Σήμερα, στις 16.00, επισκέφτηκαν τη Δομή του Πλατάνου οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου και Γιώργος Πάλλης καθώς και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Λάμπρου. Μετά από πολύλεπτη όχι χωρίς αντιπαραθέσεις και εντάσεις συζήτηση με τα άτομα που βρίσκονταν στη Δομή, μας ζήτησαν να βρούμε μία "λύση" για το πώς θα μπορούσε να "διευθετηθεί το χάος με τις ΜΚΟ και τις ομάδες εθελοντών και αλληλέγγυων" που δρουν στο νησί. Εμείς απαντήσαμε ότι αυτό είναι πρόβλημα που δεν μας αφορά και τους γνωστοποιήσαμε τη χθεσινή απόφαση της συνέλευσης του Πλατάνου να μη συνεργαστούμε σε καμία περίπτωση με τις αρχές και το Υπουργείο και να αρνηθούμε οποιαδήποτε πιστοποίηση της Δομής ή ένταξή της σε εταιρικά σχήματα. Κάποιοι από εμάς, δεδομένων των απειλών πριν τα Χριστούγεννα για αυτόφορα σε περίπτωση που στήσουμε το ιατρείο, τους συμβουλέψαμε να φέρουν τα ΜΑΤ να μας πιστοποιήσουν. Αποχώρησαν προβληματισμένοι ευχόμενοι σε εμάς καλή δύναμη. 

Η αλληλεγγύη δεν πιστοποιείται, ούτε εκφοβίζεται. 

Μέλη της Αυτοοργανωμένης Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες / Μετανάστες, που βρίσκονται στη Σκάλα Συκαμινιάς

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License