Βόλος/ Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στη Σάναα Τάλεμπ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στη μετανάστρια Σάναα Τάλεμπ 26.01 Βόλος

post image

Αφίσα και κάλεσμα σε συγκέντρωση από την πολιτική ομάδα (και αυτοδιαχειριζόμενο στέκι) ΤΡΟΧήΛΑΤΟ στο Βόλο, στα πλαίσια της πανελλαδικής δικτύωσης δράσεων αλληλεγγύης στη Σάναα Τάλεμπ , σε κάθε μετανάστη-στρια αλλά και ενάντια στο καθεστώς εξαίρεσης :

Λευτεριά στη Σάναα Τάλεμπ

Αλληλεγγύη στις/ους μετανάστριες/ες

Να γκρεμίσουμε το καθεστώς εξαίρεσης

Μετά από ένα σύντομο καλοκαίρι όψιμης “φιλανθρωπίας ” η ένταση της πολεμικής διαχείρισης μεταναστών-στριών είναι διάχυτη. Τα σύνορα μετατρέπονται σε σημεία διαλογής. Οι εθνικότητες που “περισσεύουν” όταν γλιτώνουν από τη μαφία και δεν οδηγούνται σε κάτεργα εργατικής εκμετάλλευσης από ντόπια ή ξένα αφεντικά, οδηγούνται στον εγκλεισμό σε κάποιο στρατόπεδο συγκέντρωσης, σε κρατητήρια κολαστήρια ή στην απέλαση. Οι βίαιες απελάσεις είναι πια επίσημη πολιτική.

Στην προδιαγεγραμμένη πορεία εξαίρεσης και εγκλεισμού η περίπτωση της Σάναα Τάλεμπ (μετανάστριας από το Μαρόκο) αποδεικνύει επίσης την εκδικητική και τιμωρητική διάθεση της κυριαρχίας σε όσους-ες αποφασίζουν να αντισταθούν.

Η Σάναα δούλευε ήδη 5 χρόνια στην Ελλάδα όταν τον Απρίλη του 2015 συνελήφθη επειδή δεν είχε χαρτιά.  Μετά από 6 μήνες  στο κέντρο κράτησης (στρατόπεδο συγκέντρωσης δηλαδή) του Ελληνικού, της ανακοινώθηκε (παράνομα) παράταση κράτησης για άλλους 3 μήνες. Στις 31.10 μαζί και με άλλες έγκλειστες μετανάστριες ξεκίνησε αποχή συσσιτίου. Η συνέχεια ήταν απειλές για απέλαση και βασανισμός στο αστυνομικό τμήμα της Πέτρου Ράλλη.  Επιπλέον της φόρτωσαν αδικήματα για απείθεια και φθορά δημόσιας περιουσίας ενώ ο πιλότος αρνήθηκε να την μεταφέρει τραυματισμένη και με σκισμένα ρούχα.

Μετά την επιστροφή της στο εγκλεισμό του στρατοπέδων συγκέντρωσης  πραγματοποίηση εκ νέου αποχή συσσιτίου αλλά και διήμερη απεργία πείνας στις 14 Δεκεμβρίου μαζί με άλλες 20 έγκλειστες μετανάστριες. Την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, «καταδικάστηκε» από τους μπάτσους σε ακόμα 3 μήνες φυλάκιση.Το χαρτί της απόφασης λέει ότι η φυλάκιση της παρατείνεται επειδή εκκρεμεί η απέλασή της, ένας ισχυρισμός που αγνοεί επιδεικτικά το γεγονός ότι η αίτηση για το άσυλο της δεν έχει εξεταστεί ακόμα ενώ οι αιτήσεις της για  αποφυλάκιση απορρίφθηκαν.

Στις 26 Ιανουαρίου η Σάναα Τάλεμπ θα δικαστεί εκδικητικά με τις κατηγορίες που της φόρτωσαν κατά τη βίαιη απέλασή της.

 

Στα πλαίσια της πανελλαδικής δικτύωσης δράσεων αλληλεγγύης στη Σάναα Τάλεμπ αλλά και σε κάθε μετανάστη-στρια καλούμε τη μέρα της δίκης

Συγκέντρωση  Τρίτη 26.01   10 π.μ  στην Πλατεία Ελευθερίας, Βόλος

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License