Ανακοίνωση μετά την απόφαση του Εφετείου για την μη έκδοση των 5 συναγωνιστών από ΑΣΚΑΠ

Ανακοίνωση μετά την απόφαση του Εφετείου για την μη έκδοση των 5 συναγωνιστών

Πέρασαν δύο μήνες από τις 12 Νοεμβρίου 2015, ημέρα που οι ελληνικές αστυνομικές αρχές, εκτελώντας ευρωπαικό ένταλμα που είχε εκδοθεί στην Ιταλία, εισέβαλαν στα σπίτια πέντε κατοίκων της πόλης μας και τους συνέλαβαν με την κατηγορία ότι συμμετείχαν σε επεισόδια που έγιναν στο Μιλάνο κατά τη διάρκεια της πρωτομαγιάτικης πορείας. Το ιταλικό κράτος ζητούσε την παράδοσή τους στο Μιλάνο ώστε να τους απαγγελθούν κατηγορίες. Οι πέντε γείτονες μας είναι φοιτητές και εργαζόμενοι που δραστηριοποιούνται στην Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγίας Παρασκευής, στο φοιτητικό κίνημα καθώς και σε ταξικούς και κοινωνικούς αγώνες. Από τις πρώτες ώρες, ως ανοιχτή συνέλευση, βρεθήκαμε στο πλευρό των πέντε οργανώνοντας διάφορες δράσεις υποστήριξης τους και καλώντας όλους τους κατοίκους της πόλης να τους συμπαρασταθούν.   Η ανταπόκριση που βρήκε αυτό το κάλεσμα ήταν σημαντική. Πρωτοβουλίες κατοίκων, σύλλογοι γειτονιών, η ένωση γονέων ακόμα και το δημοτικό συμβούλιο έβγαλαν ψηφίσματα συμπαράστασης ενώ ο σύλλογος εργαζομένων στον δήμο και ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης προχώρησαν σε στάσεις εργασίας τις ημέρες που εκδικαζόταν η υπόθεση στο Εφετείο. Παράλληλα ένα πολύμορφο κύμα αλληλεγγύης απλώθηκε σε πολλές περιοχές. Εκείνες λοιπόν τις τρείς ημέρες (7,8 και11 Ιανουαρίου), η μεγάλη προσέλευση κόσμου μέσα και έξω από το Εφετείο κατέδειξε ότι οι πέντε δεν ήταν μόνοι απέναντι στην καταστολή αλλά ότι δίπλα τους βρισκόταν μια κοινότητα αγωνιζόμενων συμπαραστατών. Οι πέντε δικαιώθηκαν και η έκδοσή τους αποτράπηκε.     Ως Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων θεωρούμε ότι η υπόθεση των πέντε και οι δίμηνες κινητοποιήσεις που την συνόδεψαν αποτέλεσαν αφορμή να συναντηθούν εκ νέου ή και για πρώτη φορά άνθρωποι με διάθεση να αγωνιστούν. Αντλούμε δύναμη από την δικαίωση των πέντε και προσδοκούμε αυτό το πεδίο συνάντησης να διευρυνθεί σε όσο το δυνατό περισσότερα ζητήματα. Μόνο έτσι θα στηθούν αναχώματα στην συνεχιζόμενη υποτίμηση των ζωών μας , στο φόβο και στην υποταγή.  

Να παύσουν οι πολιτικες δίωξεις για την πορεία “NO EXPO” της 1ης Μάη στο Μιλάνο σε Ελλάδα και Ιταλία  

Κανένας μόνος πότε και πουθενά. Κοινότητες αγώνα σε κάθε γειτονιά. http://anoixtisyneleysiagparaskevis.blogspot.gr/

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License