Πέμπτη πρωί 12 Νοεμβρίου  μέρα γενικής απεργίας αστυνομικοί με συνοδεία εισαγγελέα, εισβάλουν στα σπίτια 5 φοιτητών από την Αγία Παρασκευή και τους συλλαμβάνουν σύμφωνα με το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, που είχε εκδοθεί από το ιταλικό κράτος.
Το ίδιο συνέβη την ίδια μέρα και στην Ιταλία με την σύλληψη 5 συντρόφων στο Μιλάνο.
Η κατηγορία της σύλληψης τους, ήταν η συμμετοχή τους στη διαδήλωση της καπιταλιστικής παγκόσμιας έκθεσης «No Expo» στο Μιλάνο!
Και χωρίς την παραμικρή απόδειξη ότι διέπραξαν κάτι κακό σε αυτήν την διαδήλωση!
Αυτή η πρωτόγνωρη πρακτική είναι ένας από τους μηχανισμούς των κρατών και του κεφαλαίου ώστε να φοβηθεί και να σταματήσει ο κόσμος να κατεβαίνει στις διαδηλώσεις! Οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του συστήματος ακονίζουν/δείχνουν τα δόντια τους και προσπαθούν να καταπνίξουν την ενδυνάμωση του κινήματος και των διαμαρτυριών από τα κάτω. Θα τους αφήσουμε;

Καμία έκδοση των αγωνιζόμενων φοιτητών στις ιταλικές αρχές.
Αλληλεγγύη στους 5 ιταλούς αγωνιστές κατηγορούμενους για την ίδια υπόθεση.

Τρίτη 24/11 Συγκέντρωση στην ιταλική πρεσβεία 18.00,Σέκερη και Β.Σοφίας

Σάββατο 28/11 Πορεία Μοναστηράκι 12.00 στα πλαίσια της Πανευρωπαϊκής ημέρας αλληλεγγύης στους συλληφθέντες του «No Expo».

Ελευθεριακή Συνδικαλιστική Ένωση (ΕΣΕ Αθήνας)

O σχολιασμός έχει απενεργοποιηθεί.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License