις αντικρουόμενες απόψεις ακόμα και για τον ορισμό της, πόσω μάλλον για την θεραπεία και την αντιμετώπιση της ασθένειας. Εδώ ακόμα δεν είναι σαφές στους ίδιους τους επιστήμονες το τι είναι ασθένεια και πώς ορίζεται. Αν είναι υπεύθυνος ο/η ασθενής για την αρρώστια του/της ή αν η δουλειά του θεραπευτή/γιατρού είναι να τον κριτικάρει ή να τον βοηθήσει να αισθανθεί καλύτερα.

Οι μανιχαϊσμοί βλάπτουν σοβαρά τη διαλεκτική θέαση κάθε ζητήματος.

από ELR 14/02/2016 3:47 πμ.


Παρακαλώ την ElliLillyRoufiana να μας πει σε ποιο "αυτιστικό συλλογο" αναφέρεται, να πάω να ρωτήσω αν πράγματι 19/20 ασθενείς οφείλονται σε αυτισμό. Φυσικά, μετά θα το δημοσιεύσω και θα πάρω νομπελ ιατρικής.

Μια συγκριση έγινε, αναμεσα στον εμβολιασμο και στον μη εμβολιασμο καθως στο Αφγανιστάν, μετα το σκανδαλο με τα εμβολια πολυομυελίτιδας, οι Ταλιμπαν δεν εμβολιάζαν τα παιδιά τους. Ηδη εχουν αναφερθει 101 παιδια με πολυομυελιτιδα για την οποια τα παπαγαλάκια των συμφερόντων των ψεκασμένων θεωριών κανουν γαργάρα-πόσα πέρνουν άραγε; Αυτα τα παιδάκια που δεν θα περπατήσουν ξανα ποτέ, αραγε δεν εχουν ψυχη να λογαριάζονται στα θυματα του αντι-εμβολιαστικου, αντι-επιστημονικου κινήματος;  

Θα παει καποιος σε αυτα τα παιδάκια να τους πει οτι γλυτώσαν απο τα εμβόλια; 

από @νάρχας 14/02/2016 9:26 πμ.


που γράφεις απο πάνω είναι προφανώς η Δ.Ε.Π.Υ. (διαταραχή ελλειματικής προσοχής κι υπερκινητικότητας) το PDD; Επίσης θα ήθελα να αναφέρω ότι δεν ανταποκρίνονται όλοι οι οργανισμοί το ίδιο στα εμβόλια, σε κάποιους προκαλείται ζημιά, το εμβόλιο είναι ουσιαστικά ο ιός σε μικρή δόση και ακόμη κι αυτή η δόση σε ευπαθείς ομάδες μπορεί να αποδειχθεί μοιραία..

από μμ 18/02/2016 5:30 πμ.


@ναρχα, πολλά εμβόλια είναι ιοι σε νεκρή μορφή, ή τεμαχισμένα ή ιοί που δεν προκαλούνε νόσο στους ανθρώπους αλλά στα ζώα. (πχ δεστε την ιστορια με το cowpox). Τα εμβολιο είναι απο τα πιο ασφαλή φάρμακα και στις ευπαθείς ομάδες η χρησιμότητα τους είναι ακόμη μεγαλύτερη. 


O αυτιστικός σύλλογος απαρτίζεται κυρίως από γονείς/αδέλφια παιδιών που έχουν αυτή την ιδιαιτερότητα. Δε χρειάζεται να σπουδάσεις 18χρόνια για να μπορείς να διακρίνεις αν ένα παιδί 2 χρονών ξαφνικά έπαθε κάποια ζημιά ή γεννήθηκε με κάποια ιδιαιτερότητα. Όταν φτιάχτηκε ο σύλλογος φτιάχτηκε γιατί είχαν γίνει πολλά τα κρούσματα και υπήρχε ανάγκη αλληλουποστήριξης, αυτομόρφωσης, και πάλης με το μπουρδελάκι που κάποιοι ασπάζονται σαν αναγκαία εξουσία για τα δικαιώματα των γονιών και των παιδιών. Tράβα ρώτα.

