Ροτζαβα - Μπακούρ. Απο τα πεδία των μαχών

Περίληψη


YPS: 15 μέλη των Τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν στο Σιρνάκ, 7 άλλοι στην Sur
 15 μέλη των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν και 24 άλλοι τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα των ενεργειών των Μονάδων Άμυνας Πολιτών (YPS) στο Σιρνάκ. 7 άλλοι Τούρκοι αξιωματικοί σκοτώθηκαν στην περιοχή Amed's Sur .
Ο Γενικός συντονισμός των πολιτικών και στρατιωτικών μονάδων Άμυνας (Yekîneyên Parastina Sivîl, YPS) κυκλοφόρησε μια δήλωση που παρέχει λεπτομέρειες σχετικά με τις δράσεις τους ενάντια στις κρατικές δυνάμεις στο Σιρνάκ και στην περιοχή Sur του Αμέντ.
Η δήλωση τόνισε ότι οι μονάδες των YPS πραγματοποιούν μία ιστορική αντίσταση ενάντια στον ολοκληρωτικό πόλεμο που πραγματοποιείτε από την φασιστική κυβέρνηση του ΑΚΡ ενάντια στους τομείς της αυτοδιοίκησης στο Βόρειο Κουρδιστάν.


Σιρνάκ
Σύμφωνα με τη δήλωση, 15 μέλη των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν και 24 άλλοι τραυματίστηκαν στην Σιρνάκ.
Στο πλαίσιο της επίθεσης κατά του αστυνομικού τμήματος Bahçeliever στην επαρχία Σιρνάκ χθες, μονάδες των YPS  μπήκαν στο σταθμό μετά την εξουδετέρωση τεσσάρων πυροβολείων κατά τη διάρκεια της ένοπλης δράσης. Η επιδρομή διήρκεσε 20 λεπτά μετά απο την οποία σκληρές συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ των μελών των YPS  και τις τουρκικές δυνάμεις οι οποίες στο τέλος εκδιώχθηκαν απο το πεδίο  Εκτός από ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφους, ένα στρατιωτικό όχημα των ειδικών μονάδων καταστράφηκε εδώ.
Στις συγκρούσεις που διήρκεσαν ασταμάτητα μέχρι τις 18:30, 5 μέλη των YPS που συμμετείχαν στην επιχείρηση σκοτώθηκαν .
Σε μια άλλη δράση, μέλη των YPS στόχευσαν ένα όχημα που μετέφερε αξιωματικούς από το Cizre στην Σιρνάκ, η οποία άφησε 4 Τούρκους νεκρούς.
Στην δήλωση σημειώνεται ότι οι επιθέσεις των τουρκικών δυνάμεων σε περιοχές αμάχων άφησαν ένα παιδί τραυματία και ένα άνδρα με το όνομα Μεχμέτ Sıddık Tekman νεκρό.
SUR
Στην περιοχή Sur της Αμέντ, μονάδες των YPS  χτύπησαν τις τουρκικές δυνάμεις που επιχείρησαν να διεισδύσουν στις περιοχές της αυτοδιοίκησης στις 13:00 χθες, ως αποτέλεσμα των οποίων 3 σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν.
2 άλλα μέλη της τουρκικής ασφαλείας σκοτώθηκαν κοντά στο αστυνομικό τμήμα και την οδο Karadeniz  κατά τις ίδιες ώρες.
Το απόγευμα της 4ης Φεβρουαρίου, μονάδες των YPS χτύπησαν άλλες τουρκικές στρατιωτικές μονάδες που προσπαθούσαν να διεισδύσουν σε μια γειτονιά που προστατεύεται από την λαϊκή αντίσταση, σαν αποτέλεσμα της οποίας σκοτώθηκαν 2 στρατιώτες.
Εδώ οι επιθέσεις από τις κρατικές δυνάμεις σκότωσαν τον 14χρονο Cihat Morgul, ενώ ένα μέλος των YPS μαρτύρησε το πρωί της 4 Φλεβάρη
Οι κρατικές δυνάμεις καταστολής επιτίθενται στην γειτονία  Gever's Yeni
Οι Τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας ξεκίνησαν επίθεση σήμερα ενάντια στην γειτονιά Yeni στην περιοχή Hakkari's Gever (Yüksekova).
Προσπαθώντας να εισβάλει στην γειτονιά με θωρακισμένα οχήματα, ο Τουρκικός στρατός και η αστυνομία άνοιξε καταιγισμό πυρός ενάντια στα οδοφράγματα. Κόσμος που ήταν συγκεντρωμένος στο Σπίτι του Λαού (Mala Gel) αμέσως κατευθύνθηκε στο σημείο επίθεσης για να αντισταθεί στην συνεχιζόμενη βαρβαρότητα.


