[Ιταλία] Κινήσεις αλληλεγγύης στους διωκόμενους για το ΝΟΕΧPO στο Μιλάνο

[Ιταλία] Κινήσεις αλληλεγγύης στους διωκόμενους για το ΝΟΕΧPO στο Μιλάνο

post image

ΜΠΟΛΟΝΙΑ

[12/12] ΣΥΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ

Το Σαββατο 12/12 ώρα 4μμ πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω απο το ελληνικό προξενείο στην Μπολόνια στην Ιταλία ενάντια στις διώξεις 5 ελλήνων συντρόφων και 5 ιταλών για τα γεγονότα της 1η Μαης στο Μιλάνο. Η συγκέντρωση καλέστηκε από την ομάδα "Εξάρχεια" και από τον αναρχικό κύκλο C.Berneri.
Πάντα NoExpo!
Διεθνιστικη αλληλεγγυη!
Από την Ιταλία μέχρι την Ελλάδα, ελέυθεροι τώρα, ελεύθεροι όλοι!


ΜΙΛΑΝΟ
[19/12] ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ ΤΟΥ SAN VITTORE ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ
(Ραντεβού στη διασταύρωση των οδών Olivetani και Papiniano)

To Σάββατο 19/12 ώρα 12μμ πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από την φυλακή του San Vittore σε ένδειξη αλληλεγγύης στους 2 συλληφθέντες συντρόφους, οι οποίοι βρίσκονται προφυλακισμένοι από τις 12/11 μέχρι σήμερα για τη διαδήλωση της πρωτομαγίας ενάντια στην EXPO στο Μιλάνο. Οι υπόλοιποι 2 σύντροφοι αποφυλακίστηκαν και βρίσκονται υπο κατοίκον κράτηση εδώ και 1 εβδομάδα ενώ ο 5ο διωκόμενος σύντροφος διαφεύγει της σύλληψης. Οι αλληλέγγυοι/ες διέσχισαν τους δρόμους γύρω από τη φυλακή μοιράζοντας φυλλάδια και στο τέλος προχώρησαν σε παράσταση πυροτεχνημάτων ωστέ να δώσουν χαρά και δύναμη σε όλους τους κρατουμένους που αγωνίζονται. Η επανάσταση ζει στο αγώνες! Όλοι ελεύθεροι!

Το κάλεσμα:

ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΗΜΑΣΤΑΝ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου από τις 12 και μετά συγκέντρωση γύρω από τα τείχη της φυλακής του San Vittore στο Μιλάνο σε Αλληλεγγύη με τους συλληφθέντες συντρόφους για τη διαδήλωση της πρωτομαγιάς ενάντια στην Expo στο Μιλάνο. Με όλους τους κρατούμενους/ες που αντιστέκονται στην φυλακή του San Vittore (ραντεβού στη διασταύρωση των οδών Olivetani και Papiniano)

Είμαστε στο πλευρό των συλληφθέντων για τη διαδήλωση No EXPO της 1ης Μαΐου στο Μιλάνο

Την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου συνελήφθησαν 4 ιταλοί και 5 έλληνες σύντροφοι για τη συμμετοχή τους στη διαδήλωση ενάντια στην Expo στο Μιλάνο, από τους οποίους βρίσκονται ακόμα φυλακισμένοι στο San Vittore, 2 βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό από τις 10 Δεκέμβρη, ενώ για τους πέντε έλληνες φοιτητές, οι οποίοι είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, έχει ζητηθεί η έκδοσή τους στην Ιταλία και, εάν το αίτημα αυτό γίνει αποδεκτό, τους περιμένει η προφυλάκιση στην Ιταλία.

Όλοι κατηγορούνται για «διακεκριμένες φθορές και λεηλασία», ένα αδίκημα που τα τελευταία χρόνια έχει χρησιμοποιηθεί επανειλημμένα για την καταστολή διαδηλώσεων και για το οποίο προβλέπεται ποινή φυλάκισης από 8 μέχρι 15 χρόνια.

Αλληλεγγύη σε όσους κατηγορούνται για «διακεκριμένες φθορές και λεηλασία»

Επειδή συμμετείχαν στην αντιφασιστική διαδήλωση στην Κρεμόνα στις 24 Ιανουαρίου 2015, μετά τον σοβαρό τραυματισμό ενός συντρόφου της Κρεμόνα από φασίστες· στη διαδήλωση ενάντια στις πολιτικές «ενάντια στην κρίση» της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 15 Οκτωβρίου 2011 στη Ρώμη, χωρίς να ξεχνάμε εκείνους που βρίσκονται ακόμα φυλακισμένοι ή είναι φυγόδικοι για τις ημέρες της Γένοβας του 2001 ενάντια στη Σύνοδο των G8.

Ενάντια στους ειδικούς νόμους και το κράτος έκτακτης ανάγκης

Με πρόσχημα την καταπολέμηση της «ισλαμικής τρομοκρατίας» (άμεση συνέπεια των επιθετικών πολέμων που διεξήγαγε το ΝΑΤΟ στο Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Λιβύη, τη Συρία…) οι κυβερνήσεις ολόκληρης της Ευρώπης θεσπίζουν ειδικούς νόμους που έχουν ως σκοπό να εμποδίσουν την πραγματοποίηση διαδηλώσεων που θα μπορούσαν να εμποδίσουν την εφαρμογή των συνταγών τους «ενάντια στην κρίση» που συνοδεύονται από την προσωρινοποίηση της εργασίας και την εντατικοποίηση της εκμετάλλευσης.

Κράτος έκτακτης ανάγκης σημαίνει τη στρατιωτικοποίηση των πόλεων, την εφαρμογή «προληπτικών μέτρων» απέναντι σε όσους διαδηλώνουν (ειδική επιτήρηση, διοικητικές απελάσεις, κατ’ οίκον περιορισμό…), εγκληματοποίηση των αγώνων, αυστηροποίηση των ποινών και προληπτική κράτηση. Όλα αυτά γίνονται κανονικότητα, όπως επιβεβαιώνει η πραγματικότητα.

Είμαστε στο πλευρό των κρατούμενων που αγωνίζονται

Ενάντια στις όλο και πιο συχνές περιπτώσεις θανάτων στο εσωτερικό των φυλακών, που προκλήθηκαν λόγω ξυλοδαρμών από τους φύλακες, της έλλειψης περίθαλψης και της απομόνωσης.

Ενάντια στο σύστημα των «ποινών και των ανταμοιβών» που βασίζεται σε εκβιασμούς και αντίποινα, το οποίο τόσο μέσα όσο και έξω από τη φυλακή προσπαθεί να αποκόψει τους δεσμούς αλληλεγγύης που είναι αναγκαίοι για να συνεχίσουν οι κρατούμενοι να αντιστέκονται και να αγωνίζονται. Ένας μηχανισμός ο οποίος, αν και γνωστός αποσιωπείται, βαραίνει και τους συγγενείς των κρατουμένων.

Για τον κοινό αγώνα ενάντια στο κράτος έκτακτης ανάγκης σε κάθε πλευρά της κοινωνικής ζωής, της φυλακής συμπεριλαμβανομένης.

Λευτεριά για όλους και όλες!

Δεκέμβριος 2015

Συνένοχοι και αλληλέγγυοι με τους συλληφθέντες της πρωτομαγιά

 

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License