Η ελληνική κυβέρνηση λέει ναι στην έκδοση

δημοσίευμα από την φυλλάδα Corriere della Sera

post image

"Ταραχές της 1ης Μάη «Νο Expo», οι έλληνες λένε ναι στην έκδοση!

Ο έλληνας υπουργός εξωτερικών δήλωσε θετική άποψη στο ενδεχόμενο έκδοσης στη Ιταλία των πέντε ελλήνων αναρχικών, που συνελήφθησαν στην Αθήνα, τις 12 Νοέμβρη για τις ταραχές στη πορεία No Expo της 1ης Μαή αυτόύ του χρόνου. Υπο τον όρο όμως οτι οι τελευταίοι θα εκτισουν την ποινή τους στην πατρίδα τους. Το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης θα αξιολογηθεί απο το ιταλικό αντιστιχο υπουργείο. ΟΙ πέντε έλληνες αναρχικοί, με ηλικίες ανάμεσα στα 18 και τα 25 χρόνια κατηγορούνται οτι όλοι ήταν μέρος του «μαύρου μπλοκ» που κατέστρεψε το Μιλάνο την 1η Μαη και ταυτοποιήθηκαν απο τις τηλεκάμερες."

δημοσίευμα από την φυλλάδα Corriere della Sera 

Εικόνες:

από 03/12/2015 4:50 μμ.


Νομίζω ότι λέει ο υπουργός δικαιοσύνης και όχι εξωτερικών.

Ξέρουμε ημερομηνία δημοσιεύματος;

από φρι φαιβ 03/12/2015 6:03 μμ.


Σύμφωνα με το παρακάτω δημοσίευμα της Corriere de la Serra, η ελληνική και η ιταλική πολιτική εξουσία βρίσκονται σε διάλογο σχετικά με την έκδοση των 5 φοιτητών στις ιταλικές αρχές. Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Έλληνας Υπ.Δικαιοσύνης είναι θετικός για την έκδοση τους. Διαπραγματεύεται μόνο να εκτελεστεί η ποινή τους στην Ελλάδα – κάτι προσχηματικό αφού ήδη προβλέπεται από το Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης άρθρο 11, περίπτωση η.

Γίνεται ολοφάνερο από τις επικοινωνίες των πολιτικών ηγεσιών πως η απόφαση σχετικά με την έκδοση των 5 φοιτητών στις Ιταλικές Αρχές είναι ξεκάθαρα πολιτική με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Είναι η πρώτη φορά που κινδυνεύουν να εκδοθούν διαδηλωτές που διώκονται για πλημμελήματα. Μια δίωξη που είναι ξεκάθαρα τόσο προσχηματική όσο και πολιτική.

Από τη μεριά μας δεν γίνεται να το κάνουμε πιο ξεκάθαρο

ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ.

Καμία έκδοση των 5 φοιτητών-αγωνιστών
Καμία δίωξη στους διαδηλωτές του #NOEXPO
Μπλόκο στην ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων


Il ministero della Giustizia greco= ο Έλληνας υπουργός δικαιοσύνης, ο δήθεν υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μη χέσω. Το γεγονός ότι εξέφρασε τέτοια άποψη (αν ισχύει το δημοσίευμα) μετά το μεγάλο κίνημα αλληλεγγυης που έχει εκφραστεί τις τελευταίες εβδομάδες, είναι ενδεικτικό ως προς τις βαθύτερες πολιτικές σκοπιμότητες που εξυπηρετούσε η δίωξη ευθύς εξ αρχής. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να τους περάσει, σε καμία περίπτωση. 


δεν είναι πλημελληματα στην Ιταλία.

οι κατηγορίες πατάνε σε ένα νόμο της εποχής του πολέμου, που αφορά "καταστροφές και λεηλασίες" και δημιουργήθηκε για να τιμωρηθούν εγκλήματα των φασιστών (και όχι μόνο) τύπου Δίστομο, Βιάννος κλπ πουέγιναν στην Ιταλία κατα τον πόλεμο. Γι'αυτό και θεωρείται συλλογικό κακούργημα, με την λογική οτι αρκεί να στοιχειοθετηθεί η συμμετοχή στην ομάδα που το έκανε, για να υπάρχει συνυπαιτιότητα. Στην Ιταλία τον έχουν ξαναχρησιμοποιήσει εναντίον διαδηλωτών παρότι υπάρχει σχετική γνωμοδότηση που να απαγορεύει κάτι τέτοιο, και μάλιστα σύντροφοι από το G8 της Γένοβας που καταδικάστηκαν με αυτό το νόμο, είναι ακόμα μέσα.

δείτε και εδώ: http://eleftheriakoi.blogspot.gr/2015/11/blog-post.html

το θέμα είναι πολύ σοβαρό

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License