Γουατεμάλα, η έρευνα για την μετατροπή ανθρώπων σε πειραματόζωα από τις φαρμακοβιομηχανίες των Η.Π.Α

Γουατεμάλα, η έρευνα για την μετατροπή ανθρώπων σε πειραματόζωα από τις φαρμακοβιομηχανίες των Η.Π.Α

Γουατεμάλα, η έρευνα για την μετατροπή ανθρώπων σε πειραματόζωα από τις φαρμακοβιομηχανίες των Η.Π.Α

 

 

Από το 1946 έως το 1948  ειδική κρατική υπηρεσία των  ΗΠΑ μετέδιδε οργανωμένα και κρυφά μολυσματικές ασθένειες σε φυλακισμένους, ψυχικά ασθενείς και εκδιδόμενες γυναίκες ή εκδιδόμενους άντρες στην Γουατεμάλα με σεξουαλικά νοσήματα για να δοκιμαστεί η αποτελεσματικότητα φαρμάκων.(το κέρδος είναι προφανές και αυτονόητο)

 Η κυβέρνηση της Γουατεμάλας έχει δηλώσει ότι θα εξετάσει περαιτέρω την έρευνα της μετατροπής ανθρώπων σε πειραματόζωα στην Γουατεμάλα από τις Η.Π.Α στην δεκαετία του 1940. Η επίσημη δήλωση της κυβέρνησης  για τα θύματα είναι ότι δεν βλέπει αποζημίωση ή δίκη  για τα βάσανά τους.

 ..Εμείς θα διερευνήσουμε τις δυνατότητες στο εσωτερικό της χώρας ενώ έχουμε  επίσης ενημερώσει  την πρεσβεία των ΗΠΑ δήλωσε ο  αντιπρόεδρος Juan Alfonso Fuentes Soria σε δημοσιογράφους την Τρίτη….

http://www.telesurtv.net/english/bloggers/Corruption-and-Its-Uses-from-Guatemala-to-Colombia-20150917-0001.html (πολύ καλό άρθρο, μη συνομωσιολογικό )

 Η ανακοίνωση του αντιπροέδρου ήρθε μετά τη συνάντηση του με μια οικογένεια στην οποία τρεις άνθρωποι επλήγησαν άμεσα σαν ανθρώπινα πειραματόζωα. Η οικογένεια  κάλεσε για περαιτέρω οικονομική και ηθική αποζημίωση.

 Τα θύματα που επέλεξαν  να διατηρήσουν  την ανωνυμία τους ήταν ανάμεσα σε περισσότερα από 5.500 πολίτες της Γουατεμάλας οι οποίοι σκοπίμως είχαν μολυνθεί με  σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα όπως η σύφιλη, η γονόρροια, μαλακό έλκος, μέρος της αμερικανικής μυστικής μετατροπής ανθρώπων σε πειραματόζωα  που διήρκεσε από το 1946 έως  1948.

https://youtu.be/dL1uAV0gL8M (Laura Flanders Show - αυτοκρατορία και αντίσταση)

Ο ρόλος της CICIG στη Γουατεμάλα

http://www.telesurtv.net/english/analysis/CICIGs-Role-in-Guatemala-20150902-0032.html (επίσης πολύ καλό άρθρο)

πηγή περιγραφής- http://www.telesurtv.net/english/news/Guatemala-to-Investigate-Cases-of-Secret-U.S.-Medical-Testing--20151215-0019.html

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License