από παρέμβαση στον ΙΑΝΟ στις 23/01

Το Σάββατο 23/01 πραγματοποιήθηκε από την ΕΣΕ παρέμβαση στον ΙΑΝΟ.

post image

Το Σάββατο 23/01 πραγματοποιήθηκε από την ΕΣΕ παρέμβαση στον ΙΑΝΟ.

ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε.

ΙΑΝΟΣ: αλυσίδα «πολιτισμού» με ΜΠΡΑΒΟΥΣ

Η αλυσίδα του «πολιτισμού της εκμετάλλευσης» και των μπράβων  ΙΑΝΟΣ δε σταματά να δίνει αφορμές και να κάνει όλο και πιο δύσκολες τις συνθήκες για τους εργαζόμενους της. Εξαντλητικά ωράρια, απειλές και επιβολή προστίμων με διάφορες αφορμές, κυνήγι συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, εκδικητικές απολύσεις, μηχανάκια-scanners ελέγχου παραγωγικότητας ή αλλιώς «ο υπάλληλος του μήνα», καθώς και προσπάθεια δήλωσης συνδικαλιστικών φρονημάτων, καθώς γυρνάει με ένα χαρτί και αναγκάζει τους υπαλλήλους να υπογράψουν ότι διαφωνούν με τις δράσεις του  συλλόγου υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου και να το «αποκηρύξουν».

Από τα κυριότερα επιτεύγματά της όμως είναι ότι δεν αφήνει ποτέ την τελευταία Κυριακή του χρόνου να πάει χαμένη. Την ώρα που οι εμποροϋπάλληλοι αναγκάζονται να δουλεύουν για 20 συνεχόμενες ημέρες και να μην ξεκουράζονται ούτε τις Κυριακές, και ενώ απεργοί και αλληλέγγυοι πραγματοποιούν παρεμβάσεις και απεργιακές περιφρουρήσεις η αλυσίδα (…γύρω από το λαιμό του εργάτη) ΙΑΝΟΣ πάντα βρίσκει τον τρόπο να επιτεθεί. To 2014 (στις 28/12) επιτέθηκε βάζοντας τα ΜΑΤ να ξυλοκοπήσουν τους απεργούς και να προχωρήσουν σε συλλήψεις, ενώ ένα χρόνο αργότερα στις 27/12/2015 με μπροστάρηδες τους Ανδρέα Γεωργιάδη και Παρασκευά Καρασούλο των εκδόσεων «Μικρή Άρκτος», που αποτελούν συγχρόνως συνεργάτες και υπεύθυνους (..ή μάλλον τραμπούκους) της γκαλερί του ΙΑΝΟΥ, έγινε επίθεση με ένα μπουκάλι κρασί στο κεφάλι συναδέλφου, που είχε ως αποτέλεσμα να κάνει τρία ράμματα. Στις 17/01/2016, ημέρα απεργίας για την κυριακάτικη αργία, η αλυσίδα ΙΑΝΟΣ προσέλαβε άλλους δυο μπράβους, που είχαν προκλητικότατη στάση κατά τη διάρκεια της εργατικής παρέμβασης.

Για μας είναι κατανοητό και ξεκάθαρο ότι, είτε τα μικρά είτε τα μεγάλα αφεντικά έχουν εξαπολύσει επίθεση με αφορμή την κρίση και έχουν προχωρήσει σε ξεζούμισμα και επιδείνωση των εργασιακών μας συνθηκών και των ζωών μας. Για να πετύχουν καλύτερα τους σκοπούς τους βάζουν υπουργούς να νομοθετούν, μπάτσους και τραμπούκους να ξυλοκοπούν, κόμματα και εργατοπατέρες να υπόσχονται και να δολοπλοκούν.

Θα απαντήσουμε στην επίθεση αυτή, όπως και σε κάθε επίθεση  από τον ΙΑΝΟ ή από οποιοδήποτε άλλο αφεντικό, με οργάνωση, αλληλεγγύη και ακηδεμόνευτους αγώνες. Η εργατική τάξη μπορεί και πρέπει να δείξει τη δύναμή της, ώστε να κερδίσουμε τις ζωές μας.

 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ

Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση (ΕΣΕ)

 

Site: ese.espiv.net    mail: ese-ath@espiv.net    τηλέφωνο: 6941507846

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License