Η αντιπολεμική διεθνιστική διαδήλωση

Την Τρίτη 1/12, πραγματοποιήθηκε η αντιπολεμική πορεία με αφετηρία και κατάληξη τα Προπύλαια και με ενδιάμεση στάση τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η προσυγκέντρωση ήταν καλεσμένη στις 18.00 και η μαζικότητα της διαδήλωσης κυμάνθηκε στα 150-200 άτομα. Μακριά από λογικές και αιτήματα γενικής και αόριστης παύσης των πολέμων, σηκώνουμε το λάβαρο της ”τέχνης της εξέγερσης” και πορευόμαστε με αυτό. Η διαδήλωση αυτή δεν είναι το τέλος, δεν είναι λύση, αλλά η αρχή του αντιπολεμικού κινήματος. Ήταν η πρώτη διεθνιστική διαδήλωση στην Ευρώπη ενάντια στον πόλεμο, ενάντια στην τρομοϋστερια και την ισλαμοφοβία και σαν τέτοια μένει ως παρακαταθήκη του κινήματος.

post image

Η αντιπολεμική διεθνιστική διαδήλωση

Την Τρίτη 1/12, πραγματοποιήθηκε η αντιπολεμική πορεία με αφετηρία και κατάληξη τα Προπύλαια και με ενδιάμεση στάση τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η προσυγκέντρωση ήταν καλεσμένη στις 18.00 και η μαζικότητα της διαδήλωσης κυμάνθηκε στα 150-200 άτομα.

Σε συντεταγμένα μπλοκ συμμετείχαν Κούρδικες και Τούρκικες οργανώσεις SYKP, TDAI, Μπλοκ Ειρήνης Αθήνα, Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν, ΟΡΜΑ, ΕΕΚ, ΚΕΔ, οι ΟΚΔΕ, ΟΕΚ, ΟΚΔΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και ΑΣΜΠΑ, το Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και οι φοιτητικοί σύλλογοι Μεταλλειολόγων και Γεωλογικού. Επιπλέον, στην πορεία καλούσε και στήριζε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Είναι χαρακτηριστικό να αναφερθεί η ισχυρή συνοδεία μπάτσων και η αυταρχική τους συμπεριφορά. Ενώ όλα κυλούσαν ομαλά και η διάθεση του κόσμου, μόνο επιθετική δε μπορούσε να χαρακτηριστεί, στη στάση που πραγματοποίησαν μπροστά στα γραφεία της ΕΕ, αψυχολόγητα δέχθηκαν την τραμπούκικη επίθεση των ΜΑΤ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα κομμάτι της πορείας να κινδυνέψει, να καταλήξει στο αντίθετο ρεύμα ενώ η κυκλοφορία του δρόμου συνέχιζε κανονικά. Χάρις την ύπαρξη συγκροτημένων μπλοκ και την αποφασιστικότητα του κόσμου, η ένταση αποκλιμακώθηκε.

Το μήνυμα που έστειλαν οι διαδηλωτές ήταν σαφές. Στις βόμβες του ISIS, στις επεμβάσεις και τα εγκλήματα των μεγάλων δυνάμεων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, στις δολοφονίες των μεταναστών από τις πολιτικές της ΕΕ και του ελληνικού κράτους, στις φασιστικές αντιλήψεις που γοητεύονται από το συγκεκριμένο χάος, δε θα απαντήσουμε με μοιρολατρίες και ευχολόγια.

Μακριά από λογικές και αιτήματα γενικής και αόριστης παύσης των πολέμων, σηκώνουμε το λάβαρο της ”τέχνης της εξέγερσης” και πορευόμαστε με αυτό.

Επιβάλλεται, μέσω της θλίψης και της οργής για τα καθημερινά εγκλήματα που λαμβάνουν μέρος στο βωμό του κέρδους, να παραχθεί πολιτική που να μην αρκεί στην παράταση του προβλήματος αλλά στη λύση του.

Η διαδήλωση αυτή δεν είναι το τέλος, δεν είναι λύση, αλλά η αρχή του αντιπολεμικού κινήματος. Ήταν η πρώτη διεθνιστική διαδήλωση στην Ευρώπη ενάντια στον πόλεμο, ενάντια στην τρομοϋστερια και την ισλαμοφοβία και σαν τέτοια μένει ως παρακαταθήκη του κινήματος.

 

ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού
ormantifa.wordpress.com | orma@riseup.net | τηλ: 6939684508

Εικόνες:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License