Γυναίκες της Τουρκίας διαδηλώνουν για την ειρήνη παρόλες τις μάχες στην πόλη του Ντιαρμπακίρ


Παρόλη την ένταση των μαχών ανάμεσα στις Τουρκικές δυνάμεις καταστολής και τους Κούρδους ακτιβιστές στην πόλη του Ντιαρμπακί , 2000 γυναίκες απο όλη την Τουρκία συγκεντρώθηκαν στην πόλη για να διαδηλώσουν ενάντια στην συνέχιση των συγκρούσεων.
Η περιοχή της Σούρ βρίσκετε στο επίκεντρο των συγκρούσεων στην πόλη του Ντιαρμπακίρ, ένας δήμος 70.000 ανθρώπων εκ των οποίων 50.000 εξ΄ αυτών έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους εξαιτίας των μαχών.
Οι γυναίκες έφτασαν στην πόλη το βράδυ της περασμένης Παρασκευής απο την Αγκυρα την Ισταμπούλ και άλλες μεγάλες πόλης τς χώρας και το Σάββατο το πρωί πραγματοποίησαν διαδήλωση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της ειρήνης και της έναρξης διαπραγματεύσεων καθώς και συνθήματα υπέρ της μακροημέρευσης της αντίστασης στην Σούρ.


Γυναίκες ξεκινάνε απεργία πείνας στο κτίριο των Ηνωμένων Εθνών στην Τουκία,


Στο κτίριο των Ηνωμένων Εθνών στην Τουρκική πρωτεύουσα Άγκυρα , ομάδα γυναικών που ανήκουν στις "Μητέρες της Ειρήνης" ξεκίνησε απεργία πείνας ενάντια στην συνεχιζόμενη σφαγή που πραγματοποιείτε στο Κουρδιστάν.
Τις τελευταίες 3΄ ημέρες υπήρξε μία συνάντηση των Μητέρων της Ειρήνης" απο την Ισταμπούλ την Άγκυρα , την Σμύρνη και άλλες μεγάλες πόλεις στην Τουρκική πρωτεύουσα, με σκοπό να διασφαλίσουν ότι οι παγιδευμένοι τραυματίες στο υπόγειο κτιρίου στην Cizre θα μπορέσουν να διασωθούν
Στην απουσία εξασφάλισης του αιτήματός τους απο μέλη του Τουρκικού κοινοβουλίου τη ομάδα των γυναικών συναντήθηκε με εκπροσώπους των Ηνωμένων Εθών απο την οποία ζήτησαν τον άμεσο σχηματισμό ανεξάρτητης αντιπροσωπίας που εσπευσμένα να ταξιδέψει στην πόλη της Cizre για να παραλάβει τους τραυματίες. Οι συγκεντρωμένες δήλωσαν ότι δεν είναι δυνατόν η ανθρωπότητα να αποδεχθεί τέτοια θηριωδία. Παρόλα αυτά οι εκπρόσωποι των ηνωμένων εθνών δήλωσαν΄"ότι δεν είναι δυνατόν αυτή την στιγμή να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους".
Μετα απο το πέρας δύο ωρών μάταιων προσπαθειών να μεταπειστούν οι διπλωματικοί εκπρόσωποι και να δώσουν θετική απάντηση στο αίτημα των γυναικών, αυτές αποφάσισαν να ξεκινήσουν απεργία πείνας στο κτίριο
Η απεργία πείνας θα συνεχιστεί έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους
http://jinhahaber.link/en/ALL-NEWS/content/view/44196

Φωτογραφίες απο την καταστροφή που έχει προκαλέσει η γενοκτονική επίθεση στην Cizre


φωτογραφίες απο τον δήμο της Nur της πόλης  Cizre της επαρχίας Şırnak ,
όπου η εμπαθές των κρατικών δυνάμεων και η επαναλαμβανόμενη και σε 24ωρη βάση απαγόρευση της κυκλοφορίας συνεχίζεται για 56η ημέρα, δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής που κρατικές δυνάμεις έχουν προκαλέσει αποσκοπώντας στο να υποχρεώσουν τους κατοίκους να εγκαταλείψουν την πόλη και να μεταναστεύσουν.
Οι φωτογραφίες είναι απο την Varol Street του δήμου της Nur στην Cizre  όπου χιλιάδες άντρες του Τουρκικού στρατού και της αστυνομίας επιτίθενται ενάντια στους κάτοικους με βαρύ οπλισμό και τανκς και δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής.
Αυτή την στιγμή στον δήμο δεν υπάρχουν σπίτια που να μην έχουν δεχθεί καταστροφές, ενώ συστηματικά απο τις δυνάμεις καταστολής στοχεύοντας μονάδες διανομής ηλεκτρικού ρεύματος και δεξαμενές νερού ώστε να αποκλειστούν οι κάτοικοι απο αυτά τα σημαντικά αγαθά.
http://anfenglish.com/kurdistan/photos-of-the-devastation-caused-by-genocidal-attacks-on-cizre

Οι επιθέσεις του Τουρκικού στρατού ενάντια στην Ροτζάβα συνεχίζονται.


