ΤΙ_ΕΙΣΤΕ_ΕΔΩ;

Πολιτική δημοσίευσης του Athens Indymedia... για κλάματα

Τι είναι το Indymedia; Ποιες απόψεις δημοσιεύονται;

Εγώ που έχω απόψεις αντίθετες με τις δικές σας, έχω δικαίωμα να αναρτήσω κάποιο κείμενο που να λέω την γνώμη μου;

Με σκοπό τον διάλογο για να προβληματιστούμε τέλος πάντων. Γιατί διαβάζοντας την πολιτική δημοσιεύσεων που έχει το site μου έρχεται να ξεράσω στην οθόνη.

Είστε πολύ «πολιτικά ορθοί» για αναρχικοί.

από @λολαναεναμηλο 15/12/2015 3:04 μμ.


δώσε ορισμό στην πολιτική ορθότητα. Τι σημαίνει "είστε πολύ "πολιτικά ορθοί" για αναρχικοί";

από @ 15/12/2015 3:11 μμ.


Η πολιτική δημοσίευσης μιλα ξεκάθαρα, σεξιστικά, ρατσιστικά και ότι άλλο θα κόβονται. Τι πιο ξεκάθαρο; Υπάρχουν άπειρα site και comment sections να ξεράσεις το βόθρο σου. οκ τωρα;

από @εμείς 15/12/2015 3:28 μμ.


κι αν σου αρέσει. Όποιου του 'ρχεται να ξεράσει με την πολιτική δημοσίευσης, ας πάει αλλού να βρίσει σαν μπετόβλακας.

από @ 15/12/2015 4:02 μμ.


Προσπαθεί να στήσει καυγαδάκι με την "πολιτική ορθότητα". Αγνοείστε τέτοιες δημοσιεύσεις, έχουμε σοβαρότερα θέματα.

.

από @ 15/12/2015 4:45 μμ.


Αμα τόσο πολύ διαφωνεις με την πολιτικη δημοσιευσης, προφανως δεν είναι η θεση σου να γραφεις εδώ.

από @Λυκόπουλο 15/12/2015 5:28 μμ.


Δεν έβρισα κάποιον. https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE_%CE%BF%CF%81%CE%B8%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1 Δεν έγινα συγκεκριμένος πριν. Στα θέματα κατά των διακρίσεων, στα οποία έτσι κι αλλιώς είστε ευαισθητοποιημένοι, είστε πολιτικά ορθοί. Δηλαδή κοιτάτε ως προς την γραφή, οι λέξεις που χρησιμοποιούνται να μην θίγουν κάποιες κοινωνικές ομάδες. Σέβομαι την ταυτότητα σας και δεν λέω πως πρέπει να έχω το δικαίωμα να μπαίνω και να σας βρίζω ή να βρίζω τους trans ή τους μετανάστες. Όμως για παράδειγμα είμαι κατά της λαθρομετανάστευσης(μη πολιτικά ορθό να μιλάω για λαθρομετανάστευση και λαθρομετανάστες). Αυτό σημαίνει ότι δέχομαι την ύπαρξη συνόρων και των δομών του κράτους που υπαγορεύουν κάποιους κανόνες (Οχι από βίτσιο και όχι πως μου αρέσει να με εξουσιάζουν. Δέχομαι την υπάρξη και την αναγκαιότητα στις υπάρχουσες συνθήκες με τους υπάρχοντες συσχετισμούς), και θεωρώ πως κάποιος ο οποίος δεν πληρεί τις προυποθέσεις να είναι πρόσφυγας και δεν είναι και νόμιμος μετανάστης είναι λαθρομετανάστης. Αυτομάτως είμαι μη πολιτικά ορθός. Παλαιότερα αρκούσε να πως παράνομος μετανάστης ως πιο δόκιμο όρο, όμως τώρα φαίνεται από τον δημόσιο λόγο πως και αυτό δεν είναι πολιτικά ορθό. Φαίνεται δηλαδή ο κατάλογος με τους μη δόκιμους όρους να μεγαλώνει. Και αυτό για μένα είναι ανησυχητικό. Ακόμα και αν εγώ είμαι λάθος και ρατσιστής πρέπει να έχω το δικαίωμα να εκφράζομαι ελεύθερα, και εσείς να διαπαιδαγωγήσετε τον κόσμο και τα παιδιά σας να με απορρίψει και να μου αποδείξετε όλοι πως είμαι ένα γηρασμένο μυαλό. Σχετικά με τους μετανάστες: Είναι ο λόγος που έκανα την δημοσίευση, γιατί παλαιοτερα είχα χρησιμοποιήσει τον όρο και δεν δημοσιεύτηκε σχόλιο μου. Αυτό είναι κάτι παραπάνω από λογοκρισία... αλλά άποψη μου. Και για να μην αφήσω κενά. Δεν πιστεύω στην δυνατότητα αφομοίωσης τους με τον τρόπο που θέλετε εσείς. Χρειάζονται δεκαετίες, για να γίνουν ζυμώσεις τέτοιες ώστε Έλληνες και Μουσουλμάνοι να σηκώσετε τις κοκκινόμαυρες σημαίες κατά του καπιταλισμού. Αυτοί θα συνεχίσουν να προσεύχονται στα τζαμιά τους και εσείς θα βρίζετε Χριστοπαναγίες αλλά ποτέ τον Μωάμεθ για να μην γίνει κανάς κακός χαμός όπως παλαιότερα αν θυμάστε. Το να κατηγορείς την θρησκεία αλλά να ανέχεσαι το Ισλάμ, χωρίς να φοβάσαι το ενδεχόμενο να μας καταπιεί όλους μαζι, είναι τουλάχιστον αφελές.

από @εμείς 15/12/2015 5:51 μμ.


όπως μάθαμε και στο άλλο θρεντ, σημαίνει ότι όποιος δεν γουστάρει τους σεξιστές/ ρατσιστές/ ομο-τρανσφοβικούς, κατηγορείται για πολιτική ορθότητα, ελλείψει άλλων επιχειρημάτων.

από @Βαρουφάκης 15/12/2015 7:18 μμ.


'Ελληνες και Μουσουλμάνοι; 'Ελληνες μουσουλμάνοι, τουρκογενείς, Πομάκοι δηλαδή δεν υπάρχουν; Να δώσουμε τον Εβρο στην Τουρκία αμα είναι έτσι. Προς το παρόν τον χριστιανισμό τρώμε στη μάπα. Απο το σχολείο μέχρι τα σύμφωνα συμβίωσης. Αν κάποιοι μουσουλάνοι αρχίσουν να απαιτούν θρησκευτικό νόμο, εδώ θα είμαστε να τους πείσουμε (με όλους τους τρόπους αν χρειαστεί) για το λάθος τους. Επίσης άλλο η Σαουδική Αραβία, άλλο ο Λίβανος, οι μουσουλμάνοι όπως και όλοι οι άνθρωποι που πιστεύουν σε κάποιο θεό δεν είναι κάτι ενιαίο.

Για τους μετανάστες τώρα τι άλλο να πουμε; Λαθραία είναι τα τσιγάρα οχι οι άνθρωποι. Αντί να μιλήσεις όμως για τον καπιταλισμό τον ιμπεριαλισμό και την οικονομική ανισότητα και πως θα γίνει να τα ανατρέψουμε αυτά σε παγκόσμιο επίπεδο, μένεις στο αν πρέπει να έχουν κάποια χαρτιά. Στην τωρινή κατάσταση της μαζικής εξόδου βλέπεις να έχουν κάποια σημασία αυτές οι τυπικότητες; Η ειρωνία ξέρεις ποια είναι; 'Ολοι αυτοι οι άνθρωποι νομίζουν οτι πρόκειται να ζήσουν μια άνετη ζωή στην Ευρώπη. Κούνια που μας κούναγε όλους.

από @ 15/12/2015 7:19 μμ.


ΕΔΩ ΗΝΕ ΧΟΡΟΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΙΔΕΩΩΝ,ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ...  ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΟ   ΔΕΣ ΣΤΟ ΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ  indymedia   

από @ 15/12/2015 8:15 μμ.


ka8este kai asxoliste... Λυκόπουλο  h aporeies 8a sou lu8oun otan diavaseis  topika nea-syzhthseis..k.a    an exeis allhn gnwmh oppos les kai emeis den sumfonoume se olla,sto th mporeis na postarhs hne 8ema ths leitourgeias tou indymedia

από @esseis 15/12/2015 8:18 μμ.


Εμείς κι εσύ δεν υπάρχει, ούτε εμείς κι εσείς υπάρχει, αυτά κι αν είναι φασιστικές αντιλήψεις. Εγώ που το βλέπω αλλιώς και εσύ που θα με ακούσεις κι εμένα κι ας μας σχολιάσει ο καθένας, αυτό υπάρχει, εδω! Ασχολείσαι με τις λέξεις και την χρήση τους κι όχι με την ουσία, γι αυτό μπορείς και τα βλέπεις τα πράγματα αλλιώς. Λες έλληνες και μουσουλμάνοι, σαν να είναι κάποια χαρακτηριστικά που τους διαχωρίζουν αυτούς, δηλαδή στο μυαλό σου έχει περάσει η ψευδαίσθηση ότι και έλληνας και μουσουλμάνος δεν υπάρχει, και αν ήταν χριστιανοί ορθόδοξοι και ουκρανοί θα ήταν μετανάστες αλλά όχι λάθρο. Τα σύνορα αυτά είναι του μυαλού σου, στα έχουν περάσει μέσα από δεκαετίες προπαγάνδας και πλύσης. Και το ισλάμ στις λέξεις είναι πολύ ωραίο, διάβασε λίγο, πολύ πιο φιλικό και ειρηνικό από την βαρβαρότητα του χριστιανισμού. Το ζήτημα δεν είναι στην χρήση της λέξης όμως αλλά στον θεσμό σύνορο, που κάνει έναν άνθρωπο στη γη ντόπιο, και τον άλλο ξένο, τον ένα νόμιμο, τον άλλο παράνομο. Κι εγώ που στα λέω αυτά, ασχέτως αν η μάνα μου γεννήθηκε στο Μεταξουργείο κι ο πατέρας λίγο πιο κάτω, δεν αισθάνθηκα ποτέ ότι είμαι από δω, ποτέ χριστιανός, και ποτέ νόμιμος, ούτε με πολυαπασχόλησε. Λίγα είναι τα μέρη στη γη που θεώρησα δικά μου, και νιώθω καλά εκεί, και ήταν μακρυά, και δεν υπάρχουν, γιατί αυτοί που ήταν εκεί μαζί μου δεν υπάρχουν. Λαθροαθηναίος άθεος, και αντιχριστιανός. Αλλά τι σημασία έχει η ταμπέλα και για ποιά ελευθερία θέλεις να μιλάς εσύ την στιγμή που δεν μπορείς να πας στην Καππαδοκία να μείνεις σε μια σπηλιά, ούτε και στο Όσλο. Και δεν φταίνε οι λέξεις γι αυτό, φταίνε σύνορα, κάγκελα, μπάτσοι, όπλα, βία, και το πρώτο βήμα για να σπάσουν όλα αυτά είναι να απελευθερώσεις το μυαλό σου. Αν κάθεσαι με τον Σιού και να καπνίζεις την πίπα στο Κιλιμάντζαρο και να βρίσκεστε κι οι δυό στο τόπο σας.

από @εγω 15/12/2015 8:58 μμ.


υπαρχει τελικα πολιτικη δημοσιευσης;

ΣΟ, ποσο μπορει να προβοκαρει ο καθενας τελοσπαντων μεσα απο το indy; δεν κοβεις μια ολο το νημα; 

Η υπαρξη πολιτικης δημοσιευσης, στην δικη μου αντιληψη τουλαχιστον, σημαινει οτι το παρον μεσο ειναι ενα πολιτικο, πολιτικοτατο εργαλειο που προωθει μια ξεκαθαρη πολιτικη ατζεντα.

Συνεπως, μαλλον δεν χωρανε σχολια προερχομενα απο αντιληψεις ανταγωνιστικες ή και εχθρικες  ως προς το κινημα, ουτε καν στα πλαισια της δημοσιας διαβουλευσης. Και το ιδιο το κινημα καθοριζει, μεσα από την ιδια την πραγματικοτητα και τις αναγκες του αγωνα και την ιστορικη του συνεχεια καθεαυτη, τι ειναι δοκιμο και χωραει εντός του και τι οχι, αλλά, ακόμα ακόμα, και το πώς θα λύσει και τις όποιες αντιφάσεις του.

ΑΥΤΟ_ΕΙΝΑΙ_ΕΔΩ, κουμαντο εδω μονο εμεις, ο κόσμος του αγώνα και των αξιων, και τετοια. Εσυ λυκοπουλο αν θες, αντε οργανωσε μια μαζωξη στην πνυκα για τους "λαθρό" και ασε το indy να κανει τα δικα του.

 

από @Λυκόπουλο 15/12/2015 10:39 μμ.


@Βαρουφάκης, @esseis : Έγραψα Έλληνες και Μουσουλμάνοι, ίσως απο κεκτημένη ταχύτητα. Φυσικά υπάρχουν και Έλληνες μουσουλμάνοι αλλά θα προτιμούσα να παραμείνουν μειονότητα γιατί οι Μουσουλμάνοι είναι πολύ πιο πιστοί στη θρησκεία τους από τους χριστιανούς. Αν έχουμε ως αφετηρία πως οι θρησκείες είναι πηγή μισαλλαδοξίας και πολέμων ή ακομα και εξουσιαστικό μέσο στα χέρια της άρχουσας τάξης πρέπει να παραδεχτούμε πως το Ισλάμ είναι πολύ πιο επικίνδυνο από τον ήδη εκφυλισμένο Χριστιανισμό. Χαίρομαι που ανησυχείς για ζητήματα διεκδίκιση περιοχών στην Βόρεια Ελλάδα (@Βαρουφάκη) και το σχόλιο σου για τα εθνικά σύνορα γιατί παραδέχεσαι πως στο υπάρχον σύστημα εφόσον δεν υπάρχει αναρχία ή αταξική κοινωνία δεν μπορείς να λές εμείς δεν έχουμε σύνορα και ο γείτονας να φυλάει τα δικά του! Με αφορμή το παραπάνω να πω πως το σύνθημα: «ΕΛΛΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ οι εχθροί είναι στις τράπεζες και στα υπουργεία» αναγνωρίζει Μακεδονικό Κράτος αλλά λέγεται συχνά σε πορείες. Η ΠΓΔΜ δεν είναι μία χώρα χωρίς σύνορα. Ίσα ίσα έχει εθνικιστική κυβέρνηση. Και πας εσύ και λες το και το. Μακεδονία σε αναγνωρίζω ως ανεξ. κράτος εκτός Ελλάδος. Μακεδονικέ λαέ οι εχθροί είναι στις τράπεζες αλλα εμείς είμαστε αδέρφια.. Ναι φίλε αλλά και αύριο δεν θα έχουν διαλυθεί τα σύνορα και δεν θα έχει πέσει η κυβέρνηση και αυτά που λες θα έχουν συνέπειες στον τόπο σου! Γιατί πρέπει και ο γείτονας να είναι αναρχικός, και ο μουσουλμάνος να αρνηθεί τον Θεό του για να συμφωνήσει μαζί σου που αρνείσαι την θρησκεία και να συνυπάρξετε. Τώρα όλο αυτό γίνεται μόνο από την μεριά σας. Στην Πάτρα για παράδειγμα που σπούδαζα , στο παράρτημα στην Κορίνθου οι μετανάστες που κυκλοφορούν και δέχονται την υποστήριξη ανά περιόδους από αλληλέγγυους βρίσκονται εκεί μόνο για την βοήθεια. Πόσοι πραγματικά ενστερνίστηκαν τις ιδέες τους; Ελάχιστοι πραγματικά, αφού ακόμα και οι αναρχικοί στην πλατεία Όλγας βαριόντουσαν το πρήξιμο από μετανάστες, που τους ζητούσαν λεφτά! Γιατί ήξεραν πως είναι αλληλέγγυοι αλλά οι Πακιστανοί κλπ δεν ενστερνίζονται τις ιδέες τους, κολλάνε μεταξύ τους! Με τις εθνοτικές τους ομάδες. Που τους ενώνουν βιολογικοί, κοινωνικοί και θρησκευτικοί δεσμοί. @esseis Λυπάμαι που δεν νιώθεις ότι είσαι από 'δω. Το σέβομαι και σου εύχομαι να πας εκεί που νιώθεις καλά και να γίνεις κοσμοπολίτης, ζαπατίστας...ότι θες (δεν ειρωνεύομαι). Μπορείς νόμιμα ή και παράνομα ( τότε θα πρέπει να υποστείς τις συνέπειες αν υπάρξουν) να πας όπου θες. Μόνο τα λεφτά είναι το πρόβλημα. Η υπέρτατη εξουσία. Αλλά πρέπει να ξέρεις πως δεν νιώθουν όλοι οι άνθρωποι όπως εσύ. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι δεμένοι με τον τόπο τους και τον αγαπούν. Αυτοί οι άνθρωποι λέγονται πατριώτες από όταν άρχισε να μην είναι αυτονόητο να αγαπάς την πατρίδα σου. Και όταν λέμε πατρίδα, φυσικά δεν πρέπει να την συγχέουμε με το κράτος του κάθε ανθρώπου.

