Σπάρτη: Να μπλοκάρουμε την έκδοση των 5 Αγωνιστών φοιτητών

Σπάρτη, Δεκέμβρης 2015

Τις επόμενες μέρες θα εξεταστεί από το συμβούλιο εφετών το αίτημα για την έκδοση των 5 συναγωνιστών μας στην Ιταλία, με την κατηγορία ότι συμμετείχαν σε «επεισόδια» στην πορεία της 1ης Μαΐου στο Μιλάνο.

Τονίζουμε ότι είναι η πρώτη φορά απ’ όταν θεσπίστηκε το Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης που ζητείται έκδοση πολιτών από ένα κράτος της ΕΕ σε ένα άλλο για λόγους που ανάγονται στην πολιτική τους δράση.

Είναι φανερό εδώ και χρόνια πως το παραμύθι της «Ευρώπης των λαών» πάλιωσε, ακόμα και για αυτούς που είχαν τις αυταπάτες τους ως τώρα. Η ΕΕ, και οι μηχανισμοί της, ήταν, είναι και θα εξακολουθήσουν να είναι (για όσο τους επιτρέπουμε να υπάρχουν) ένας οργανισμός εκμετάλλευσης και καταπίεσης των λαών που δε θα διστάσει να συνεργαστεί με νεοναζί, όπως βλέπουμε να συμβαίνει στη γειτονική μας Ουκρανία.

Την δίωξη των 5 δεν μπορούμε να την δούμε σαν μεμονωμένο γεγονός, ούτε να την πολεμήσουμε ως τέτοιο. Αντιθέτως, εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο ασφυκτικού ελέγχου, ποινικοποιήσης των επαναστατικών ιδεολογιών που θέλουν να επιβάλουν.

Απαιτούμε να μην γίνει δεκτό το αίτημα της έκδοσης και να απαλλαχθούν οι 5 από τις κατηγορίες. Παλεύουμε ενάντια στην ποινικοποίηση των επαναστατικών ιδεών και δράσεων, ενάντια σε ένα κόσμο φυλακή.

ΚΑΜΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ 5 ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ,

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Αυτοοργανωμένη Συλλογικότητα Νισάφι

https://nisafispartis.espivblogs.net/

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License