Διεθνιστές μαχητές στη Rojava κάνουν έκκληση στη νεολαία να συμμετάσχει στην αντίσταση στο Bakur .

Περίληψη

Διεθνιστές  μαχητές που αγωνίζονται στις τάξεις των YPG / YPJ στην  Rojava  χαιρέτισαν την αντίσταση για αυτοδιάθεση στο Bakur (Βόρειο) Κουρδιστάν, και κάλεσαν τους νέους να ενταχθούν στην αντίσταση μαζί με τους YPS ( Μονάδες Πολιτικής Άμυνας ) και τις δυνάμεις των ανταρτών.
Η συνέντευξη Τύπου των διεθνιστών μαχητών πραγματοποιήθηκε στα σύνορα μεταξύ της πόλης της Rojava Qamislo και την πόλη της Nusaybin στο Bakur Κουρδιστάν. Η δήλωση έγινε στην κουρδική γλώσσα,  σε ισπανικά, γερμανικά και αγγλικά και αποτέλεσε επίσης ένα κάλεσμα   τους νέους σε όλο τον κόσμο να στηρίξουν την επανάσταση του Κουρδιστάν.
Το δελτίο τύπου από τους επαναστάτες από τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ισπανία έχει ως εξής?

"Είμαστε επαναστάτες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι έχουν έρθει στο Κουρδιστάν με τη δική τους ελεύθερη βούληση για να συμμετάσχουν στον αγώνα για την απελευθέρωση.
Ζούμε σε μια εποχή διαρκούς έκτακτης ανάγκης. Ενώ στην καρδιά του Λεβιάθαν ο εχθρός συνεχίζει να μουδιάσει, Αποβλακώνει και υποδουλώνει τους ανθρώπους με τον πιο λεπτομερή και ασεβεή τρόπο, ενώ οι  παρυφές χάνονται στον πόλεμο. Σήμερα, η καταπίεση των 500 χρόνων του καπιταλισμού ζει σε αναρίθμητες μορφές.
Οι κυβερνώντες δεν γνωρίζουν όρια, όταν πρόκειται για την εξασφάλιση του πλούτου τους και την επιδίωξη των συμφερόντων τους. Αν κοιτάξουμε όλα τα νέα  μιας μέρα είναι εύκολο απλά να βυθιστούμε σε απόγνωση. Και αυτό είναι ακριβώς το σημείο. Θέλουν να μας κάνουν  να πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση, ότι το σύστημα που ζούμε είναι η μόνη επιλογή. Όταν κατέρρευσε η Σοβιετική Ένωση είχε υποθεί ότι είμαστε στο «τέλος της ιστορίας». Αλλά τώρα, 25 χρόνια μετά, βλέπουμε για μια ακόμη φορά ότι ο καπιταλισμός δεν είναι και ποτέ δεν ήταν σε θέση να λύσει τα προβλήματά μας. Αντιθέτως, κάθε λεγόμενη λύση έχει μόνο πολλαπλασιάσει  τα υπάρχοντα προβλήματα.
Το σύστημα αναπτύσσεται  με την καταπίεση. Οι καταπιεστές μας χρειάζονται. Δεν μπορούν  να υπάρξουν χωρίς εμάς, αλλά εμείς μπορούμε χωρίς αυτούς. Η δουλεία, ο πόλεμος και η θλίψη, η μοναξιά και η απόγνωση δεν είναι ούτε τυχαία ούτε κάποια σύμπτωση, είναι αναπόφευκτα χαρακτηριστικά της καπιταλιστικής κοινωνίας. Ως εκ τούτου,  το πιο επείγον καθήκον μας είναι να οργανωθούμε εναντίον του. Όσο προσπαθούν να συντρίψουν τη συνείδησή μας και να φυτέψουν την αλήθεια τους στην καρδιά μας - εμείς δεν θα εξαπατούμαστε πλέον. Η εναλλακτική λύση υπάρχει, ακριβώς μπροστά στα μάτια μας.
Για περισσότερα από 40 χρόνια, η αντίσταση του ΡΚΚ εναντίον των κατακτητών, κυρίως του τουρκικού κράτους, ποτέ δεν παρέκληνε. Το PKK αγωνιζετε για την ελευθερία και την αυτονομία, όχι μόνο για τους Κούρδους, αλλά για όλους τους λαούς της Μέσης Ανατολής. Πριν από 4 χρόνια η πυρκαγιά άναψε στο δυτικό τμήμα του Κουρδιστάν που ονομάζεται Rojava, η οποία στη συνέχεια απελευθερώθηκε από τη συριακή κατοχή. Οι αυτοδιευθυνόμενοι άνθρωποι της  Rojava ηγούνται μιας πλήρους κλίμακας κοινωνικής επανάστασης. Παντού ίδρυσαν συμβούλια και κοινότητες για την τοπική αυτοδιοίκηση και  συνεταιρισμούς ως βάση για μια νέα οικονομία. Μία ιστορική αντίσταση έχει στηθεί για να υπερασπιστεί την επανάσταση, ο αγώνας των ανταρτών: για την απελευθέρωση των γυναικών, και την ριζοσπαστική δημοκρατία και την οικολογία ως θεμέλιο μιας εναλλακτικής κοινωνίας - αυτοί είναι οι ελπίδες μας στον 21ο αιώνα. Αντλούμε θάρρος και  πίστη από την επανάσταση στο Κουρδιστάν.
