Έχουν εκταφεί τα λείψανα του ιερέα Camilo Torres

ο Torres σκοτώθηκε από τις κυβερνητικέ δυνάμεις στις 15 φεβρουαρίου 1966, αφότου είχε ενωθεί με μιαν ομάδα ένοπλων αγροτών που έδωσαν ζωή στονEln, μια από τις δυο κυριότερες αντάρτικες κολομβιανές ομάδες. Μια ομάδα εμπνευσμένη από την Θεολογία της απελευθέρωσης και την κουβανική επανάσταση

Posted on 30/01/2016 by kleovis By Geraldina Colotti, Il ManifestoΙαν 26, 2016

Colombia, αναζήτηση των εξαφανισμένων

Στην Κολομβία, μια ομάδα ειδικών έκανε εκταφή από ένα οστεοφυλάκιο κάποιων λειψάνων, που υποθετικά ανήκουν στον ιερέα Camilo Torres, ιδρυτή και συμβόλου της αντάρτικης ομάδας Esercito di Liberacion Nacional (Eln), Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης.

ο Torres σκοτώθηκε από τις κυβερνητικέ δυνάμεις στις 15 φεβρουαρίου 1966, αφότου είχε ενωθεί με μιαν ομάδα ένοπλων αγροτών που έδωσαν ζωή στονEln, μια από τις δυο κυριότερες αντάρτικες κολομβιανές ομάδες. Μια ομάδα εμπνευσμένη από την Θεολογία της απελευθέρωσης και την κουβανική επανάσταση και που είχε μεταξύ των μεγαλύτερων της διοικητών έναν άλλον ιερέα, τον ισπανό Manuel Pérez, που πέθανε από ηπατίτιδα τον φεβρουάριο του 1998.

Μια χειρονομία καλής θέλησης από πλευράς του προέδρου Manuel Santos, που προτίθεται να πραγματοποιήσει μιαν συμφωνία ειρήνης μέχρι τις 23 μαρτίου και διατούτο ξεκίνησε διαπραγματεύσεις και με τον Eln από το 2014.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται στην Avana οι διαπραγματεύσεις ειρήνευσης, για την επίλυση της ένοπλης σύγκρουσης που διαρκεί εδώ και περισσότερα από πενήντα χρόνια.  Θέμα των συζητήσεων, ο ρόλος των παραστρατιωτικών, που τροφοδοτούσε ο πρώην πρόεδρος Alvaro Uribe.

http://www.micciacorta.it/sezione/novita/lotte-armate-altri-paesi/

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License