 

Το PDD pervasive developmental disorder - διάχυτη εξελικτική διαταραχή - παρουσιάστηκε από την αδυναμία να εντάξουν όλα αυτά τα άλλα παιδιά κάτω από την ομπρέλα του αυτισμού που είναι κάτι πιο εξειδικευμένο και σπανίως υπήρξε κάποια βελτίωση της επικοινωνίας. Αντίθετα με πολλά παιδιά με PDD που αν ξεκινήσουν άμεσα και εντατικά δουλειά από την αρχή έχουν πολύ καλή εξέλιξη. Για να γίνει αυτό χρειάζονται πολλά λεφτά που ούτε πριν 8 χρόνια καλύπτανε τα ταμεία και δεν υπήρχε δημόσιο πρόγραμμα, ήταν όλα ιδιωτικά. Και ήταν όλα σχεδόν στην Αθήνα και θα έπρεπε να πάρει ο εύπορος γονιός το παιδί και να έρθει στο τέρας να το βοηθήσει για χρόνια.

Για το Αφγανιστάν να θυμίσω ότι βομβαρδίζεται εδώ και 14 χρόνια από τον υπάλληλο της ιατροφαρμακευτικής βιομηχανικής μαφίας. Πριν 2 βδομάδες οι ΓΧΣ κάλεσαν επειγόντως το αρχηγείο και έστειλα άμεσο μήνυμα στο ΝΑΤΟ μη βαράτε εδώ, είναι νοσοκομείο, και μάλιστα νοσοκομείο των ΓΧΣύνορα, και λίγη ώρα μετά είχαν γίνει σκόνη. Κι εσύ απολίτικε υπάλληλε της φαρμακευτικής βιομηχανίας κλαίγεσαι γιατί δεν μπορείς να πουλήσεις εμβόλια; Μήπως επειδή οι Τάλιμπαν έκοψαν μαχαίρι την παραγωγή παπαρουνόζουμου; Μήπως γιατί μετά το 2002 το πρώτο πράγμα που έγινε ήταν να ξεκινήσει η εντατική καλλιέργεια της παπαρούνας; Πού πάνε τόσοι τόνοι Ηρωίνης μάστορα; Απ'τη δεκαετία του 68-78 έχουν κατασταλλεί όποια κινήματα ενάντια στην κυριαρχία που την έχουν απειλήσει.

Έχεις εμβόλιο γι αυτή την αρρώστια; Για όλες αυτές τις αρρώστιες που σκοτώνουν χιλιάδες παιδιά ημερησίως στην Αφρική και την Ασία έχουν πετάξει αυτές οι εταιρείες πεντάρα να ερευνήσουν πιθανές θεραπείες; Όχι, επειδή δεν αποτελούν αγορά. Για την επιμήκυνση πέους στους κακομοίρηδες λευκούς χαλάνε εκατομμύρια. Παρ'όλα αυτά για την πολιομυελίτιδα και για κάποια άλλα που θεωρώ σημαντικά έκανα κι εγώ εμβόλια και στα παιδιά μου. Για την ανεμοβλογιά, την ιλαρά και τις μαγουλάδες προτίμησα απλά να βρω άρρωστα παιδάκια και να τα βάλω να κάνουν παρέα. Μέχρι και να φτύσει παιδί το ψωμί του παιδιού μου χρειάστηκε! Τις πέρασα κι εγώ αλλά τότε όλα τα παιδιά αρρώσταιναν από αυτό για μερικές μέρες. Βούιξε ο κόσμος για τις ζημιές που έπαθαν παιδιά μετά το MMR.