από @Λυκόπουλο 15/12/2015 10:55 μμ.


@εγω Χαχα! Εντάξει ρε φίλε δεν ξέρω. Αν είναι όντως μόνον εργαλείο όπως λες της πολιτικής σας αντζέντας το καταλαβαίνω. Να μου πεις όμως που μπορώ να συζητήσω χωρίς να σου χαλάσω το κίνημα. Το δέχομαι πως κάνεις κουμάντο εσύ. Εγώ ήθελα να μιλήσω με αναρχικούς. Μπορώ να μιλήσω κατ' ιδίαν βέβαια με 2-3 να ανταλλάξουμε απόψεις χωρίς να υπάρξει θέμα. Το πολύ πολύ να με πουν φασίστα.. Φαντάσου όμως να πάω σε μία συνέλευση με 200 άτομα και να πω αυτά τα πράγματα. Θα βρεθεί ένας που θα θέλει να με δείρει και άλλοι 10 τουλάχιστον θα τον συντροφεύσουν ενώ οι υπόλοιποι θα επευφημούν! Επομένως εγώ βλέπω το indymedia ως μέσον να μιλήσω με αναρχικούς, που διαφέρω στις απόψεις ανοιχτά χωρίς να φοβάμαι για τις συνέπειες των λεγόμενων μου. Και δεν λέω και κάτι φοβερό... δεν καταλαβαίνω γιατί να με πειτε προβοκάτορα κλπ.

από @εμείς 15/12/2015 11:56 μμ.


1/ και γιατί θέλεις να μιλήσεις με αναρχικούς, αφού έχεις τόσο διαφορετικές ιδέες;

2/ Μπα, δεν τους ενώνουν "βιολογικοί, κοινωνικοί και θρησκευτικοί δεσμοί". Η ανάγκη απλώς τους ενώνει, όταν πάψει η ανάγκη ή περιοριστεί, θα τους ενώνουν αυτοί οι δεσμοί όσο μας ενώνουν κι εμάς τους ντόπιους.

3/ Και γιατί πρέπει να με νοιάζει αν αυτά που λέω "θα έχουν συνέπειες για τον τόπο μου" (καλά, σιγά τώρα, λέω κάτι=συνέπειες...) Μου πρόσφερε τίποτε ο τόπος μου ποτέ;;;

4/ Ισλαμοφοβία σελίδα 1 "αλλά να ανέχεσαι το Ισλάμ, χωρίς να φοβάσαι το ενδεχόμενο να μας καταπιεί όλους μαζι..."

Προς το παρόν, μας έχουν καταπιεί χρόνια τώρα οι Άνθιμοι και οι Πειραιώς, που χωρίς την έγκρισή τους δεν κουνιέται φύλλο.

5/ Το λαθρομετανάστης δεν λέγεται όχι γιατί δεν είναι πολίτικαλι κορρέκτ (αυτά σε τπτ ΣυριζαιοΠοταμίσιους), αλλά γιατί δεν έχουμε λόγο να δεχτούμε κανέναν κρατικό ή υπερκρατικό διαχωρισμό των μεταναστών - διαχωρισμό που κάνουν όσοι τους βομβαρδίζουν για τα δικά τους συμφέροντα, μεταξύ των οποίων και ο διαχωρισμός των αποκάτω (ντόπιοι/ μετανάστες, νόμιμοι/ παράνομοι μετανάστες).

 

από @Λυκόπουλο 15/12/2015 11:59 μμ.


https://www.reddit.com/r/Anarchism/comments/21y4pa/a_zapatista_response_to_the_ezln_is_not_anarchist/ Εδώ φαίνεται από το κείμενο των Ζαπατίστας, πως ο αγώνας που κάνουν είναι εθνικοαπελευθερωτικός. Λένε ξεκάθαρα πως αγαπούν την πατρίδα τους και τον λαό τους ο οποίος αποτελείται, όπως αναφέρεται στο κείμενο από διαφορετικές κουλτούρες και μειονότητες οι οποίες είναι όλες σεβαστές. "Our political and military body encompasses a wide range of belief systems from a wide range of cultures that cannot be defined under a narrow ideological microscope. There are anarchists in our midst, just as there are Catholics and Communists and followers of Santeria. We are Indians in the countryside and workers in the city. We are politicians in office and homeless children on the street. We are gay and straight, male and female, wealthy and poor. What we all have in common is a love for our families and our homelands. What we all have in common is a desire to make things better for ourselves and our country." Λέει "country" το οποίο μπορεί να μεταφραστεί απλά «χώρα» αλλά πιο κάτω θα αναφερθεί πιο συγκεκριμένα στην ιστορία της χώρας τους και στους αγώνες των προγόνων τους! Γίνεται φανερό πως με τον όρο "country" οι Ζαπατίστας εννοούν «πατρίδα». Δεν φοβούνται να το πουν γιατί είναι ρεαλιστές, δεν θεωρούν τις πατρίδες δημιουργήματα των ιμπεριαλιστών αλλά ως γνήσια αρχετυπική ιδέα του χώρου του ανήκειν.

από @πάλι εγώ 16/12/2015 1:08 πμ.


Το indy είναι μέσο αντιπληροφόρησης. Πολιτικό εργαλείο. Από την πολιτική δημοσίευσης:

Ποιες δημοσιεύσεις θέλουμε

Η αντιπληροφόρηση, είναι ένα όπλο που διαθέτουμε και σαν τέτοιο δεν πρέπει να το αφήσουμε ανεκμετάλλευτο ή να το αντιμετωπίζουμε υποτιμητικά και αποστασιοποιημένα. Έτσι, μερικοί από τους τρόπους που βοηθούν στην κατεύθυνση της συμμετοχής στην μετάδοση της πληροφορίας και στη διεύρυνση της κοινότητας της αντιπληροφόρησης είναι δημοσιεύσεις όπως:

  • Άρθρα και αναλύσεις σε θέματα που αφορούν όλες τις παραμέτρους των κοινωνικών/ταξικών αγώνων.
  • Προσωπικές μαρτυρίες δράσεων και διαδηλώσεων
  • Ειδήσεις για άτομα ή συλλογικότητες που εργάζονται//δραστηριοποιούνται στην κατεύθυνση της κοινωνικής απελευθέρωσης
  • Ειδήσεις για γεγονότα που επηρεάζουν ή προέρχονται από "περιθωριοποιημένες" κοινωνικές ομάδες // από αποδυναμωμένους κοινωνικούς χώρους
  • Ενημέρωση για θέματα τοπικής ή παγκόσμιας σημασίας
  • Δημιουργία και παραγωγή υλικού που σχετίζεται με όλα τα παραπάνω

Δηλαδή, δεν είναι καφενείο για να διατίθεται για άσχετα με το κίνημα φιλοσοφικά σουαρέ με τσάι και μπράντι. Ούτε είναι και μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Καλό θα ήταν να μην γίνει και αθλητικό καφενείο/οπαδικό φόρουμ (γιατί για εκεί πάει).

Καημό που τον έχεις όμως να μιλήσεις με τους αναρχικούς χωρίς να εισπράξεις φάπες πανταχόθεν... 

από @Λυκόπουλο 16/12/2015 1:45 πμ.


Κατάλαβα. Δεν είναι καφενείο. Έχει ενδιαφέρον πάντως που μου τη λες και προσπαθείς να με απαξιώσεις, ενώ εγώ αυτοσαρκάζομαι. Ψάξ' το λίγο. Άκου εκεί θα εισπράξω φάπες από αναρχικούς πανταχόθεν...για καμιά 10αριά θερμόαιμους είπα και οι υπόλοιποι ξέρουμε τι θα κάνουν. Δεν φημίζεστε για τις φάπες που ρίχνετε ... Ευχαριστώ για τις δημοσιεύσεις ( αν και κόπηκε ένα που έκραζα τους διαχειριστές! χαχα!)

από @Λυκόπουλο 16/12/2015 3:13 πμ.


1) Πολύ προσωπική ερώτηση. 2) Ετσι το βλέπεις εσύ. Παρόλ' αυτά σε όλο τον κόσμο υπάρχουν κοινότητες εθνοτικών ομάδων. Οι Εβραίοι για παράδειγμα έχουν από τις πιο ισχυρές κοινότητες εκτός του Ισραήλ. Ο Εβραίος που θα πάει στη Γαλλία πχ θα χρησιμοποιήσει τις διασυνδέσεις της κοινότητας των Εβραίων για να βοηθηθεί και θα ενσωματωθεί στην υπόλοιπη κοινωνία διατηρώντας όμως την εβραϊκή του ταυτότητα. (Αναφέρομαι στους Εβραίους γιατί έχουν πολύ ισχυρό το στοιχείο αυτό και τους επαινώ!, γιατί σίγουρα μόλις διαβάζει ο αναρχικός τη λέξη Εβραίος παέι ο νους του σε φασίστες και ναζί :D) 3)Να κάνεις εσύ κάτι καλό για τον τόπο σου. Και να αγαπήσεις το χωριό σου, τους ανθρώπους του, την παράδοση σου, την ιστορία σου, τη γλώσσα σου. Σου πρόσφερε πάρα πολλά.Η πατρίδα σου είσαί εσύ και όλα αυτά. Όχι μόνο το χώμα και το νερό. Η αγάπη των λαών για την πατρίδα τους ήταν πάντα γνήσια και ειλικρινής. Δεν έχει να κάνει με την πολιτική. Δεν καταλαβαίνω τι περίμενες να σου προσφέρει η πατρίδα... Δεν είναι κάποιο πρόσωπο ή κάποιο κράτος για να περιμένεις υλικές απολαβές. Εσύ έχεις χρέος απέναντι στον τόπο σου. Όχι ο τόπος προς εσένα. 4)Καλά οκ, τι να πω σε αυτό. Είμαι κατά ένα μέρος όσα είπα και πες το όπως θες. Ισλαμοφοβικός, κρυφοισλαμιστής... δεκτόν. 5)Δεκτόν. Δεν δέχεσαι τα σύνορα. Επομένως δεν υπάρχουν παράνομοι μετανάστες. Πολύ λογικό αυτό που λες. Εγώ τα δέχομαι ( όχι επειδή είναι επιθυμία όπως είναι εσένα να μην υπάρχουν) αλλά γιατί υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Ναι όλοι είναι κατατρεγμένοι. Και μπορεί αυτοί που εγώ θα πω παράνομους ενώ εσύ θα τους πεις πρόσφυγες ή της γης τους κολασμένους, να είναι πράγματι ταλαιπωρημένοι όσο και αυτοί που και οι δύο συμφωνούμε πως είναι πρόσφυγες. Όμως εγώ θα προτιμήσω να βοηθήσω το λαό μου. Τον λαό αυτού του τόπου. Όχι επειδή μισώ τους άλλους λαούς. Αλλά γιατί ας πούμε αυτό είναι το πόστο μου. Εγώ φυλάω εδώ. Και όχι δεν είναι εχθροί μου οι άλλοι λαοί. Πρέπει όμως να αντισταθούν. Να αγωνιστούν για τις πατρίδες τους. Εδώ θα γίνουμε μύλος όλοι μαζί. Καμία αντίσταση δεν θα υπάρξει σε αυτό που γίνεται. Αυτά.

apo

από @paliatsos 16/12/2015 11:05 πμ.


Βρε συ καλεντζη η καλεντζοπουλο ,τι θες βρε αγορι μου παλι εδω;Γιατι δε πας να ψαρεψεις προς τα τερμα δεξια;Εκει που ο λογος κ τα επιχειρηματα σου δεν θα προκαλουν γελιο.Μαλλον θελεις να εξαντλησεις την νηφαλιοτητα μας στην προσπαθεια να σου απαντησουμε σε βασικα ζητηματα που εχουν ληγμενα εδω κ πολυ καιρο ολες οι τασεις της αναρχιας.Θα σου προτεινα να πιασεις συζητηση με κουμμουνιστες κ πολυ περισσοτερο με κουκουεδες που ειστε πολυ κοντα στις αποψεις.

Οσο για τις φαπες αν εισαι ο καλεντζης η καποιος που ασχοληται το ξερεις οτι οχι απλως φημιζομαστε αλλα παραφημιζομαστε στο ειδος σου....οποτε συνεχισε χωρις ανακριβειες ,αν κ δε βλεπω το λογο 

από -ΜΠΑΚΟΥΝΙΝ- 16/12/2015 11:14 πμ.


1)Βγήκε να ψαρέψει πελατεία

2) Το κλασσικό επιχείρημα του Χίτλερ στα πρώτα χρόνια του NSDAP,και έκτοτε διαχρονικό σόφισμα των ναζιστών,για την υποστήριξη του εθνικισμού.«Ο Εβραίος που θα πάει στη Γαλλία πχ θα χρησιμοποιήσει τις διασυνδέσεις της κοινότητας των Εβραίων για να βοηθηθεί και θα ενσωματωθεί στην υπόλοιπη κοινωνία διατηρώντας όμως την εβραϊκή του ταυτότητα. (Αναφέρομαι στους Εβραίους γιατί έχουν πολύ ισχυρό το στοιχείο αυτό και τους επαινώ!»

3) Ο καθένας απ'την γέννηση του προσφέρει στον τόπο του.Προσφέρει την εργατική του δύναμη,τα χρήματα του σε άμεσους και έμμεσους φόρους,τα χρήματα του στην γέννηση και στον θάνατο του.Προσφέρει ακόμα και την ζωή του,χωρίς να το θέλει (π.χ.εργατικά ατυχήματα,πόλεμος).

Και εσύ ζητάς και άλλα;Εσύ τι κάνεις εκτός από το να χρησιμοποιείς την φράση του Κέννεντυ «Μην αναρωτιέστε τι μπορεί να κάνει η πατρίδα σας για εσάς, αναρωτηθείτε τι μπορείτε να κάνετε εσείς για την πατρίδα σας». 

Προσφέρει την διεκδίκηση του για μια καλύτερη ζωή που είναι ότι καλύτερο για ένα τόπο.Προσφέρει τις κοινότητες  και τις αυτοδιαχειριζόμενες δομές του (π.χ. ΒΙΟΜΕ).Εσύ τι κάνεις,κυνηγάς ξένους;Μεγάλη προσφορά!

