Ocala, FL – Lowell{μεγαλύτερες γυναικείες φυλακές των Η.Π.Α}-σεξουαλική κακοποίηση για είδη πρώτης ανάγκης

Η «τιμωρία» για έναν ανθρωποφύλακα που βιάζει έναν ή μια κρατούμενο είναι να μεταφερθεί σε άλλη… εγκατάσταση. Το σύστημα εξουσίας των φυλακών της Φλόριντα επιτρέπει σε αυτούς που το υπηρετούν να βιάζουν τις γυναίκες στη φυλακή επειδή για τις κρατούμενες δεν υπάρχει κανένα δικαίωμα..,- Nancy G. Abudu- νομική σύμβουλος για την ACLU της Φλόριντα

Στις μεγαλύτερες γυναικείες φυλακές των Η.Π.Α οι κρατούμενες εξαναγκάζονται να υποστούν σεξουαλική κακοποίηση για είδη πρώτης ανάγκης.

 Ocala, FL – Lowell(Φλόριντα)- Μια από τις μεγαλύτερες γυναικείες φυλακές κολαστήρια στις Η.Π.Α. Πρόσφατα, πολλές κρατούμενες έχουν καταγγείλει ότι συνήθως είχαν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση και επίθεση από δύο άνδρες και γυναίκες φρουρούς.

 

https://youtu.be/DNfsgiJFZrY

 Σύμφωνα με διάφορες καταγγελίες που γίνανε μεταξύ 2011 και 2015 οι γυναίκες κρατούμενες είχαν υποστεί σεξουαλική κακοποίηση με αντάλλαγμα είδη πρώτης ανάγκης όπως σαπούνι και τρόφιμα. Σύμφωνα με τις καταγγελίες  οι γυναίκες που υποβάλλονταν σε σεξουαλικά βασανιστήρια κι είχαν υποστεί διαφόρων μορφών σεξουαλικής βίας από τους φρουρούς  “ανταμείφθηκαν” με  καλύτερο φαγητό και λίγο καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, συγκριτικά πάντα. Εν τω μεταξύ οι γυναίκες που αρνήθηκαν να υποστούν τις παρενοχλήσεις και τις επιθέσεις ή αντιστάθηκαν δεν είχαν τίποτα για τίς βασικές ανάγκες τους  και μερικές φορές είχαν τιμωρηθεί  σε απομόνωση. Σε πολλές περιπτώσεις αυτές οι γυναίκες μέσω ψεύτικων ψυχολογικών αξιολογήσεων χαρακτηρίζονταν ως ψυχικά ασθενείς αποτέλεσμα της αντίστασης τους στον εκβιασμό των σεξουαλικών απαιτήσεων από τους ανθρωποφύλακες.

 Πέρυσι μια γυναίκα με το όνομα Latandra Ellington προσπάθησε να καταθέσει μήνυση εναντίον των φρουρών λέγοντας ότι είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά και δολοφονήθηκε λίγες μόλις ημέρες μετά. Σύμφωνα με τα μέλη της οικογένειας της, η Latandra μπορεί να είχε σχεδιάσει να μιλήσει ανοιχτά για την συνεχιζόμενη και αυξανόμενη σεξουαλική κακοποίηση από τους μπάτσους της φυλακής.

 Η εισαγγελία αν και προσπάθησε να μπαλώσει το θέμα αναγκάστηκε να δηλώσει το προφανές, ότι οι κρατούμενες είναι βορά στις ορέξεις των μπάτσων.

…Μερικές από τις καταγγελίες είναι βάσιμες ενώ υπάρχουν πράγματα που συμβαίνουν και σαφώς είναι παράνομα….{κάποια από τα κυνικά λόγια της εισαγγελίας}

Ο δικηγόρος Aaron Johnson ο οποίος μίλησε με αρκετές από τις γυναίκες πιστεύει ότι υπάρχει απόλυτα εκβιασμός και κακοποίηση στην σεξουαλική δραστηριότητα.

..Αυτό που είδα ήταν ότι κάποια από τα κορίτσια ήταν πραγματικά θύματα βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης…

 Οι καταγγελίες πυροδότησαν μια έρευνα η οποία αποκάλυψε το συχνό φαινόμενο του ατιμώρητου  βιασμού από την εξουσία της φυλακής.

 Κατά την τελευταία δεκαετία μόνο δύο αξιωματικοί συνελήφθησαν για αυτό το θέμα στη φυλακή όμως  και οι δύο από αυτούς ομολόγησαν την ενοχή τους και πέρασαν μόνο λίγους μήνες στη φυλακή.

..Η «τιμωρία» για έναν ανθρωποφύλακα που βιάζει έναν ή μια κρατούμενο είναι να μεταφερθεί σε άλλη… εγκατάσταση. Το σύστημα εξουσίας των φυλακών της Φλόριντα επιτρέπει σε αυτούς που το υπηρετούν να βιάζουν τις γυναίκες στη φυλακή επειδή για τις κρατούμενες δεν υπάρχει κανένα δικαίωμα..,- Nancy G. Abudu- νομική σύμβουλος για την ACLU της Φλόριντα

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License