Το αίμα δεν φέρνει μονάχα δάκρυα

ΠερίληψηΟ Alfredo Maria Bonanno, αυτός ο εμβληματικός χαρακτήρας του εξεγερτικού αναρχισμού, στην τελευταία (;) δημόσια εμφάνισή του στο Τορίνο και σε μια αποστροφή του λόγου του σχετικά με τα επεισόδια στο Μιλάνο κατά την διαδήλωση του περασμένου Μαΐου ενάντια στην έκθεση Expo, ανέφερε ότι «ο θάνατος ενός αστυνομικού φέρνει μονάχα δάκρυα».
Για όποιον γνωρίζει τον Bonanno, όπως και την Jein Weir, η δήλωση αυτή εντάσσεται σε μια μερική αντίφαση του θεωρητικού τους προσανατολισμού ο οποίος ακόμα κι όταν χρειάζεται να ξεδιπλωθεί και να αναλυθεί με ξεκάθαρα και απλά λόγια συνεχίζει να παραμένει σε ένα «προστατευτικό» όσο και αφηρημένο επίπεδο για τον αμύητο συνομιλητή/ακροατή τους. Η προστασία έγκειται στην αποφυγή μονομερούς προσανατολισμού στην βία των όπλων και στην λανθάνουσα εμμονή που μπορεί να οδηγήσει καθώς και στην στρατιωτικοποίηση που μπορεί να επιφέρει εν καιρώ.
Η θολή απάντηση όμως, προσφέρει μονάχα σύγχυση και αποπροσανατολισμό. Και εδώ έρχεται να προστεθεί η μεγάλη αντίφαση. Η καταστροφή της εξουσίας δεν μπορεί να επέλθει χωρίς την επίθεση και καταστροφή των υπηρετών και των ευεργετημένων αυτής. Η οργάνωση και η προετοιμασία που τόσο σημασία έχουν, εάν αποστερηθούν την δύναμη πυρός και αποτελεσμάτων παραμένουν ελευθεριακές, αναβλητικές, ρομαντικές οδεύσεις «ενάντια στο ρεύμα» και σε ακίνδυνους -για την εξουσία- εναλλακτισμούς.
Αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό από εκείνους και εκείνες που εξερευνούν τα περάσματα του εξεγερτισμού και του νιχιλισμού. Οι τελευταίοι δεν μπορούν να αφήσουν τους όποιους Oath Keepers να περιπολούν απρόσκοπτα στο Ferguson, ούτε τους αγανακτισμένους κρυπτοφασίστες στην Κω, ούτε τους φανερούς φασίστες της White Man March, ούτε τους ασφαλίτες στη Ραμάλα και στις Βρυξέλες, ούτε άλλους στρατευμένους της εξουσίας, ένστολους και μη. Το αίμα είναι η αναπόφευκτη δίοδος του πλήγματος, της σύγκρουσης, η εκκωφαντική απάντηση στα δάκρυα και στις οδύνες των αποκλεισμένων.
Όσο η απάντηση δεν έρχεται, όσο διοχετεύεται σε αναβλητικότητες, ατέρμονες συζητήσεις και συνελεύσεις, τόσο θα κυριαρχεί ο φόβος και τα σύνδρομα αυτού.

Όσο οι διάφοροι ελευθεριακοί θα αναθεματίζουν επειδή η πολιτική δημοσίευσης ιστοσελίδων δεν είναι της αρεσκείας τους, οι αντίστοιχοι κοινωνιστές θα ανασυσκέπτονται για την ανασύνθεση της αναθεώρησης της επανοργάνωσής τους και η προσφορά του αναρχικού χώρου στο εξεγερτικό και επαναστατικό πρόταγμα θα εξαντλείται σε αναρτήσεις χαρτοπανό, κοινωνικά συσσίτια και τελετουργικές πορείες, τόσο θα διαμορφώνεται μια κομφορμιστική αδράνεια που θα εμπεδώνει την υποτιθέμενη ματαιότητα της αντίδρασης/σύγκρουσης και άρα της αμφισβήτησης των αποκλεισμένων. Τουλάχιστον ο στρατιώτης Τσαπάγιεφ του Λουίς Σεπούλβεδα προσπάθησε.        

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License