Αντιρατσιστική Διαδήλωση, 01/12/15, Γιάννινα

Αντιρατσιστική Διαδήλωση, 01/12/15

Το Ξυπόλυτο Τάγμα συμμετέχει με δικό του κάλεσμα και αφίσα στην αντιρατσιστική διαδήλωση που διοργανώνεται στα Γιάννινα στις 01/12/2015, Τρίτη 18:00, με έναρξη τη Νομαρχία.

 

Τα αφεντικά καταστρέφουν κεφάλαιο μέσω του πολέμου. Έτσι δημιουργούν υποτιμημένη και πειθαρχημένη εργατική τάξη, εξασφαλίζουν την κερδοφορία των αγορών και αναδιανέμουν τις σφαίρες επιρροής τους. Η περίπτωση της Συρίας είναι ενδεικτική: τους σκοτώνουν στο τόπο τους, τους πνίγουν στο Αιγαίο, για να τους εκμεταλλεύονται στα ευρωπαϊκά καπιταλιστικά κάτεργα. Η εθνική ενότητα και ο ρατσισμός είναι το υπόστρωμα για την επίτευξη κοινωνικής συναίνεσης στις κρατικές στρατηγικές περί υποτίμησης της εργατικής δύναμης και πολεμικής εμπλοκής.

Το ελληνικό κράτος συμμετέχει ενεργά διεκδικώντας το ρόλο του Νο1 διαχειριστή των μεταναστευτικών ροών που δημιουργεί ο πόλεμος, με το αζημίωτο φυσικά. Ταυτόχρονα προετοιμάζει ιδεολογικά και υλικά τη συμμετοχή του και σε αυτή την πολεμική σύρραξη.

Τα δάκρυα για το δράμα των μεταναστών και των προσφύγων παραμένουν ακίνδυνα εάν δε συνοδεύονται από πολιτικούς αγώνες που στέκονται ανάχωμα στα κρατικά σχέδια.

Χαρτιά σε μετανάστες/πρόσφυγες

Ίσα δικαιώματα για όλους τους εργάτες

Ελευθερία μετακίνησης και εγκατάστασης για όλους και παντού

Καμιά συμμετοχή στις πολεμικές μηχανές

 

πηγή: http://xupolutotagma.squat.gr/2015/11/25/antiratsistiki_diadilosi_01-12-15/

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License