Οι Κούρδοι της Συρίας δεν θα αναγνωρίζουν το αποτέλεσμα των συνομιλιών της Γενεύης

Ο Abd Salam Αλί, εκπρόσωπος του κουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης στη Ρωσία, δήλωσε ότι οι Κούρδοι της Συρίας δεν έλαβαν πρόσκληση να λάβουν μέρος στις διαπραγματεύσεις, ενώ οι τρομοκράτες έλαβαν.
Οι Κούρδοι της Συρίας δεν θα αναγνωρίσουν το αποτέλεσμα των επερχόμενων ενδο-Συριακών διαπραγματεύσεων στη Γενεύη., συνομιλίες που θα διεξαχθούν χωρίς τη συμμετοχή τους, δήλωσε σήμερα Τετάρτη ένας εκπρόσωπος του συριακού κουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) .
Το PYD δεν έχει προσκληθεί από τα Ηνωμένα Έθνη για τις συνομιλίες μεταξύ της συριακής κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης που έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στην Ελβετία την Παρασκευή. Το κουρδικό κόμμα κατηγόρησε την Άγκυρα ότι βρίσκεται πίσω απο την απόφαση των Ηνωμένων Εθνών.
"Οι Κούρδοι της Συρίας δεν έλαβαν πρόσκληση να λάβουν μέρος στις διαπραγματεύσεις, ενώ οι τρομοκράτες δέχθηκαν Για παράδειγμα, οι ομάδες Ahrar ash-Sham και Jaysh al-Islam θα εκπροσωπηθούν -.
"Έχουν λάβει μια πρόσκληση, θα εκπροσωπηθούν, ενώ οι Κούρδοι που έχουν αγωνιστεί ενάντια σε αυτές τις ομάδες και το Ισλαμικό Κράτος για περίοδο πέντε ετών δεν καλούνται", πρόσθεσε.


Χιλιάδες υποχρεούνται σε φυγή απο τις  Κούρδικές περιοχές της Τουρκίας καθώς η απαγόρευση της κυκλοφορίας επεκτείνεται

ΝΤΙΓΙΑΡΜΠΑΚΙΡ-Αμέντ, Κουρδική περιοχή της Τουρκίας, - Τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν την Τετάρτη σε συγκρούσεις με Κούρδους μαχητές στο Ντιγιαρμπακίρ καθώς επιβλήθηκε μια αμφιλεγόμενη απόφαση επέκτασης της απαγόρευσης της κυκλοφορίας  σε νέες περιοχές στην κουρδική πόλη.
Χιλιάδες άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την περιοχή της κυρίως κουρδικής πόλης Ντιγιαρμπακίρ στο τουρκικό Κουρδιστάν, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, μετά από επέκταση της 24ωρης απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε ακόμα πέντε γειτονιές της πόλης.
Με μια δήλωση από το γραφείο του τοπικού κυβερνήτη της ιστορικής περιοχής Sur του Ντιγιαρμπακίρ, είπε οτι η απαγόρευση της κυκλοφορίας - σε ισχύ από τον Δεκέμβριο - διευρύνθηκε την Τετάρτη ωστε να να επιτρέψει στις δυνάμεις ασφαλείας να «αποκαταστήσουν τη δημόσια τάξη» σε γειτονιές όπου μαχητές που συνδέονται με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν PKK, έσκαψαν χαρακώματα και έστησαν οδοφράγματα και εκρηκτικούς μηχανισμούς.
Η επιβολή απαγόρευσης της κυκλοφορίας αορίστου περιόδου επιβλήθηκε στις γειτονιές Abdaldede, Alipaşa, Lalebey, Süleyman Nazif and Ziya Gökalp και στο δρόμο Melikahmet
Εν τω μεταξύ, η αστυνομία συνεχίσει να κάνει ανακοινώσεις προτρέποντας τους ανθρώπους να εκκενώσουν τα σπίτια τους στους προαναφερθέντες τομείς. Οι συγκρούσεις ξέσπασαν μετά επίθεση των τουρκικών δυνάμεων από την οδό Melikahmet.


Οι συν-δήμαρχοι του Silvan αντιμετωπίζουν ποινές ισόβιας κάθειρξης για την ανακήρυξη της αυτοδιοίκηση


