Τα Χριστούγεννα,το θείο βρέφος και οι συνταγές της πείνας

.Τα Χριστούγεννα,το θείο βρέφος και οι συνταγές της πείνας

 

1. Προλογικό της σύνταξης

Μετράμε 2015 χρόνια από την γέννηση του “Θείου Βρέφους”, το παραμύθι δηλαδή που έφτιαξε η άρχουσα τάξη εκείνης της εποχής για να διαχειριστεί την μάζα, τους φτωχούς και τους δούλους.

Έκτοτε το παραμύθι “χρυσώθηκε” με την διήγηση- παράσταση ότι το θείο βρέφος ήταν ένας από εμάς τους φτωχούς και καταφρονεμένους, και ότι γεννήθηκε σε μια φτωχή στάνη – σπηλιά.

Έκτοτε το παραμύθι διανθίστηκε από της “θεϊκή” φιλοσοφία περί σωτηρίας της ψυχής και της ματαιότητας αυτού του κόσμου, του γήινου.

Έκτοτε το παραμύθι, δηλαδή η ιδεολογία διαχείρισης των πληβειακών τάξεων από την άρχουσας τάξης έγινε και ιδεολογία ενός μεγάλου μέρους της αρχούμενης κατώτερης τάξης,

Έκτοτε όλες οι προσπάθειες (όχι όλης) άλλα ενός μέρους της καταπιεσμένης – εκμεταλλευόμενης ανθρωπότητας που πάλεψε για το υπέρτατο καλό, δηλαδή, για την κοινωνική και πολιτική ισότητα, αλληλεγγύη, ελευθερία, αμοιβαιότητα, δικαιοσύνη απέτυχαν.

Η εξήγηση που δίνουν οι οπαδοί – πιστοί του “Θείου Βρέφους” και των άλλων σωτηριολογικών δοξασιών (θρησκευτικών και μη) είναι ότι η επιλογή του μικρότερου κακού σε σχέση με το υπέρτατο καλό είναι μια δοκιμασία για την σωτηρία της ψυχής που μας επιβάλλει ο Κύριος Υμών Ιησούς Χριστός, γιατί το υπέρτατο καλό είναι ύβρις και μεγάλη αμαρτία (μεγαλύτερη από τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα) να το επιζητείς σε αυτόν το κόσμο και όχι στον άλλο, τον επουράνιο, τον παράδεισο,την Εδέμ…”

Έκτοτε η φιλανθρωπία κοινωνική και πολιτική (ως μέρος του μικρότερου κακού) είναι το μότο της υποκρισίας του χριστιανικού κόσμου ιδιαίτερα τις ημέρες γέννησης του “Θείου Βρέφους”, γιατί η φιλανθρωπία ως αγαθοεργία είναι ένα από τα εισιτήρια για την σωτηρία και την όδευση της ψυχής στον παράδεισο.

Πηγαίνοντας (αναγκαστικά) στην Eurobank να πληρώσω έναν λογαριασμό, στο πάγκο του ταμείου είχε ένα διαφανές κουτί της αρχιεπισκοπής με το σήμα της φιλανθρωπικής οργάνωσης της την “Αποστολή” , ο ταμίας με ρωτά αν θέλω να δώσω κάτι για τα γεύματα αγάπης της Αποστολής, του απαντάω: “ είμαι ενάντια σε αυτή την υποκρισία και όπου επικρατεί η φιλανθρωπία χάνονται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο ταμίας και όσοι ήταν στην ουρά του ταμείου δεν κατάλαβαν τι εννοούσα και με πέρασαν  λίγο πολύ για μισάνθρωπο!

Δεν με παραξένεψε ότι η τράπεζα κάνει έρανο αγάπης, γιατί η εκκλησία του χρήματος είναι η αντεστραμμένη εικόνα της εκκλησιάς του θεού, γιατί η “Η Θεία οικονομία” είναι αντανάκλαση της καπιταλιστικής οικονομίας και όχι μόνο του προτεσταντισμού όπως αναφέρει ο Βέμπερ.

Σε ένα άλλο κείμενο με τίτλο “ Οι στατιστικές του αίσχους, η αθλιότητα της φιλανθρωπίας και η αλληλεγγύη” γράφω:

