ΛΕΥΤΕΡΙΑ στη Σαναά Τάλεμπ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ στη Σαναά Τάλεμπ Συγκέντρωση / μικροφωνική Δευτέρα 25 Γενάρη 12 το μεσημέρι, Τσιμισκή με Αγ. Σοφίας

post image


ΛΕΥΤΕΡΙΑ στη Σαναά Τάλεμπ

Η Sanaa Taleb, μετανάστρια από το Μαρόκο, δούλευε ήδη 5 χρόνια στην Ελλάδα, όταν συνελήφθη τον Απρίλη του 2015 επειδή δεν είχε χαρτιά. Μετά από 6 μήνες στο κέντρο κράτησης του Ελληνικού (ο υποτιθέμενος μέγιστος χρόνος κράτησης των χωρίς χαρτιά σύμφωνα με τις εξαγγελίες της «πρώτης φοράς αριστερά»), τής ανακοινώθηκε παράταση κράτησης για άλλους 3 μήνες. 
Στις 31/10/2015 ξεκίνησε αποχή συσσιτίου. Στις 5/11/2015 τη διαβεβαίωσαν ότι θα απελευθερωθεί και στη συνέχεια επιχείρησαν να την απελάσουν αεροπορικώς. Οι μπάτσοι την χτυπούσαν δεμένη με χειροπέδες. Ο πιλότος αρνήθηκε να μεταφέρει μια γυναίκα ματωμένη και με σκισμένα ρούχα. 
Επιστροφή στο κέντρο κράτησης. Αντιμετώπιζε πλέον και τις κατηγορίες της απείθειας και της φθοράς δημόσιας περιουσίας! Ξανά αποχή συσσιτίου μέχρι που την μετέφεραν στο ψυχιατρείο στο Δαφνί. 
Ξανά στο κέντρο κράτησης, όπου στις 14 Δεκέμβρη 2015 η Τάλεμπ και άλλες 20 μετανάστριες πραγματοποίησαν διήμερη απεργία πείνας.

Στις 26 Γενάρη 2016 η Σαναά Τάλεμπ θα δικαστεί με τις κατηγορίες που τής φόρτωσαν κατά τη βίαιη απόπειρα απέλασής της. 
Οι αιτήσεις αποφυλάκισης απορρίφθηκαν. Όποια δεν σκύβει το κεφάλι, τιμωρείται για παραδειγματισμό.

Συγκέντρωση  / μικροφωνική
Δευτέρα 25 Γενάρη
12 το μεσημέρι, Τσιμισκή με Αγ. Σοφίας


Κατάληψη Στέγης Μεταναστριών/στών Ορφανοτροφείο

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License