Ερώτηση Ν. Κακλαμάνη για ανεξέλεγκτη δραστηριοποίηση ΜΚΟ στη Λέσβο

Θέμα ανεξέλεγκτης δραστηριοποίησης ορισμένων μη πιστοποιημένων ΜΚΟ από τις δεκάδες - που έχουν "αναπτυχθεί" στη Λέσβο, λόγω της αύξησης της παράνομης μετανάστευσης και των προσφυγικών ροών - οι οποίες έχουν "αμφίβολη προσφορά και δράση και αντιστέκονται σε οποιαδήποτε μορφή οργανωμένης και κρατικής παρέμβασης στο έργο τους" θέτει ο αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Εσωτερικών.

Στην ερώτησή του -βασιζόμενη σε δημοσίευμα της εφημερίδας "Καθημερινή"- ο Ν. Κακλαμάνης ζητά να πληροφορηθεί, συνολικά, πόσες και ποιες πιστοποιημένες ΜΚΟ δραστηριοποιούνται στα νησιά του Αιγαίου και σχετίζονται με την υποδοχή, καταγραφή και περίθαλψη μεταναστών και προσφύγων.

Παράλληλα, ρωτά ποια υπηρεσία του κράτους είναι αρμόδια για τον συντονισμό και την επίβλεψη των ΜΚΟ, που έχουν δραστηριοποιηθεί στα νησιά του Αιγαίου, καθώς και ποιες είναι οι αρμόδιες υπηρεσίες που προστατεύουν τους πρόσφυγες, τους μετανάστες και του κατοίκους της Λέσβου από τη δράση "ανένταχτων εθελοντών", οι οποίοι εμποδίζουν τις δράσεις πιστοποιημένων ΜΚΟ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

http://www.capital.gr/story/3083502

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License