 

4)Ούτε Χριστός Ούτε Αλλάχ,κατάλαβες;

5) Το πόστο σου όπως λές, είναι εδώ γιατί εδώ γεννήθηκες,έτσι απλά.Αν  θέλεις να προσφέρεις,στήριξε τους αγώνες των συνανθρώπων σου απέναντι στην καταπίεση από το κεφάλαιο,και τον καπιταλισμό.Γκρέμισε τους εξουσιαστικούς ψευδό-διαχωρισμούς,αλλιώς άστα.

6)  Μην ψάχνεσαι,έχουνε γνώση οι φύλακες «Άκου εκεί θα εισπράξω φάπες από αναρχικούς πανταχόθεν...για καμιά 10αριά θερμόαιμους είπα και οι υπόλοιποι ξέρουμε τι θα κάνουν. Δεν φημίζεστε για τις φάπες που ρίχνετε ...» '

Όσα δεν φέρνει ο χρόνος τα φέρνει η στιγμή,υπομονή.

7) Το μεγαλύτερο σόφισμα όλων των εποχών από τους ναζιστές «Ακόμα και αν εγώ είμαι λάθος και ρατσιστής πρέπει να έχω το δικαίωμα να εκφράζομαι ελεύθερα, και εσείς να διαπαιδαγωγήσετε τον κόσμο και τα παιδιά σας να με απορρίψει και να μου αποδείξετε όλοι πως είμαι ένα γηρασμένο μυαλό.»

Μήπως θέλεις να κάτσουμε να μας σφάξετε κιόλας;

Τον ναζιστή τον σκοτώνεις όπου τον βρίσκεις.Για τα υπόλοιπα στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός,Καρύτση 8.

Υ.Γ.1 Δεν πρόκειται να σου απαντήσω,ότι και να γράψεις.Το παιγνίδι σου της δημιουργίας κλίματος δεν θα το παίξω.

Υ.Γ.2 Προσοχή στα γκέμια!!

από θείος Βάνιας 16/12/2015 12:20 μμ.


Λυκόπουλο... εχεις δίκιο σε πολλά. Είναι πολύ σημαντικό που αναπτύσσονται και τέτοιοι προβληματισμοί και το επιτρέπει πια και το Ιντημιντια. Αδιανόητο σε άλλες εποχές.

Δεν πιστεύω ότι θα μας πάρει κάποιος στα σοβαρά αν δεν έχουμε πρώτα εσύ μια σοβαρή στάση απέναντι στην πραγματικότητα που ζούμε. Είναι πολύ εύκολο να λέμε "αλληλεγγύη στους ζαπατίστας" για παράδειγμα και να αγνοούμε ηθελημένα τί  λένε και τι θέλουν οι ζαπατίστας ή να μας αρκεί ότι (ακούσαμε κάπου) ότι είναι αριστεροί.

Εξαλλου δεν κοστίζει και τίποτα αυτού του είδους η "αλληλεγγύη".

Δεν πιστεύω ότι υπάρχει αναρχικός που να μισεί την πατρίδα του αλλά έχει τόσο μπλεχτεί το αναρχικό πρόταγμα με διάφορα, όχι και τοσο αθώα, συνθήματα και δοξασίες που να θεωρείται "ταξικό καθήκον" να βρίζεις τους ντόπιους, γενικώς και αορίστως και αδιακρίτως.

Άλλοι ψάχνονται με αναρχικές Νεφελοκοκκυγίες, άλλοι κυνηγούν ανύπαρκτα προλεταριάτα, άλλοι πήραν στα σοβαρό ότι οι μετανάστες είναι το νέο επαναστατικό  υποκείμενο μέχρι που τους είδαν να γίνονται αφεντικά και να εκμεταλλεύονται τους νέους μετανάστες κτλ.

Ολοένα και περισσότερο, αυτές οι κατηγορίες μοιάζουν με ΜΚΟ. Το ότι είναι απαράδεκτο να φυλακίζονται και να περιορίζονται άνθρωποι έχει ξεχαστεί ενώ το όλο ζήτημα είναι που θα γίνουν τα hotspots να τρέξουμε με την ανθρωπιστική μας βοήθεια ή να την πέσουμε στους "ρατσιστές" κατοίκους που δεν θέλουν αποθήκες ψυχών στις αυλές τους.

 

 

 

από @Δημήτρης 16/12/2015 12:34 μμ.


Κατ' αρχάς, όντως μόνο μέσω indy θα μπορούσε να γίνει μια τέτοια συζήτηση (ή κάποιου άλλου παρεμφερούς εργαλείου). Δεν σου κρύβω, ότι από αυτά που έχεις πει θυμίζεις μια εθνικιστική τάση που φλερτάρει και με αναρχικες πρακτικές και δέες. Μόνο για αυτό, 99% των περιπτώσεων να σηζητούσαμε δια ζώσης αυτά που λες, θα κατέληγαν σε βία (λάθος κάνεις, φημιζόμαστε για τις φάπες που ρίχνουμε, ρώτα). Ναι το ξέρω, δεν είναι "πρέπον" και αναντίστοιχο των πολιτισμικών μου αξιών, αλλά έτσι είναι.

 

α) "Μόνες πατρίδες, τα παιδικά μας χρόνια"

Η ρίζα της λέξης πατρίδα, από μόνη της, με αποξενώνει. Στη μάνα μου χρωστάω, όχι στον πατέρα μου (προσωπική άποψη), αυτή με κουβάλαγε 9 μήνες... Και επίσης είναι ακόμα ενα λιθαρακι στην πατριαρχική δομή της κοινωνίας που ζούμε, την οποία δεν συμμερίζομαι και θεωρώ βλαβερή.

 Νομίζω πως συγχέεις κάποια πράγματα. Είναι άλλο πράγμα να αγαπάς τον "τόπο σου", να τον συντηρείς και να τον προσέχεις και άλλο να θεωρείς τόπο σου ένα συκεκριμμένο και οριοθετημένο (από άλλους) "οικόπεδο", στο οποίο μπορεί καν να μην έχεις ζήσει.

 Να το κάνω λίγο πιο λιανά "ποιά πατρίδα; Εγώ είμαι από τα Λιόσια" που λέει και ο Πιλαλί. Προσωπικά έχω γυρίσει την χώρα και μπορώ να σου πω ότι είδα καταπληκτικής ομορφιάς μέρη (ειδικά πριν τις φωτιές του 2007). Όπως όμως είδα και σε άλλες χώρες που πήγα. Εν συντομία, η Γη φαίνεται να είναι ένα υπέροχο μέρος. Προς το παρόν αυτήν (δηλαδή όλο τον πλανήτη) αγαπώ και θέλω να προστατέψω. Δυστυχώς κυρίως από τους γήινους...

Τα λέω απλοποιημένα πολύ, αλλά ελπίζω να κατάλαβες....

β) Περί ανοχής θρησκειών κλπ....

Προσωπικά θεωρώ όλες τις θρησκείες κατασκευάσματα των ανθρώπων. Στην αρχή σαν μια προσπάθεια να ερμηνεύσουν τον κόσμο γύρω τους, τώρα πια σαν συστήματα επιβολής συστημάτων αξιών και τρόπων ζωής. Υπάρχουν άνθρωποι που μου αρέσει να κουβεντιάζω μαζί τους αν και θρήσκοι (ο.χ, βουδιστές, μουσουλμάνοι κλπ) και άλλοι που με νευριάζουν, γιατί προσπαθούν να μου επιβάλουν το παραμυθάκι τους. Σέβομαι (γιατί καταλαβαίνω την ανθρώπινη ανάγκη της πίστης) αλλά οργίζομαι όταν πάνε να με "προσηλυτίσουν". Και στις πιο πολλές περιπτώσεις, η συζήτηση βρίσκει τείχο. Σε κάποιους απλά δεν μπορείς να αλλάξεις γνώμη, μέχρι εκεί φτάνει το μυαλό τους...

 Όσο για το "ισλάμ που θα μας καταπιεί όλους" σκέψου για τον "δυτικό" (χριστιανικό;) τρόπο ζωής (όπως λένε και οι αμερικάνοι) που μας έχει ήδη καταπιεί όλους. Η απάντηση ενός ελεύθερου ανθρώπου και στα 2 μπορεί να είναι μόνο μία... Μάντεψε...

γ) "να παλέψουν στον τόπο τους"

Αυτή την άποψη την έχω συναντήσει πολλές φορές στη ζωή μου, ακόμα και από ανθρώπους του λεγόμενου "ελευθεριακού" χώρου. Δεν την παίρνω και πολύ στα σοβαρά, ούτε και αυτούς που την εκφράζουν. Προφανώς, συγκρίνεις τον πόλεμο που διεξάγεις (ή όχι) για να αλλάξεις τα πράγματα στην γειτονιά/πόλη/χώρα σου (εν προκειμένω την ελλάδα) ως έχων τις ίδιες συνθήκες με μια χώρα όπως η Σύρια ή το Κονγκό πχ....

Την επόμενη φορά που θα πας βόλτα να πιείς το ποτάκι σου σε κάποιο μπαρ με φίλους μετά από κάποια "αντισυστημική" ενέργεια που πραγμάτωσες, σκέψου ότι ο συνομήλικος σου Σε μια από τις χώρες που ανέφερα πιο πάνω πχ

α) Είναι θαύμα που δεν έχει πεθάνει ήδη από πεινα/αρρώστιες (που εσύ έχεις εμβόλια από μωρό)/κάποιον αδέσποτο πύραυλο...

β) Πολύ πιθανών να μην υπάρχει μπαρ να πιεί ποτό γιατί η πόλη είναι ισοπεδωμένη σε ερείπια.

γ) Πολύ πιθανών να μην έχει πια φίλους γιατί πεθαναν στον πόλεμο ήδη ως άμαχοι ή ως εμπλεκόμενοι...

δ) Ακόμα πιο πιθανών να μην έχει καν πόδια ή χέρια για να μπορέσει να κάνει κάτι

ε) Δεν μπορεί να σου γράψει την άποψή του, γιατί αυτήν την στιγμή πετάνε τα drones από πανω του βομβαρδίζοντας την γειτονιά του, μετά πιθανών να βγει ο τοπικός μάγκας με την παρέα του κραδαινωντας ματσέτες και καλάσνικοφ, παγανιά για να βιάσουν τη μάνα του ή και τον ίδιο κλπ. Α, μάλλον δεν έχει καν ρεύμα, πόσο μάλλον υπολογιστή...

 

Και ένα τελευταίο. Δεν ξέρω πολλούς αναρχικούς και αναρχικές να δέχονται άκριτα σαν αξίωμα το γεγονός ότι μετανάστης=καλός άνθρωπος=επαναστατικό υποκείμενο. Οι άνθρωποι είναι παντού ιδιοι, άλλοι σκάρτοι, άλλοι άξιοι. Αυτό που λες, είναι αριστερίστικη "φιλανθρωπική" μπούρδα, από άτομα που δεν έχουν επαφή με τον κόσμο γύρω τους...

Α και μην γενικεύεις. Όχι όλοι οι μουσουλμάνοι (δεν είναι καν ίδια θρησκεία είναι λάθος ακόμα και η λέξη μουσουλμάνος σαν χαρακτηρισμός) δεν βάζουν μπόμπες.

Σκέψου, εγώ πχ μένω τόσα χρόνια στην ελλάδα, το 80 με 90% των ανθρώπινων επαφών μου είναι με έλληνες και ένα 70/80% είναι μεγάλοι μαλάκες. Άρα, όλοι οι έλληνες είναι μαλάκες;

 

από γατοπαρδος 16/12/2015 1:09 μμ.


1. Σε καθε κοινωνικο συνολο (χωρα) υπαρχει μια πλειοψηφεια κονφορμιστων και μια μειοψειφια απο επαναστατες. Υπαρχουν κοινωνικα συνολα (χωρες) περισσοτερο η λιγοτερο ανεπτυγμενα κοινωνικα. Η προοδος ενος κοινωνικου συνολου εξαρταται απο το πως παραδοσιακα συμπλεγματα του παρελθοντως αποτινασονται (πατριαρχεια, θρησκοληψεια, ιεραρχια, καπιταλισμος κλπ)  μεσα απο επαναστατικες διαδικασιες ετσι ωστε η κοινωνια να λειτουργει οσο πιο οριζοντια γινεται. Η κοινωνικη εξελιξη ειναι φρουτο του αγωνα μιας επαναστατικης μειοψειφιας.

2. Στην προκειμενη περιπτωση ειναι χρεος των αναρχικων ως κομματι της εκαστωτε χωρας να κανει κριτικη στα κακως κειμενα της κοινωνιαςτης οποιας ειναι μερος για αυτο και οι τουρκοι αναρχικοι, οι Αιγυπτιοι αναρχικοι και οι Κουρδοι αναρχικοι ισως να εχουν πολλα περισσοτερα εμποδια απο τους Ελληνες αναρχικους δεδωμενου οτι δρουν σε πολυ πιο αντιδραστικα καθεστωτα απο οτι η στην Ελλαδα.

3. Οταν εσυ διαμαρτυρεσαι για την ανωτερωτητα της Ελληνικης κοινωνιας απεναντι στην κατωτερωτητα της Πακιστανικης πρεπει να καταλαβεις και να αναλυσεις τις συνθηκες για τις οποιες στους δυο γεωγραφικους χωρους το ενα κοινωνικο συνολο ειναι περισοτερο η λιγοτερο αντιδραστικο. Αν κανεις αυτη την αναλυση θα πρεπει να παραδεχτεις οτι οι ντοπιοι Ελληνες αντιδραστικοι (σαν εσενα πχ) αυτοχαρακτηριζεστε ως ανωτεροι απεναντοι στους Πακιστανους με τις πλατες των αγωνων των προοδευτικων και επαναστατων της Ελλαδας.

4. Η αιτια για το οτι υπαρχει "τριτος κοσμος" και ο αραβικος κοσμος ειναι πολυ πιο θρησκοληπτος και πατριαρχικος απο οτι στην ευρωπη ειναι τα συμφεροντα του ενεργιακου λομπι (πετρελαικες εταιριες) και της επιβολης του κρατικου καπιταλισμου ο οποιος αυτη τη στιγμη μεταλασσεται σε νεοφιλελευθερο καπιταλισμο. Οι αναρχικοι εδω και χρονια προπαγανδιζουν την αιτια της εκμεταλευσης ολων μας (πρωτου και τριτου κοσμου). Το να εστιαζεις μονο στο παραγωγο (προσφυγες πολεμου και οικονομικοι μεταναστες) και οχι στην αιτια του προβληματος και να επιτιθεσαι σε αυτους που προσπαθουν να αναδειξουν την αιτια, περισοτερο συμμετοχο στο προβλημα σε κανει παρα στη λυση του.

5. Σε πολλα απο αυτα που γραφεις κατα την γνωμη μου εχεις δικιο. Εννοηται οτι το αναρχικο κινημα (και μαλιστα στην Ελλαδα) εχει πολλα στραβα. Μην ξεχνας οτι και το αναρχικο κινημα ειναι ενα κοινωνικο υποσυνολο μεσα στο οποιο αναπτυσονται κονφορμιστικες και "πολιτικα ορθες" τασεις.

από @βαρουφάκης 16/12/2015 4:07 μμ.


Ξεκινησες με πολιτική ορθότητα για να περάσεις σε αυτά που πραγματικά ήθελες να πείς. Ας είναι. Θα μπορούσες να ανοίξεις συζήτηση με θέμα "ντόπιος και ξένος εθνικισμός" ή "σχέση αναρχίας και τοπικής παράδοσης" δε νομίζω να στα κόβανε.