{…} Ενώ η ανομολόγητη κρυφή επιθυμία των νέων και παλιών αφεντικών είναι η κινεζοποίηση των λαών και των εργαζομένων, δηλαδή με μηδέν δικαιώματα ( καταργώντας και αυτά τα ελάχιστα που κερδήθηκαν με αγώνες από τους προλεταρίους), μόνο υποχρεώσεις και εκτέλεση εντολών, με εξευτελιστικούς μισθούς, απάνθρωπες συνθήκες και ωράρια εργασίας. Όσοι εργαζόμενοι πετιούνται έξω από την παραγωγή είτε λόγω αναδιάρθρωσης σε άλλους παραγωγικούς τομείς, είτε περικοπής προσωπικού για μεγιστοποίηση των κερδών, είτε λόγω αυτοματοποίησης- ρομποτικής και όσοι δεν μπορούν να βρουν θέση στην λεγόμενη αγορά εργασίας αντιμετωπίζονται από το σύστημα σαν πλεονάζων πληθυσμός, (γιατί το σύστημα πλέων δεν έχει μεγάλη ανάγκη από εφεδρικούς παραγωγικούς στρατούς) τους μετατρέπει σε παρίες, σε υποπρολεταριάτο ή λούμπεν που λέγανε παλιά με μειωμένες ή καθόλου ελευθερίες και δικαιώματα αφού στην ουσία το σύστημα αναγνωρίζει μόνο τα δικαιώματα όσων μετέχουν στην παραγωγή και συνακόλουθα στην κατανάλωση.

Η αγοραστική -καταναλωτική δύναμη είναι το διαβατήριο της ελευθερίας που ιεραρχείται και κατανέμεται ανάλογα με αυτή την δύναμη, οι μη δύνασθε να αγοράσουν και να καταναλώσουν, οι σύγχρονοι παρίες, στην ουσία εξανδραποδίζονται με την έννοια ότι διαβιώνοντας στις παρυφές ή στον απόπατο αυτού του συστήματος και εξαρτώμενοι ως επί το πλείστον από ελεημοσύνες και φιλανθρωπία, καλούνται να απολέσουν ένα βασικό συστατικό της ελευθερίας που είναι η αξιοπρέπεια.{…}

2. Τα Χριστούγεννα στην κατοχή 1941- 44 και οι Συνταγές της πείναςΠερισσότερα εδω: Τα Χριστούγεννα,το θείο βρέφος και οι συνταγές της πείνας

http://eleftheriakos.gr/

από @ενας αναρχικος 24/12/2015 4 μμ.


καλα ολα αυτα που λες,εχω καποιες ενστασεις βεβαια αλλα δεν ειναι της παρουσης.αναφορικα ομως με το:

<το παραμύθι δηλαδή που έφτιαξε η άρχουσα τάξη εκείνης της εποχής για να διαχειριστεί την μάζα, τους φτωχούς και τους δούλους>

μπορεις σε παρακαλω να μου πεις απο που απορρεει αυτο?παρακαλω μην αρχισουμε τις αναφορες για τη διαχειριση του χριστιανισμου απο τα σκουληκια της εκκλησιας και τους αρχοντες κωστανινοελενες,γιατι προφανως θα καταληξουμε σε συμπερασματα ηδη γνωστα σε ολους μας.να μεινουμε σε παρακαλω σε αυτο που ειπες <εκεινης της εποχης>,δηλαδη στον πρωτο αιωνα πανω κατω.η αρχουσα ταξη πως ακριβως βοηθηθηκε απο την ιστορια η το παραμυθι του ιησου?αφου ο ιησους ηταν εναντιον της,οπως και εναντιον της ρωμαικης εξουσιας,δλδ της αρχουσας ταξης και προετασε την αντισταση σε αυτην αλλα και στα ηθη και στα εθιμα που πρεσβευε.αντιστοιχως ηταν και εναντια στα εθνη-φυλες ως κοινωνικες κατασκευες και ευαγγελιζοταν εναν,ας μου επιτραπει ο νεολογισμος,κομμουνιστικο κοσμο για το  εδω η το επεκεινα.

ευχαριστω εκ προοιμιου

από @.απο αλλος αναρχικος 24/12/2015 11:08 μμ.


Ωραιοι οι προβληματισμοι γυρω απο την πηγη του χριστιανισμου αλλα περα απο την φιλανθρωπικη υποκκρισια-και οπως ελεγε σχετικα ενας, Εσυ παπα μονο τα χριστουγεννα σκεφτεσαι οτι πειναμε -ας σκεφτουμε πως αυτο που ονομαζουμε συλλογικες κουζινες θα μπορεσουν να λειτουργησουν πιο αναρχικα.Δηλαδη να προσφερουν στον στοχο της εξαλειψης της ασυντροφικοτητας.

από ο τρίτος αναρχικός δρόμος 25/12/2015 10:46 μμ.


Στο ντοκιμαντέρ αυτό καταρρίπτετε ο μύθος του Ιησού

https://www.youtube.com/watch?v=tg_poNVIg2E

Και ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίζεται ότι ο χριστιανισμός ήταν κατασκευή του ρωμαίου αυτοκράτορα για να πλήξει τους κατακτημένους στις επαρχίες της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας στη μέση ανατολή.

από ψαχτήρι 25/12/2015 11:15 μμ.


 

θέλετε απάντηση από έναν αντίχριστο, αντικρατιστή, αντικαπιταλιστή, αντικομμουνιστή;

πάρτε την, (από το περασμένο Πάσχα).

 

 

 

Ο δικός μου Εσταυρωμένος

 

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License