ΥPG: "Δεν θα παραμείνουμε άπραγοι στις συνεχιζόμενες επιθέσεις του τουρκικού κράτους στα σύνορα της Ρογιάβα"

ΥPG: "Δεν θα παραμείνουμε άπραγοι στις συνεχιζόμενες επιθέσεις του τουρκικού κράτους στα σύνορα της Ρογιάβα"

 

ΥPG: "Δεν θα παραμείνουμε άπραγοι στις συνεχιζόμενες επιθέσεις του τουρκικού κράτους στα σύνορα της Ρογιάβα"

 

Η Γενική Διοίκηση των Δυνάμεων Λαϊκής Αυτοάμυνας (YPG) εξέδωσε ανακοίνωση ενημερώνοντας για τις εν εξελίξει βιαιοπραγίες και επιθέσεις του Τουρκικού κράτους στα σύνορα της Ρογιάβα (Δυτικό Κουρδιστάν / Βόρεια Συρία).

 

Υπενθυμίζοντας τις προηγούμενες επιθέσεις του Τουρκικού κράτους εναντίων της Ρογιάβα και των θέσεων του YPG στα σύνορα, η δήλωση αναφέρει ότι αυτές οι επιθέσεις και οι βιαιοπραγίες συνεχίζονται σε μια περίοδο μάλιστα, αναζήτησης λύσης σε σχέση με τη κρίση της Συρίας.

 

Το YPG υπογράμμισε επίσης τη τελευταία βιαιοπραγία από τα Τουρκικά στρατεύματα στα σύνορα στο χωριό Σερμισάχ (Sermisax), στις 28-29 Γενάρη, αναφέροντας: "Στις 30 Γενάρη, οι Τούρκοι στρατιώτες πυροβόλησαν μεταξύ άλλων και ντόπιους ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί κοντά στα σύνορα προκειμένου να διαδηλώσουν εναντίων των προηγούμενων επιθέσεων. Οι συγκεκριμένη επίθεση ευτυχώς δεν κατέληξε σε απώλειες ανθρώπινων ζωών".

 

Η δήλωση του YPG τονίζει επίσης πως δεν θα παραμείνει από δω και μπρος άπραγο μπροστά στις προβοκατόρικες επιθέσεις του Τουρκικού στρατού . "Στην επόμενη επίθεση του Τουρκικού κράτους και του στρατού του στα σύνορα της Ρογιάβα, θα υπερασπιστούμε τη γη και τους ανθρώπους μας. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο μόνο υπεύθυνο είναι θα είναι το Τουρκικό κράτος" γράφει η δήλωση.

 

Ταυτόχρονα αξίζει να σημειωθεί ξανά πως η Τουρκία και η κυβέρνηση του ΑΚΡ αναγνωρίζονται ως οι υπεύθυνες για τη μη πρόσκληση του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (Democratic Union Party - PYD) στις διεθνές ομιλίες της Γενεύης ΙΙΙ.

 

πηγή: http://kurdishquestion.com/index.php/kurdistan/west-kurdistan/ypg-we-will-not-remain-silent-at-turkey-s-violations-of-rojava-border.html

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License