Τα λές λίγο περίεργα, δηλαδή:Μακεδονία σε αναγνωρίζω ως ανεξ. κράτος εκτός Ελλάδος !!!! Μα η Μακεδονία ήδη είναι ανεξάρτητο κράτος απο το 91, τι θα κάνουμε θα στείλουμε στρατά να την καταλύσουν; Οσο για το όνομα δεν βρίσκω πιο γελοία επίδειξη εθνικιστικού τσαμπουκά. Ξεχνάμε οτι ο Γκλιγκόρωφ ήταν έτοιμος να δεχτεί το Σλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας; Αλλά όχι εκεί εμείς συλλαλητήρια, εμπάργκο λες και η ιστορία εχει copyright ή η ιστορική Μακεδονία δεν περιελάμβανε εδάφη και πληθυσμούς που δεν περιλαμβάνονται στη σημερινή Μακεδονία. Και τι καταφέραμε; Δημιουργήσαμε ένα εχθρικό κράτος επειδή αρνηθήκαμε το δικαίωμα ενός έθνους στον αυτοπροσδιορισμό. Εσύ λες οτι είσαι περήφανός για την σπουδαία αρχαία ιστορία σου και ήρθαν κάποιοι άνθρωποι και είπαν θέλουμε και 'μέις να θεωρούμαστε μέρος αυτής της ιστορίας. Αυτό δεν θα θα έπρεπε να σε χαροποιήσει και να τους καλοδεχτείς; Γιατί το θέμα του ονόματος ξεκίνησε πολύ ηπια απο τη μεριά της Μακεδονίας, δεν ξεκίνησε με αλυτρωτισμούς και άλλα γραφικά που γίνονται σήμερα και απο τις δύο πλευρές. Εκτός και αν πιστεύεις οτι η ιστορία συνδέεται με το dna οπότε δεν έχουμε και λογο να συζητάμε.

Το παράδειγμα του Εβρου το ανέφερα για να πω οτι, όταν λέω σκατά στο ελληνικό εθνικισμό δεν σημαίνει οτι αποδέχομαι και οποιονδήποτε άλλο εθνικισμό. Ας μην ξεχνάμε ποιοί αποκλεισμοί οδήγησαν κάποιους εκεί μουσουλμάνους να λοξοκοιτάνε κατα Τουρκία μεριά. Αν θέλω οι Ελληνες της Αλβανίας να θεωρούνται πολίτες πρώτης κατηγορίας, το ίδιο δεν θα πρέπει να κάνω και για τις μειονότητες στον ελλαδικό χώρο; Δεν έχω κάποιο κόλλημα με πασάλους μπηγμένους στο χώμα ουτε πιστεύω οτι η επενάσταση και η αταξική κοινωνία μπορεί να επιβιώσει σε κάποια κλειστά εθνικά σύνορα.

Στο ξαναλέω ο μουσουλμανικός κόσμος δεν είναι κάτι συμπαγές. Υπάρχουν χώρες που ακόμα και οι φιλελεύθεροι μουσουλμάνοι τρώνε άγρια καταστολή, υπάρχουν και κοσμικές μουσουλμανικές χώρες. Αλλο οι ahmadi άλλο οι salafi. Οπως υπάρχουν και κοσμικές χριστιανικές χώρες αλλά και ιμπεριαλιστικές οπως οι ηπα. Το ριζοσπαστικό ισλάμ ποιος το στήριξε και το θέριεψε; Μήπως ακριβώς ο ιμπεριαλισμός και οι σαουδάραβες πετρελαιάδες; Και τι πρωτότυπο ξέφυγε και αυτό απο τον έλεγχο τους.

Για τους μετανάστες απ' οτι βλέπω θέλουν να πάνε σε κάποια δυτική πλούσια χώρα γιατί θελουν να μοιραστούν τον πλούτο που παράγεται πολλές φορές εις βάρος τους. 'Αλλοι φεύγουν απο τον πόλεμό ή απο καθεστώτα που απειλούσαν την ζωή τους. Οι οικονομικοι μετανάστες χεσμένη την έχουν την Ελλάδα, τα υπόλοιπα Βαλκάνια και τις ανατολικές χώρες.

Είναι ενδιαφέρον οι λεφτάδες της αραβικής χερσονήσου δεν δέχτηκαν ούτε 1 πρόσφυγα αλλά αντίθετα οι μετανάστες που δέχονται έιναι αυστηρά καταγεγραμμένοι και με συμβόλαια. Οπότε επιβεβαιώνεται αυτό που σου είπα οτι ο μουσουλμανικός κόσμος δεν είναι κάτι συμπαγές, ουτε καν ο αραβικός κόσμος οταν μπαινουν στη μέση συμφέροντα και φράγκα. Τους ανθρώπους που φεύγουν απο το σκοταδισμό, την εξαθλίωση και τον πόλεμο πρέπει να τους πετάξουμε στη θαλασσά; Πιστεύω πως οχι. Είμαστε καλύτεροι απο τους Σαουδαραβες λεφτάδες και τους φασίστες και άν θέλουμε οι Ελληνες νεομετανάστες να μην αντιμετωπίζονται ρατσιστικά το ίδιο θα πρέπει να κάνουμε και εμείς.

Εδώ φαντάζομαι θα ρωτήσεις ναι αλλά αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να κουβαλάνε μαζί τους τη κουλτούρα της μπούρκας, της κλειτοριδεκτομής, της θανάτωσης του άπιστου. Ε η απάντηση είναι πολύ απλή:  πόλεμο σε όλους τους αντιδραστικούς ανεξαρτήτου τάξης, εθνικότητας, χρώματος και θρησκείας. Αν η παράδοση και η θρησκέια σου είναι πατριαρχική, ταξική και σκοταδιστική θάνατο στη θρησκεία και την παράδοση σου. 

Το σημείο που καλά κάνεις και επισημαίνεις είναι η διαβρωτική επίδραση του political correct με σχήματα του τύπου "αφού είναι μετανάστης, gay, φτωχός, εργάτρια κ.α. είναι αλάνθαστος". Τέτοιες υπεραπλουστεύσεις ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκαν απο οργανώσεις με ξεκάθαρη άποψη για το τί σημαίνει ακρατική, αταξική, κομμουνιστική  κοινωνία. Αντιθέτως πλέον ταυτίζεται με την αστική διανόηση και τον mainstream μιντιακό λόγο.

 

 

 

από ταπεινός σκουπιδιάρης 16/12/2015 4:17 μμ.


Δε μου λες ρε συ Λυκόπουλο,τι απέγινε ο ιδιοκτήτης καφετέριας που έκανε χρέη ταμία για το παραμάγαζο της ΕΥΠ, το Μαύρο Κρίνο, κοντά στην Πανόρμου; Λείπει δύο χρόνια τώρα από το μαγαζί του, αναρωτιούνται οι γείτονες...

από @ 16/12/2015 4:49 μμ.


Τελείωσε η σπεκουλα με τις αιμοσταγεις τρανσέξουαλ που καταδιωκουν και διαπομπευουν τον καυμενουλη τον Πατελη και αρχισε τώρα καινουργιο τροπάρι; Γιατί να μην επιτρέπεται να λεμε τους "λαθρο"μεταναστες, λαθρομεταναστες;

Νομιζω ότι καποιοι, σοβαροί ή ασοβαροι, προσπαθουν να διεμβολισουν τον ευρυτερο κινηματικό χώρο με την ατζέντα της χρυσης αυγής (ή άλλες παρεμφερείς).

Σε καθε περιπτωση, είναι καιρός που χρειαζεται να εχει κανεις αυξημενα και οξυμένα τα πολιτικά κριτήρια και την αντιστοιχη εγρηγορση

 

 

α

από @Βαρουφάκης 16/12/2015 4:58 μμ.


Το nick λυκόπουλο ελπίζω να αναφέρεται στο προσκοπικό σου παρελθόν και όχι σε συνδέσεις με "φωλιές του λύκου".

από δεν κάνει κόπο... 16/12/2015 5:24 μμ.


Γιατί να μην επιτρέπεται να λεμε τους "λαθρο"μεταναστες, λαθρομεταναστες;

Γιατί δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι. Σύμφωνα με τη διεθνή νομοθεσία. Λαθραία είναι μόνο τα εμπορεύματα. Τα αντικείμενα. Οι άνθρωποι μπορεί να παραβιάζουν τυπικά νόμους και συνθήκες. Δεν είναι όμως ποτέ λαθραίοι.

από proletired321 16/12/2015 5:53 μμ.


Δε θα μπορούσα να ασχοληθώ με το περιεχόμενο των θέσεων/ερωτήσεων του Λυκόπουλου αν δεν ασχοληθώ πρώτα με την προβληματικότερη θέση του @εγώ. Το ότι σε μια ήδη υπό εξέλιξη συζήτηση έχουν τοποθετηθεί κάποιοι κι εσύ προτείνεις την διαγραφή τους (από την ΔΟ/πρώην ΣΟ) σαν νταβατζής προστάτης του όποιου κινήματος έχεις στο μυαλό σου, ... είναι προβληματικό! Κατ'αρχήν βάζεις όρια και περιχαρακώνεις το @εμεις και το @αυτός το οποίο αν το ψάξεις βρωμάει φασισμό.

 

Έχει γιγαντιαία διαφορά να παραβιάζει κάποιος την ΠΔ γιατί η θέση του την παραβιάζει και αλλιώς να ρωτάει κάποιος και να κάνει κριτική στην ίδια την ΠΔ. Ρωτάει αν θα έπρεπε να αναθεωρηθεί αυτή με βάση κάποιο σκεπτικό, ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΕΙ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ και προσπαθεί να αντικρούσει άλλα.

Βέβαια το τι λέει ο καθένας δεν έχει άμεση σχέση με το ποιός είναι, αλλά αν όντως υποκρίνεται ότι είναι κάτι άλλο, κακό του κεφαλιού του. Η ουσία είναι στο τι λέει και πως συζητάει. Αυτοί που τον περιγράφουν βάση κάποιων στοιχείων του λόγου του και τον εντάσσουν κάπου, να σκεφτούν ότι ο δικός του χώρος κινδυνεύει να επηρεαστεί κι όχι ο δικός μας, αν ίσχυε αυτό το εμείς κι αυτοί. Δε ξέρω για τον @εγώ αλλά εγώ τέτοιες ανασφάλειες δεν έχω. Αν δεν είχα αυτή την ιδεολογική υπεροχή που έχω τότε κινδυνεύω να με πείσει κάποιος άλλο για κάτι διαφορετικό, καλύτερο, όπου και πάλι θα μπορώ να θεωρώ ότι έχω κάποια υπεροχή. Γιατί πείθω και πείθομαι δεν νικάω και δεν νικιέμαι.

Δε ξέρω τι λέει το γουικιπίντια και ποιοι το έγραψαν, είναι ανιστόρητοι αυτοί που δεν αποδέχονται ότι την πολιτική ορθότητα την ανέφεραν οι Σταλινικοί για τους ευρωκομμουνιστές που τους ασκούσαν κριτική για τον επιστημονικά ορθό σοσιαλισμό τους. Το ότι ο όρος χρησιμοποιήθηκε αργότερα από συντηρητικούς αντιδραστικούς για να αποφευχθεί η όποια παρέμβαση ενάντια σε ρατσιστικό/σεξιστικό λόγο, αποδίδοντας τους έτσι χαρακτηριστικά Σταλινικών, σε όποιο προοδευτικό άνθρωπο δεν αποδεχόταν τον ρατσισμό/σεξισμό στον δημόσιο λόγο, στον χώρο εργασίας, στα σχολεία, κλπ. είναι γνωστές πρακτικές της αντίδρασης. Βοηθάει την κυριαρχία, το κράτος, και το κεφάλαιο ο κοινωνικός διαχωρισμός. Είναι η δουλειά του φασίστα να σπέρνει την διχόνοια με μη ταξικά χαρακτηριστικά. Η μηδενική ανοχή είναι η δουλειά του αντιφασίστα. Εύλογα ο άνθρωπος αυτός αν βρεθεί ανάμεσα σε άλλη αγέλη κινδυνεύει γι αυτό ακριβώς τον λόγο. Τους μοναχικούς λύκους του τρώνε ακόμα και τα πρόβατα.

Εύγε στο Δημήτρη, τον γατόπαρδο, και τον θείο Βάνια, και άλλων, που θεωρούν καθήκον τους να τοποθετηθούν δημόσια αντί του "ΣΟ, κόψτον ρε, διέγραψέ τα όλα ρεε.." που ειλικρινά θεωρώ ότι δεν έχουν καμιά θέση εδώ μέσα και θα έπρεπε να κόβονται.

Βία είναι η άρνηση για συζήτηση. Βία είναι η συλλογική πράξη χωρίς συζήτηση. Ελπίζω ότι στο τέλος της η συζήτηση θα έχει την συμφωνία ότι δεν πρέπει να αναιρεθεί η ΠΔ, δεν υπάρχει λόγος.

 

από @εμείς 16/12/2015 6:11 μμ.


"εμείς" (ως αντίθετο του "εσείς" του λυκόπουλου) μπορούμε να συνεχίσουμε την όποια κουβέντα, αλλά αυτός πρέπει πρώτα να απαντήσει γιατί θέλει να μιλήσει με αναρχικούς, γιατί όταν του έθεσα την ερώτηση, ξεγλίστρησε με το ότι είναι "πολύ προσωπική", ενώ είναι κάργα πολιτική - ειδικά μ' αυτά που γράφει...

(*) Δεν ήξερα πώς ξεκίνησε η ιστορία με την πολιτική ορθότητα, μόνον πώς έχει εξελιχτεί ήξερα.

από el quinto regimiento 16/12/2015 7:02 μμ.


το θρεντο αυτο

κάποιος (βλέπε λυκόπουλο) προσπαθει να μας  παρουσιάσει την εφαρμογή της ΠΔ του ιντυ ως "πολιτική ορθότητα" της... κυριαρχίας προκειμένου να πάρει τη ρεβάνς απο το θρεντ με τις πατέλειες τελελογίες και το λιντσάρισμα των επιθεωρητών του ΛΟΑΤ.

Λέει -εμμέσως πλην σαφώς- να που οδηγούμαστε αν δεν εφαρμόζουμε την ΠΔ, θα γράφει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του.

Λογοκρισια σημαινει κρινω το λόγο κάποιου, αν ειναι φασιστικος τον κρίνω ως έτσι και τον κοβω και εδώ που τα λέμε αυτα περί "λαθραίων" και κλειστών συνόρων , παραπέμπουν σε δεξιούς ή ακροδεξιούς.  

ομως απο την άλλη, ο μονος λόγος που γράφω εδω (αδιαφορώ πλήρως για τη τρολιά λυκόπουλου)  ειναι γιατί δεν μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμο να σχολιάσω την τρομερή... αποκάλυψη του κυρίου προλετάιρντ οτι ο όρος πολιτικό ορθότητα επινοήθηκε απο τους...σταλινικούς προκειμένου να ανακόψουν το ρεύμα του...ευρωκομμουνισμού!!

Ειλικρινα ρε φιλε, που τη βρίσκεις αυτη την έμπνευση; Εχεις πολύ χιούμορ :-).

Δε μου λες εισαι και φιλο-ευρωκομμουνιστής; Δηλαδή θεωρεις συντρόφους τους...ευρωκομμουνιστές;

από Χ 16/12/2015 7:22 μμ.


Ο όρος έγινε γνωστός καταρχήν στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν έχει καμία σχέση ούτε με τους σταλινικούς ούτε με οποιοδήποτε άλλο πολιτικό χώρο στην Ευρώπη (ή τη Ρωσία):

https://en.wikipedia.org/wiki/Political_correctness

από μαξ 16/12/2015 7:27 μμ.