 Το γραφείο τύπου των YPG εξέδωσε το Σάββατο 6 Φλεβάρη ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία αναφέρονται συνεχιζόμενες επιθέσεις του Τουρκικού στρατού εναντίον των θέσεων ασφαλείας των YPG's στην συνοριακή γραμμή κοντά στην πόλη του Κομπάνι.
Στην ανακοίνωση αναφέρετε ότι οι Τουρκικές δυνάμεις που αναπτύχθηκαν στην συνοριακή πόλη της Akçakale στόχευσαν την βόρεια πλευρά των αποθηκών βρόμης της Girê Spî το βράδυ της Παρασκευής
Την ίδια στιγμή ο στρατός του ΙΣΙΣ πραγματοποιούσε επιθέσεις εναντίον της νότιας πλευράς της πόλης Ayn îsa και του χωριού Shergirat του καντονιού του Κομπάνι


Οι YPG απελευθερώνουν το χωριό al-Alqamiyah στην επαχεία του Aleppo


Οι Κούρδοι μαχητές κατάφεραν να ξαναπάρουν τον έλεγχο χωριού στην Συριακή βόρεια επαρχία του Αλέπο απο τους μαχητές Takfiri και συνεχίζουν την εκδίωξη των τζιχαντιστών απο την περιοχή. Το Σάββατο το απόγευμα οι δυνάμεις των Κούρδων πήραν τον πλήρη έλεγχο του χωριού al-Alqamiyah κοντά στην αεροπορική βάση  Menagh, που βρίσκετε 6 χιλιόμετρα νότια της πόλης  Azaz, μετά απο μάχες με τους άντρες των ομάδων Ahrar al-Sham και Jabhat al-Sham. Οι Κούρδοι μαχητές κατέλαβαν επίσης τους λόφους που εποπτεύουν το χωριό al-Tamoureh.


Το πρώτο συνέδριο Δημοκρατικών Γυναικών της Συρίας.


Οι ετοιμασίες του πρώτου συνέδριου Δημοκρατικών Γυναικών της Συρίας, ολοκληρώθηκαν στην πόλη Qamışlo της  Rojava υπο τον γενικό τίτλο " Δημοκρατική Συρία με ελεύθερες Γυναίκες".
Δηλώνοντας ότι οι γυναίκες έχουν αναλάβει ενεργό ρόλο στους τομείς της πολιτικής, διπλωματίας, του στρατού, της οργάνωσης και της εργασίας μετά την επανάσταση της Rojava, η Rojîn Ρέμο, ένα μέλος της συντακτικής επιτροπής του συνεδρίου, είπε ότι η προετοιμασία του συνεδρίου πρόκειται να ολοκληρωθεί.
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί προκειμένου να ενισχυθεί η οργάνωση των γυναικών. Η Rojîn επεσήμανε ότι οι γυναίκες είναι πρωτοπόρες της δημοκρατικής κοινωνίας. Είπε ότι , "Η συριακή κρίση έχει συζητηθεί εδώ και πολύ καιρό, αναζητώντας για τη λύση, η Συρία πρέπει να προχωρήσει. Ώς γυναίκες, μπορούμε να πούμε ότι αυτή η κρίση δεν μπορεί να επιλυθεί χωρίς την σκέψη και την θέληση των γυναικών . Σε αυτή τη βάση, ως σχολείο των γυναικών στη Συνέλευση της Λαϊκής Συρία , καλούμε όλες τις γυναίκες στη Συρία να συμμετάσχουν στο συνέδριο. Μπορούμε να αποκαλύψουμε μια κοινή βούληση από τη συζήτηση. "
Η Rojîn είπε, «Καμία λύση που δεν μπορεί να παραχθεί χωρίς τους αντιπροσώπους μας και τη θέλησή μας. Το πρόβλημα θα λυθεί πολιτικά με ειρηνικές λύσεις. Οι γυναίκες θέλουν να συμμετάσχουν μαζί και να αποκαλύψουν την κοινή λογική. Ωστόσο, η κυριαρχική εξουσία δεν μας το επιτρέπει. Πολλοί από τους επισκέπτες μας θα έρθουν να συμμετάσχουν στο συνέδριο, αλλά η Νότια κυβέρνηση μπλοκάρει την είσοδό τους. Αυτή η πολιτική είναι κατά της βούλησης, της ελευθερίας και της ανθρωπιάς των γυναικών και της ανθρωπότητας.
Rojîn κάλεσε όλες τις γυναίκες, "Οι γυναίκες πρέπει να είναι επίμονες. Κάθε εμπόδιο και αντιδραστική προσέγγιση αυξάνει το μίσος μας. Όλες οι γυναίκες στη Συρία "Άραβες, Κούρδες, Σύριες, Τουρκμένες, Αρμένιες και κ.λπ. » θα πρέπει να συμμετέχουν στο συνέδριο και να αποκαλύψουν τα προβλήματα στη Συρία. "
 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License