Συνεχίζετε το έγκλημα κατα της ανθρωπότητας στην Ν.Α. Τουρκία

http://anfenglish.com/

Οι μητέρες των παγιδευμένων αμάχων μπλοκάρονται στο δρόμο τους για την Cizre
Ενώ 31 άτομα παραμένουν παγιδευμένοι σε ένα υπόγειο στην περιοχή Σιρνάκ Cizre για 12 ημέρες τώρα, τις οικογένειές τους, οι οποίες έχουν ενταχθεί την αγρυπνία της αντίστασης στην Nusaybin έχουν αφήσει την πόλη για να φτάσουν τους αγαπημένους τους.
Οι μητέρες των Dersim Aksoy, Feride Yıldız, Μεχμέτ Yavuzel, Rohat Aktaş και Αλί Fırat Kaplan οι οποίοι είναι όλοι τραυματίες, και η οικογένεια του δολοφονηθέντος νεου Cihan Καραμάν συνοδεύονται από τους βουλευτές του HDP Αλί Atalan και Burcu Özkan και θρησκευτικούς λόγιους.
Η ομάδα έχει αποκλειστεί από τις ειδικές αστυνομικές δυνάμεις στην είσοδο της πόλης Cizre και δεν της επιτρέπεται να προχωρήσει .
25 συλλήψεις στην αστυνομική καταστολή της αγρυπνίας της αντίστασης στην Nusaybin
Αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν στους ανθρώπους που συμμετάσχουν σε μια αγρυπνία αντίστασης στη γειτονιά Girêmîra της περιοχής Μαρντίν Nusaybin.
Η αγρυπνία κατά της τρέχουσας κατάσταση πολιορκίας στην περιοχή Σιρνάκ Cizre έχει αρχίσει εδώ και πάνω από μια εβδομάδα τώρα. Η αστυνομία την Τριτη το μεσημέρι περικύκλωσε και επιτέθηκε στην γειτονιά.
Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα της επίθεσης της αστυνομίας, ενώ συνολικά 25 άτομα μεταξύ των οποίων και δημοσιογράφοι έχουν συλληφθεί.
Η επιθετικότητα της αστυνομίας στη γειτονιά συνεχίζεται.

Πάνω από 150 κρατούμενοι μέσα σε ενα όργιο καταστολής από τις κρατικές δυνάμεις  στην Girêmîra


Κρατικές δυνάμεις έχουν εντείνει την επιθετικότητά τους στους ανθρώπους που συμμετάσχουν σε μία αγρυπνία αντίστασης στη γειτονιά Girêmîra της περιοχής Nusaybin Μαρντίν.
Οι τουρκικές στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιδρομές σε σπίτια στη γειτονιά και συνέλαβαν μάζες ανθρώπων, ενώ έκαναν έντονη χρήση δακρυγόνων και νερού υπό πίεση, σε μια προσπάθεια να διαλύσουν εκείνους που είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή που πραγματοποιείτε η αγρυπνία που απαιτεί ένα τέλος στην κατάσταση πολιορκίας στην περιοχή Cizre της Σιρνάκ .
Ενώ η γειτονιά παραμένει υπό πλήρη αποκλεισμό, ειδικές ομάδες επιχειρήσεων έχουν τοποθετηθεί σε ορισμένα κτίρια.
Ούτε στην αντιπροσωπεία της IHD (Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) της Μαρντίν , ούτε σε ομάδες αλληλέγγυων που προέρχονται από το Nusaybin  επιτρέπεται η πρόσβαση στην περιοχή, εν μέσω της συνεχιζόμενης καταστολής στη διάρκεια της οποίας, οι 150 κάτοικοι έχουν τεθεί υπό κράτηση.

Που έχουν εκτελεστεί οι τραυματίες στο Cizre; Φωτογραφίες από 8 εκτελεσμένα άτομα δημοσιεύθηκαν στους λογαριασμούς των μέσων ενημέρωσης της AΚP.


