Ανακοίνωση του Κ*Βοξ για τους 5 συλληφθέντες φοιτητές (διορθωμένο)

Την 01.05.15 στο Μιλάνο πραγματοποιήθηκε διαδήλωση για την εργατική πρωτομαγιά, που κύριο στόχο είχε τη διοργάνωση της έκθεσης expo2015, μια παγκόσμια έκθεση στο Μιλάνο.....

Την 01.05.15 στο Μιλάνο πραγματοποιήθηκε διαδήλωση για την εργατική πρωτομαγιά, που κύριο στόχο είχε τη διοργάνωση της έκθεσης expo2015, μια παγκόσμια έκθεση στο Μιλάνο όπου ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι και πολλοί διεθνώς υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι απολάμβαναν άφθονο φαί , έχοντας φυσικά ως ''ιερό'' σκοπό την επίδειξη προιόντων εταιρειών για την αντιμετώπιση του υποσιτισμού.

Την επόμενη ημέρα, 5 φοιτητές από την ελλάδα, οι οποίοι συμμετείχαν στη συγκεκριμένη διαδήλωση, συνελήφθησαν από τις ιταλικές αρχές στα πλάισια μαζικών προσαγωγών ,καθώς έβγαιναν από κατειλειμμένο κοινωνικό κέντρο,και μετά από πολύωρη κράτηση αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθεί καμία κατηγορία.

Έξι μήνες μετά, στις 12.11.15, ημέρα γενικής απεργίας, η ελληνική αστυνομία εισβάλλει στα σπίτια των 5 φοιτητών, έχοντας στα χέρια της Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε η εισαγγελική αρχή του Μιλάνου, η οποία ζητά την έκδοση τους στην Ιταλία,με πρόσχημα τη συμμετοχή τους στη διαδήλωση της πρωτομαγιάς στο Μιλάνο.

Οι φοιτητές κρατούνται για μία μέρα στη ΓΑΔΑ, και την επόμενη μέρα,με τη βοήθεια της δυναμικής παρουσίας αλληλέγγυων στο εφετείο, ο εισαγγελέας αποφασίζει να αφεθούν ελέυθεροι με περιοριστικούς όρους ,μέχρι να βγει η τελική απόφαση για το αν θα εκδοθούν ή όχι.

Το κίνημα καλείται τώρα να απαντήσει σε μια πρωτοφανή συνεργασία των κρατών μελών της Ε.Ε, που θέλοντας να διατηρήσουν την ισχύ τους και την εξουσία τους, εντείνουν την καταστολή, εκδίδουν και φυλακίζουν ανθρώπους για την πολιτική τους δράση σε μία διαδήλωση.

Το ιταλικό κράτος είναι ένα γνωστό παρασκευαστήριο ευρωπαϊκών ενταλμάτων και διώξεων.Ήδη από το 2011 ζητάνε την έκδοση του Γιώργου Νικολόπουλου και του Χ.Τσάκαλου (μελών της Ε.Ο.ΣΠΦ) για την αποστολή εμπρηστικών δεμάτων στο Σίλβιο Μπερλουσκόνι (τότε Πρωθυπουργό της Ιταλίας). Μέσω των ευρωπαϊκών αυτών ενταλμάτων οι ιταλικές αρχές προσπαθούν να δημιουργήσουν μια ''φυλακή μέσα στη φυλακή''. Η Ευρώπη φρούριο που αποκλείει στο εξωτερικό πρόσφυγες που η ίδια δημιουργεί με τις στρατιωτικές επεμβάσεις σε άλλες Ηπείρους κατασκευάζει έναν εσωτερικο φράχτη για όσους αντιστέκονται εντός της. Οι ιταλικές αρχές που πρωτοστάτησαν στον αποκλεισμό αλλά και τη βύθιση πλοίων στα διεθνή ύδατα ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 με τα πρώτα μεταναστευτικά κύματα από την Αλβανία και συνεχίζουν ακόμα με τους πρόσφυγες από τη Λιβύη, τώρα πρωτοστατούν στην δημιουργία ενός εσωτερικού κατασταλτικου πλαισίου που ποινικοποιεί κάθε αντίδραση στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας και μνημονίων που επιβάλλονται σους λαούς της Ευρώπης. Ο εσωτερικός ''εχθρός'', δηλαδή οι αγωνιζόμενοι, αποτελούν το στόχο που τώρα θέτει το ιταλικό κράτος , προσπαθόντας να τους δώσει ευρωπαική διάσταση. Ο μύθος των ''περιφερόμενων ταραξιών ανά την Ευρώπη'' παίρνει σάρκα και οστά με τα ευρωπαικά αυτά εντάλματα.

Αν δεν απαντήσουμε τώρα, η ποινικοποίηση κάθε μας δράσης θα γίνει δεδομένη και αυτονόητη.

Ως κατειλειμμένο κοινωνικό κέντρο στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους 5 διωκόμενους φοιτητές, που είναι άνθρωποι που συμμετέχουν σε συνελέυσεις γειτονιών,σε κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες, καθώς και σε όλους τους συλληφθέντες που κατηγορούνται για την ίδια υπόθεση.

Αγωνιζόμαστε συλλογικά και αυτοοργανωμένα μέσα από τις δομές μας, τις γειτονιές μας, τους χώρους εργασίας μας, και δεν θα επιτρέψουμε την ποινικοποίηση αυτής της επιλογής μας.

ΚΑΜΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ 5 ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΟΣΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Κατειλλειμμένο Κοινωνικό Κέντρο Κ*ΒΟΞ

 

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License