Η ναυτία των 22 ελλήνων ποδοσφαιριστών στην μνήμη των νεκρών στη θάλασσα

Σήμερα στην Italia είναι η θλιβερή ημέρα της Family Day, της αλαζονικής βίαιης εκδήλωσης αποκλεισμού στο Circo Massimo που υπερασπίζεται την “φυσική οικογένεια”, μια εκδήλωση που ζητά ρητά πως όλοι εκείνοι που είναι διαφορετικοί από αυτούς να στερούνται των βασικών δικαιωμάτων. Μια μεσαιωνική σαπίλα, μια επίδειξη ψεύτικης ηθικής γκροτέσκα, τραγελαφική

Posted on 30/01/2016 by kleovis

Σήμερα στην Italia είναι η θλιβερή ημέρα της Family Day, της αλαζονικής βίαιης εκδήλωσης αποκλεισμού στο  Circo Massimo που υπερασπίζεται την “φυσική οικογένεια”, μια εκδήλωση που ζητά ρητά πως όλοι εκείνοι που είναι διαφορετικοί από αυτούς να στερούνται των βασικών δικαιωμάτων. Μια μεσαιωνική σαπίλα, μια επίδειξη ψεύτικης ηθικής γκροτέσκα, τραγελαφική (η ανύπαντρη Meloni που ουρλιάζει την χαρά της να είναι έγκυος από το πάλκο, η χωρισμένη Santanchè να κραυγάζει για την υπεράσπιση του άγιου γαμικού δεσμού, και κυρίως πολλοί κοινοί πολίτες που είναι πολύ, πολύ χειρότεροι από αυτούς), για τους οποίους ειλικρινά δεν θέλουμε ούτε και να μιλήσουμε.
Εκτός απ’ το να τους ειρωνευτούμε: αφήστε μας τουλάχιστον αυτό.
Στην Ελλάδα εχθές συνέβη ένα γεγονός ασυνήθιστο, ασυνήθιστο διότι έγινε μέσα σε ένα γήπεδο, στο ξεκίνημα μιας ποδοσφαιρικής παρτίδας της δεύτερης Κατηγορίας, di Serie B, στην Λάρισα, μεταξύ της τοπικής ομάδας, l’Ael, και της αντιπάλου που προέρχονταν από την Αττική, l’Acharnaikos.

Όλοι στον αγωνιστικό χώρο, 22 ποδοσφαιριστές και το σφύριγμα του διαιτητού: οι παίκτες όλοι αντί να κλωτσήσουνε την μπάλα για να δώσουν έναρξη στο παιχνίδι κάθισαν στο χορτάρι κι εκεί παρέμειναν για δυο ολόκληρα λεπτά.
Δυο λεπτά σιγής  “στην μνήμη των εκατοντάδων παιδιών που κάθε ημέρα χάνουν την ζωή τους εξ αιτίας της πονηρής απάθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας σχετικά με αυτάπου συμβαίνουν στο Αιγαίο. “
Πρόκειται για μιαν εκδήλωση ναυτίας, διότι δεν μπορούμε πλέον, δεν αντέχουμε, δεν μπορούμε ούτε καν να φανταστούμε αυτές τις διαβάσεις και αυτούς τους νεκρούς. Είναι μια ντροπή που δεν μπορούμε ούτε να μιλήσουμε γι αυτήν και που θα σταματήσει μόνο από τα χέρια τα δικά μας.
Είναι η μεγαλύτερη αποτυχία της κοινωνίας και της ανθρώπινης ιστορίας, η Μεσόγειος των πτωμάτων μας, και μας το θύμισαν εχθές το βράδυ 22 ποδοσφαιριστές.
Ενώ στην Ιταλία ετοιμαζόμασταν να μην μιλήσουμε άλλο για την Family Day, για μιαν ακόμη επιθυμία αποκλεισμού και κοινωνικών συνόρων.

 

Polvere da sparo

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License