Σιρνάκ -
Δεν υπάρχουν νέα τις τελευταίες 4 ημέρες από τους τραυματίες που παραμένουν εγκλωβισμένοι  στο υπόγειο ενός κτιρίου στη γειτονιά Cudi της  Cizre τις τελευταίες 12 ημέρες.
10 γυναίκες με λευκές σημαίες είχαν καταφέρει να φτάσουν στην αυλή του κτιρίου, όπου οι τραυματίες ήταν πριν από δύο ημέρες. Η Ayşe Güven που ήταν μεταξύ αυτών των γυναικών είπε ότι ο δεύτερος και τρίτος όροφος του κτιρίου καταστράφηκαν. Η Güven είπε ότι οι τανκς περικύκλωσαν το κτίριο, και καμία απάντηση δεν ήρθε απο μέσα όταν κάλεσαν τα παιδιά τους που είναι παγιδευμένα στο κτίριο.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ ΑΓΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΚΡ
Φωτογραφίες από αρκετά σώματα που φέρεται να ειναι από τηνCizre μοιράστηκαν σε λογαριασμούς κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης του ΑΚΡ χθες το βράδυ. Αυτές οι φωτογραφίες απεικονίζουν τα σώματα των 8 εκτελεσμένων ανθρώπων, αλλά δεν είναι ακόμη βέβαιο αν τα σώματα είναι από τους τραυματίες στο υπόγειο. Τα σώματα στις φωτογραφίες βασανίστηκαν και είναι σε μη αναγνωρίσιμη κατάσταση.

Βασανισμενα σώματα
Η διαδικασία αυτοψίας και αναγνώρισης όσον αφορά τα 6 νεκρά σωματα, 1 εκ των οποίων ανήκε σε μια γυναίκα, που βρέθηκαν πριν από 2 ημέρες στην Cizre συνεχίζετε και στο Κρατικό Νοσοκομείο της Σιρνάκ. Ένας αυτόπτης μάρτυρας που συνοδεύονταν από την βουλευτή του HDP Λεϊλά Birlik πήγε στο νεκροτομείο της Σιρνάκ , προκειμένου να εντοπίσει τους νεκρούς , και δήλωσε τα εξής:
"Πήγα στο νεκροτομείο με την υποψία ότι ένα από τα πτώματα ήταν συγγενή μου. Υπάρχουν 6 σώματα εκεί? δύο από αυτά είναι εντελώς καμένο. Ένα από τα σώματα είναι μια γυναίκα. Πήγαμε στο νεκροτομείο για την αναγνώριση, αλλά δεν μπορούσαμε να το κανουμε, επειδή τα σώματα ήταν πολύ κατεστραμμένα. Οι φωτογραφίες που μοιράστηκαν σε απευθείας σύνδεση είναι οι ίδιες φωτογραφίες που βρίσκονται στο νεκροτομείο. Μπορέσαμε μόνο να δούμε τα πρόσωπα των νεκρών, και δύο από αυτά ήταν εντελώς καμένα. Είναι αδύνατο για μένα να μιλήσω για την κατάσταση που ήταν μέσα. "