Ο εισαγγελέας ζητά ισόβια κάθειρξη για πολλούς συν-δημάρχους της Silvan, μια περιοχή στη νοτιοανατολική επαρχία Ντιγιαρμπακίρ, για την δήλωσή τους ανακήρυξης της αυτοδιοίκησης στην κυρίως κουρδική περιοχή.
Οι εισαγγελείς, σε πρόσφατο κατηγορητήριο που βασίζεται σε μια έρευνα σχετικά με την ανακήρυξη της αυτοδιοίκησης στο Σιλβάν, επιζητούν την επιβολή ισόβιας κάθειρξης για τους συν-δήμαρχους της Silvan,Yüksel Bodakçı, İsa Yanık, Hayati Cesur and Melikşah Teke, and Silvan Vice Co-mayor Ayser Yapıcı, , καθώς και για δύο συμπροέδρους του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Περιφέρειες Κόμμα (DBP) της Silvan με την κατηγορία της «διατάραξης της εθνικής ενότητας και της εδαφικής ακεραιότητας της Τουρκίας." Ο Bodakçı αντιμετωπίζει και μια πρόσθετη ποινή φυλάκισης πέντε ετών για την κατηγορία της "διάδοσης προπαγάνδας της τρομοκρατικής οργάνωσης του PKK [Κουρδικό Εργατικό Κόμμα '] ."
Ο Εισαγγελέας του Diyarbakır  Ραμαζάν Solmaz αναφέρεται στο κατηγορητήριο του ότι οι δηλώσεις αυτο-διακυβέρνησης έχουν ως απώτερο στόχο μια μελλοντική δήλωση ανεξαρτησίας των Κούρδων στο τουρκικό έδαφος. Οι εισαγγελείς αναφέρουν ότι το ΡΚΚ και η Ένωση Κοινοτήτων Κουρδιστάν (KCK) - μια οργάνωση ομπρέλα που περιλαμβάνει το ΡΚΚ - χρησιμοποιεί την "αυτο-διακυβέρνηση ή αυτονομία" ως μεθόδους για να συνενώσει τα εδάφη που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των Κούρδων σε γειτονικές χώρες, όπως το Ιράκ και την Συρία για να δημιουργήσει τελικά την «Ανεξάρτητη Ένωση Δημοκρατικού Κουρδιστάν», που θα περιλαμβάνει και μέρος της νοτιοανατολικής Τουρκίας.
Στις 15, Αυγούστου 2015, Diyarbakır εισαγγελέα Solmaz διέταξε την κράτηση των επτά ατόμων, μετά από αναφορές για τις δηλώσεις της αυτοδιοίκησης στο Ντιγιαρμπακίρ. Οι συνδήμαρχοι της Sur- Seyid Narin και Fatma Σικ Barut, και οι συν-δήμαρχοι της Silvan συνελήφθησαν. Μία εβδομάδα αργότερα, ένα ποινικό δικαστήριο της ειρήνης διέταξε τη σύλληψη των δημάρχων και των δύο άλλων υπόπτων.
Οι Λαϊκές συνελεύσεις στις νοτιοανατολικές επαρχίες της Silopi, Cizre και Nusaybin, καθώς και στην επαρχία Σιρνάκ, ανακήρυξαν την «αυτο-διάθεσή τους » στις 10, Αυγούστου του 2015, μετά από συγκρούσεις μεταξύ υποστηρικτών του ΡΚΚ και την αστυνομία στο Silopi που σκοτώθηκαν τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων ένας αστυνομικός. Η Yüksekova, στη νοτιοανατολική επαρχία Χακάρι, και τα Varto και Bulanık περιοχές του Muş και Silvan ακολούθησαν αμέσως μετά.
Σε σχετική δήλωσή της στις 12 του Αυγούστου του 2015, η KCK είπε ότι Λαϊκές συνελεύσεις στην Silopi, Cizre, Nusaybin και Σιρνάκ δήλωσαν ότι δεν θα αναγνωρίσουν κανενα κρατικό ίδρυμα, ότι θα ανακηρύξουν την αυτοδιοίκηση και ότι «θα ασκήσουν το νόμιμο δικαίωμά τους στην αυτοάμυνα αν η αυτοδιοίκηση δεχθεί επίθεση. "
Μέχρι στιγμής, 29 Κούρδοι συν-δήμαρχοι σε αυτές τις περιοχές έχουν ανασταλεί από τις θέσεις τους, και 21 από αυτούς έχουν συλληφθεί, ενώ έξι αντιμετωπίζουν ισόβια φυλάκιση.

Η Ισπανία συλλαμβάνει εννέα άτομα για διασυνδέσεις με κουρδικό ΡΚΚ

ΜΑΔΡΙΤΗ - Η ισπανική αστυνομία συνέλαβε εννέα άτομα την Τετάρτη που κατηγορούνται για συμμετοχή και συνεργασία με εγκληματική και τρομοκρατική οργάνωση λόγω των διασυνδέσεών τους με το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), δήλωσε το Υπουργείο .
Από τους συλληφθέντες, οι οκτώ ήταν από την Ισπανία και ένας από την Τουρκία, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Η επιχείρηση, η οποία παραμένει ανοιχτή, περιλάμβανε και έρευνες σε 11 σπίτια κατά τη διάρκεια επιδρομών την αυγή στη Μαδρίτη, Βαλένθια και Μπιλμπάο, ανέφερε το υπουργείο.
Οι συλληφθέντες, σε συνεργασία με τους άλλους κατοίκους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, παρείχαν την απαραίτητη υποδομή για να στείλουν ανθρώπους να ενταχθούν στις τάξεις των Λαϊκών Μονάδων Προστασίας (YPG) ή την ένοπλη πτέρυγα της οργάνωσης," ανέφερε το υπουργείο.
Συμπεριλαμβανομένων των συλλήψεων της Τετάρτης, η Ισπανία έχει απαγορεψεί την έξοδο απο την χώρα σε 19 άτομα που κατηγορούνται ότι ανήκουν στο PKK από το 2013, σύμφωνα με το υπουργείο.

από ... 29/01/2016 4:50 πμ.


μπορείς να βάλεις τις πηγές σου;


προέρχονται από το Μαρξιστικό-Λενινιστικό Κόμμα (Κομμουνιστική Ανασυγκρότηση) και ο Roberto Vaquero, Γενικός Γραμματέας του, κρίθηκε προφυλακιστέος. Οι άλλοι 8 υποχρεώθηκαν σε καταβολή προστίμων για να μην φυλακιστούν.

http://dazibaorojo08.blogspot.gr/2016/01/estado-espanol-prision-incondicional.html

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License