Επειδη ουτε εγω ειμαι πολιτικα ορθος, θελω να ρωτήσω γιατι ανέχεστε το διανοητικά καθυστερημένο Λυκοπουλο να κάθετε και να βρίζει κόσμο; Αναφερομαι στην λέξη Λαθρομετανάστης, (μεχρι εκει διαβασα τις αηδίες του) η οποία ετυμολογικά προέρχεται απο το λάθρο- δλδ κρυφό και όχι παράνομο πχ η λέξη λαθροβίωση. Είναι γνωστο οτι οι πρόσφυγες έρχονται παράνομα αλλά οχι κρυφά, καθονται με τις ωρες στις ουρές για να γραφτούνε. 

Ομως το ηλιθιο Λυκοπουλο αναφέρεται και στην ελευθερια του λογου. Δεν του απαγορεύει κανεις να παει να πει τις φασιστικές του αποψεις με τους ομοιους του, τουλάχιστον δεν τον σταματάμε εμεις. Ομως το να παει να παρει ενα χειρογραφο του πχ Ντοστογέσφκι και να ξεκινάει να μουντζουρώνει, μετα να τον ρωτάει ο Φιοντορ "ρε φιλαρακι, σταματα" και αυτος να απανταει "μου στερεις τον λογο;", ε, ειναι λιγο αστείο. Να παει να μιλήσει εκει που θελει. Η Χουντα και ο μεταξας, δεν αφηναν τον κοσμο να μιλησει ιδιωτικά. Αυτο παει να πει λογοκρισια, οχι το να μην δικαιουται καποιος να ερθει στην παρεα σου και να ξεκινήσει τις φωνες. 

από proletired321 16/12/2015 7:49 μμ.


Εσύ την σέβεσαι δηλαδή την πολιτική δημοσίευσης; Ναι, στο μέτωπο ενάντια στον Σταλινισμό με τον Πουλαντζά μαζί είμαστε, τουλάχιστον συζητούσε ο άνθρωπος, δεν καταδίκαζε στις Γκούλαγκ της Σιβηρίας όσους δεν ήταν πολιτικά ορθοί!

Άντε μάζευε την επαναστατική σου πρωτοπορία και γύρνα να γράψεις κανένα άρθρο στην επιθεώρηση, εκεί που η ΔΟ κόβει και αυτούς που κολλάνε αφίσες δέκα χρόνια κι έχουν πουλήσει ένα τόνο κουπόνια.

από el quinto regimiento 16/12/2015 8:21 μμ.


ειναι καλύτερο :-) χα χα !

Ε, ρε τι ακούμε. Κοιτα φιλε μου, εχεις μια βαθιά άγνοια για το μαρξισμο και το λενινισμο και άγεσαι και φέρεσαι απο τους εχθρούς του. Δεν μπορεις να μας λες οτι οι ευρωκομμουνιστές, οι πιο άθλιες ευρωπουτάνες του συστήματος, αυλοκόλακες της δεξιάς και της σοσιαλδημοκρατίας σε Γαλλία , Ιταλία, σφουγγοκωλάριοι της αστικής εξουσίας, ειχαν προοδευτικο πρόσημο.

Προφανώς και οι ναζι έλεγαν διάφορα για το Στάλιν. Εσύ φαινεται εισαι πρόθυμος να τα υιοθετήσεις. Δικαιωμά σου. Κοιτά το λυκόπουλο, σου γνέφει θετικά :-)

----φαντάζομαι δεν διάβασες το τελευταίο πόνημα του μεγάλου μετανοημένου τσιπραίου στη παντιέρα, ε;

από @εμείς 16/12/2015 8:33 μμ.


Αφού μας στέλνεις στη wikipedia, διάβασε και λίγο παρακάτω τι λέει:

 

Early-to-mid 20th century

In the early-to-mid 20th century, the phrase "politically correct" was associated with the dogmatic application of Stalinist doctrine, debated between Communist Party members and Socialists. This usage referred to the Communist party line, which provided for "correct" positions on many political matters. According to American educator Herbert Kohl, writing about debates in New York in the late 1940s and early 1950s,

The term "politically correct" was used disparagingly, to refer to someone whose loyalty to the CP line overrode compassion, and led to bad politics. It was used by Socialists against Communists, and was meant to separate out Socialists who believed in egalitarian moral ideas from dogmatic Communists who would advocate and defend party positions regardless of their moral substance.

— "Uncommon Differences", The Lion and the Unicorn Journal[2]

In March 1968, the French philosopher Michel Foucault is quoted as saying: "a political thought can be politically correct ('politiquement correcte') only if it is scientifically painstaking", referring to leftist intellectuals attempting to make Marxism scientifically rigorous rather than relying on orthodoxy.[28]

 

[28] Foucault, Michel (March 1968). "Foucault répond à Sartre". La Quinzaine littéraire (46). Retrieved 15 January 2015.

 

από el quinto regimiento 16/12/2015 8:56 μμ.


It was used by Socialists against Communists, and was meant to separate out Socialists who believed in egalitarian moral ideas from dogmatic Communists who would advocate and defend party positions regardless of their moral substance.

χρησιμοποιούνταν απο τους σοσιαλιστές ενάντια στους κομμουνιστές προκειμένου να διαχωρίσσουν τους σοσιαλιστές που πίστευαν σε ηθικές ιδέες ισότητας (ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ WIKI) απο τους δογματικούς κομμουνιστές...χα χα !!

Ελα συνεχίστε, και που ειστε να στηρίζετε και τον ιστορικο συμβιβασμο στην Ιταλία

 

_____________

το ΘΕΙΚΟ ΟΜΩΣ ΚΥΡΙΟΙ, ειναια αυτο που κανει ΤΖΙΖ, χρησιμοποιήθηκε απο τον ...Φουκώ!!! ωχ ωχ ωχ !!!! εις βάρος των ...δογματικών κομμουνιστών και πάλι....

ε, ρε γλέντια.

Εχει ενδιαφέρον τελικά να μελετάμε την ιστορία ολων αυτών των αντιδραστικών όρων, όπως του όρου ολοκληρωτισμού.

_________________

και σκεφτομουν να το γράψω πριν, ο προλετάριντ μπέρδεψε τη σύγκρουση Μπερνστάιν - ορθοδόξων μαρξιστών

με την πολιτική..ορθότητα....ΖΒΙΝ ΝΤΟΟΟΟΟΓΙΚ!!! χα χα χα!!!

από @γατοπαρδος 16/12/2015 9 μμ.


Η κουβεντα ξεκιναει με αντιδραση εκ δεξιως και καταντα με αντιδραση εξ αριστερως.

Απο τα λυκοπουλα στους el quinto regimiento 

ζητω η πρωτοπορεια γιαλαντζι

από @Λυκόπουλο 16/12/2015 10:03 μμ.


να γίνω αναρχικός... να γίνετε εσείς «φασίστες» αποκλείεται(τουλάχιστον όχι περισσότερο φασίστες/αυταρχικοί από την φύση σας). Οπότε μην τρομοκρατείτε τον κόσμο πως τρολάρω κλπ. Άλλη δουλειά δεν είχα να κάνω ; :) Έχουν γραφτεί πολλά σχόλια,θα ήθελα να απαντήσω σε όλους (φυσικά δεν πιστεύω ότι κρέμεστε από τα λόγια μου, απλά κάποια χρήζουν απάντηση ή με θίγουν), αλλά θα προσπαθήσω να το κάνω ανάμεσα σε υποχρεώσεις. Απαντώ πολύ γρήγορα και θα επανέλθω αργότερα. @ΘείοςΒάνιας: Ευχαριστώ φίλε μου. Χαίρομαι που συμφωνείς για την πατρίδα. Ας την πούμε "homeland"( Δυστυχώς επαναφέρω στην συζήτηση την πολιτική ορθότητα, γιατί κάποιος ενοχλήθηκε, ο Δημήτρης νομίζω). Και εγώ δεν πιστεύω πως υπάρχει αναρχικός που δεν αγαπάει τον τόπο του. @ Βαρουφάκης Ναι φίλε, το όνομα προέκυψε από το προσκοπικό μου παρελθόν, και γιατί έπρεπε να δημοσιεύσω με κάποιο όνομα. Θα το κουβαλάω τώρα όσο θα δημοσιεύω εδώ. Πράγματι ξεκίνησα επειδή δεν είχε δημοσιευτεί ένα άλλο κείμενο μου παλαιότερα σχετικό με τα όσα λέμε, και πράγματι η κουβέντα πήγε εκεί που ήθελα. Όχι για να σπείρω διχόνοια ή επειδή είμαι ο Καλέτζης ή πράκτορας της ΕΥΠ. Αυτά είναι αστεία. Σχετικά με τον φανατισμό στην θρησκεία. Όταν βρίσεις τον Μωάμεθ και δεν καεί η Αθήνα, όπως βρίζεις τους χριστιανούς και δεν ανοίγει ρουθούνι, τότε θα είμαι σίγουρος πως στάση τον αναρχικών απέναντι στον Ισλαμισμό δεν είναι τουλάχιστον αφελής. Και για να απαντήσω και στον φίλο που ξαναρώτησε γιατί θέλω να μιλήσω με αναρχικούς : Γιατί ήμουν στον αναρχικό χώρο 3 χρόνια περίπου όσο σπούδαζα. Κατέβαινα σε πορείες, συνελεύσεις κλπ. Και τότε διαφωνούσα αλλά πολύ λιγότερο. Περισσότερο συμφωνούσα. Στο θέμα που συζητάμε τώρα περί πατρίδας τότε θα συμφωνούσα περισσότερο μαζί σας. Τώρα θα συμφωνήσω με έναν εθνικιστή, με κάποιες πάλι μικρές διαφωνίες.

από @εμείς 16/12/2015 10:42 μμ.


"Όταν βρίσεις τον Μωάμεθ και δεν καεί η Αθήνα, όπως βρίζεις τους χριστιανούς και δεν ανοίγει ρουθούνι, τότε θα είμαι σίγουρος πως στάση τον αναρχικών απέναντι στον Ισλαμισμό δεν είναι τουλάχιστον αφελής."

Αν σου βρίσουν αυτοί δημόσια τον Χριστό και δεν καεί η Αθήνα από τους χριστιανοταλιμπάν σφύρα μου...

ΥΓ. Κάτι μου λέει ότι καλά έκανα στην αρχή και ξεκίνησα με μπινελίκι. Πες το και διαίσθηση...

από @Λυκόπουλο 16/12/2015 11:41 μμ.


@εμείς Δεν ξέρω τι λες εσύ. Αυτό που λέω εγώ έχει συμβεί. Στην Αθήνα πρόσφατα, με τον μπάτσο και το κοράνι.

από proletired321 17/12/2015 2:41 πμ.


Το μόνο σίγουρο εδώ, κι αυτό απευθύνεται και στους δυό σας, είναι ότι οι θαμώνες του χώρου αυτού πίσω από το μέσο αντιπληροφόρησης του, δεν παίρνουν γραμμή από κανέναν για το τι άποψη και θέση θα έπρεπε να έχουν. Αντίθετα ο quinto-φαλαγγίτης που συμβουλεύεται το πνεύμα του Ιωσήφ για την ορθότητα των απόψεων του, και έστω κι όταν καταλαβαίνει ότι έχει άδικο, συνεχίζει να υποστηρίζει την γραμμή. Γιατί δεν μπορεί, τόσο καιρό, ακούει χιλιάδες επιχειρήματα, στατιστικά κάτι έχει ακούσει που το αποδέχτηκε, δεν είναι 100% ορθός και οι άλλοι όλοι λάθος. Παρ'όλα αυτά δεσμεύεται να μην αποδεχτεί το λάθος του.

Κάτι όμως που δεν έχει θίξει κανείς σας, είναι η διαφοροποίηση της ατομικής πίστης και της οργάνωσης πίσω από την πίστη. Άλλο μουσουλμάνος πιστός, κι άλλο η δομή της θρησκείας αυτής σαν οργάνωση. Όχι ότι οι χριστιανοεβραιοταλιμπάνοι πάνε πολύ πίσω, αλλά θα μπορούσε κάποιος να εξισώσει το ισλάμ με ναζιστική οργάνωση αφού προάγει ή συγκαλύπτει και ανέχεται την βαρβαρότητα ενάντια σε γυναίκες, σε αλλόθρησκους, ακόμα σε αιρετικούς της ίδιας θρησκείας. Βέβαια είναι διαφορετικό να είσαι εναντίον του Ισλάμ σαν εβραιο-χριστιανός, και αλλιώς να είσαι ενάντια στις θρησκευτικές οργανώσεις σαν αντιφασίστας. Πως είναι διαφορετικό; Είναι διαφορετικοί οι λόγοι. Οι μεν είναι ενάντια στο Ισλάμ ώστε να επικρατήσει η δική τους θρησκεία δια της βίας, και οι δε γιατί είναι ενάντια στην επιβολή με την βία του Ισλάμ. Κι εδώ είναι σημαντική η διάκριση της ατομικής πράξης και της συλλογική. Ο κάθε μουσουλμάνος μόνος του, όσο και βίαιος να είναι δεν έχει δύναμη. Ο Ιμάμης όμως που καθοδηγεί αυτούς που θα διαπράξουν την βία έχει, την δύναμη της τυφλής υπακοής.

Είναι σημαντικό δηλαδή το πως διακρίνονται τα υποκείμενα σε ένα μέτωπο αγώνα. Ενάντια στον φασισμό θα συναντηθείς και με τον αριστερό, ενάντια στον σταλινισμό και την ΟΠΛΑ θα συναντηθείς και με τον τροτσκιστή, εκεί και όπου συμφωνείς και υπάρχει λόγος να αγωνιστείς εναντίον του. Ενάντια στον ισλαμοφασισμό δεν μπορείς με κανένα τρόπο να συναντηθείς με τον εβραιοχριστιανό γιατί είναι εξορισμού και εξίσου φασιστικές οργανώσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι πιστοί είναι φασίστες, όταν βγάλουν τα μαχαίρια και τα F16 γίνονται. Δυστυχώς στα μέτωπα γίνονται πολλές φορές φοβερές υποχωρήσεις και αυτές αναιρούν πολλά απ'τα χαρακτηριστικά που είχαν αυτοί που συναντήθηκαν στο μέτωπο πριν συναντηθούν.

Αν ζούσα στο Ιράν, την Σ.Αραβία, θα ήμουν φανατικός μαχητής ενάντια στο Ισλάμ. Εδώ όμως το Ισλάμ δεν έχει καμιά δύναμη, κι αν την έχει είναι σε ανθρώπους που είναι κοινωνικά εξαθλιωμένοι στην πλειοψηφία τους. Το να τα βάλω με τον Ιμάμη τους κι όχι με τον επίσκοπο της περιοχής μου είναι φασισμός. Το να νομιμοποιείς την όποια βία ενάντια σε αδύνατους είναι φασισμός. Το να καλείς τους δυνατούς να συσπειρωθούν ενάντια στους αδύνατους είναι φασισμός. Και η λέξη πατρίδα, θρησκεία, θύρα 13 στην Αθήνα, θύρα 7 στον Πειραιά, είναι δύναμη. Μαγκιά είναι να είσαι Ολυμπιακός στην Αλεξάνδρας και βάζελος στο Κερατσίνι. Μαγκιά είναι να υποστηρίζεις την χριστιανή λεσβία στην Τεχεράνη και την μουσουλμάνα τράνς στις Βρυξέλες. Όπως και να το παίξω αναρχικός στην πλατεία Εξαρχείων δε μου λέει κάτι. Στη πλατεία στο Ίλιον ίσως.

Ελπίζω κάποτε να μην υπάρχει ούτε Ελληνική σημαία ούτε σταυροί και πατριαρχεία ούτε κάγκελα ούτε φράχτες. Που ξέρεις, μπορεί εκεί να συμφωνήσει μέχρι κι ο 5ο Φάλαγγας. Θα μου πεις θα με έχει εκτελέσει μέχρι τότε ... !

x

από @Βαρουφάκης 17/12/2015 3:35 πμ.


