A.K. Αθήνας: Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΩΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ

Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΩΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ

Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΩΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ

Την 1/5/2015 το Μιλάνο συγκλονιζόταν από τη διεθνή μαχητική διαδήλωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς που σαν αιχμή είχε την έκθεση EXPO 2015 . Η κυβέρνηση Ρέντσι είχε ποντάρει πολλά στην έκθεση αυτή, αφενός για να δώσει μια εικόνα «ανάπτυξης», αφετέρου για να εντατικοποιήσει την εκμετάλλευση των κατώτερων στρωμάτων στο όνομα της ανάπτυξης αυτής. Η μαζικότητα και το συγκρουσιακό κλίμα της πορείας προκάλεσε κρίση στην Ιταλία, με τον πρωθυπουργό της να μιλάει για «κακομαθημένα πλουσιόπαιδα». Την επομένη της πορείας η Ιταλική αστυνομία προέβη σε αθρόες προσαγωγές, μεταξύ άλλων και 14 Ελλήνων που εξέρχονταν από κοινωνικό κέντρο του Μιλάνο. Μετά από πολλές ώρες και χωρίς την παρουσία διερμηνέα αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς κατηγορία. 


6 μήνες μετά , η ελληνική αστυνομία εισέβαλλε στα σπίτια 5 από τους τότε προσαχθέντες και τους συνέλαβε , εκτελώντας ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που αιτήθηκε η εισαγγελία του Μιλάνο στις ελληνικές αρχές, για να εκδοθούν στην Ιταλία και να περάσουν ανάκριση με την κατηγορία ότι συμμετείχαν σε επεισόδια. Οι εκζητούμενοι πέρασαν από εισαγγελέα η οποία τους άφησε ελεύθερους με περιοριστικούς όρους , μέχρι τη διεξαγωγή του Συμβουλίου Εφετών που θα κρίνει την εκτέλεση ή μη του εντάλματος. Σε περίπτωση έκδοσης τους στην Ιταλία υπάρχει ορατός κίνδυνος προφυλάκισής τους σε ιταλικές φυλακές, ενώ ο ιταλικός νόμος δεν προβλέπει κατώτατα χρονικά όρια προφυλάκισης! 


Όλοι οι συλληφθέντες είναι γνωστοί για τη συμμετοχή τους σε πολλούς κοινωνικούς αγώνες από το φοιτητικό κίνημα, τις συνελεύσεις γειτονιών και εργατικές διεκδικήσεις . Στο πρόσωπό τους το ιταλικό κράτος προσπαθεί να χτίσει την αφήγηση της «διεθνούς των μπαχαλάκηδων» προσπαθώντας να απαξιώσει το εκεί ισχυρό ανταγωνιστικό κίνημα , ενώ ταυτόχρονα είναι και μια προσπάθεια τρομοκράτησης της διεθνικής κινηματικής συνεργασίας που έχει πάρει σάρκα και οστά τα τελευταία χρόνια σε αγώνες όπως το NOTAV, οι Σκουριές , η ZAD κα . Το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης αποτελεί βασικό πυλώνα του ιδεολογήματος της «ασφάλειας» και τα τελευταία χρόνια ενεργοποιείται ολοένα και περισσότερο για τη δίωξη πολιτικών αγώνων και φρονημάτων. Εντούτοις, είναι η πρώτη φορά που το ελληνικό κράτος καλείται να εκδώσει με αυτή τη διαδικασία δικούς του πολίτες. 


Η μάχη για τη μη έκδοση των συντρόφων είναι κομβική , καθώς θα αποτελέσει παρακαταθήκη για τους μελλοντικούς αγώνες σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ενάντια στο ποινικό δίκαιο του Εχθρού που ολοένα και ενσωματώνεται στους νόμους και τις πρακτικές των ευρωπαϊκών κρατών με την επίκληση της τρομοκρατίας και του «βίαιου ριζοσπαστισμού» οφείλουμε να προτάξουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας σε ντόπιο και διεθνές επίπεδο και να εναντιωθούμε στον ευρωπαϊκό ολοκληρωτισμό με κάθε τρόπο.

ΚΑΜΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ 
ΑΛΛΗΛΈΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ EXPO ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΙΤΑΛΙΑ

Κάλεσμα για :
1) Συγκέντρωση στην Ιταλική Πρεσβεία Τρίτη 24/11, 18:00
2) Πορεία στα πλαίσια της πανευρωπαϊκής ημέρας αλληλεεγγύης στους συλληφθέντες του no EXPO στην Πλ. Μοναστηρακίου Σάββατο 28/11,12:00

Προσθέστε περισσότερες πληροφορίες

To μέγιστο μέγεθος των αρχείων είναι 16ΜΒ. Επιτρέπονται όλες οι γνωστές καταλήξεις αρχείων εικόνας,ήχου, βίντεο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Για να υπάρχει η δυνατότα embed ενός video πρέπει να είναι της μορφής mp4 ή ogg.

Νέο! Επιλέξτε ποιά εικόνα θα απεικονίζεται στην αρχή του σχόλιου.

Creative Commons License

Όλα τα περιεχόμενα αυτού του δικτυακού τόπου είναι ελεύθερα προς αντιγραφή, διανομή, προβολή και μεταποίηση, αρκεί να συνεχίσουν να διατίθενται, αυτά και τα παράγωγα έργα που πιθανώς προκύψουν, εξίσου ελεύθερα, υπό τους όρους της άδειας χρήσης Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License