Πάτρα:ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠIΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠIΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

  Τα ξημερώματα της Κυριακής 15 Νοέμβρη μια ομάδα ατόμων που ήταν οπλισμένα με βαριοπούλες, μάρμαρα, πέτρες και σιδερογροθιές εξαπέλυσε τραμπούκικη επίθεση εναντίον αγωνιστών – μελών της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας «Ροσινάντε» καθώς επίσης κι εναντίον αριστερών οργανώσεων έξω από την είσοδο της οδού Στουρνάρη στο Πολυτεχνείο. Η επίθεση – για την οποία δεν είχε υπάρξει η παραμικρή αφορμή και η οποία  συνοδεύτηκε από έναν οχετό σεξιστικού υβρεολόγιου και απειλών – πραγματοποιήθηκε την ώρα που τα μέλη των εν λόγω οργανώσεων κατευθύνονταν προς τον χώρο του Πολυτεχνείου, προκειμένου να τοποθετήσουν το υλικό τους.

    Ως Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Αντεπίθεση εκφράζουμε αφ’ ενός την αλληλεγγύη μας προς τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που δέχθηκαν αυτή την επίθεση. Αφ’ ετέρου, δηλώνουμε ευθαρσώς πως τέτοιες πρακτικές βίας είναι όχι μόνο εντελώς ξένες αλλά και εχθρικές ως προς όσους αγωνίζονται ενάντια στην τωρινή ασφυκτική πραγματικότητα. Ακόμη περισσότερο, δεν έχουν καμία σχέση με το απελευθερωτικό πρόταγμα ενάντια στην κυριαρχία αλλά αντιθέτως πιάνουν το νήμα της καταστολής από ‘κει που το αφήνουν το κεφάλαιο και το κράτος.

  Δεν μπορούμε επιπλέον σε καμία των περιπτώσεων να δεχτούμε τη συνθήκη κατά την οποία αγωνιζόμενα κομμάτια των από τα κάτω – που αγωνίζονται ενάντια στην εκμετάλλευση και τη βαρβαρότητα του κεφαλαίου και του κράτους με τρόπο που τα ίδια προκρίνουν – να χτυπιούνται και να προπηλακίζονται από ένα συνονθύλευμα ετερόκλητου πλήθους, τα κίνητρα του οποίου είναι παντελώς απολίτικα. Ιδίως, όταν μια τέτοια επίθεση γίνεται στο χώρο του Πολυτεχνείου κατά τις ημέρες εκδηλώσεων ιστορικής-ταξικής μνήμης για την εξέγερση των φοιτητών εναντίον της χούντας. Τέτοιες επιθέσεις – εκτός από τη σωματική και ψυχολογική φθορά που προξενούν στους αποδέκτες τους  – λειτουργούν κι ως τροχοπέδη αναφορικά με την κίνηση διακριτών πολιτικών κομματιών του κινήματος κι ως εκ τούτου στρέφονται ενάντια σε κάθε αγωνιστή κι αγωνίστρια.

  Συνεπώς, από την πλευρά μας, συνυπάρχοντας ως αναρχικοί μαζί με άλλα πολιτικά-ταξικά-κοινωνικά κομμάτια μέσα στο τεράστιο ψηφιδωτό του κόσμου του αγώνα κι αντιλαμβανόμενοι την ύπαρξη κοντινών χαρακτηριστικών με αρκετούς άλλους αγωνιστές, όπως κι επίσης αρκετών αποκλίσεων, θεωρούμε πως σε καμία περίπτωση η διαφοροποίηση ως προς την πολιτική ταυτότητα δε μπορεί να δικαιολογήσει τέτοιου είδους επιθέσεις εναντίον άλλων αγωνιστών. Με άλλα λόγια, το ότι ο κόσμος του αγώνα δεν είναι ομοιογενής, δε σημαίνει πως είναι κι εχθρός μεταξύ του.

  Ως αναρχικοί κι αναρχικές, που συμμετέχουμε και παρεμβαίνουμε στο ευρύτερο κοινωνικό και ταξικό κίνημα, αγωνιζόμενοι για την επαναστατική ανατροπή του καπιταλισμού και του κράτους και τη δημιουργία της αταξικής κοινωνίας θεωρούμε πως η βία (η κοινωνική-ταξική απελευθερωτική αντιβία) πρέπει να κατευθύνεται προς τους εξουσιαστές μας. Αντιθέτως, η επίθεση εναντίων των αγωνιστών στο Πολυτεχνείο αποτελεί εν τέλει άλλη μια έκφανση του κοινωνικού κανιβαλισμού, που διαχέεται από τους από πάνω και υιοθετείται από τους από κάτω, ιδιαίτερα όταν υπάρχει απουσία πολιτικής σκέψης και συγκρότησης. Δε μπορούμε λοιπόν παρά να σταθούμε απέναντι στην αναπαραγωγή της βίας ανάμεσα στους καταπιεσμένους αλλά και στη λογική και την πρακτική της επιβολής της ισχύος εις βάρος άλλων αγωνιστών.

  Αντιθέτως, αντιλαμβανόμαστε πως η κοινωνική-ταξική αντιβία με χαρακτηριστικά συλλογικά κι απελευθερωτικά περιλαμβάνεται στην κοινωνική, για την οποία αγωνιζόμαστε. Αναφέρεται δηλαδή στη διαδικασία του να γαλουχηθούν τα εκμεταλλευόμενα και καταπιεσμένα κομμάτια  αυτής της κοινωνίας με την αντίληψη πως η βία πρέπει να κατευθύνεται εναντίον του κεφαλαίου που ρημάζει τη ζωή μας, εναντίον του κράτους που καταπιέζει όλους εμάς τους από τα κάτω και επιχειρεί να καταστείλει τις αντιστάσεις των αγωνιζομένων αλλά κι ενάντια στα τσιράκια των εξουσιαστών, φασίστες, ρουφιάνους κ.α.

ΑΛΛΗΓΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΧΘΗΚΑΝ  ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ-ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΙΒΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ ΤΟΥΣ

 

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Αντεπίθεση

Πάτρα, 10 Δεκέμβρη 2015

 

https://saktapatra.wordpress.com/2015/12/10

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License