Η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι πολύ κρίσιμη. Ο πόλεμος στο Βόρειο Κουρδιστάν, το τμήμα που καταλαμβάνεται από την Τουρκία, μαίνεται εδώ και ένα εξάμηνο. Η επίθεση στις περιοχές που ελέγχονται απο τους αντάρτες  από τις Τουρκικές δυνάμεις κατοχής στις 24 Ιουλίου απαντήθηκε από τους ανθρώπους μέσα από τις ανακυρήξεις της Δημοκρατικής Αυτονομίας σε πολλές περιοχές του Βόρειου Κουρδιστάν. Έχουν δημιουργήσει κοινότητες και  τοπικά συμβούλια, όπως ακριβώς και στην Rojava. Με επικεφαλής τον YDGH και YDGK τη νεολαία και την κίνημα των νέων γυναικών οι άνθρωποι οργάνωσαν την  αυτοάμυνά τους και δημιούργησαν οδοφράγματα στις γειτονιές τους. Το τουρκικό κράτος το είδε αυτό ως μια απειλή για την εξουσία του, που τα τελευταία χρόνια υπήρχε μόνο συμβολικά στις κουρδικές περιοχές και επιτέθηκε με ανύποτη βαρβαρότητα.
Για μήνες τώρα οι άνθρωποι, και κυρίως η επαναστατική νεολαία, έχουν αντισταθεί ενάντια στο δεύτερο μεγαλύτερο στρατό του ΝΑΤΟ. Σκληρές μάχες συνεχίζεται στις πόλεις της Cizîre, Silopya, Nisêbîn, Kerboran, Şirnex, Gever και τις Sur και Farqîn γειτονιές της Αμέντ.
Κατά τους χειμερινούς μήνες, τα χιόνια περιορίζουν  πάρα πολύ η κίνηση του αντάρτικου. Αυτός είναι ο λόγος που ο εχθρός κάνει το παν για να σπάσει τη βούληση του λαού πριν από την άνοιξη. Στις δεκαετίας του '90 το κράτος έκαψε χιλιάδες χωριά για να διαχωρίσει τον πληθυσμό από την αντάρτικο και να αναγκάσει τους ανθρώπους να γίνουν πρόσφυγες. Σήμερα επιχειρούν το ίδιο, επιτίθεται σε πολίτες με τις τανκς, ελικόπτερα και βαρύ πυροβολικό.
Καθημερινά υπάρχου νέα παιδιά, νεολαίοι και ολόκληρες οικογένειες που σφαγιάζονται από τις κρατικές δυνάμεις. Το κράτος έχει στείλει χιλιάδες στρατιώτες από τις καλύτερες μονάδες του και βαρέα όπλα στις κουρδικές περιοχές για να καταστείλει την επαναστατική εξέγερση. Οι δυνάμεις κατοχής έχουν επιβάλει την απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλες τις κουρδικές πόλεις, έκοψαν το νερό και το ηλεκτρικό ρεύμα και να συνεχίζουν τη διάδοση της αντι-κουρδική προπαγάνδα, ενώ σε μεγάλο βαθμό έχει επιβληθεί λογοκρισία σε όλα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Αλλά παρ 'όλα αυτά οι άνθρωποι όρθωσαν το ανάστημά τους σε όλες τις προσπάθειες εκφοβισμού και πολεμάνε κάθε μέρα με ακλόνητο σθένος και  αποφασιστικότητα στους δρόμους του βόρειου Κουρδιστάν. Πρόσφατα, δημιουργήθηκαν  οι YPS μονάδες πολιτικής προστασίας, διαμορφωμένες στα πρώτυπα των YPG/YPJ της   Rojavan YPG.
Συγχαίρουμε τη δημιουργία των YPS και στέλνουμε τους θερμότερους χαιρετισμούς και ο σεβασμός μας προς την YDGH. Πολλοί από τους συντρόφους μας, έχουν σκοτωθεί σε αυτόν τον αγώνα. Η μνήμη τους μας δίνει δύναμη και η θυσία τους δεν θα είναι μάταια. Εμείς θα συνεχίσουμε τη φλόγα της επανάστασης με όλη την καρδιά και το μυαλό μας. Η δική μας θέση είναι εδώ, πλάι-πλάι με τους συντρόφους μας, που αγωνίζονται για ένα ελεύθερο Κουρδιστάν και μία ελεύθερη  Μέση Ανατολή.
Καλούμε όλους τους επαναστάτες σε όλο τον κόσμο - να πάρουν μέρος στην αντίσταση. Αυτή δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάθονται στο σπίτι και να αναλογίζονται τι θα μπορούσε να είναι. Χτίζουμε και υπερασπιζόμαστε το μέλλον τώρα. Καλούμε για την αντίσταση και την αλληλεγγύη. Αντίσταση ενάντια στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Επίθεση στους θεσμούς του τουρκικού κράτους σε όλο τον κόσμο. Ελάτε στο Κουρδιστάν και  ενταχθήτε στις δυνάμεις της YPJ, YPS και το αντάρτικο! "

Με μία βόμβα 1,5 τόνων και με πυραύλους το ΡΚΚ καταστρέφει το αρχηγείο της αστυνομίας στην πόλη Çınar στη επαρχεία του Αmed (Ντιαρμπακίρ)


Το πενταώροφο Αρχηγείο της Αστυνομίας στην Çınar έγινε στόχος των ανταρτών που το κατεδάφισαν εντελώς χρησιμοποιώντας ένα παγιδευμένο όχημα. Μετά απο την έκρηξη της βόμβας ακολούθησε επίθεση των ανταρτών με ρουκέτες και πολυβόλα όπλα. Απο την επίθεση σκοτώθηκαν τουλάχιστον 6 και τραυματίστηκαν περισσότεροι απο 35 άτομα. Το κτιριακό συγκρότημα εκτός απο επιτελική έδρα της Τουρκικής αστυνομίας στην πόλη αποτελούσε και κοιτώνα στέγασης για τις οικογένειες κάποιων αξιωματικών.

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License