'Οπως και στο χυτήριο με παπάδες και χρυσαυγίτες αγκαζέ.


@ΜΠΑΚΟΥΝΙΝ

2)Δεν σημαίνει τίποτα αν το επιχείρημα το χρησιμοποίησε ο Χίτλερ ή ο Νέρωνας.

Ο πρώτος επίσης, έκανε αντικαπνιστική εκστρατεία και επέβαλλε ποινές για την κακοποίηση των ζώων. Εμείς να κάνουμε μία υπέρ του καπνίσματος;
3)Το είπε ο Κένεντυ, δεν το θυμόμουν. Σωστό όμως. Γιατί πατρίδα δεν είναι το κράτος από το οπόιο θα ζητιανέψεις ελεημοσύνη
(Αν και ο Κένεντυ ταύτιζε τις έννοιες.Πολιτικός ήταν και του έγραφαν τους λόγους).
Το κράτος έχει σχέση με την πατρίδα μόνο στο βαθμό που εμφανίζεται ως επίσημος εκπρόσωπος του λαού.
Μη με κάνεις να γίνω γραφικός τώρα. Τα ξέρεις καλύτερα εσύ αυτά, τα έχεις γράψει!
4)+ Στην πράξη αυτά. Καλά το κρέας «χαλάλ» το τρως ήδη. Φαντάζομαι γνωρίζεις τι είναι.
Όταν μετά το τζαμί θα ζητάνε σαρία τότε δεν φτάνουν τα λόγια.
5)Είναι πρακτικό το θέμα. Μπορώ να συνεισφέρω καλύτερα στον τόπο μου, και επειδή αγαπώ τις παραδόσεις μου(τουλάχιστον κάποιες) και τη γλώσσα μου
έχω χρέος να διατηρήσω (αυτούσια ή με επιρροές και εξέλιξη) όσα αξίζει να διατηρηθούν για τις επόμενες γενιές.
Επειδή έτυχαν όπως λες όλα αυτά. Και είμαι τυχερός γιατί δεν γεννήθηκα στη Συρία που πονάει τώρα. Αν ήμουν εκεί θα ήταν πολύ πιο δύσκολο.
Και φυσικά με θλίβει που υποφέρουν. Το ποιος φταίει και κινεί τα νήματα στη Μέση Ανατολή το γνωρίζουμε όλοι.
Αν δεν χαθούν ως λαός, θα χάσουν ένα μέρος της πολιτιστικής τους κληρονομιάς και της ταυτότητας τους.
Δεν κυνηγάω μετανάστες.
..παρακάτω κάτι μάγκικα γράφεις..

@Δημήτρης
Δεν είμαι ενταγμένος κάπου, όμως μπορεί να έχω μία τέτοια τάση, όπως λες.
Παίζει να είμαι φασίστας. Λες να γεννιέσαι έτσι;!!!
(Τελευταία φορά που έδειρα κάποιον [όχι για πολιτικούς λόγους] ένιωσα ευφορία αλλά και τύψεις, για την ταπείνωση του.)
Αφού είσαι τόσο σίγουρος για τις ιδέες σου, τότε να με δείρεις γιατί όχι .
Εσύ προφανώς έχεις καταλήξει.
Εγώ όχι, γιατί δεν μπορώ να διαφωνήσω μαζί σου σε όλα. Δεν μισώ τους αναρχικούς και ούτε όλους τους φασίστες.
α) Πες την «Μητρίδα» τότε ή «homeland».
Νιώθεις τόπο σου τα Λιόσια. Μετά το βλέπεις ευρύτερα,
νιώθεις τόπο σου την Αθήνα κοκ μέχρι να φτάσεις στην Ελλάδα ή στον Ελληνισμό.
Εκεί υπάρχει ένα πρώτο όριο. Είναι η μεγαλύτερη ομάδα από όλες τις προηγούμενες με τις οποίες μοιράζεσαι κάποια κοινά χαρακτηριστικά (προφανώς μιλάω αταξικά)
Από κει και πέρα πατρίδα σου είναι τα Βαλκάνια η Ευρώπη κοκ και έπειτα η Γη. Εσύ πηδάς από τα Λιόσια κατευθείαν στη Γη. Αρνείσαι να χρησιμοποιήσεις δηλαδή τα εκείνα τα χαρακτηριστικά τα οποία σε ενώνουν με τα μέλη των υποομάδων. Ενώ όσο μικρότερη η υπομάδα, απο τον εαυτό σου, τον άνθρωπο σου, την οικογένεια σου κλπ τόσο ισχυρότερη η σύνδεση.
Για τους μετανάστες, δεν είπα ότι έιναι εύκολο αλλά ότι πρέπει να παλέψουν. Τους λυπάμαι γιατί θα εξαφανιστεί ο λαός τους.
Αντισυστημικές ενέργειες δεν κάνω. Τέτοιες ενέργειες καταλήγουν στον θάνατο του Φύσσα, στον Θάνατο των δύο Χρυσαυγιτών, στον θάνατο στη Marfin. Η επέτειος επίσης του θανάτου του Αλέξη είναι φοβερά αντισυστημική. Τα εξάρχεια με την πρέζα στην πλατεία είναι πολύ αντισυστημικό!
(Είτε είμαι φασίστας και λέω ότι είμαι αντισυστημικός είτε είμαι αντιεξουσιαστής αυλικός στο «θρόνο του αντισυστημισμού»)
Εσύ γενικεύεις, εγώ μιλώ πολύ συγκεκριμένα.

@γατόπαρδος
1) Θα συμφωνήσω εν μέρει, όμως δεν είναι όλα τα στοιχεία που ενώνουν μία ομάδα συμπλέγματα και βαρίδια που αντιτάσσονται στην πρόοδο της.
Εσύ με σκοπό να φύγουν τα σάπια προτείνεις να τα αποτινάξουμε όλα. Εγώ προκειμένου να μείνουν τα καλά προτείνω να ανεχτούμε και μερικά σάπια.
Απλά το αναφέρω για να αναδειξω κάπως την διαφορά μας σε περίπτωση που δεν υπάρχει η μέση λύση.
2)+, 3)Δεν μίλησα για ανωτερότητα απαραίτητα. Απλά θέλω να τους εντάξω στην δική μου θεώρηση του κόσμου, και όχι να ενταχθώ στην δική τους.
Εφόσον βρίσκονται εδώ θέλω να πάρουν περισσότερο από τον πολιτισμό μου, τα ήθη και τις παραδόσεις από αυτά που θα ενστερνιστώ εγώ, για να μην δυσκολέψουν το χρέος μου,
όπως το αναφέρω παραπάνω. Και αυτό είναι εφικτό αν το ποσοστό των μεταναστών διατηρείται χαμηλό.
4) Έχεις δίκιο για την ιμπεριαλιστική πολιτική στην Μέση Ανατολή, καθώς και για την ανοχή των ομοφύλων και ομοθρήσκων υπερδυνάμεων της περιοχής. Σαυδ. Αραβία πχ.
Με ανησυχεί όμως η συνοχή μας που ήδη δεν υπάρχει και είμαστε κομματιασμένοι στους πολιτικούς μας δογματισμούς.
Γι' αυτό θέλω να επανέλθει πατριωτισμός που εσείς πιστεύετε πως είναι ρετσινιά των φασιστών, γιατί προηγείται του ταξικού στοιχείου.
Η συνοχή με βάση την τάξη δεν είναι αρκετή, τουλάχιστον αυτό πιστεύω.


Ο Βαρουφάκης είπε:
«Για τους μετανάστες απ' οτι βλέπω θέλουν να πάνε σε κάποια δυτική πλούσια χώρα
γιατί θελουν να μοιραστούν τον πλούτο που παράγεται πολλές φορές εις βάρος τους.
'Αλλοι φεύγουν απο τον πόλεμό ή απο καθεστώτα που απειλούσαν την ζωή τους.
Οι οικονομικοι μετανάστες χεσμένη την έχουν την Ελλάδα, τα υπόλοιπα Βαλκάνια και τις ανατολικές χώρες.
Είναι ενδιαφέρον οι λεφτάδες της αραβικής χερσονήσου δεν δέχτηκαν ούτε 1 πρόσφυγα αλλά αντίθετα οι μετανάστες που δέχονται έιναι αυστηρά καταγεγραμμένοι και με συμβόλαια. Οπότε επιβεβαιώνεται αυτό που σου είπα οτι ο μουσουλμανικός κόσμος δεν είναι κάτι συμπαγές, ουτε καν ο αραβικός κόσμος οταν μπαινουν στη μέση συμφέροντα και φράγκα.
Τους ανθρώπους που φεύγουν απο το σκοταδισμό, την εξαθλίωση και τον πόλεμο πρέπει να τους πετάξουμε στη θαλασσά; Πιστεύω πως οχι.
Είμαστε καλύτεροι απο τους Σαουδαραβες λεφτάδες και τους φασίστες και άν θέλουμε
οι Ελληνες νεομετανάστες να μην αντιμετωπίζονται ρατσιστικά το ίδιο θα πρέπει να κάνουμε και εμείς».

Πως να μην συμφωνήσω!

@el quinto
Δεν είναι τρολιά. Ήθελα να κάνω την κουβέντα που κάνουμε τώρα. Είπα πως το θέμα προέκυψε επειδή δεν μου δημοσίευσαν κάποιο σχόλιο στο οποίο διαχώριζα
, έβριζα για κάποιους, λαθρομετανάστες-πρόσφυγες-οικονομικούς μετανάστες-παράνομους. Και λέω ότι το indymedia που είναι διεθνές δίκτυο εκφράζει μία άποψη,
συγκεκριμένη αντίθετη απόψεων όπως η δική μου. Τυγχάνει επίσης, η ευαισθησία που δείχνει και έδειχνε πάντα να έχει φτάσει σε σημείο λογοκρισίας, υγειούς όπως λες, εφόσον εξυπηρετεί, ως πολιτικό εργαλείο, την ατζέντα του συγκεκριμένου χώρου. Εγώ νόμιζα πως χωρούν όλες οι απόψεις . Ενώ συστημικα sites έχουν επειδή τον στηρίζουν ή επειδή θέλουν να στηρίζουν και τις άλλες φωνές, τις «φασιστικές» (πχ πρώτο θέμα) περισσότερο πλουραλισμό.

 @proletired321

«η διαφοροποίηση της ατομικής πίστης και της οργάνωσης πίσω από την πίστη. Άλλο μουσουλμάνος πιστός, κι άλλο η δομή της θρησκείας αυτής σαν οργάνωση. Όχι ότι οι χριστιανοεβραιοταλιμπάνοι πάνε πολύ πίσω,

Οι χριστιανοί διέπραξαν τα εγκλήματα τους αιώνες πριν και ευτυχώς το ξεπεράσαμε.


 αλλά θα μπορούσε κάποιος να εξισώσει το ισλάμ με ναζιστική οργάνωση αφού προάγει ή συγκαλύπτει και ανέχεται την βαρβαρότητα ενάντια σε γυναίκες, σε αλλόθρησκους, ακόμα σε αιρετικούς της ίδιας θρησκείας.
Βέβαια είναι διαφορετικό να είσαι εναντίον του Ισλάμ σαν εβραιο-χριστιανός, και αλλιώς να είσαι ενάντια στις θρησκευτικές οργανώσεις σαν αντιφασίστας. Πως είναι διαφορετικό; Είναι διαφορετικοί οι λόγοι. Οι μεν είναι ενάντια στο Ισλάμ ώστε να επικρατήσει η δική τους θρησκεία δια της βίας, και οι δε γιατί είναι ενάντια στην επιβολή με την βία του Ισλάμ. Κι εδώ είναι σημαντική η διάκριση της ατομικής πράξης και της συλλογική. Ο κάθε μουσουλμάνος μόνος του, όσο και βίαιος να είναι δεν έχει δύναμη. Ο Ιμάμης όμως που καθοδηγεί αυτούς που θα διαπράξουν την βία έχει, την δύναμη της τυφλής υπακοής
…. Εδώ όμως το Ισλάμ δεν έχει καμιά δύναμη, κι αν την έχει είναι σε ανθρώπους που είναι κοινωνικά εξαθλιωμένοι στην πλειοψηφία τους. Το να τα βάλω με τον Ιμάμη τους κι όχι με τον επίσκοπο της περιοχής μου είναι φασισμός. Το να νομιμοποιείς την όποια βία ενάντια σε αδύνατους είναι φασισμός. Το να καλείς τους δυνατούς να συσπειρωθούν ενάντια στους αδύνατους είναι ».


Το αντιλαμβάνομαι αυτό και είναι ο λόγος που με απασχολεί που έρχονται εκατοντάδες  χιλιάδες πλέον. Όταν μεγαλώσουν οι αριθμοί τι θα γίνει; Θα ζητάνε Τζαμί! Θα γίνει το Τζαμί. Θα βγει κανένας από τον αντιεξουσιαστικό χώρο να διαμαρτυρηθεί; Ή θα υποστηρίξει την ανεξιθρησκεία και το Τζαμί; Το πιο ελευθεριακό είναι το δεύτερο. Εγώ λέω ας γίνει. Με 300 χιλιάδες μουσουλμάνους, θα έχουμε ικανοποιημένη τη μειονότητα και όλα θα είναι υπο έλεγχο. Όμως με 2-3 εκατ. μουσουλμάνους μετά θα έρθει και η Σαρία;

Ρητορικά όλα τα ερωτήματα.

Σας ευχαριστώ

 

από @γατοπαρδος 17/12/2015 11:45 μμ.


"Στο θέμα που συζητάμε τώρα περί πατρίδας τότε θα συμφωνούσα περισσότερο μαζί σας. Τώρα θα συμφωνήσω με έναν εθνικιστή, με κάποιες πάλι μικρές διαφωνίες."

Σου επαναλαμβανω, αν δεν υπηρχαν οι εκαστωτε "αναρχικοι" ουτε 8 ωρες δουλειας θα ειχες, ουτε δικαιωμα χριστοπαναγιας, ουτε η "δυτικη κοινωνια σου" θα ηταν "πιο ανεπτυγμενη" απο την αραβικη. Το πιο αντιδραστικο και κονφορμιστικο κομματι της δυτικης κοινωνιας ειστε οι πατριωτες εθνικιστες (οτι ειναι τα πληρωμενα τσογλανια του ΙΣΙΣ για τον αραβικο πολιτισμο) .

Κατα τα αλλα πολυ για ζαπατιστας μιλας αλλα τις φεμινιστικες ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΕΣ κουρδικες πολιτοφυλακες (75% μουσουλμανοι) που σφαζουν τζιχαντιστες τη βορεια συρια τις κανεις γαργαρα και ομαδοποιεις ολους τους μεταναστες. 

Να σου θυμισω και οτι η πλειοψηφεια των κουρδων μεταναστων στην Ελλαδα εβαλε το κουρδικο κομμα στο τουρκικο κοινοβουλιο και εχει κανει τον ερτνογκαν να ψαχνεται?

Συνεχισε να εισαι περηφανος που ανηκεις στην αντιδραση.

Και κατι ακομα ...Καλυτερα πολιτικαλ κορεκτ και προοδευτικος επαναστατης παρα πολιτικαλ κορεκτ και κονφορμιστης αντιδραστικος


Είναι η πρώτη μου παρέμβαση στη συζήτηση και παρότι διαβάζω το indymedia από το 2002 δε γράφω πολύ συχνά (άντε 20-25 σχόλια ή κείμενα στα τόσα χρόνια).

Όμως η συγκεκριμένη συζήτηση νομίζω ότι αξίζει να κρατηθεί σ'ένα επίπεδο. Πρώτα απ'όλα δε γνωρίζω ποιός είναι ο "λυκόπουλο" και τί πρεσβεύει στη πραγματική του ζωή. Βλέπω το τί γράφει και οι απόψεις που εκφράζει, εδώ τουλάχιστον, τον φέρνουν πλησίον της πατριωτικής αριστεράς.

