Πόσο θράσος χυδαίας υποκρισίας κρύβει η σκατόψυχη δημοσιογραφία;

Πόσο θράσος χυδαίας υποκρισίας κρύβει η σκατόψυχη δημοσιογραφία;

  Αν εξαιρέσουμε τις ακροδεξιές φυλλάδες και τις αντίστοιχες ηλεκτρονικές σελίδες, η εφημερίδα και το site Πρώτο Θέμα, είναι από τα μέσα που συστηματικά προβάλλουν το μεταναστευτικό ζήτημα σε όλες τις εκφάνσεις του, με τον πλέον χυδαίο και προβοκατόρικο κοινωνικά τρόπο.

Κι αν από (αν)επίσημος εκπρόσωπος τύπου της Χρυσής Αυγής όλα τα προηγούμενα χρόνια, εξελίχθηκε σε «Δεν ξεχνώ το φασισμό» μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, σήμερα, μας καλεί να συμμετάσχουμε σε καμπάνια για «να αναγνωριστεί ο αγώνας των Ελλήνων νησιωτών» με την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στους κατοίκους και εθελοντές των νησιών του Αιγαίου, για την αλληλέγγυα αυταπάρνηση που επιδεικνύουν απέναντι στους πρόσφυγες! Αναλυτικότερα, μεταξύ άλλων διαβάζουμε:

Τι έγραφε, όμως ο Θέμος Αναστασιάδης, ιδιοκτήτης της εφημερίδας και εθνικός Κομιστής Σκατοψυχίας, μόλις την 1η Νοεμβρίου 2015;

«Και OK, μπορεί να έχουμε το ρεκόρ ΦΠΑ 23% όλης της Ε.Ε., αφού φορολογούμε ό,τι πιάνει ανθρώπου μάτι, όμως διαθέτουμε… ανθρωπιά και αλληλεγγύη, στοιχεία για τα οποία μας... ζηλεύει σύμπασα η Ευρώπη! Γεμάτοι θαυμασμό, Γερμανοί και Ολλανδοί βλέπουν στα κανάλια τους τον φουκαρά τον Έλληνα να μοιράζεται τη μια μερίδα φαγητό του με τον ακόμη πιο ταλαίπωρο αλλοδαπό και μας αποθεώνουν, σύμφωνα με την κυβερνητική προπαγάνδα, για την αυτοθυσία και την καλοσύνη μας. Μήπως στο τέλος δώσουν στον Αλέξη και το ειδικό βραβείο της UNICEF; (…)

Όπως παραμύθιασαν τον κόσμο ότι «εντάξει, αποτύχαμε, αλλά διαπραγματευτήκαμε», τώρα θα του λένε «εντάξει, δεν τα βγάζεις πέρα, αλλά πάλι καλά, δες και τον πρόσφυγα της διπλανής πόρτας τι τραβάει. Κι αν κρυώνεις, επειδή δεν μας περισσεύουν φέτος για επίδομα θέρμανσης, ΠΑΡ’ ΤΟΝ ΑΓΚΑΛΙΑ να ζεσταθείτε». (…) Εμείς το πήγαμε ακόμη παραπέρα. Παίρνουμε ανθρώπους που οι Βόρειοι τούς έχουν για απόβλητα».

  Αναρωτιόμαστε, επομένως, αν η καμπάνια των ενημερωτικών κόμβων αποδώσει καρπούς και μαζί το βραβείο στους κατοίκους των νησιών, πως θα παρουσιάσει η «αλληλέγγυα» εφημερίδα το χρηματικό έπαθλο που συνοδεύει το βραβείο και που πιθανότατα θα αξιοποιηθεί για την ενίσχυση των αυτοοργανωμένων δομών υποδοχής και φιλοξενίας; Μάλλον κάπως έτσι…

 

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License