Ανάρτηση πανό και μοίρασμα κειμένου για τους 5 στο Μενίδι (27/11)

Περίληψη

post image

Το μπλοκάρισμα της έκδοσης των 5 αγωνιστών, είναι υπόθεση όλων μας

 

Ξημερώματα της 12ης Νοέμβρη η ελληνική αστυνομία εισβάλλει στα σπίτια 5 φοιτητών/εργαζομένων, κατοίκων Αγίας Παρασκευής, έχοντας στα χέρια της Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης, το οποίο εξέδωσαν οι ιταλικές αρχές εναντίον τους. Με το εν λόγω ένταλμα ζητούν από το ελληνικό κράτος να εκδώσει τους 5 αγωνιστές για να δικαστούν στην Ιταλία για τη συμμετοχή τους στη διαδήλωση NOEXPO την 1η Μάη 2015, στο Μιλάνο. Στα πλαίσια του Πανευρωπαϊκού καλέσματος που απηύθυναν τα ιταλικά κινήματα, πλήθος αγωνιστών βρέθηκε στο Μιλάνο, για να διαδηλώσει ενάντια στην διεθνή έκθεση EXPO ανήμερα της εργατικής πρωτομαγιάς.

Η έκθεση EXPO διοργανώνεται κάθε πέντε χρόνια σε διαφορετική πόλη και στόχο έχει την ανταλλαγή απόψεων και την πρόταση λύσεων όσον αφορά το ζήτημα για το οποίο κάθε φορά διοργανώνεται (π.χ. το φετινό θέμα ήταν ο υποσιτισμός). Στην πραγματικότητα, είναι ένα διεθνές ραντεβού μεταξύ των αφεντικών, της μαφίας και των θεσμικών φορέων που στόχο έχει το σχεδιασμό νέων στρατηγικών, έτσι ώστε αυτοί να συνεχίσουν να κυριαρχούν και να πλουτίζουν κι εμείς να συνεχίσουμε να ζούμε δουλεύοντας, στην καλύτερη περίπτωση, μέχρι να πεθάνουμε (στην ψάθα). Με αφορμή τη διοργάνωση αυτής της καπιταλιστικής φιέστας, το κέντρο του Μιλάνου υπέστη ¨ανάπλαση¨, εκκενώθηκαν ολόκληρες γειτονιές που προσέβαλλαν την αισθητική των διοργανωτών και έμειναν απλήρωτοι ή κακοπληρωμένοι οι αμέτρητοι εργάτες που επιστρατεύτηκαν. Βλέπουμε δηλαδή μια προσπάθεια αναβάθμισης της

επίθεσης που δεχόμαστε τόσο σε επίπεδο εργασιακών συνθηκών, όσο και στο επίπεδο της καταστολής την αγώνων μας.

Είναι η πρώτη φορά που συνεργάζονται δύο κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης διώκοντας αγωνιστές για την πολιτική τους δράση σε μια συντονισμένη επιχείρηση, καθώς την 12η Νοέμβρη έγιναν συλλήψεις και στην Ιταλία για τα γεγονότα της 1ης Μάη. Το Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης θεσπίστηκε το 2004 για αδικήματα όπως διεθνές εμπόριο ναρκωτικών, σωματεμπορία κ.ά., αλλά παρόλα αυτά βλέπουμε να χρησιμοποιείται για την καταστολή και την τρομοκράτηση των αγώνων ,τη στιγμή μάλιστα που αυτοί γίνονται ενάντια στις διεθνείς μαφίες, νόμιμες και μη. Η ποινικοποίηση αποτελεί πάγια τακτική των από πάνω εν καιρώ ομαλότητας, πόσο μάλλον εν μέσω παγκόσμιας αποσταθεροποίησης του καπιταλιστικού συστήματος.

Η θέση όμως αυτών που υφίστανται την εκμετάλλευση και την καταπίεση , και αρνούνται πεισματικά να την ασκήσουν, είναι μέσα στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες, ενάντια στα πανάκριβα πανηγύρια των αφεντικών, που τα πληρώνουμε εμείς, άμεσα ή έμμεσα, ενάντια στην καταστολή. Έτσι, λοιπόν, είναι υπόθεση της τάξης μας να σταθούμε πλάι στους 5 αγωνιστές που κινδυνεύουν με έκδοση στην Ιταλία και με την ενεργή μας συμμετοχή στον αγώνα αυτών και του κινήματος αλληλεγγύης που έχει δημιουργηθεί για να την μπλοκάρουμε. Είναι υπόθεση όλων μας ως αντιστεκόμενοι άνθρωποι.

 

Να μπλοκάρουμε την έκδοση των 5 αγωνιστών στην Ιταλία

Καμία δίωξη στους συλληφθέντες της NOEXPO

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Σάββατο 28/11 στις 12:00 ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

 

Ρωγμή στο Κυρίαρχο

Αυτοοργανωμένη Συλλογικότητα στο Μενίδι

rogmi.menidi@gmail.com

Εικόνες:

Αρχεία:

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License