Στα "παλιά" τα χρόνια, τη δεκαετία του '70, του '80 και μέχρι τις αρχές του '90 υπήρχε διάχυτη η πολιτική άποψη ότι ο πραγματικός διεθνιστής είναι και πατριώτης.

Θυμίζω ότι πολλοί αγωνιστές από όλα τα πολιτικά ρεύματα που ασπάζονταν τα ιδανικά του κομμουνισμού είτε υπερασπίζονταν την πατριωτική τους ιδιότητα πέραν της πολιτικής τους. Παράδειγμα, ο Μπελογιάννης στο δικαστήριο που τον κατηγορούσε για προδότη και κατάσκοπο της ΕΣΣΔ. Άλλο παράδειγμα υπήρξε ο Μιχάλης Ράπτης γνωστός ως Πάμπλο τον οποίο παρότι κάποιοι άκαπνοι τους αποκαλούσαν με υποτιμητικό τόνο "πατριώτη" είχε διεθνιστική δράση αφού μαζί με άλλους έφτιαξε κάτω από τη μύτη των γάλλων το εργοστάσιο όπλων του αλγερινού εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος. Ακόμα και ο ΕΛΑ, στο όνομα του οποίου κάποιοι πίνουν νερό, είχε στις τάξεις του το Χρήστο Κασσίμη ο οποίος είχε συλληφθεί για πρώτη φορά ενώσω κολλούσε χαρτοπανό ενάντια στη προδοσία της Κύπρου από τον "εθνάρχη" Καραμανλή και τη Χούντα ενώ η κύρια ομάδα της οργάνωση λεγόταν "Ομάδα Διεθνιστικής Αλληλεγγύης Χρήστος Κασσίμης".

Όπως ο ταξικός προσδιορισμός δεν είναι επαρκής, άλλο τόσο και η εθνική ταυτότητα δεν επαρκεί για να δημιουργήσει μια συνεκτική και δίκαιη κοινωνία. Πόσο μάλλον σε μια χώρα όπως η Ελλάδα που "ότι δηλώσεις είσαι". Αποτέλεσμα είναι οι "δεξιοί πατριώτες" που δήθεν υπερασπίζονται το έθνος να είναι αυτοί που πούλησαν τη Κύπρο το 1974 ενώ οι "αριστεροί αντικαπιταλιστές" που υποτίθεται κρατούν ψηλά τα λάβαρα του ταξικού αγώνα, να είναι αυτοί που μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα με δημοψηφίσματα φάρσα και στη συνέχεια δίνουν γη και ύδωρ σε ότι ζητάει το ο ιμπεριαλισμός, το κεφάλαιο αλλά και το.....πελατειακό κράτος τους.

Ταυτόχρονα βέβαια επιτείθονται σε ότι εθνικό -όχι σωβινιστικό- χαρακτηριστικό έχει απομείνει στην ελληνική κοινωνία σε βαθμό παράνοιας.

Η΄κάποιοι νομίζουν ότι η Ελλάδα του 2015 είναι η Αμερική των Βαλκανίων (ενώ τελικά φάνηκε ότι ήταν μια παρασιτική και πλήρως εξαρτώμενη οικονομία) ή λένε όσα λένε προκειμένου να παραμείνουν αγκιστρωμένοι στην εξουσία, και δέχονται να αναμεταδώσουν όσα του υποβάλλουν τόσο το Βερολίνο όσο και η παρασιτική ντόπια αστική τάξη.

Τώρα όσον αφορά το θέμα της μετανάστευσης και των μεταναστών, η σχέση τους είναι ίδια με αυτή της εργατικής τάξης και των εργατών.

Και οι δύο είναι κατηγορίες-κοινωνικές ομάδες τις οποίες δημιουργεί ο καπιταλισμός. Ο Μαρξ έγραφε ότι το ξεπέρασμα του καπιταλισμού προϋποθέτει την άρνηση από πλευράς της εργατικής τάξης του ρόλου που της έχουν αναθέσει οι καπιταλιστές και συχνά πυκνά αυτό το πρόταγμα βγαίνει προς τα έξω και από κομμουνιστικές όσο και αναρχικές συλλογικότητες. Τί σημαίνει αυτό; Ότι οι άνωθεν είναι εναντίον των εργατών; Δε νομίζω.

Παρόλ'αυτά μπροστά στη κατηγορία "μετανάστευση" ουδείς τολμά να ψελλίσει το παραμικρό από φόβο του "politically correct" μήπως και κατηγορηθεί ότι είναι εναντίον των μεταναστών λες και τα δύο είναι ταυτόσημα ή λες και οι άνθρωποι είναι προορισμένοι να ξεριζώνονται από το τόπο που γεννήθηκαν. Και το πιο παράδοξο με αυτή τη κατάσταση είναι ότι συμβαίνει σε μια χώρα (Ελλάδα) που υπάρχει μεγάλη μετανάστευση του γηγενούς πληθυσμού προς το εξωτερικό λόγω φτώχειας.... Σαν να αποδεχόμαστε σιωπηρά τη μοίρα μας στο βωμό του "politically correct" (της ιδεολογίας του κεφαλαίου παρεπιπτόντως).

 

 

Υ.Γ. Για το φίλο/σύντροφο που υπογράφει @γατοπαρδος.

α) ακόμα και το 200% των Κούρδων προσφύγων στην Ελλάδα να ψήφιζε το HDP, δηλαδή όλοι οι Κούρδοι να ψήφιζαν και να ρίχναν από 2 ψήφους ο καθένας πάλι οι ψήφοι αυτοί δεν θα έφταναν.

Οι Κούρδοι στην Ελλάδα δεν είναι μετανάστες. Είναι πολιτικοί πρόσφυγες, πράγμα που είναι εντελώς διαφορετικό από τη πρώτη κατηγορία. Άλλο πρόσφυγας άλλο μετανάστης (είτε με χαρτιά είτε χωρίς χαρτιά).

Ακριβώς επειδή δεν είναι μετανάστες, δεν έχουν πολλά πάρε-δώσε με τη Τουρκική πρεσβεία (εκεί πας να ψηφίσεις στις τουρκικές εκλογές όπου συμμετέχει το HDP).

β) politically correct και προοδευτικός επαναστάτης νομίζω ότι δεν συμβιβάζονται σαν όροι. Εκτός και αν κάνεις επανάσταση για λογαριασμό του κεφαλαίου, άλλωστε και η αστική δημοκρατία με επανάσταση ήρθε.

από @Βαρουφάκης 20/12/2015 3:16 πμ.


Υπάρχει η θεώρια της σύγκρουσης των πολιτισμών του Χαντιγκτον, ενος συντηρητικού θεωρητικού διεθνών σχέσεων, που λέει οτι μετά την πτώση της ΕΣΣΔ το επόμενο εμπόδιο για την κυριαρχία της Δύσης ειναι το Ισλάμ. Πράγματι η προφητεία μοιάζει να εκπληρώνεται: 9/11, εισβολή στα Αφγανιστάν-Ιράκ, επαναχάραξη των συνόρων στη Μ. ανατολή, σεχταριστικές συγκρούσεις, επιθέσεις στην καρδιά της δυσης Λονδίνο, Μαδρίτη, Παρίσι, ανταγωνισμός με Κινα-Ρωσια και στη μέση πετρελαια, εδάφη και χρήμα. Ειναι σα να βλέπεις ενα εφιαλτικό θέατρο σκιών με διάφορους δράκους εδώ και κει.

http://www.efsyn.gr/arthro/aytoekpliroymeni-profiteia

Στο Ιράκ της αμερικάνικης εισβολής οι σιίτες και οι σουνίτες είχαν αρχίσει να ενώνονται κάνοντας αντίσταση στο στρατό κατοχής και σκάει μύτη στην περιοχή ενας τύπος ονόματι Ζαρκάουι (αλ κάιντα στο Ιρακ) ο οποίος άρχισε τις επιθέσεις και τις σφαγές στους σιίτες και μετατρέπει την αντίσταση σε σεχταριστικό πόλεμο. Στη Συρία οι ειρηνικές διαδηλώσεις (συνέχεια της Αραβικής Ανοιξης) με δημοκρατικά αίτηματα χτυπήθηκαν στο ψαχνό απο τον Ασαντ και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε. Για τη Μποκο Χαράμ τι να πεί κανείς. Απο την άλλη υπάρχει και αυτό:  

https://www.washingtonpost.com/world/asia_pacific/a-new-taliban-breakaway-group-claims-support-for-peace-and-womens-rights/2015/11/08/846cdc79-6e07-4c44-9256-b2ba105eb945_story.html

Αντε βγάλε συμπέρασμα. Σε τόσο ρευστές καταστάσεις ειναι θολό το που θα κάτσει η μπίλια. Ας πάρουμε το ακραίο σενάριο. Υπολογίζεται οτι οι εκτοπισμένοι είναι γύρω στα 60 εκατομμύρια*. Αυτοι οι άνθρωποι κάπου θα πάνε. Ας πούμε οτι 50 εκατομμύρια ειναι μουσουλμάνοι που θέλουν όλοι οπωσδήποτε σαρία και έρχονται όλοι στην Ευρώπη. Ας υποθέσουμε οτι περιμένουν να αυξήσουν τους αριθμούς τους (γεννήσεις, νεες αφίξεις). Ας υποθέσουμε οτι αρχίζουν να απαιτούν βίαια τη σαρία και οδηγούμαστε σε πόλεμο. Προφανώς η δικιά μας τοποθέτηση είναι με το στρατόπεδο της ανεξιθρησκείας και ακόμα καλύτερα της κατάργησης της θρησκείας. Για να το αποτρέψεις αυτό το σενάριο (που προωθείται συστηματικά απο τα σκανδαλοθηρικά μίντια, πανεπιστημιακούς κύλους, κόμματα και οργανώσεις, φασίστες) ή βάζεις το στρατό στα σύνορα και οτι κινείται πυροβολείται ή υποχρεώνεις τις μουσουλμάνες να κάνουν 1 μόνο παιδί ή απαγορεύεις το Ισλάμ με αποτέλεσμα και μη ριζοσπαστικοποιημένος να μην είναι καποιος να τον εξωθείς προ τα κεί. Ξαναεκπληρώθηκε η προφητεία.

Πάμε για πόλεμο λοιπόν; Για κεί το σπρώχνουν όλοι και όπως σωστά είπες οι άνθρωποι τείνουν να stick to their kind. Δεν πα να κοπανιέμαστε οσο θέλουμε εμείς του 'χώρου', μικρή απευθυνση έχουμε. Ποτέ δεν ξέρεις βέβαια τι θα γίνει. Πχ στη Βοσνία στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις χριστιανοι και μουσουλμάνοι διαδήλωναν μαζί για την ανεργία και τη διαφθορά. Καλά ειναι τα θρησκευτικά σενάρια αλλά μην ξεχνάμε και την πραγματική ζωή, αμα δεν έχεις να φάς ο αλλάχ και ο θεος πάνε στο διάολο. 

Ιστορικά υπάρχει το παραδείγμα της μετακίνησης των πληθυσμών (400-800 μ.Χ.) στην Ευρώπη όπου οι 'βάρβαροι'  κατέλυσαν την δυτική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Για τους ρωμαίους οι εισβολέις ήταν οι φονιάδες, άξεστοι βάρβαροι. Για τους βάρβαρους οι ρωμαίοι ήταν οι μαλθακοι, πλούσιοι 'ιμπεριαλιστές'. Οι σημερινοί ανεκτικοί και προηγμένοι Σκανδιναβοί είναι οι Βικινγκς του παρελθόντος, δηλαδή κάτι πειρατές, επιδρομείς και φονιάδες που δεν είχαν πρόβλημα να σφάξουν ακόμα και παιδιά. Με τα σημερινά δεδομένα θα περίμενε κανείς οι παγανιστές της αρχαιότητας να αποδεχτουν (και με τη βία και με την πειθώ) κάτι περιοριστικές, αβρααμικές θρησκείες όπως ο χριστιανισμός και το ισλάμ; Συμπερασματικά και για να γυρίσουμε στη σύγκρουση των πολιτισμών η μετάβαση απο τη μία αβρααμική θρησκεία στην άλλη θα είναι πιο εύκολη. Ας πούμε οτι επικρατεί παγκόσμια η πιο ακράια μορφή του ισλάμ. 'Οπως όλα τα ανθρώπινα θα κάνει τον κύκλο του και θα περάσει στην ιστορία όπως και ο εκφυλισμένος χριστιανισμός που είπες. Στο κέντρο θα υπάρχει μόνο ο άνθρωπος και όχι οι θεοί του.  

 

*αν συνεχιστεί η περιβαλλοντική καταστροφή στο μέλλον θα μιλάμε για 1 δισεκατομμύριο εκτοπισμένους


οι Βίκινγκς είχαν πολιτισμό και αυτό φαίνεται απο τις Σάγκες και την μυθολογία τους.Οι Βάρβαροι ήταν Κέλτες,Γαλάτες,Γότθοι,Πέρσες αλλά και Έλληνες ακόμα,αυτοί που οι Ρωμαίοι θεωρούσαν ως κατώτερους.Κάθε λαός είχε τους δικούς του Βάρβαρους.Επίσης η δημοκρατία ξεκίνησε τον 11ο αι.στην Ισλανδία(των Βίκινγκς),αυτών που με την ναυτική τους τεχνολογία έφτασαν να πολεμούν και το Βυζάντιο ακόμα.Με αυτούς τους ανοργάνωτους πειρατές με τις ελευθεριακές και άγριες κοινότητες έχουμε ιδεολογική και ιστορική σχέση και όχι με τον ελληνορωμαϊκό πολιτισμό του νόμου,της πλουτοκρατίας και της μαλθακότητας


Πολλοί άξονες παίζουν στην συζήτηση και εκτός απ'το Convoy (10-4) λίγοι προσπαθούμε να βάλουμε την συζήτηση σε μια γραμμική τροχιά ώστε να μπορεί να ξεκινήσει, να κατευθυνθεί και να καταλήξει κάπου. Η ιστορία πάντα ήταν ένα καλό καλούπι για να μη ξεφεύγει η όποια ανάλυση. Τα αίσχη και η λεηλασία της χριστιανικής δύσης φίλε λυκόπουλε ούτε τελείωσαν ούτε ξεχάστηκαν. [Δεκάδες χιλιάδες Αφρικάνων δουλεύουν σε κάθε Ευρωπαϊκων/Αμερικάνικων συμφερόντων ορυχείο της Ν.Αφρικής κι αν διαμαρτυρηθούν "εκτελούνται" απ'το καθεστώς. Δε ξέρω αν θα ήταν ρατσισμός ή φασισμός να κοπούν όλα τα λευκά (και κίτρινα) κεφάλια νοτίως της Σαχάρας ή αν είναι δικαιοσύνη. Είναι ένας πατριωτικός αγώνας δικός τους, δεν θα τον κρίνω εγώ, σίγουρα όμως η έκβαση του θα επηρεάσει τον τρόπο που ζούμε εδώ. Δυστυχώς οι αφρικάνοι δεν είναι τόσο κανίβαλοι που είναι οι λευκοί, δεν θα ξεπέσουν ποτέ στο επίπεδο αυτό.] + [Κάνεις μεγάλο λάθος να θεωρείς ότι ο φανατικός ισλαμιστής είναι μεγαλύτερος εχθρός του χριστιανισμού από ότι είμαι εγώ - χρησιμοποιείς λάθος δεδομένα και καταλήγεις σε λάθος συμπεράσματα και όχι δεν θα σου επιτραπεί να κάνεις γκάλοπ εδώ για τις διαθέσεις των συνομιλητών σου προς το φασισταριό με τα ράσα. Αρκεί η εικόνα του ελ-κουίντο κι εμένα με μασέτια στα χέρια μέσα στην ιερά σύνοδο για μια ωρούλα ασύλου, δε θα προφτάσουμε να τσακωθούμε, έχουμε δουλειά να κάνουμε – κι ας κελαηδάει απ''εξω ο Κάϊν - έλα ρε, πλάκα κάνουμε ]

 

Η τεράστια αυτή σύγχυση μεταξύ έθνους, κράτους, πατρίδας, θρησκείας, στρατιωτικής υπεροχής, οικονομίας, δεν προέρχεται από τις ιδεολογικές διαφορές, ούτε από κάποιο κίνημα και τις αντιδράσεις του. Κατά την ταπεινή μου άποψη προέρχεται από την ανιστόρητη και την γεμάτη παρωπίδες αντιμετώπιση του τι σημαίνει νεο-φιλελευθερισμός και τι σήμαινε σοσιαλδημοκρατία. Αυτή η σύγχυση πηγάζει από την στείρα ανάλυση των κρατιστών Μαρξιστών και διαχέεται και στον α/α χώρο διεθνώς λόγω της στενής και κοντόφθαλμης οικονομίστικης ανάλυσης των πάντων και του ρηχού ορισμού της τάξης ως οικονομικού προσδιορισμού.

