Στην περιοχή Nusaybin της Μαρντίν, που τέθηκε υπό απαγόρευση της κυκλοφορίας έξι φορές τους τελευταίους μήνες, οι νέοι  ανακοίνωσαν την  δημιουργία των YPS (Μονάδες Πολιτικής Άμυνας) για να υπερασπιστούν τις γειτονιές τους και να αποκρούσουν τις επιθέσεις από τις δυνάμεις του κράτους.

Η ανακοίνωση των «YPS Nusaybin» έρχεται μετά τη χθεσινή ανακοίνωση των Μονάδων  Πολιτικής Άμυνας Botan στην περιοχή Cizre της Σιρνάκ.

Η ίδρυση των YPS Nusaybin είχε ανακοινωθεί μέσω μιας δήλωσης στην οποία τονίζεται ότι η αυτο-διεύθυνση είναι ένα βήμα που πραγματώθηκε ενάντια στις πολιτικές εισβολής του τουρκικού κράτους, της αφομοίωσης και της γενοκτονίας που εφαρμόζονται σε όλες τις πόλεις του Βορείου Κουρδιστάν κατά τη διάρκεια του έτους 2015.

Περιγράφοντας την αυτοδιάθεση και την προστασία της ύπαρξης και της βούλησης, η δήλωση των YPS Nusaybin περιέχει τα εξής? "Το κράτος εισβολέας προσπαθεί εδώ και χρόνια  να εξολεθρέψει τον κουρδικό λαό μέσα στα πλαίσια μιας μετατόπισης, φυσικής, πολιτιστικής και πολιτικής γενοκτονίας που συνεχίζεται και σήμερα με μια φασιστική επιθετικότητα ενάντια  στη θέληση του κουρδικού λαού. Σε απάντηση σε αυτές τις επιθέσεις, οι άνθρωποι μας βελτιώνουν την  αυτοάμυνα τους υπό την ηγεσία των γυναικών και των νέων. Ο εισβολέας Τουρκικό κράτος έχει καταβάλλει προσπάθειες για χρόνια τώρα για να σπάσει την θέληση του κουρδικού λαού και για την εξάλειψή του μέσω της εκκένωσης των χωριών,  με δολοφονίες, συλλήψεις και βασανιστήρια ενώ αθώοι άνθρωποι έχουν δολοφονηθεί σε αυτούς τους δρόμους μέχρι σήμερα,.  Χιλιάδες άνθρωποι έχουν μπει στη φυλακή για την διεκδίκηση της γλώσσας και του πολιτισμού τους. Άμαχοι έγιναν στόχος από εναέριες επιθέσεις. Αν αυτό δεν είναι η τρομοκρατία, τότε τι είναι; Και σήμερα, τα παιδιά, οι γυναίκες και οι ηλικιωμένοι δολοφονούνται στους δρόμους του Κουρδιστάν. Η αυτοάμυνα του  κουρδικού λαού, η οποία είναι το πιο νόμιμο δικαίωμα του, θεωρείται ότι είναι τρομοκρατία. Παρά το ότι διεξάγετε απο τον κουρδικό λαό, αυτός ο αγώνας είναι επίσης για το λαό της Τουρκίας και της ανθρωπότητας. Η κοινή γνώμη της Τουρκίας και ο κόσμος δεν πρέπει να παραμείνουν σιωπηλοί σχετικά με αυτές τις βάρβαρες επιθέσεις ».

Χαιρετίζοντας τη λαϊκή αντίσταση σε Farqin, Cizre, Silopi, Dargeçit, Sur και Derik, οι YPS-Nusaybin χαιρέτησαν  την δημιουργία των YPS-Botan.

Η YPS-Nusaybin δεσμεύθηκε να ενισχύσει τον αγώνα κάτω από τη στέγη του YPS-Botan στην βάση των ιδεών του κομμουναλισμού και των δημοκρατικών αξιών και για την ελευθερία του Κούρδου ηγέτη Οτσαλάν, και να υπερασπιστούν τον λαό ενάντια στις επιθέσεις του εισβολέα κράτους.

Η δήλωση έκλεισε με μια έκκληση προς όλο τον κουρδικό λαό, και ιδιαίτερα οι γυναίκες και οι νέοι, να ενταχθούν στις τάξεις των Μονάδων Πολιτικής Άμυνας και την προστασία της βούλησης του λαού.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License