YPS: 18 μέλη των Τουρκικών δυνάμεων σκοτώθηκαν σε Sur και IDIL


Ο γενικός συντονισμός των Μονάδων Πολιτικής Άμυνας(Yekîneyên Parastina Sivilan-YPS) εξέδωσε μια ανακοίνωση σχετικά με τις δράσεις που διεξάγονται από την πλευρά τους, ενάντια στις κρατικες δυνάμεις στο Σιρνάκ, Ιντίλ και Sur. Ακολούθως 18 ειδικοί αστυνομικοί και στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα των ενεργειών στις 31 Ιανουαρίου και την 1η Φεβρουαρίου.
IDIL
Η δήλωση ανέφερε ότι οι YPS-Jin (Γυναικείες Μονάδες Πολιτικής Άμυνας ) διεξήγαγε μια δράση αλληλεγγύης προς την αντίσταση στην Cizre,στη γειτονιά Şırnak's Hezex (İdil) (IDIL) περιοχή του Σιρνάκ  στις 10:15 στις 31 Ιανουαρίου. Ένα θωρακισμένο όχημα καταστράφηκε στη δράση που άφησε 6 ειδικούς αστυνομικούς  νεκρούς και έναν άλλο τραυματία. Δύο ακόμα μέλη των ειδικών δυνάμεων σκοτώθηκαν σε 2 άλλες δράσεις στην ίδια γειτονιά.
Σιρνάκ
Όσον αφορά μια άλλη ενέργεια στο κέντρο της πόλης Σιρνάκ, ανέφερε η ανακοίνωση των YPS μονάδες τους επιτέθηκαν σε ένα τεθωρακισμένο όχημα της αστυνομίας που προσπάθησε να εισέλθει στην γειτονιά Ντίκλ στις 10:00 στις 31 Ιανουαρίου. Το όχημα της αστυνομίας αναγκάστηκε να υποχωρήσει με ζημίες.
SUR
Γενικός Συντονισμός των YPG έδωσε τα ακόλουθα στοιχεία σχετικά με τις δράσεις που διεξάγονται από τις μονάδες τους στην περιοχή Amed' Sur , η οποία άφησε 10 μέλη των Τουρκικών δυνάμεων νεκρούς.
Μέλη των YPS στόχευσαν τουρκική μονάδα που συμμετειχε σε επιχείρηση στον δρόμο Karadeniz  στις 10:00 στις 31 Ιανουαρίου. Δύο άντρες του τουρκικού στρατού σκοτώθηκαν εδώ.
Ξεχωριστά, ενας αστυνομικός των ειδικών δυνάμεων σκοτώθηκε κοντά στο Τζαμί Kurşunlu στις 11:00 την ίδια ημέρα.
Μονάδες των YPS  στόχευσαν, επίσης, μια ομάδα ειδικών δυνάμεων στην ίδια περιοχή στις 15:00 το απόγευμα. Η ομάδα υπέστη βαριές απώλειες, αλλά ο αριθμός των θυμάτων δεν ήταν δυνατόν να επαληθευθεί.
Σε άλλη δράση, οι μονάδες πολιτικής άμυνας περικύκλωσαν και χτύπησαν μια ομάδα στρατιωτών στην περιοχή Yoğurt Pazarı στις 8 το πρωί χθες. Τουλάχιστον 6 στρατιώτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις σε αυτόν τον τομέα.
Ένα άλλο μέλος των Τουρκικών δυνάμεων σκοτώθηκε σε μια δράση στις 16:30 χθες το απόγευμα.


Η πορεία προς την Sur αποκλεισμένη από τις αστυνομικές δυνάμεις


Χιλιάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί γύρω από το Μνημείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο πάρκο Koşuyolu στην Amed  σήμερα Τεταρτη 3/2 για την προγραμματισμένη πορεία προς την κεντρική περιοχή της Sur, όπου η κατάσταση πολιορκίας συνεχίζεται για 64 ημέρες.
Η Διαδήλωση της οποίας επικεφαλεις ήταν μελη του DBP (Κόμμα Δημοκρατικών Περιφερειών), HDP (Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών »), KJA (Κογκρέσο Ελεύθερων Γυναικών) και η κίνηση DEM-Genc της νεολαίας αποκλείστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις που σε μεγάλο βαθμό εχουν αναπτυχθεί στην περιοχή.
Οι χιλιάδες συμμετέχοντες καταδικάζοντας τον αστυνομικό αποκλεισμό κατευθύνθηκαν προς το Sümerpark σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συνεχιζόμενη επίθεση, φωνάζοντας το σύνθημα "Bijî berxwedana Surê" [Ζήτω η αντίσταση της Sur].

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License