Ευτυχώς οι αναρχικοί έχουν την δυνατότητα και δεν δεσμεύονται ώστε να ξεφύγουν από αυτόν τον βάλτο ενώ οι θεωρητικά δεσμευμένοι Μαρξιστές είναι καταδικασμένοι να αναφέρονται στο κράτος και την οικονομία του όπως ήταν προ-νεο-φιλελευθερισμού και να είναι παντελώς ανίκανοι να μιλήσουν για το σήμερα όπως ιστορικά εξελίσσεται.

Η κρίση αυτή που βλέπουμε εδώ και μας επηρεάζει δεν είναι κρίση του "κεφαλαίου" όπως ήταν του 30, είναι κρίση του καπιταλισμού ως μια σύνθεση (διαλεκτικότατη) μεταξύ κράτους και κεφαλαίου. Είναι μια κρίση τεχνητή με οδηγό το κεφάλαιο να επηρεάσει την διαλεκτική σχέση αυτή ώστε να διαμορφωθεί μια νέα σύνθεση προς το συμφέρον πάντα του κεφαλαίου. Και υπάρχει λόγος για αυτό, το εξηγώ πιο κάτω. Κεφάλαιο και καπιταλισμός είναι διαφορετικά πράγματα. Το υβρίδιο του κρατικού καπιταλισμού της ΕΣΣΔ ήταν ένα αντίστροφο παράδειγμα αυτού του νεοφιλελευθερισμού όπου το κράτος σε σχέση με το κεφάλαιο προσπαθούσε μάταια να αλλάξει αυτή την διαλεκτική σχέση.

Η πραγματική σύνθεση των δύο (κράτος - κεφάλαιο) ήταν η σοσιαλδημοκρατία και οι διάφορες ιστορικά εξελιγμένες όψεις της, από την Σουηδική μέχρι την Αμερικάνικη. Η επιστροφή στην σοσιαλδημοκρατία δεν είναι πια δυνατή, αυτή η κρίση δημιουργεί τις συνθήκες ώστε η νέα σύνθεση να είναι μη-αναστρέψιμη. Δεν είναι τυχαίο το αδιέξοδο που βρίσκεται το Σύριζα ούτε υπάρχει περίπτωση να προκύψει κάτι πιο ριζοσπαστικό από πλευράς διαχείρισης του κράτους πέρα απ'το Σύριζα. Η μόνη κρατική διαχείριση σαν εναλλακτική είναι ένα πατριωτικό καθεστώς αυτονομίας και αποκλεισμού σαν τη Β.Κορέα και την παλαιά Αλβανία.

Μη το πείτε στον Λαφαζάνη μόνο και στον Κουτσούμπα και πάθουν κάτι. Αυτός ο νέος καπιταλισμός έχει απελευθερώσει παντελώς το κεφάλαιο (προσωρινά ίσως) απ'τα δεσμά του κράτους [αυτά τα ΤΤΙΡ/ΤΤΡ είναι οι τελευταίες υπογραφές για την ταφόπλακα της σοσιαλδημοκρατίας]. Την πολιτική εξουσία σε σχέση με την διαχείριση της οικονομίας την έχουν πάρει στα χέρια εκ μέρους του κεφαλαίου οι τράπεζες παντελώς, η παραγωγή η ίδια έχει γίνει ένα δευτερεύον επίπεδο διεργασιών του ίδιου του κεφαλαίου (εντός διεθνών τραπεζικών οργανισμών), και προσπαθεί να οριστεί ο ρόλος του "εθνικού" κράτους μέσα σε αυτή την νέα σύνθεση του καπιταλισμού. Μέσα σε αυτή την αναμπουμπούλα της ανακατάταξης των σχέσεων κράτους κεφαλαίου, στην απουσία του εκτρώματος του κρατικού καπιταλισμού, βγήκε αυτή η τερατογέννεση. Το κράτος μπάτσος του διεθνιστικού κεφαλαίου.

Εδώ έχει χαθεί ο μπούσουλας. Ο εθνικιστής πατριώτης, χέρι χέρι με τον ουγκ-φασίστα, βλέπει αυτή την αντίφαση του εθνικού κράτους να χάνεται και ως συνήθως τα βάζει με τον αδύνατο. Τον ισλαμιστή, τον αριστερό, τον αναρχικό, τον άθεο, τον ομοφυλόφιλο, όλα του φταίνε εκτός απ'το κεφάλαιο που το θεωρεί δεδομένο για ένα εθνικό κράτος αντι-κομμουνιστικό. Κι ενώ είναι το κεφάλαιο που στην ουσία ισοπεδώνει την αξία του (έθνος=πατρίδα=θρησκεία) γιατί το έχει ταυτίσει με την στρατιωτική και οικονομική υπεροχή που καταρρέει, τα βάζει με τον αριστερό και τον συνδικαλιστή που πάνε να του το καταστρέψουν. Είναι βολικός κι εύκολος ο στόχος άμα έχεις μυωπία 18. Γι αυτό ο Δελτάς μας βαράει με λύσσα. Με το ΠΑΣΟΚ ήταν καλά, είχε φάει ψωμάκι ο κόσμος, ο στρατός ήταν δυνατός, και οι Ελληνικές τράπεζες γέμισαν με συνάλλαγμα. Πάνω απ'όλα η ΠΑΤΡΙΣ! κι έγινε ο χορτάτος μπατσόκος χρυσαυγήτης λυσσασμένος.. Όπου πετάξεις ψίχουλα και φλούδια έρχονται οι κότες και τρώνε.

Υπάρχουν βέβαια και οι λάτρεις της κλασσικότητας (G Meriziotis) που στο όνομα κάποιας αναρχικής ορθοδοξίας και μιας αποστροφής με οτιδήποτε χαρακτηρίζουν και αφορίζουν ως νεο-κάτι μετά-κάτι αρνούνται να εξηγήσουν την πραγματικότητα όπως έχει εξελιχθεί. Για τους Μαρξίζοντες δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί κανείς πια, εκτός από τους ιστορικούς που αναφέρονται σε αυτό το προϊστορικό είδος, σε λίγο και αρχαιολόγοι. Οι αναρχικοί όμως έχουν μέλλον μπροστά τους, και μετά από 150 χρόνια πρέπει να αντιμετωπίσουν αυτή την έλλειψη θεωρίας με πιο σοβαρό τρόπο. Να σταματήσουν επιτέλους επιλεκτικά να χρησιμοποιούν όπου βολεύει την Μαρξιστική αλλά και να τσακώνονται μεταξύ τους γιατί είναι αντιφατική η χρήση της. Υπάρχει ανάγκη για θεωρητικό εργαλείο και μάλιστα επιστημονικότερο της εφεύρεσης του Μάρξ. Ποτέ δεν είναι αργά.

Για μένα η αρχή είναι ο επαναπροσδιορισμός της τάξης. Η εκμετάλλευση είναι οικονομικής φύσης, η καταπίεση είναι πολιτική. Ο νέος ορισμός της τάξης, ο αναρχικός ορισμός, είναι η σύνθεση του πολιτικού με τον οικονομικό ορισμό. Ο αντεξουσιαστής βλέπει μόνο το πολιτικό κομμάτι, ο Μαρξιστής μόνο το οικονομικό. Ο καθένας μέσα του νιώθει και την οικονομική του εκμετάλλευση και την πολιτική του καταπίεση. Ως προς αυτά θα πρέπει να κινητοποιηθεί, να οργανωθεί, ώστε να τα αποτινάξει. Ελευθερία και ισότητα πάνε μαζί. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί εύκολα και τα δύο, κάποιοι όμως απαξιώνουν το ένα για να ενισχύσουν την σημαντικότητα του άλλου. Αυτό το φαινόμενο του νεο-αναρχικού που επιδιώκει κάποια ατομική ελευθερία χωρίς να δέχεται καν συζήτηση για το πως επιτυγχάνεται η ισότητα είναι ένα περιοδικό φρούτο αυτής της διαστροφής που λέγεται νεο-φιλελευθερισμός. Για την ατομική ελευθερία αγωνίζεται και ο Γκέϊτς της μάϊκροσοφτ και έως τώρα νικάει, η ΣΠΦ είναι φυλακή. Και ο Κουτσούμπας για την ισότητα αγωνίζεται, την ελευθερία την θεωρεί μικροαστισμό και περιττή. Αλλά καλά να τα λέει αυτά ο Κουτσούμπας, ο βλάκας ο ελ-κούιντο δε ξέρω πότε θα ξυπνήσει από την ματαιότητα να θέλει να γίνει Κουτσούμπας στην θέση του Κουτσούμπα. Ξύπνα ρεεεε...!

Ο αναρχοσυνδικαλιστής και οι άλλοι συνδικαλιστές βάσης, χέρι χέρι, με την εξωκοινοβουλευτική παράταξη του συνδικαλισμού, παρεμβαίνουν σε εργασιακά ζητήματα, απευθυνόμενοι στο κράτος σαν νταβατζή να παρέμβει στη σχέση εργαζόμενου εργοδότη. Πόσο ακόμα θα συνεχίσουν αυτό το τροπάρι μέχρι να πάρουν χαμπάρι ότι ο νταβατζής έχει τα χέρια του δεμένα, έχει υπογράψει την αποχώρηση του από το πεδίο αυτό και μόνο χρέος του είναι να απομακρύνει τους παρείσακτους απ'τον χώρο ιδιοκτησίας και ιδιοχρησίας του εργοδότη. Υπάρχει βέβαια και ο υγιής συνδικαλισμός που εργάτες απευθύνονται στο αφεντικό τους κι όχι σε κάποιον τρίτο νταβατζή. Μέσα στην ελεύθερη αγορά εκμετάλλευσης και καταπίεσης όλα παίζουν. Αν δεν επηρεαστούν και δεν συγκροτηθούν οι αγώνες με βάση κάποια κοινά αποδεκτή θεωρία θα παραμένουν αντιφατικοί και ανταγωνιζόμενοι.

Αν δεν διαμορφωθεί ένα απλό και κοινόχρηστο εργαλείο να εξηγεί την πραγματικότητα ως έχει στα μεγάλα τμήματα της καταπιεζόμενης και εκμεταλλευόμενης κοινωνίας, ο λυκόπουλος, ο κουίντο, ο πουτάναόλαμπάχαλοατομιστής, κι ο αναρχοσυνδικαλιστής, θα πλακώνονται μεταξύ τους. Δεν είναι τυχαίο, τελούν και οι 4 υπό σύγχυση. Η πολιτική δουλειά που χρειάζεται να γίνει είναι πολλή και αναγκαία. Δυστυχώς ή ευτυχώς μόνο οι αναρχικοί έχουν την προυπόθεση να την κάνουν. Δεν έχουν πίσω τους καμιά θεωρία να αναιρέσουν, καμιά αρχή και καμιά αξία, να αναθεωρήσουν.

Όταν αυτή θα γίνει και θα συγκροτηθεί ένα μαζικό κίνημα με τους ίδιους στόχους της ελευθερίας και της ισότητας, με τον ίδιο τρόπο, φαντάζομαι, ότι τότε θα φτάσουμε σε σημείο να καταλάβουμε στο αν είμαστε ή όχι σε θέση να απαντήσουμε το κάλεσμα για συμμετοχή στην Έκτη. Γιατί οι άνθρωποι που έγραψαν αυτό το κάλεσμα είναι πάρα πολύ μπροστά, μυστηριωδώς και εξωπραγματικά μπροστά, κι έχουν κάτσει στο μονοπάτι και περιμένουν να πάμε μαζί. Βέβαια με τις ιδεολογικο-πολιτικό-οικονομίστικες αγκυλώσεις που ακόμα προάγονται καταδικάζεται ακόμα μια γενιά αγωνιστών. Ακόμα μια γενιά γυναικών να αποδέχονται την πατριαρχεία, μια γενιά μαύρων να αποδέχονται την ηγεμονία των λευκών, μια γενιά παιδιών υπό την τυραννία των μεγάλων, και γενιές πολλές φτωχών να αποδέχονται την εκμετάλλευση των πλουσίων. Κι όλο αυτό γιατί δεν αποδεχόμαστε το πάρα πολύ απλό της ανεύρεσης ενός τρόπου να μπορούμε εμείς να αποφασίζουμε για εμάς κι όχι κάποιοι άλλοι για μας.

Δεν φταίει ο Μαρξισμός που είναι μονοδιάστατος, φταίει που δεν μπόρεσε να υπερβεί τα όρια της ανάλυσης του. Θεώρησε το κράτος και την αναγκαιότητα αυτής της δομής εξουσίας σαν κάτι στατικό και δεδομένο. Σαν το “π” στη γεωμετρία ένα πράγμα. Όταν οι ινστρούκτορες του νεο-φιλελεύθερου καπιταλισμού (φασισμού) σαν τον Φρίντμαν, εντόπισαν το αδύνατο σημείο του Μαρξισμού βάλθηκαν να αποδομήσουν ότι ισχυρίζεται ο Μαρξιστής αναπλάθοντας το κράτος και την σοσιαλδημοκρατία σαν κάτι που απαξιώνει τις Μαρξιστικές τάσεις. Μια χαρά καπιταλισμός είναι κι αυτός που υπάρχει, πάνοπλος και ακλόνητος. Πότε είχε ξαναδεί το κεφάλαιο την ανάπτυξη που βιώνει την τελευταία δεκαετία διεθνώς; Αλλά η ρητορική του Μαρξισμού μοιάζει να μην τον αγγίζει. Μιλάνε ακόμα για κρίση οι άχρηστοι. [θέλετε κύριοι να καταλάβετε το εθνικό κράτος και το εθνικό κεφάλαιο να το διαχειριστείτε; Πολύ καλά. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ! Πάρε Τσίπρα το εθνικό κράτος και το εθνικό κεφάλαιο να δούμε τι μπορείς να κάνεις. Η Β.Κορέα θα φτιάξεις και θα γελάνε όλοι οι λαοί με τα χάλια του Ελληνικού ή στη φτωχή πολιτεία της Γουέστ Βιρτζίνια θα είσαι κυβερνήτης. ] Γελάει ο εργάτης με τις μπούρδες που προτείνουν οι Μαρξιστές όταν έχουν μούτρα να προτείνουν. Συνήθως κάνουν την πάπια και τα μπερδεύουν. Η σοσιαλδημοκρατία πέθανε μαζί κι ο εργατισμός.

Ζήτω η αναρχία και ο ελευθεριακός κομμουνισμός.

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License