Χιλιάδες λαού κατευθύνονται  απο το İdil προς τη Cizre σε έκφραση αλληλεγγύης στην αντίσταση
Χιλιάδες λαού απο την περιοχή Ιντίλ Σιρνάκ έχουν ξεκινήσει μια πορεία προς την περιοχή Cizre όπου το Τουρκικό κράτος συνεχίζει για 11 ημέρα την δολοφονική του επίθεση.
Ενώ η πορεία είχε δεχθεί επίθεση από την αστυνομία σε μια περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο του Şerafettin Ελκί , χιλιάδες συνεχίζουν να περπατούν προς την Cizre διαμέσου των ορεινών περιοχών.


https://video.fath2-1.fna.fbcdn.net/hvideo-xfa1/v/t43.1792-2/12422868_556780057810086_1989463805_n.mp4?efg=eyJybHIiOjI1NTYsInJsYSI6MTAyNCwidmVuY29kZV90YWciOiJzdmVfaGQifQ%3D%3D&rl=2556&vabr=1704&oh=3cb13dc740841e515bdaa9c8d7b8e74b&oe=567D3E70


Εντείνετε η κρατική επίθεση στο Σιλόπι που παραμένει σε κατάσταση πολιορκίας εδω και 12 ημέρες, πολλά σπίτια στις φωτιές.
Ενώ το ρεύμα έχει κοπεί σε όλες τις γειτονιές, εξαιρουμένων μόνο των στρατιωτικών οικημάτων και την περιοχή του νοσοκομείου, οι γειτονιές Cudi, Nuh, Barbaros και Yenişehir βρίσκονται στο στόχαστρο έντονης επιθέσεις πυροβολικού, η οποία έχει αφήσει πολλά σπίτια στις φλόγες.


YDG-Η: 30 μέλη των μονάδων ειδικών επιχειρήσεων σκοτώθηκαν στις περιοχές που έχει κηρυχθεί η αυτοδιοίκηση

Το Πατριωτικό Επαναστατικό Κίνημα Νεολαίας (YDG-H) ανάφερε σε γραπτή του δήλωση ότι η αντίσταση τους συνεχίζεται αδιάκοπα ως απάντηση στην ολομέτωπη επίθεση της φασιστικής κυβέρνησης του ΑΚΡ που στοχοποιεί τις αυτοδιοικούμενες περιοχές.
SUR
Η YDG-Η ανέφερε οτι 3 μέλη των κρατικών δυνάμεων σκοτώθηκαν, ενώ προσπαθούσαν να διεισδύσουν στη γειτονιά Hasırlı της περιοχής Sur Αμέντ, αλλά είχαν αναχαιτίστηκαν με χειροβομβίδες, στις 21 Δεκεμβρίου.
Στην προσπάθεια τους να εισβάλουν με τεθωρακισμένα στην γειτονιά 3 μέλη των κρατικών δυνάμεων ασφαλείας έπεσαν νεκρά ενώ ένα τανκς έπαθε σοβαρές ζημιές. Σύμφωνα με την ανακοίνωσε τα μέλη των YDG-Η πραγματοποίησαν 10 δράσεις ενάντια στις δυνάμεις κατοχής. Την ίδια μέρα 4 εισβολείς σκοτώθηκαν σε καταδρομική επίθεση των YDG-Η στην υπο τουρκικό έλεγχο γειτονιά του Karadeniz, ενώ άλλος ένας σκοτώθηκε καθώς προσπαθούσε να εισβάλει στην γειτονιά απο τις στέγες των σπιτιών κοντά στο τζαμί Kurşunlu. Στην ευρύτερη περιοχή της Sur οπου συνεχίζονται οι επιθέσεις απο αέρα και έδαφος οι νεολαίοι των YDG-H κατάφεραν να καταστρέψουν μερικός ένα ελικόπτερο.

SİLOPİ
Στην περιοχή Silopi της Σιρνάκ, δράσεις αντίστασης κατα της επίθεσης των αστυνομικών δυνάμεων εναντίον της γειτονιάς της Nuh  με ρουκέτες, απέφεραν τον θάνατο 3 ειδικών αστυνομικών ενώ στην γειτονιά Zap άλλοι 2 είχαν την ίδια τύχη. Απο την αστυνομική επίθεση στην Nuh μία άμαχη γυναίκα βρήκε τον θάνατο απο τα κρατικά πυρά αυξάνοντας τα θύματα της τουρκικής κρατικής θηριωδίας  σε 10. Στην γειτονιά της Karşıyaka ένας 19χρονος βρήκε τον θάνατο απο σφαίρες μπάτσων
Και οι δύο γειτονιές παραμένουν υπό πυρά πυροβολικού και όλμων.

CİZRE
Πυροβολικό και τεθωρακισμένα συνεχίζουν να βομβαρδίζουν στην περιφέρεια της Şırnak's Cizre  και κυρίως τις γειτονιές Cudi, Yafes και Nur. Στις 22 Δεκέμβρη η εξεγερμένη νεολαία απέτρεψε εισβολή των δυνάμεων καταστολής στην γειτονιά Cudi και σκότωσαν ένα εισβολέα, ενώ την προηγούμενη κατέστρεψαν ένα θωρακισμένο όχημα μεταφοράς με έκρηξη αυτοσχέδιας βόμβας στην γειτονιά της Nur. Σε απάντηση στην λαίκή αντίσταση οι Τουρκικές δυνάμεις καταστολής έβαλαν φωτιά σε δεκάδες σπίτια κατοίκων της γειτονιάς Cudi. Στην ίδια γειτονιά βρήκαν τον θάνατο 1 στρατιώτης εχθές και άλλοι 3 αστυνομικοί σήμερα το πρωί. Στην περιοχή του Dörtyol σήμερα το πρωί 3 άνδρες των ειδικών δυνάμεων έπεσαν νεκροί ενώ ένα θωρακισμένο όχημα καταστράφηκε ολοσχερώς.

Οι YDG-H κατηγορούν τις κατασταλτικές δυνάμεις ότι παραβιάζουν ανοιχτά το πολεμικό δίκαιο καθώς έχουν μετατρέψει νοσοκομεία, σχολεία και σπίτια αμάχων σε κέντρα διοίκησης, ελέγχου και σαν ορμητήρια.
Υπερασπιζόμενη ότι οι οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών πρέπει να σηκώσουν μια ισχυρότερη φωνή κατά της κινητοποίησης των κρατικών δυνάμεων σε περιοχές αμάχων, η YDG-H κάλεσε επίσης τους διεθνείς οργανισμούς να αναλάβουν επείγουσα δράση ενάντια στη δολοφονία ανυπεράσπιστων αμάχων από τις κρατικές δυνάμεις.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License