Το μεγάλο στοίχημα για το ευρωπαικό αντικαπιταλιστικό κίνημα

το μεγάλο στοίχημα για το ευρωπαικό αντικαπιταλιστικό κίνημα

Νωρίς το πρωί της 12ης Νοέμβρη, τήν ημέρα της γενικής απεργίας στην Ελλάδα, 5 φοιτητές και μέλη της τοπικής τους συνέλευσης γειτονιάς από το βόρειο προάστειο Αγία Παρασκευή , συνελλήφθησαν στη βάση του Ευρωπαικού εντάλματος σύλληψης που εκδώθηκε από τις ιταλικές αρχές.
Άλλοι 4 άνθρωποι αντιμετώπισαν τίς ίδιες κατηγορίες στο Μιλάνο και τώρα βρίσκονται στη φυλακή , ενώ άλλοι 5 εκτός τών Ελλήνων και τών Ιταλών βρίσκονται προς διερεύνηση αλλά προς το παρόν είναι ελεύθεροι

Ο λόγος είναι ότι πήραν μέρος στην πολύ δυνατή συγκέντρωση διαμαρτυρίας της 1ης Μάη κατά της Expo στο Μιλάνο και η αστυνομία επιμένει ότι θα αποτελούσαν μέρος του αυτοαποκαλούμενου “Black Block” .Οι συγκρούσεις που προέκυψαν εκείνη την ημέρα , σέ έναν από τους πλουσιότερους δρόμους του Μιλάνο , κινηματογραφήθηκαν και φωτογραφήθηκαν από χιλιάδες δημοσιογράφους και μυστικούς αστυνομικούς και πάρθηκαν μέχρι και αποδείξεις D.N.A.

Η δίκη της 13ης Νοέμβρη κατοχύρωσε ότι οι 5 κατηγορούμενοι Έλληνες δέ θα προφυλακιζόντουσαν και έτσι αφέθηκαν άμεσα ελεύθεροι. Δέ μπορούν να φύγουν από τη χώρα και έχουν την υποχρέωση να δίνουν τό παρόν 3 φορές την εβδομάδα σέ αστυνομικό τμήμα μέχρι ένα άλλο δικαστήριο να αποφασίσει για την τελική τους έκδοση στην Ιταλία.

Υπάρχουν τουλάχιστον 2 σημαντικά σημεία για να σκεφτούμε. Καταρχάς, τό πρώτο και απαράμιλλο προηγούμενο ενός διεθνούς εντάλματος που εκδώθηκε για να καταστείλει πολιτικές ενέργειες που συνέβαιναν στην Ελλάδα, αφορουσε τις Η.Π.Α και το ένταλμα τους για την οργάνωση 17η Νοέμβρη , ενώ αυτό είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει στη σύγχρονη ευρωπαική Ιστορία των κοινωνικών κινημάτων. Δεύτερον και πιο σημαντικά, ή κύρια κατηγορία εναντίον τους , δηλαδή “ καταστροφή και πλιάτσικο” είναι καλά γνωστή σέ όλους τους Ιταλούς αγωνιστές σάν η “ Φασιστική κατηγορία” και δέν έχει απολύτως κανένα ισοδύναμο στον ελληνικό ποινικό κώδικα. Πράγματι , έρχεται απευθείας από τον “ κώδικα του Ρόκκο” , τόν Ιταλικό ποινικό κώδικα , που καθιερώθηκε από τον Μουσολίνι και που ακόμα βρίσκεται εν ισχύ. Μετά τη Δικτατορία ,η κατηγορία της “ Καταστροφής και του πλιάτσικου “ χρησιμοποιήθηκε αυξανόμενα στην Ιταλία από τις διαδηλώσεις ενάντια στο G8 της Γένοβα , ιδιαίτερα κιόλας για να τιμωρήσει ταραχές αυτού του είδους. Εάν οι 5 εκδωθούν και κριθούν ένοχοι, αυτό θα τους κοστίσει το παράλογο 8-15 χρόνιας κάθειρξης.

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License