Εκτός από την ύποπτη οπτική σου γωνία σε σχέση με τα φάρμακα πες και για τα καημένα παιδιά στο Αφγανιστάν κι άλλα γιατί είχα αμφιβολίες. Εδώ ειδικευόμαστε στο ζήτημα της κριτικής, εσύ μας αποκαλείς ψεκασμένους. Η επιστήμη πέθανε μετά το Β'ΠΠ κι έγινε προέκταση των ερευνητικών τμημάτων της βιομηχανίας. Μην περιμένεις αυτή την επιστήμη ποτέ πια να στραφεί ενάντια στην κυρίαρχη βιομηχανία και τα συμφέροντα της. Μέχρι την ΑΣΟΕ έχει φτάσει το σαράκι, έχει γίνει παραμάγαζο της ΟΤΕ/DT και κανείς πρύτανης και καθηγητής δεν θα σφυρίξει κάτι γιατί έχουν λερώσει τα χέρια τους με το μέλι ..... σλουρπ.. σλούρπ ... Πρώτη πρώτη όμως ήταν η φυσική του Χάρβαρντ, έφτιαξε τμήμα εφαρμοσμένης φυσικής και το νοίκιασε στη GE. Έτσι δημιουργήθηκε το πρώτο τμήμα μηχανολογίας. Μέχρι τότε οι μηχανολόγοι έβγαιναν από τεχνικά λύκεια και μεταξύ Α'ΠΠ και Β'ΠΠ παρήγαγαν γνώση που μέχρι και τη δεκαετία του 80 κάποιοι έγραφαν πατέντες. Καμιά επιστήμη δεν ξεφεύγει του ελέγχου σήμερα. Για τους Σοβιετικούς δε ξέρω, αλλά νομίζω τους πυραύλους δεν τους έφτιαξαν οι βιομήχανοι αλλά τα επιστρατευμένα ανδρείκελα των σχολών. Ούτε η θρησκεία δεν είναι τόσο στρατευμένη σύμμαχος της καπιταλιστικής κυριαρχίας όσο η σημερινή ψεύτο-επιστήμη.

Κι όλα αυτά με την δικαιολογία του κοινού στατιστικού καλού, οι ζωές σε νούμερα και δολάρια. Συμφέρει να αρρωσταίνουν τόσα παιδάκια και να αχρηστεύονται για να υπάρχει αυτό το θεμιτό αποτέλεσμα στα υπόλοιπα. Εμείς θα αγωνιστούμε για όλες τις ζωές και όχι για ένα ποσοστό αυτών.

 

από μμ 20/02/2016 12:31 μμ.


Εδω κηδευεται ο ορθολογισμος, και ο φονιάς καμώνεται τον λογικό, οσο μπορεί, οταν δεν βρίζει. 

Για να τα παρουμε τα πραγματα με την σειρά, σε ρώτησα Λιλλυ Ρουφ, να μου πεις ενα συλλογο αφτιστικων, να παρω τηλεφωνο να ρωτήσω οπως μου πρότεινες. Δεν απάντησες γιατι ίσως γνωρίζεις οτι απλά τρολλάρεις. Λες αστειότητες. 

Με λες απολιτικο υπαλληλο φαρμακευτικής, εσυ που σερβίρεις ψεκασμένες σουπες. Το κανεις εθελοντικά ή μηπως υπάρχει και κατι πιο πισω; Λες οτι ειναι απολίτικο να σκέφτεσαι με ορθολογιστικα κριτιρια για την δημόσια υγεία! Υπαρχει κατι περισσοτερο πολιτκο απο αυτό; Οχι. 

Υπάρχει και μια σχιζοφρενης κατάσταση μαζί σου. Απο την μια αποδέχεσαι τα εμβολια και απο την άλλη οχι. Μηπως δεν ειναι οι ιδιοι οι κατασκευαστές; Στην μια περιπτωση τους εμπιστεύεσαι και στην αλλη οχι; 

Οσο για τον τρόπο του εμβολιασμου που προτινεις, εκτός απο αηδιαστικός, ειναι και επικίνδυνος. 

Δεν διαφωνώ και πρώτος ανάφερα οτι η Επιστήμη είναι ομηρος του κεφαλαίου, ομως για την ώρα, ειναι η καλυτερη μεθοδος κατανόησης του κοσμου, μεχρι να βρεθεί μια άλλη. 

από μάγισσα 25/02/2016 4:01 πμ.


Η επιστήμη στις μέρες μας δεν είναι απλά όμηρος του κεφαλαίου αλλά συχνά πυκνά συνένοχη σε εγκλήματα. Δεν πάνε δέκα χρόνια που αριστερός γεωπόνος υποστήριζε ότι το round up ήταν ακίνδυνο ζιζανιοκτονο γιατί βιοδιασπαται. Κι αυτό το υποστήριζε όλο το επιστημονικό βιομηχανικό μπλοκ. Το ίδιο ισχύει για τα μεταλλαγμένα π.χ. και για πολλά ακόμα ζητήματα. Δεχόμαστε φυσικά την επιστήμη αλλά δεν απεμπολουμε την κριτική μας ικανότητα.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License