Το παρακάτω κείμενο μοιράστηκε στο κέντρο της πόλης το πρωί.

 

Tην Τετάρτη 9/12  το πρωί δικάζονται οι δυο αντιφασίστες απο την Καβάλα που συνελλήφθησαν για τα γεγονότα που συνέβησαν στην εκδήλωση των Ιμίων στις 25/1/2014 στην πόλη της Καβάλας.Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναισε βαθμό κακουργήματος και πιο συγκεκριμένα κατηγορούνται για : πρόκληση σωματικών βλαβών καθώς και ηγεσία σε σύσταση συμμορίας.

Το χρονικό:

Καβάλα:μπάτσοι και φασίστες πηγαίνουν χέρι χέρι.

Δεν μας είναι καθόλου άγνωστη η κατάσταση που επικρατεί στην πόλη της Καβάλας τα τελευταία χρόνια.Οι επιθέσεις σε αναρχικούς συντρόφους, σε αντιφασίστεςγκραφιτάδες, η ρατσιστική συμπεριφορά που υπόκεινται οι τσιγγάνοι στο κέντρο της πόλης, οι συνεχείς επιθέσεις σε στέκια όπως και στην κατάληψη Βύρωνος 3 έχουν καταστήσει σαφές οτι ο φασισμός - πατριωτισμός έχει όνομα και υπόσταση είναι η Πατριωτική Κίνηση Πολιτών Καβάλας που σε κάθε ευκαιρία εγκολπίζει χρυσαυγίτες, μέλη της εθνικοσοσιαλιστικής στρατιάς (που συνδέονται με  το Μαύρο Κρίνο του Περίανδρου Ανδρουτσόπουλου) και κάθε λογής φασίστες για να αποκτήσει αριθμητική υπεροχή με στόχο να φοβήσουν και να αποθαρρύνουν τόσο τους αναρχικούς και αντιφασίστες όσο και οποιονδήποτε στέκεται έμπρακτα απέναντι στο φασισμό-πατριωτισμό.

Έτσι λοιπόν στις 26/1/14 ήταν προγραμματισμένη φασιστοεκδήλωση για τα Ίμια στο κέντρο της πόλης.Απο το προηγούμενο βράδυ όμως οι φασίστες είχαν προχωρήσει σε αποκλεισμό κεντρικής πλατείας της πόλης  και έτσι δέχτηκαν επίθεση απο ομάδα αντιφασιστών με στόχο να τους διώξουν απο την πλατεία. Τί ακολούθησε αφού αποθήθηκαν απο την πλατεία;Ο ξυλοδαρμός 2 άσχετων φοιτητών και το σπάσιμο καθώς και η απόπειρα εμπρησμού σε μαγαζί συντρόφου αντιφασίστα. Να σημειωθεί εδώ οτι μάρτυρες στον ξυλοδαρμό των φοιτητών ήταν και οι μπάτσοι οι οποίοι επέλεξαν να μην κάνουν τίποτα απολύτως.Δεν τρέφουμε γελοίες αυταπάτες βέβαια...Όταν λοιπόν ο σύντροφος πήγε αναγκαστηκά και λόγω της αυτεπάγγελτης διαδικασίας για τον εμπρησμό να δώσει κατάθεση για το μαγαζί που καταστράφηκε πληροφορείται οτι έχει κατατεθεί μύνηση εναντίον του για πρόκληση σωματικών βλαβών και συλλαμβάνεται αμέσως με αποτέλεσμα να παραμείνει προφυλακισμένος 7 μέρες.Δυο μέρες μετά την προφυλάκιση του συντρόφου συλλαμβάνεται και ο αδερφός του αντιμετωπίζοντας τις ίδιες κατηγορίες και παραμένει προφυλακισμένος για 5 μέρες.

Να σημειωθεί οτι στις 26/1 που ήταν και η μέρα της φασιστοεκδήλωσης υπήρχε δυναμική αντισυγκέντρωση αντιφασιστών η οποία πραγματοποιήθηκε επιτυχώς παρά τις δεκάδες προσαγωγές που είχαν σημειωθεί νωρίτερα.

Είναι σαφές οτι ο λόγος της προφυλάκισης των 2 συντρόφων αντιφασιστών είναι λόγω της στοχοποίησης που έχουν υποστεί απο φασίστες και μπάτσους αφού είναι γνωστή η δράση τους τόσο στον αναρχικό χώρο όσο και στον αντιφασιστικό αγώνα χρόνια τώρα.Οι στοχοποιήσεις, οι προσαγωγές, οι προφυλακισμοί, και πλήθος άλλων μεθοδεύσεων είναι μέσα που χρησιμοποιεί το κράτος για να καταστήλει όλους αυτούς που αγωνίζονται,όλους αυτούς που δέν συμβιβάζονται αλλά και όσους έχουν την πρόθεση να αγωνιστούν απέναντι στο κράτος και στους θεσμούς του.

 

Αλληλεγγύη και δύναμη στους 2 αντιφασίστες απο Καβάλα.

Κανένας σύντροφος μόνος του.

 

 

 

 

 

 

                                                               Αλληλέγγυοι αντιφασίστες/αντιφασίστριες Πάτρα

 

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License